Aihe

Onko ok olla homo ja judoka?

judojunnu

Judoliiton Prideille kulkueeseen osallistumisen myötä on herännyt jonkin verran negatiivista keskustelua ja kommentteja. Miksi urheilupiirit on aina näin homokammoisia? Monilla judosaleillahan on kyltti "kamppailija ei kiusaa". Eihän tämä pidä paikkaansa, jos kerran puhutaan homoista ja muista vähemmistön edustajista pahaa selän takana. Valitettavasti myös nuoret suomenmestarimmekin syyllistyvät tähän. Jos sattuisi olemaan homo tai muun vähemmistön edustaja, niin ei se varmasti helppoa ole, sillä ei ole itsellänikään. Henkiset paineet ovat kovat, sillä se ei ole ainoa huolenaihe, että on homo vaan on muutakin kuten koulu, urheilu: siinä menestyminen ja sen aiheuttama paine ja läheiset. Se, että joutuu näiden asioiden lisäksi salaamaan seksuaalista suuntautumistaan muilta, kun elää homokammoisessa perheessä ja kaikilla treenikavereilla on homokammo, niin on se rankkaa. Kysymkin, että onko se edes mahdollista olla julkihomo ja samaan aikaan maajoukkueessa urheilijana ilman, että joutuisi syrjityksi? Herätetään keskustelua ihan sama onko se negatiivista vai positiivista.

20

1188

  Vastaukset

  • Homokammoa? Jos et osallistu vappumarssiin, sinulla on sosialistikammo? Jos et käy sankarivainajien haudalla sinulla on sotaveteraanikammo? Tapahtumia ja aiheita osallistumisille on riittävästi. Täällä ihmeteltiin, miksi juuri Prideen pitää osallistua ja pitäisikö liiton keskittyä vain judoasioihin?

   Seksuaalisuudet, politiikka, uskonnot... mitkään niistä ei kuulu judosalille.

  • Ymmärrän tilanteesi ikävyyden erityisesti perheesi osalta.

   Negatiiviset kommentit judoliiton osallistumisesta pride kulkueeseen johtuvat siitä, että monet judokat kokevat tapahtuman poliittiseksi ja että judoliiton tulisi keskittyä ainoastaan urheilullisiin asioihin. Homokammosta tässä ei ole kyse. En jaksa uskoa, että että negatiivisten kommenttien kirjottajia kiinnostaa yhtään treenikaverin seksuaalinen suuntautuminen, suuttumus johtuu siis poliittiseksi tapahtumaksi mielletyn kulkueen osallistumisesta.

   Voit lohduttautua myös sillä että vaikka ihmiset mahdollisesti naureskelevat ja puhuvat rumasti homoista niin tosiasiassa heitä ei kovinkaan paljon kiinnosta jos treenikaveri on homo. Ihmiset puhuvat muutenkin "värikkäästi" niistä ihmisistä, jotka eivät heidän uskoakseen ole paikalla. Usein kielikuvat ovat todella liioiteltuja eivätkä vastaa puhujien oikeita mielipiteitä. Olen kuullut tuhat kertaa kun joku sanoo jotain todella rajua jostain asiasta, mutta todellisuudessa tiedän henkilön suhtautumisen olevan asiaan neutraali ja kyseessä on vain vitsailu. Ymmärrän että kun aihepiiri on puheissa tuo, niin se kolahtaa ikävästi korviisi.

   Viestin tarkoitus ei ollut vähätellä tuntemuksiasi vaan lohduttaa, että judokoiden kuten muidenkin ihmisten suhtautuminen homoseksuaaleihin on 95 prosentilla oikeasti aika neutraali. Niin kuin itsekin luettelit, elämässä on koulu, urheilu paineita jne. Muillakin ihmisillä on myös noita ja myös siksi heitä ei jaksa edes kiinnostaa kovin kauaa jonkun muun seksuaalisuus.

  • On ok olla homo, lesbo, hetero, bi tai mitä vaan (paitsi pedofiili) kunhan on hyvä uke ja kova randorivastus. Muutama tuttu salilta löytyy jokaista noista suuntauksista, jopa noista pedoista.

   Ei noista asioista ole yleensä numeroa tehty, keskitytään treenaamiseen.

  • Kylläpä maailmassa riittää ongelmia. Pitikö minun tästäkin ongelmasta kuulla miksi se pitää kuuluttaa koko maailmalle en ymmärrä. Ikään kuin jotkut ärsyttäisivät ihan tarkoituksella pitäkää nyt edes yksi salaisuus itsellänne ei kiinnosta.

  • Jotkut tykkää jopa kurkuista...

  • Suurin osa Judokoista ei varmasti halua profiloitua näkyvästi minkään poliittisen, uskonnollisen tai seksuaalisen aatteen tai vakaumuksen mukaisesti - tai vastaan. Olisi siis hyvä vaan olla ihan hiljaa vaan ja antaa kaikkien kukkien kukkia; myös perunan ja rikkaruohon. Ainakin niin kauan kun pysytään Suomen laillisen järjestyksen puitteissa.
   Tällaisista näkyvistä ulostuloista nimittäin kun kuitenkin aina seuraa kalapaliikki, vaikka kuinka viattomia ja tarkoitusperiltään hyvää tarkoittavia olisivatkin.

  • Ehkä tämän asian ja monen muun mikä ei oikein liity judoon esiin tuominen saa ihmiset unohtamaan sen tosi asian ,että judon harrastaja määrät putoaaa ja sitä menestystä ei ole tullut yli kahteenkymmeneen vuoteen.Alamäki alkoi sieltä 1992 ja jatkunut tähän päivään asti.Kaikki päävalmentajat ovat olleet apureineen judoliiton mukaan loistavia valintoja.Moniko näistä taitureista on siirtynyt todellisten judomaiden valmentajiksi tekemään niitä arvokisamitalisteja.

  • Ai, tämä on päävalmentajasta kiinni.
   Mites ne suuret ja mahtavat seuravalmentajat?
   Eikös aina sanota, että seuravalmennus on kaiken perusta....

  • Mitä ajatuksia vastaukset kysymykseesi herättävät judojunnu?

  • Tässä tuli jo monta hyvää vastausta, ei haluta profiloitua sateenkaariliikkeeseen koska se on vähän kun poliittisesti profiloituisi. Toinen on ettei se mitenkään tarkoita homokammoa jos jättää osallistumatta, ihan kuten ei olla kommunistisen Neuvostiliiton kannattajia koska jätetään osallistumasta itsenäisyypäiväkulkueeseen.

   Lisäisin vielä että Pride liike on nykyään oikein homouden ja sukupuolettomuuden tyrkyttäjä, oikeastaan Pride liikkeeseen osallistuminen on kuin tukisi heterojen syrjintää. Kukaan ei saisi olla enää hetero eikä määritellä itseään mieheksi tai naiseksi.

   Itsekin kuulun niihin jotka suhtautuu negatiivisesti kamppailuliittojen osallistumiseen tällaisiin. Jokainen saa yksilönä osallistua, mutta kun sinne mennään edustamaan "kaikkia" kamppalijoita se on vähän kuin diktaattorimaisesti määräisi mitä mieltä kaikkien pitäisi olla, eli oikeus oman mielipiteeseen häviää kamppailijana. En halua leimautua Pride liikkeen kannattajaksi koska olen kamppailija. Ja syy ei ole homokammo vaan se tyrkytys jota nykyään voi verrata jopa heterojen syrjintään.

  • No ei ole.
   Niinkuin ei ole jalkapallossa, jääkiekossa, yleisissä saunoissa, töissä jne...
   Ketään ei kiinnosta oletko homo, jehova, työtön, jos et julista ja tyrkytä sitä. Eihän se näy ihmisestä monestikkaa ulos päin ellei sitä tuo esiin.
   Hei, olen hetero evl. työläinen ja ottakaakin se huomioon kun tulen seuratoimintaan mukaan. Pahoitan mieleni jos näihin liittyvistä asioista puhutaan.
   En halua tietää onko seura kaveri homo enkä onko kaupassa myyjä homo tai bussikuski.

   • miks judoliiton kaikki vakituset työntekijät ja hallitus osallistu Mr/Mrs.-Gay-Finland skabaan? eik ne uskalla tulla ulos kaapista.


  • Ehdonta Touko Aallolle vihreää vyötä

   • Vastustaja oli kilpikonnapuolustuksessa ja Touko dominoi.


   • Siinä meille Suomalaisille oikein oiva pääministeri.


  • Tämä ihmisten laittaminen kategorioihin alkaa kyrpimään. Myös kaikkea pitäisi suvaita ja sitäkin pitää toitottaa. Eikö omia tuntemuksia ja ideologioita voi pitää ominaan?
   Itse en pidä homoista, ulkomaalaisista enkä lihavista. Mutta se on vain minun mielipiteeni ja en huutele sitä. Se ei myöskään vaikuta käytökseeni. Jos joku kysyy niin sitten kerron.

  • On ok olla homo, hetero, bi, kristitty, muslimi, buddhalainen, ateisti, valkonen, keltanen, musta tai sekoitus, pitkä, lyhyt, laiha, tukeva, nuori, vanha, kaunis, kirveelläveistetty, alempivöinen, ylempivöinen jne.
   Mutta muistetaan se, ettei tehdä niistä numeroa. Judo on judoa ja siellä kaikki edustavat judoa ja sen aatetta. Unohdetaan homottelut, virsien veisaaminen, Mekkaan pyllistelyt, toisten arvosteleminen tai itsensä ylentäminen. Ollaan judokoita ja kunnioitetaan lajia sekä urheiluhenkeä.

   • Hyvin sanottu. Kunhan liitossakin tajuttaisiin tämä eikä juntattaisi kaiken maailman mielenosoitusmarsseja läpi.


  • Joo ja siihen muslimien pyllistelyyn kisapaikoilla pitää puuttua. On täysin halveksittavaa käytöstä muita ja lajia kohtaan, kun koittaa tehdä itsestään parempaa ja näyttää kaikille keitä ollaan. Esitetään niin harrasta. Ylimielistä potaskaa, joka on täysin tarkoitettu näytöksi meille muille siitä, että saavat tehdä mitä haluavat. Sitä voi vetäytyä muualle tekemään omiaan, jos on pakko, mutta ei kuulu kisapaikoille.
   Judoon ja urheiluun ei kuulu uskonto eikä politiikka.
   P.s. Naisia ei edes suostuta kättelemään. Mitä sanoo liitto???

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9169
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7183
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4841
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3149
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2686