Aihe

37,5l. liian pieni kaloille?

Sanna

Omistan 37,5l. akvaarion, jonka piti olla 45l. , mutta eipä sitten näemmä olekaan. Akvaariossa on 1 taistelukala, pari tetraa ja monnisia.
Onko laissa määrätty, kuinka pienessä kaloja saa pitää? muistaisiko joku mahdollisesti kyseisen pykälän? en saa äitiäni ymmärtämään, että kalat tarvitsisivat isomman akvaarion.

15

962

  Vastaukset

  • pitäisikö ottaa jotain erityistä huomioon, jos asuu kerrostalossa esim. tapaturmien varalta? äitini väittää, ettei kerrostaloon saa ottaa yli 100l. akvaariota.

   • Enpäs ole ennen kuullutkaan tuollaista. Elleivät lattianne ole pahvista.


   • Mulla on 600 L allas kerrostalossa ja kyllä on lattia kestänyt. Etenkin jos akvaario sijoitetaan seinän viereen, painoa voi olla helposti 1000 kg. Eli sanoppas äitille terveisiä että paino ei ole esteenä isomman akvaarion hankintaan.


   • Meillä ensimmäinen akvaario oli 128 litraa (kerrostalossa), ja nyt edelleen kerrostalossa asuvana suunnittelemme avomiehen kanssa 400-600 -litraista. Olen kyllä kuullut huhun (tod. näk. urbaani legenda...), jossa 700-litraisen akvaarion jalusta kesti, mutta suomalaisen elementtikerrostalon lattia ei, mutta ongelmia tulee siis vasta todella suurten litramäärien kanssa. Jonnekin 500 litraan asti on siis ihan turvallista, oli kerrostalo tai ei. :)

    Se, mitä kannattaa ottaa kerrostalossa huomioon, on se, että jos vesivahinko sattuu (esim. joku rikkoo vahingossa lasin - en nyt puhu siis ämpärillisestä vaan akvaariollisesta vettä lattialla), siitä on kilttiä ilmoittaa talonmiehelle ja alakerran asukkaille, jotta kuivaustyöt saadaan hoidetua asianmukaisesti ja kosteusvaurioilta vältytään. Mutta siinäpä se taitaa sitten ollakin.


   • En lähtisi noin suoraan tuomitsemaan, mutta mielestäni noin pienessä voi pitää korkeintaan kolmea pientä kalaa.
    Vedenvaihdossa tulee kyllä olla aktiivinen ja tarvitaan tehokas suodatus. Ehkä kuitenkin ajan myötä huomaat, että isommassa altaassa on vähemmän työtä ja suurempi ilo.


   • mirju kirjoitti:

    En lähtisi noin suoraan tuomitsemaan, mutta mielestäni noin pienessä voi pitää korkeintaan kolmea pientä kalaa.
    Vedenvaihdossa tulee kyllä olla aktiivinen ja tarvitaan tehokas suodatus. Ehkä kuitenkin ajan myötä huomaat, että isommassa altaassa on vähemmän työtä ja suurempi ilo.

    Kyllä laki on laki, eikä mikään mielipide kysymys. Eli ei kaloja alle 40 litraan vettä, ellei kyseessä ole väliaikaismajoitus.

    Mielestäni on todella hieno asia, että Suomessa on tällainen laki. Ei ole oikein, että harrastajat laimin lyövät sitä. Vaikka olisivat kuinka eri mieltä...


   • Aino kirjoitti:

    Kyllä laki on laki, eikä mikään mielipide kysymys. Eli ei kaloja alle 40 litraan vettä, ellei kyseessä ole väliaikaismajoitus.

    Mielestäni on todella hieno asia, että Suomessa on tällainen laki. Ei ole oikein, että harrastajat laimin lyövät sitä. Vaikka olisivat kuinka eri mieltä...

    Kyllä lakeja pitää olla ja ne ovat todellakin hieno asia ja periaate, mutta asia on niin, että yksi harmiton akvaarioharrastus ei ole 2,5 litrasta kiinni! Maailmasta löytyy monia paljon enemmän asioihin vaikuttavia lakeja, joita ei noudateta läheskään 2,5 litran tarkkuudella ja seuraukset ovat silloin eri luokkaa, kuin tässä tapauksessa. Jos siis jostain on pakko livetä, niin mieluummin tästä kuin jostain oleellisemmasta.


  • akvaariossani kun mulla oli se joskus niin siellä oli 2 kultakalaa jotka eli vain hetken sekä monnikaan ei siellä viihtyny mutta taistelukala eli 3 vuotta!!!Mutta nyt olen ostanut 100 litran akvan ja musta on outoa että jotkut aattelevat että kerrostaloon ei voi otaa isoa akvaa...

   • Laki on olemassa siksi, ettei kukaan idiootti työnnä kalojaan maitotölkkiin tai maljaan. Järkeä saa aina käyttää! Itselläni on täsmälleen samankokoinen akva, jossa taiselukala ja pikkumonni viihtyvät hyvin, suht laiskoina liikkujina. Mutta:Taistelukala onkin poikkeus, tietääkseni ainoa kala jota tuonkokoisessa voi pitää. Erinomaisen kauppiaani mielestä sinne sopisi vielä pari tyttöystävääkin. Toinen vaihtoehto on pieni, 5kpl:een tetraparvi, mutta ei muuta. Tetraparvea ehdotti joku "guruista",täällä joskus. Eli nauti taistostasi, mutta suuremmankin akvan saa ottaa. Älä välitä noista niuhoista. Vedenvaihto 1-2 kolmasosaa viikossa, tai useamminkin vähän.


   • kiija kirjoitti:

    Laki on olemassa siksi, ettei kukaan idiootti työnnä kalojaan maitotölkkiin tai maljaan. Järkeä saa aina käyttää! Itselläni on täsmälleen samankokoinen akva, jossa taiselukala ja pikkumonni viihtyvät hyvin, suht laiskoina liikkujina. Mutta:Taistelukala onkin poikkeus, tietääkseni ainoa kala jota tuonkokoisessa voi pitää. Erinomaisen kauppiaani mielestä sinne sopisi vielä pari tyttöystävääkin. Toinen vaihtoehto on pieni, 5kpl:een tetraparvi, mutta ei muuta. Tetraparvea ehdotti joku "guruista",täällä joskus. Eli nauti taistostasi, mutta suuremmankin akvan saa ottaa. Älä välitä noista niuhoista. Vedenvaihto 1-2 kolmasosaa viikossa, tai useamminkin vähän.

    Toisin kuin täällä väitetään, se 40 litraa ei ole laki, vaan SUOSITUS. Mutta tottakai isompi akvaario olis parempi.   • Jessi kirjoitti:

    J.Järven sivuilla on selvitys eläinsuojelupäätöksestä!

    http://www.akvaariotieto.info/suomi/etiikka/maarays.htm

    Lainauksia ko. aiheesta:

    "Päätöksen ja sen liitteiden säännökset ovat sitovia. Liitteet sisältävät myös suosituksia, jotka on kirjoitettu kursiivilla. Suositukset eivät ole sitovia."

    Seuraava on kirjoitettu kursiivilla, vaikka pahaa pelkään, ettei sitä saa tänne sellaisena kopioitumaan. Että tuskin se siitä 2,5 litrasta on kiinni, kunhan sitä hoitaa oikein ja valitsee kalansa tilan huomioon ottaen.

    "_Akvaariossa on vähintään 1 litra vettä kutakin enintään 5 cm mittaista kalaa kohden ja vähintään 4 litraa vettä kutakin enintään 10 cm mittaista kalaa kohden. Akvaariossa on vettä kuitenkin aina vähintään 40 litraa._"


  • Vanha ketju mutta aina ajankohtainen aihe. Puuttuisivat nipot mieluummin vaiks emakkohäkeissä kärsivien emakouden kohtaloon taiks broilerien tajuttomaan tilanaahtauteen. Mulla on ollu isoa ja pientä akvaa. Tuontikaloja en akvaarioon eettisistä syistä laota, jalostus yksin ulkomuodon takia on pehvasta ja kaloja heikentävää kaupallista touhua. Nyt mulla on 32 litran ja 25 litran akvaariot. Toisessa 2 aikuista nelisenttistä hammaskarppilaista, toisessa 2 poikasta. En syö sianlihaa, broileria, käytä nahkaa, lennä. Tehkää vain eläinsuojeluilmo suositusten perusteella XD Kaloilkani on näkösuoja, kasvillisuutta, luolia, tehokas suodatus, hapetus. Hoitorutiinit ok, vesiarvoja mittaan viikoittain, nekin ok. Lannoitteet, veden kovettajat, vedenparannusaineet käytössä. Hirveetä rääkkäystä :)

  • Mitä tarkoitat kun sanot ettet laota tuontikaloja?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5205
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3901
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2874
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1909