Kerrostaloon koiraa harkitsen

Koiriinrakastunut

Ajattelin ottaa koiran ja asun kerrostalossa. Aikaa löytyy koiralle hyvin ja saa päivässä n. 30min-1h mittaisia lenkkejä ainakin 3 kertaa/tai enemmän, ja viikonloppuisin pidempiä ja reipasta liikuntaa. Tietysti aina sillon tällön joutus olemaan yksin töiden/koulun takia.

Toiveena ois pystykorva ja/tai musta sekä koko ois keskikokone sekä lyhytkarvainen. Pääasia että olis pystykorva =)

Tuleeko kellään mieleen mitään rotuja?

-Kiitän!

7

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pystis

      Kyllä, vastaus on: Suomenpystykorva. Tietenkin. Minullakin on ja asumme kerrostalossa. Ei ongelmia kuin yhden mielenvikaisen, nyt jo vissiin poismuuttaneen naapurin kanssa. Mutta tuplaa se määrä pariin lenkkiin mitä itse suunnittelit käyttäväsi. Eli tehkää pari plusmiinus kahden tunnin lenkkejä, niin piskisi pysyy tyytyväisenä.

      • Naapurit.kyykkyyn

        Meillä kanssa oli naapurina mielenvikainen koiravihaaja, suuttui aina kun koiramme olivat päivisin ja joskus öisin poissaollessamme muka ulvoneet asunnossa tuntikausia "yksinäisyyttään." Eiväthäm he oikeasti ulvoneet, en minä koskaan mitään kuullut. Hullu mies, hoitoon joutaisi,mutta valitettavasti osa ihmisistä on sellaisia.


      • koiriinrakastunut

        Ovat suomenpystykorvat herkkähaukkuisia? itsellä kävi mielessä saksanpaimenkoira? mutta koiran käyttäytyminen saadaan kuntoon vain kovalla kurilla.


      • pystis
        koiriinrakastunut kirjoitti:

        Ovat suomenpystykorvat herkkähaukkuisia? itsellä kävi mielessä saksanpaimenkoira? mutta koiran käyttäytyminen saadaan kuntoon vain kovalla kurilla.

        Kyllä jotkut sanovat että aika herkästi haukkuisivat. Mutta ainakin omalta kohdaltamme voin sanoa jokseenkin onnistuneeni hillitsemään äänenkäyttöä. Jos otat koiran pentuna ja pelaat alusta alkaen sen kanssa sisällä hillitysti, niin ongelmia tuskin tulee vaan pärjäät ihan perusopetuksella. Nättiä temppukoulutusta vain. Ja pallo- sekä heittopelit parempi hoitaa pihamaalla. Panosta heti alussa myös luoksetuloon. Koiralle on luontaista kulkea sadan- jopa parinsadan metrin päässä omistajastaan riistaa etsien. Joten vapaanapito on vähän niin ja näin. Lähinnä metsässä onnistuu. Eli saksanpaimenkoiran kaltaista vierelläsi patsastelevaa paraatikoiraa et suokista saa. Mutta vähintään yhtä paljon omistajaansa kiintyvän lemmikin kyllä. Ja otatpa kumman tahansa, niin huomioi sellainen seikka että näillä kahdella rodulla ainakin niiden murrosikä kestää aina kolmevuotiaaksi asti. Eli tuon ajan molemmat voi raastaa hermojasi ja vaatii tavallaan jopa vähän fasistin vikaa omistajassa että käytös pysyy siistinä. Mutta kun koira tulee aikuiseksi, siis noin 3-vuotiaana, voi jo hellitää vähitellen jöötä koiran alkaessa usko pelkkää sanaa kerrasta.


    • Eihäiriötä

      Kerrostalossa kannattaa todella huomioida se, että koira ei hauku tai ulvo pitkiä aikoja. Kokemusta on naapurista, joka ei ole "seinänaapuri" ei siis vieressä, alapuolella tai yläpuolella ja on kerrosta ylempää. Koira ulvoi n. 8-9 tuntia yhteen menoon, kun omistaja poissa. En kuullut omassa asunnossasi televisiota tai radiota normaalilla äänellä (vaikka ovet ja ikkunat kiinni) vaan piti laittaa erittäin kovaa, jolloin itse jouduin häiritsemään naapureita. Muutamat muut naapurit kärsivät myös koirien haukunnasta ja ulvonnasta, joten tein ilmoituksen isännöitsijälle ja asia hoitui. Vaikka koira on vielä siellä asunnossa niin ei ole vuoteen ollut häiriötä. Koiraomistaja ei ollut tiennyt, että koira ulvoo päivät pitkät ennenkuin se hänelle kerrottiin.

      Eikä myöskään kannata koiran kanssa leikkiä sisällä niin, että heitellä palloja tai antaa koiran juosta ainakaan jos on parketti/lautalattia.
      Tiedättekö mikä ääni siitä tulee ainakin alakertaan? Itselläni oli yläkerrassa asukas ja koira. Päivässä monia kertoja ja jopa tunti kerrallaan. Sama juttu, että en kuullut televisiota tai radiota tai aamulla aikaisin heräsin heidän takia. Olin kuunnellut heidän metelöintiä n. kuukauden niin otin henkilöön kirjeitse yhteyttä ja niin loppui metelöinti. En uskaltanut mennä soittamaan ovikelloa, koska itse ja monet muut pelkäsivät sitä koiraa.

      Kerrostalossa on hiljaisuus määrättyyn aikaan ja meillä se on klo 22 -7, mutta ei muulloinkaan saa aiheuttaa häiriötä naapureille.

    • EiKerrostaloon

      Älkää ottako kerrostaloon koiria. Ovat liian meluisia. Ihmiset eivät saa nukuttua. Kokemusta on. Jouduin valittamaan isännöitsijälle ja lopulta naapurille tuli lähtö.

    • eivät.kuulu.mihinkään

      Koira(t) ei kuulu kerrostaloon, ei tosin mihinkään muuhunkaan taloon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe