Isyyden selvittämisen vääryydet

OikeaIsäSelväksi

Olen jostain kuullut, että nykyään on pakko selvittää kuka lapsen oikea isä on. Kuitenkin neuvolassa sanottiin, että isyyttä ei tarvitse meidän kohdallamme selvittää, koska olemme naimisissa. Minua asia jäi ihmetyttämään. Minkä takia isyyttä ei naimisissa ollessa tarvitse selvittää. Luin netistä, että avioliitossa ei välitetä siitä, kuka lapsen oikea isä on, vaan siitä, kuka ottaa isän roolin. Siksi jotkut miehet kasvattavatkin jopa monta vuotta jonkun toisen lasta tietämättä, että se ei ole oma. Minusta se ei ole oikein ja jokaisen lapsen isyys täytyisi selvittää, olipa sitten naimisissa tai ei.

3

222

Vastaukset

 • Suomen lain mukaan lapsen isä on automaattiseti isä kun on naimisissa naisensa kanssa joka saa lapsen ja tämä johtuu suomen laista. Voit vaatia isyyden selvittämistä ja jos kiistät isyyden niin silloin se selvitetaan jos epäilet että et ole lapsen isä jonka vaimosi synnyttää.

  • Suomen lain mukaan- perustuslain mukaan lapsella on tapaamisoikeus- oikeus molempaan vanhempaansa,
   vanhemmat ovat lapsensa huoltajia- ja vanhempaa tule
   kohdella mm. perustuslain mukaisesti tasavertaisesti viranomaismenettelyssä/ tuomioistuimessa lapsen
   olosuhteista- vanhemmalla on myös oikeus perhe-
   elämäänsä oman lapsensa/ lastensa kanssa.


  • Totta, mutta joissain tapauksissa katsotaan, että ei ole lapsen edun mukaista tavata toista vanhempaa. Esim. jos vanhempi on alkoholisti, väkivaltainen tai pedofiili. Näissäkin tapauksissa valvotut tapaamiset tulisi kai järjestää ja vanhempihan voi vain käytöksellään todistaa olevansa huoltajaksi kelpaava.


Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.