Aloittava osakesäästäjä hämmästelee

Ping-viini11

Neuvoja aloittaville osakepelureille löytyy laidasta laitaan. On toinen toistaan muka-parempaa asiantuntijaa. On vaikka ja minkämoista sijoitusasiantuntijaa. Silti vaikuttaa siltä että jokainen pelaa tuurilla. Eräskin alan toimija on ostanut konkurssikypsää yritystä. Heidän jos kenen pitisi olla ammattilaisia ja kyetä arvioimana yhtiöitä edes taloudellisten tunnuslukujen kautta. Ja sitten ostetaan osakkeita ihan rapakuntoisesta yhtiötä.

Paljolti vaikutta sille että neuvojissa on paljon omaan pussiin pelaajia. Aloittavaia osakepelureita neuvotaan hyvin yleisesti niin, että tärkeintä on aloittaa nopeasti, eikä liikoja miettiä mitä ostaa (ja millä hinnalla). Ja kuitenkin kokeneemmat eivät muuta tekeekään kuin kyttäävät hintoja ja ajoituksia ostaa ja myydä. Haiskahtaa vähän sille että hinnalla-millä-hyvänsä -.ostajia halutaan lisää. Hölmöjen eväät syödään tunnestusti aina ensiksi.

Sijoittamisen neuvontaa on tarjolla niin paljon että melkoinen työ valita ne lähteet joissa mainittuihin periaatteeisin voi uskoa.

13

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Ajoittaminen ja osakepoiminta ovat vaikeita tehtäviä kokeneellekin sijoittajalle, mutta sentään joissakin oloissa mahdollisia. Aloittelija onnistuu näissä vain tuurilla ja silloin keskiarvot ratkaisevat. Onneksi keskiarvo on aloittelijan puolella, sillä osakkeet keskimäärin nousevat. Silti ne voivat laskeakin.

      Kun sinulla aloittelijana ei ole parempaa tietoa, on pakko luottaa tuohon yleissääntöön. Sen mukaan on parempi sijoittaa tänään kuin huomenna. Tietysti tämä on joissakin tilanteissa väärin, mutta useammin oikein. Jos tämä tuntuu liian helpolta tai vaaralliselta, rahat voi pitää riskittömissä kohteissa ja luopua lisätuotosta.

      Pelaamaan ei kannata ruveta ennen kuin tuntee pelin säännöt ja vastapelaajat. Näissä osakehommissa sanoisin ettei koskaan.

    • HiukanYmmärrystä

      Älä usko ketään joka jollakin tavalla hyötyy sinun tekemistäsi osakekaupoista. Suurin osa neuvojistahan on vain toisten rahoilla eläviä loisia. Kaikki lehtiartikkelit ovat käytännössä maksettuja mainoksia ja puoliksi valhetta ja niissä jätetään aina kertomatta jotain oleellista. Ja ne toimittajat tietävät osakesijoittamisesta keskimäärin vähemmän kuin sinä. Tuon kun opit, niin hyvin menee. Ja kukaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Jotkut arvaavat joskus jotain oikein. Kaikki yritysten jakamat tulosluvut ovat aina vain historiaa.

    • jklkg

      Aloittavan osakesäästäjän ei kannata edes vilkuilla osakepelureiden neuvoja. Ne on kaksi ihan eri lajia.

      • sivusta

        Osake opetelija tääläki ,pienissä yhtiöissä näköjään vedätetään osaketta ylös muutamalla tonnilla ja sen vuoksi että saatais joku ostamaan huonoa osaketta eli vilppiä on osake alallaki .


    • osakenörtti

      Mielestäni neuvo aloittaa heti on oikein. Neuvo olla katsomatta juurikaan hintaa voi olla oikein. Hinta on todennäköisesti oikein. Neuvo olla katsomatta mihin sijoittaa on totaalisen väärin. Lisäksi tulee katsoa mikä on sijoittamisesta koituva kulu.

      Kannattaa siis aloittaa nyt ja heti edullinen indeksisijoittaminen.

      Itse harrastan mielenkiinnosta suoraa osakesijoittamista. Hyväksyn maltillisen tappion indeksille. Indeksistä jääminen ei ole "tappio" vaan pikemmin matemaattinen välttämättömyys pitkällä aikavälillä. Silti voi ja oikeastaan vaurastuukin kuitenkin todennäköisemmin kuin olla sijoittamatta ja säästämättä.

      • Ping-viini11

        En osta heti aloittamista. Olen seurannut parin kk ajan muutamia itseäni kiinnostavaa osaketta ja olisi ollut huono päätös ostaa sinä päivänä ja sillä hinnalla kun päätin aloittaa osakeostot. En voi seurata enempää kuin ehkä parinkymmenen osakkeen joukkoa. Teen ostokseni näiden parinkymmenen joukosta. Perehtyminen yhtiöiden tilanteisiin ja kurssinmuodostukseen vaikuttaviin tekijöihin, on ollut selvästi tuloksellista jo nyt. Jo sen tietotaidon varassa, jonka omaan. Olen "tienannut" vaikka en ole sijoittanut vielä euroakaan.

        Aloittelijana intressini on saada tuottoa, isompaa tai pienempää, mutta indeksin ylittäminen ei ole niin tärkeää. Jos olisin omistanut Finnairia, en olisi myynyt varttituloskatsauksen jälkeen vain sen vuoksi, koska tulostason arvioidaan heikkenevän ja kurssin ennustetaan alittavan indeksin. Kaikki tuotto, mikä ylittää pankkitilien koron on hyvästä. Aion makuuttaa osakesijoituksia 15-25 vuoden ajan. Toki jos tulee ototollisia hetkiä myydä, niin sitten myyn ja ostan myyntitulolla jotain toista tilalle.


      • osakenörtti

        Joo oikeastaan heti aloittamisella ja vähäisellä huomionkiinnittämisellä nykyhetken markkinahintoihin halusin piilovihjata, että yrityksen ostaminen ATH (all time high, kaikkien aikojen korkein hinta) on ehkä intuition vastaisesti monet kerrat varsin hyvä sijoitus kokemusperäisesti.

        Suosittelen silti yleisesti edullista indeksisijoittamista.


      • Ping-viini11

        Indeksisijoittaminen kiinnostaa kyllä, mutta toistaiseksi en tiedä siitä mitään. Pitää tässä perehtyä aiheeseen muilta töiltä joutessansa.


    • winwinwin

      Tästä joukosta löytyy seuraava potentiaalinen nousija. Mitkä noista voitollisia?

      Pienimmät markkinarvot
      Wulff Yhtiot 10 miljoonaa
      Tulikivi 9 miljoonaa
      Tecnotree 9 miljoonaa
      Soprano 9 miljoonaa
      Valoe 9 miljoonaa

    • kikkailija

      Valitse 5-10 laatuosaketta erilaisilta toimialoilta. Esim. Sampo, Fortum, UPM, Nokian renkaat jne.
      Osta useamman vuoden aikana, ei kerralla. Esim. 10.000 euroa voi jakaa vaikkapa kymmenen eri yhtiön ostoon. Ostoja vaikkapa joka toinen kuukausi. Holdaa ja unohda myynti. Sijoita osinkoja uudelleen. Laskuissa pysy rauhallisena ja tee harkittuja ostoja, silloin pohjustetaan nousevia tuottoja
      tuleville vuosille. Nyt voi aloittaa vaikka muutamalla pikkuostolla, jotka poikii osinkoja ihan kohtalaisesti 2019. Sitten uusia ostoja vaan hiljalleen, kun tulee sopivia paikkoja, mieluiten markkinoiden paniikin aikaan.

      Helpompi, tuottava ja edullinen tapa on avata salkku vaikka Nordnetin tai Seligsonin kautta ja laittaa joihinkin passiivisiin edullisiin rahastoihin esim. 50-100 euroa kuukausittain vaikkapa 10 vuoden ajan. Onnistuu automaattisella siirrolla verkkopankista kuukausittain.

      • Ping-viini11

        Niin juuri olen toimimassa. Kotimaisia laatuyhtiöitä, sellaisia joista ymmärrän mikä on niiden tuote. Avasin tilin Nordnettiin ja ostin ensimmäisen eräksi Teliaa. Jos laskee, ostan lisää. Jos ei, ostan seuraavan erän joltain toiselta toimialalta, nyt kun kuluissa säästää Nordnetin tilin avattuani. Rahastoja ainakin toistaiseksi haluan välttää. Ensi alkuun tavoitteena on voittaa pankkitilin korko (0 %).


      • Mitensenyton
        Ping-viini11 kirjoitti:

        Niin juuri olen toimimassa. Kotimaisia laatuyhtiöitä, sellaisia joista ymmärrän mikä on niiden tuote. Avasin tilin Nordnettiin ja ostin ensimmäisen eräksi Teliaa. Jos laskee, ostan lisää. Jos ei, ostan seuraavan erän joltain toiselta toimialalta, nyt kun kuluissa säästää Nordnetin tilin avattuani. Rahastoja ainakin toistaiseksi haluan välttää. Ensi alkuun tavoitteena on voittaa pankkitilin korko (0 %).

        " Kotimaisia laatuyhtiöitä, ostin ensimmäisen eräksi Teliaa."

        Eikös tuossa nyt ole jo kaksikin virhettä.


    • duunarisijoittaja

      Muutama tutkimisen arvoinen osake joissa Telian tapaan nousupotentiaalia:
      Nordea, Orion, Oriola, Citycon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe