V.............taaa..!

Epätoivos

Eli poika on 7v ja aloittaa koulun syksyllä. On uhmakkuushäiriö ja adhd diagnoosi . Ei vaan keskittyminen riitä ja on impulsiivinen. Medikinet lääkitystä kokeiltu ja selkeä hyöty olisi kaikkeen mutta; ruokahalu katoaa totaalisesti. Järkyttävää. Eli näin ei voi jatkaa. Syksyllä vasta lääkäriin.. onko kellään tietoa onko muuta lääkettä mikä ei välttämättä veisi ruokahaluja?

8

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • njhgt

      Amfetamiinin johdannaiset vähentävät ruokahalua kuten amfetamiinikin jota on käytetty laihdutuslääkkeenäkin.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Amfetamiini

      Suomessa amfetamiini ja sen johdannaiset on luokiteltu rikoslaissa tarkoitetuksi erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi. Erittäin vaarallisella huumausaineella tarkoitetaan huumausainetta, jonka käyttöön liittyy virheellisestä annostelusta johtuva hengenvaara, lyhytaikaisestakin käytöstä johtuva vakavan terveydellisen vaurion vaara tai voimakkaat vieroitusoireet

      • lisäälääkettä

        mediknet, niinkuin myös conserta ei ole amffetamiinijohdannainen kuten yleisesti ottaen luullaan. Amffetamiinikaan ei ole vaarallinen oikeilla annostuksilla mutta niinkuin mikä tahansa liikaa nautittuna on. Faktat kantsis tarkistaa, toisin se voi olla hankalaa kun netti on pullollaan väärää tietoa, jotka johtuu typerien ihmisten tietämättömyydestä.


    • Maniaan

      Heroiinia on käytetty 1939-1944

    • she

      Kumpi menee. lääkäriin?

    • poikatyttö

      40 vuotta sitten, ADHD hoidettiin vielä aivoleikkauksin, kokemusta on, kyllä persoona muuttuu kummasti.. nykyään varmaan lääkkeitä?.
      meni tuo 40 vuotta huomata muitakin seikkoja itsestä mitkä kadonneet tai unohtuneet...

    • aldsa

      http://akukopakkala.fi/adhd-eli-miksi-miljoonille-lapsille-annetaan-piristeita/

      ADHD:stä kirjoittaminen on pulmallista, koska ilmiö on niin suuri. Sen toivoisi kuuluvan vain Jussi Valtosen romaanimaailmaan.

      ADHD-diagnoosin viralliseen tautiluokitukseen lisännyt psykiatri Allen Frances on myöhemmin katunut asiaa julkisesti. Hän mielestään osaltaan aiheutti maailmanlaajuisen epidemian synnyn, koska lääketeollisuus tarttui tehokkaasti uuteen markkinamahdollisuuteen.



      ADHD – tarkkaamaton, aktiivinen, impulsiivinen.

      ADHD-luokittelun voi saada, jos on arvioijan mielestä tarkkaamaton sekä liian aktiivinen ja impulsiivinen. Toiset ADHD:t ovat lähinnä tarkkaamattomia, toiset enimmäkseen aktiivisia ja impulsiivisia.

      Diagnoosi on kiinnostava, koska esimerkiksi masennusluokittelu perustuu henkilön haastattelussa kertomaan kuvaukseen kokemuksestaan. ADHD perustuu arviointiin käyttäytymisestä ja sen valtava yleistyminen maailmassa liittyy ennen kaikkea opettajien ja vanhempien huoleen lasten koulumenestyksestä.

      Loppuvuodesta syntyneillä on paljon suurempi todennäköisyys olla ADHD-lääkityksellä kuin alkuvuodesta syntyneillä. Joulukuussa syntyneellä pojalla on kuusinkertainen riski verrattuna tammikuussa syntyneeseen tyttöön.

      Syy ei liity vuodenaikaan tai horoskooppimerkkiin. Lasten ja nuorten käyttäytymisen kypsyyttä vain verrataan samana vuonna syntyneisiin luokkatovereihin. Nuorempana olo on varmaan myös sosiaalisesti vaikeaa.

      Aivotutkijoiden johtava teoria, jonka mukaan ADHD liittyy keskushermoston hitaaseen kypsymiseen ei ole ristiriidassa tämän havainnon kanssa. Kriitikot ovat kuitenkin kysyneet, milloin hitaasta kypsymisestä tuli sairaus. .

      ADHD lääkkeet ovat piristeitä

      ADHD-pulmiin on kehitetty monenlaisia hoitomenetelmiä. Sen lääkitys on kuitenkin yleistynyt muutaman vuosikymmenen aikana runsaasti. Lääkkeet ovat piristeitä, jotka toimivat amfetamiinin ja kokaiinin tavoin. ADHD-lapsilla ja -nuorilla ne vähentävät vilkkautta ja impulsiivisuutta. Opettajat ja vanhemmat ovat usein tyytyväisiä lääkkeiden käytön aloittamisen aikaansaamiin muutoksiin.



      Tutkimus keskittyy lyhytaikaisiin vaikutuksiin

      Kuten yleensäkin mieleen vaikuttavien aineiden osalta, tutkimukset keskittyvät niiden lyhytaikaisiin vaikutuksiin. Tämä on valitettavaa. Aineita käytetään usein varsin pitkäkestoisesti, niihin syntyy riippuvuus ja lääkityksen lopettamista harvoin tuetaan. ADHD-tutkimukset ovat ongelmallisia myös siksi, että niissä nojataan yleensä vanhempien ja opettajien arvioihin. Samat henkilöt ovat usein olleet aloitteellisia lääkinnän suhteen. ADHD- pitkäaikaislääkinnän tutkimuksia näyttää olevan kaksi.



      Pitkäaikaistuloksia, MTA

      2009 julkaistiin tulokset USA:n terveysviranomaisten rahoittamasta suuresta ”Multi-Modal Treatment” – tutkimuksesta. Siinä seurattiin kuudesta kahdeksaan vuotta ADHD-lääkitystä saaneita ja heitä verrattiin vastaaviin lääkitsemättömiin ADHD nuoriin. 14 kuukauden kohdalla tulokset olivat lupaavia lääkkeiden tehon kannalta, mutta alkoivat siitä hiipua. 3 vuoden kohdalla oli selvää, ettei niistä ollut hyötyä. Kuuden – kahdeksan vuoden seurannassa ADHD – lääkkeistä ei osoittautunut olleen hyötyä millään arvioidulla osa-alueella.

    • aldsa

      Pitkäaikaistuloksia. Quebec, Kanada.

      Vuodesta 1994 alkaen kanadalaiset tutkijat seurasivat tiiviisti 16 00 lasta. Seuranta jatkui aina vuoteen 2008. Vuonna 1997 Quebecin osavaltio alkoi korvata sairausvakuutuksesta ADHD- lääkintää. Tämä lisäsi kirjoitettujen lääkereseptien määrää suuresti. Se antoi tutkijoille mahdollisuuden seurata, mitä ADHD:n lääkinnästä seurasi quebeciläisille verrattuna muun Kanadan ADHD-lapsiin. Tutkijat raportoivat artikkelissaan 2014 lääkinnän johtaneen negatiivisiin seurauksiin: huonovointisuuteen ja masennukseen, huonoihin väleihin vanhempien kanssa sekä koulusuoritusten heikentymiseen. Erityisen haitallisia seuraukset olivat tytöille.

      ADHD ja sen lääkintä, jota nauttii jo sangen monta miljoonaa lasta, on ilmiönä ristiriitainen. Haittavaikutukset yksilöille ja yhteiskunnalle alkavat kasaantua. Moni epäilee edelleen koko ADHD:n olemassaoloa. Palataan aiheeseen. Jos tiedät jotain kiinnostavaa siitä, kerro toki.

    • Oooh

      Minä epäilen migreenin olemassa oloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe