Luvian kalanviljelylaitos

prokala

Lampoorissa on tekeillä mittavat investoinnit. Tehdään kalakasseja, laituria ja onpa hankittu iso yhteysaluskin ja muuta kalustoa. Tämä tarvitsee ennen kaikkea runsaasti pääomaa. Tämä on sen verran tärkeä ja iso investointi, että siihen saataneen EU:lta ja veronmaksajilta avustusta ja tukia. Tietääköhän kukaan paljonko ja mistä tukirahoja tulee, ja osaako joku kertoa, mitä tukirahoille tapahtuu jos kalankasvatushanke ei saakaan lainvoimaa.

25

1282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuokoKateusKaloja

      Kateus ennen kaikkea.

    • Eurjokinen

      Ei oo tukiraha saajalle ilmaista,kaikista tukimuodoista saaja maksaa veron koska se katsotaan henkilökohtaisesksi tai yritystuloksi,kateus on ansaittua kunhan kateellinen ymmärtää mistä on kateellinen.

    • Rantojen.raiskaajat

      Ei taida olla pikkurahan puutteessa, siellä taitaa olla se paksu kalansuomuinen kukkaro mikä oli kalaveneessä painona ettei potkuri saanut ilmaa.

    • Pöppelipöö

      Ei kai tukia makseta jos ei toimintaa ole. Mut mist ne tuet tulee??? Veronmaksajilta. Kumma ku luullaan, et tuet tulee jostain vaan. Ihmiset ne maksaa.

    • RuoppausJaLaiturinTeko

      Kalavaltasen ympäristölupapäätöksessä ESAVI/54/04.09/2014 on Kalavaltasen tekemä aikataulu, jossa ruoppaus- ja läjitystöiden sekä laituripenkereen rakentamisen arvioidaan kestävän noin kuukauden. Merelle johtavan väylän perkaaminen toteutetaan ruoppaus- ja läjitystöiden yhteydessä, mikäli ne toteutetaan avovesi-kaudella. Muussa tapauksessa väylätyöt toteutetaan välittömästi jäiden lähdön jälkeen. Työn arvioidaan kestävän 2–5 työpäivää.

      Kalavaltasen ympäristölupapäätöksessä ESAVI/54/04.09/2014 on määräykset jossa määrätään mm: Ruopattavan ranta-alueen syvyys saa ruoppauksen jälkeen olla suunnitelman mukaisesti 3-5 m keskivedenkorkeudesta mitattuna. Perattavan väylän syvyys saa olla enintään noin 3,0 m keskivedenkorkeudesta mitattuna. Ruoppausmassojen määrä saa olla enintään 15 000 m3.

      Työt olivat alkaneet viime vuonna ja olisi pitänyt kestää noin kuukauden Ja maksimi ruoppausmäärä oli 15 000 m3. Kuitenkin työt näyttävät jatkuvan edelleen. Herää kysymys mitä on tehty ja tarvitaanko 15 000 m3:n ruoppaukseen ja laiturin tekoon kaksi isoa ruoppaajaa, useita kaivureita ja puominostureita. Mistäköhän tässä on kysymys ja mikä ja kuka viranomainen tätä valvoo?

      • Epäilyttävää

        Ota yhteys ympäristölautakuntaan ja ely -keskukseen. Tuskin kukaan valvoo. Käyvät varmaan kerran vuodessa kaffeella - jos sitäkään.


      • ruoppausta

        Jos noin kauan ruopataan ja rakennetaan, täytyy homman jo makssakin kymmeniä tuhansia euroja. Kannattaakin rakennella niin kauan, kuin tukia tulee.


      • Sisäsiittoiset

        Olis ottanut ammattilaiset kaivamaan kunnon kalustolla niin olis homma tehty jo aikoja sitten


    • tuetkunniaan

      Joku kyseli niistä tukirahoista. Kaipa niitä muitakin on, mutta törmäsin tällaiseen osoitteeseen: https://merijakalatalous.fi/meri-ja-kalatalousrahasto/myonnetyt-tuet-ja-hanke-esimerkit/ Sivulta löytyy Excel-taulukko. Ellei löydy, niin tämä linkki vie suoraan Excel-taulukkoon. https://wp.merijakalatalous.fi/wp-content/documents/emkr_2018_05_21_asti.xls
      Taulukosta löytyi KalaValtaselle ja OFF:lle yhteensä kuusi tukipäätöstä 1.1.2014 alkaen. Hyväksytyt budjetit ovat yhteensä 2,48 milj. euroa. EU-tukea on myönnetty 384 358,87 ja kansallista tukea on myönnetty 553 101,77 euroa. Osa niistä on maksettu ja osa on vielä maksamatta. Taulukosta ei heti selvinnyt onko yksityiseltä tullut noin 1,39 milj. euroa tukea vai omarahoitusta. Otsikon tukipäätökset alla se kuitenkin on.

      • Munmiälestän

        Aikamoista kuitenkin.


      • Haaveetkaatuu

        Nythän ymmärtää jos saivat Avilta luvan, heille luvattu etukäteen satojen tuhansien tuet, joten lupakin oli pakko antaa. No miten käy sitten kun hallinto-oikeus peruu luvan niin peritääkö tuet takaisin. On kuitenkin aika varma, että lupa kaatuu ainakin talvisäilytyksen osalta.


    • julkistatietoa

      KalaValtasen ympäristölupapäätöksessä ESAVI/54/04.09/2014 on KalaValtasen tekemä aikataulu, jossa ruoppaus- ja läjitystöiden sekä laituripenkereen rakentamisen arvioidaan kestävän noin kuukauden.
      Laiturin tekoon meri- ja kalatalousrahaston mukaan on myönnetty tukia. Laiturin tukipäätöksen vireille tulopäivämäärä on 28.9.2017. Päätöspäivämäärä on 23.11.2017. EU-tukea on myönnetty 221 400,00 ja kansallista tukea on myönnetty 318 600,00 euroa.

      • TietämätönEurajojelta

        AVIn myöntämään noin kuukauuden työhön annetaan tukea yli 500000 euroa. Ymmärränkö oikein, vai pitäisikö jotain muuta vielä tietää.


    • Hävetkää

      Kyllä on rohkeaa ja röyhkeää toimintaa, nyt pitää toivoa että joutuvat maksamaan rahat takaisin, kyllä kai siellä kalansuomus laukussa rahaa piisaa.

      • Eorjokinen

        Kela maksoi vuonna 2017 erimuotoisia asumustukia 2003 miljoonaa euroa ja viljelijöille maksettiin maataloustukea 2017 1900 miljoonaa euroa,ihan vaan näin vertailupohjaksi.


      • Kesantoa

        Niinpä, mietippä sitä, pienijoukko viljelijöitä sai melkein saman rahan kuin suurijoukko vähävaraisia nuoria, jotka ei pysty asumaan ilman asuntotukea. Viljelijät sioitavat uusiin traktoreihin että pääsee paariin.


      • vertailunvuoksi
        Eorjokinen kirjoitti:

        Kela maksoi vuonna 2017 erimuotoisia asumustukia 2003 miljoonaa euroa ja viljelijöille maksettiin maataloustukea 2017 1900 miljoonaa euroa,ihan vaan näin vertailupohjaksi.

        Tämän linkin takaa löytyy vielä puolitoistamiljoonaa euroa. https://kaju.mmm.fi/kaju/?lang=fi&prog=2.1&toko=0.0&tek=0&hakija=kalavaltanen&hanke=&page=1&asc=1&sortBy=0&page2=1&count=10 ihan vaan vertailupohjaksi. Ei KELA maksa yhdelle henkilölle asumistukea tai yhdelle viljelijälle maataloustukea miljoonia euroja.


      • Eorjokinen

      • sananlaskuja
        Eorjokinen kirjoitti:

        Entäs sitten? Ei kait se firmojen vika ole jos osaavat hakea tukea ja mikäli oikein olen ymmärtänyt sitä lähes tyrkytetään nykyään

        Sananlaskuja:
        Se älähtää, johon kolahtaa.
        Kohtuus se on kerjätessäkin.


      • Eorjokinen
        sananlaskuja kirjoitti:

        Sananlaskuja:
        Se älähtää, johon kolahtaa.
        Kohtuus se on kerjätessäkin.

        Juu näin on ja se kateuskin on edelleen ansaittava.


    • Mikoreemus

      Hienossa mallissa on luvian saaristo, veneranta yrittää kieltää veneilyn ,valtanen rakentaa kalankasvatusaltaita ja saastuttaa rannikon, loput poukamat on mökkiläisiä täynnä, seassa veneilee ruorijuopot.

    • AVINpäätöksethaisee

      Uskokaa vaan talvisäilytys kaatuu hallinto-oikeudessa varmuudella ja sitä kautta murenee koko poikien busines, tukien myöntäjät on kusessa kun tukia myönnetty vaikka luvat eivät olleet kunnossa ja Valtaset maksaa tuet takaisin.. siinä onkin koko yritys kusessa

      • Leukalisä

        Ja ha ha sanon minä, pikkurahoja, yli 10 miljoonaa liikevaihto valtasella. Valtanen ostaa lähimökit pois niin valittajat vähenee.


      • entinenlohenostaja

        Siis investointitukia EI tarvitse maksaa takaisin siltä osin kun ne koskevat jo tehtyjä investointeja. Jos päätös on kielteinen niin sitten ei tietenkään voi enää (ainakaan laillisesti) nostaa uutta tukea vanhan päätöksen perusteella. No laitonhan tuo päätös oli alun perinkin ja osoittaa vain ELY - viranomaisten olevan joko a) ammattitaidottomia b) välinpitämättömiä c) kepulaisia d) korruptoituneita e) kaikkea edellämainittua.


    • Spekulointia

      Tuskin mitään tukia tarvitse maksaa takaisin, vaikka OFF ympäristölupa kaatuisikin. Hommahan on tehty niin, että laituri, ruoppaus, moottoriveneet, kalastusalus ja muut laitteet ovat Kalavaltasen investointeja ja tuet menevät niihin. Tuskin OFF edes tarvitsee niitä, vaikka ympäristölupa jäisikin voimaan. Ovathan Kalavaltanen ja OFF omia yrityksiään. Tietysti OFF voisi vuokrata laituria ja kalustoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe