Nyky valmennuksen taso

EiTokioon

Jos olette seuranneet Berliinin kisaa on pakko todeta että nämä huippu lupaukset ali suorittaa pahasti . Valmennus ja hallitus epäonnistunut pahasti linjauksissaan. Olisiko aika väistyä niiltä jakkaroilta.

46

2174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväemilija

      paljon parannettavaa vaikkakin Emilia hienosti taistelee. komppaan tuota aloitusta.

    • Kotimaanjudoka

      Mun mielestä ihan ok tulos. Kaksi pistesijaa neljällä ja kolmell matsivoitolla. Lisäksi muillakin matsivoittoja. Berliini on aina ollut kova kisa. Mukana parhaat eurooppalaiset ja lisäksi muiden mantereiden kovia.

    • Kentäntuki

      Justhan ne on jakkarat saanet ( renko, korhonen, jokinen), antakaa nyt työrauha.
      Ja edelleen, päätyö tehdään henkilökohtaisten valmentajien johdolla ( korkia-aho, keränen, mäntymäki, isä saha, jne) eiks niin?
      Ainakin kun voitetaan.....

    • asdzxcqwe

      A: liittovalmentaja tuskiin on se avain henkilö menestykselle
      B: valmennettavian ominaisuudet/harjoittelumahdollisuudet ovat huikeasti tärkeämpiä kuin valmentajat. Suomalaisen judokan on aika vaikea olla ammattilainen

    • Töitä

      Aina sama marina ammattilaisuudesta,
      Luuletko, että esim. Hokimies saa ammattilaisuuden ennen näytöjä?
      Ei Manukaan saanut illallista ilman näyttöjä......

      • Kilpailuonkovaa

        Ei ole menestys valmennuksesta kiinni. On vaan liian vähän tarpeeksi lahjakkaita ja kovaan työntekoon sitoutuneita nuoria.


      • KamppailijatSuomessa

        Hokijätkiä pääseekin kymmeniä joka vuosi/ ikäryhmä ammattilaisiksi. Ei voi verrata keskenään. Toki niidenkin jutut on sovittu valmiiksi jo taustajoukkojen, isien ja setien kesken, eli sisäpiirihommaa se on tuollakin. Katsokaapa vaikka judokoita ja heidän puitteiltaan. Kuinka monta poikaa haki tänä vuonna Märssyyn? Vissiin yksi ja pääsi sisään. Miksi näin? Koska Judoliitto ei pidä omiensa puolta! Hokijätkiä menee sinne iso lauma sisään ja itse kertovat kylillä etteivät edes oikeasti halua lukioon, mutta kun on valmentajan kanssa sovittu, että hänen jätkät menee niiden treenien jne. puitteiden takia. Eli kabinettipolitikointia se on tuollakin. Judokalla tarvitsee olla judolukioon , HUOM judolukioon, minimissäänkin noin 8,7-9 keskiarvo päästäkseen sisään. Urheilulliset meriitit ei sinne riitä??!!?? Ei ole todellista. Karsii aika paljon lahjakkuuksia pois pelistä, kun Suomessa on kuitenkin nuo koulut käytävä... Missä liitto ja maajoukkuekoutsit jne. vaikuttajat?
        Se mitä treenaamisen tasoon ja kovuuteen tulee, niin judokat on esim. 16 vuotiaana kuntonsa puolesta ihan eri tasolla verrattuina hokijätkiin. NHL testeissä nämä hokitulokkaat vetää 10 vuotiaan judotytön lihaskuntotestin tuloksia tai alle. Hyvin meni, 8 leukaa ja yhdeksäs oli lähellä nimimerkkillä Laine...
        Onko Suomessa oikeasti yhtään ammattijudokaa, joka olisi aidosti elättänyt itsensä ja perheensä ollessaan oman uransa huipulla? Ei tule kyllä yhtään mieleen. Ammatikseen harjoitelleita/harjoitteleva tai ainakin lähes ammattilaisen tavoin treenanneita on muutamia, mutta ei ammattilainen ole se jonka harrastellut maksaa isä ja äitin jne. taustajoukot. Onko kyseessä, että rahaa ei ole tai se käytetään vääriin asioihin tai sitä ei osata hyödyntää oikein.
        Esim u18 EM:t kolme kilpailijaa Suomesta ja esim Hollannista parikymmentä. Myös naapurimaista oli lähetetty runsas osallistujamäärä kisoihin. Suomesta vain ne joiden harteille laitetaan kaikki menestyspaineet. Kyllä Suomen kaltaisessa urheilun ”suurvallassa”, mitä puheita kuuntelee, pitäisi laittaa pari poikaa ja tyttöä joka sarjaan, jos on kisaajia ja intoa. Silloin sitä kokemusta tulee ja niiden ykköstykkien menestyspaineetkaan eivät olisi niin suuret. Hyvänä päivänä tuolla saattaa mennä joku yllätysnimi jopa pitkällekin. Kuitenkin päivän kunto ja jopa arpaonni ratkaisee jonkun verran.
        Summa summarum juuri niiden mahdollisuuksien luominen sille kovaa ja järjestelmällisesti harjoittelevalle lupaukselle on se kaiken perusta. Nythän Suomessa siihen pystyvät vain harvat ja valitut, kun ajatellaan valtakunnallisesti ja otetaan huomioon myös taloudelliset resurssit perheissä.


    • Dfhdfhsgsdadfh

      On myös paljon kovaan treenaamiseen sitoutuneita, joiden treenissä ei ole niin paljon järkeä että sillä kehittyisi kunnolla. Ja silloin on kyse valmennuksesta.

      Valmentajan osaaminen mitataan urheilijan edistymisellä.

    • Eimikaantunkki

      Suomessa on siis vain yksi hyvä valmentaja=tankki

    • Aivanoikein

      Kyllä!

    • Onvaankaks

      Kaksi: Tankki ja Tukiainen.

    • Nytvastahokasin

      Hitto vieköön, miks näitä sateentekijöitä ei ole palkattu!
      Molempien teeneissä reenanneena voin sanoa, että ovat kotimaista keskitasoa kokonaisnäytöt ml.
      Kulttihahmoja....

    • Hyväjunnut

      Viime vuonna vitossija ja kaksi seiskasijaa, tänä vuonna vitos ja seiskasija. Aika usein Berliinissä jääty kokonaan ilman mitalisijoja joten mielestäni ok tulos. Toivottavasti Emilia ja Hage läväyttävät EM:eissä vuoden parhaat matsit! Ja toki MM:eissäkin ehtii. . .

      • Ihanok

        Suomalaisten menestys on ihan ok suhteessa urheilijoiden määrään. Monessa maassa parhaat seulotaan moninkertaisesta määrästä judokoita. Paljon kovemmaksi pitäisi meillä saada kotimaan keskinäinen kilpailu jos halutaan yleisemmin tasoa nostaa. Ei ihan helposti toteutettavissa kun moni kilpailija ei jatka aikuisten sarjoihin asti ja kovin pieniä on kaaviot nuortenkin kisoissa.


    • jäitähattuun
      • Takatomainittu

        Hyvä että liitto tekee pitkäjänteistä työtä ja valitsee kisoihin osallistuvat ajoissa. Saa urheilijat keskittyä rauhassa.


    • Voivoi

      Eikö Valmennus vois vaatia urheilijoilta sitoutumista harjoitteluun! Nyt suurin osa jättää tekniikka treenit väliin Ruskeasuolakin miksi? Onko suomen judokat sillä tasolla että siihen on varaa, vai onko sit liian kuuma ettei vaan jaksa, ei nouse judo tällä tekemisellä

    • Henkkohtvalkku

      Kyllä voi, henkilökohtaiset valmentajat!!!

      • Liittovalkku

        Liitto ei voi, asiakkaalta on vaikea vaatia!!!


    • Valkku

      Voisko liitto vaatia valmentajia paikalle

      • Itemyös

        Oliko liitto ite paikalla?


    • Kukatitää

      Henkilökohtaisia? Ei voi, niillä on kesäloma.
      Omia palkuttujs, kyllä.
      Ongelma on se, että kuvitellaan reenaavansa riittävästi. Lisäksi kaikki haluaa vetää omaa linjaa.

    • rahaaajasirkushuveja

      Resursseja tarvittais lisää!

      • Koutsihoitaa

        Resursseja tarvittaisiin judoteknisesti taitavien opettajien muodossa, joilla olisi kansainvälisen tason lajiosaaminen. Lisäksi kyky inspiroida nuoria judokoita ja saada nämä nauttimaan kovasta harjoittelusta. KV-tason lajitaidot pitäisi hankkia 13-17 vuotiaana. Onko meidän kisaajilla riittävällä tasolla tämä puoli, osaako joku sanoa? Ihan sama miten paljon väännät punttia, taitoliikkeitä ja kisaat, jos lajitaitopohja on merkittävästi heikompi kuin kovimmilla vastustajilla?


    • Joskustäytyylevätä

      Tänään HJC tupa täynnä ja taas pölinät tuli U21 ja aikuisten maajoukkueelta. Onneks oli vain kahdeksan ranttua, koska ei enempää olis olis vastustajia kyseisistä ikäryhmistä.....
      Voivoivoioijpijoi....

      • Pölinät

        Pölinät?


    • näinmeilläsuomessa

      ja taas suomalaiset ekasta pihalle...

      • dadadaa

        ja ruotsalaiset sen kun porskuttaa eteenpäin. kateeksi käy.


    • vanha

      joopa joo pekkola ja huippuryhmä

    • Kateellisethuutelee

      Taitaa olla akun eka kisa tänä vuonna mistä ei tuu mitalia mukaan että hienostihan sillä on koko vuosi menny. Se on kumma ku kukaan ei menestystä noteeraa ja heti ku kisat menee huonosti ni ruvetaa huutelee:)

    • kgkfjzhhkg

      Miten Villanellolla ja Nijellä on mennyt?
      Hansoku pidä meidät ajan tasalla suomalaisten judosta kiitos!

      • aatu

        ei ole suomalaisia


      • judomonopoli

        Viimeksi kun näin, näyttivät ihan yhtä suomalaisilta kuin ennenkin.

        Judo vain on siinä mielessä huonosti organisoitu, että jos tulee erimielisyyksiä, ei voi vaihtaa tallia tai seuraa ja jatkaa taas huipulla. On pakko vaihtaa toisen maan judoliittoon.

        Urheilijan asema monopoliasemassa olevaa liittoa vastaan on heikko.


    • Tarjollaolimuttaei

      Hansoku joo.....

      Tuo ruotsalainen mitalisti oli Suomessa opettamassa ja ottamassa randoria. Vähissä oli leiriltä ko. Sarjan kotimaan kärki.
      Juu, tulitte just Japanista, niin tuli Robinkin...

      Robin otti hienosti kaikien kanssa randoria ja harjoitteli teknikkaa hiukan huonompien kanssa, sitäkin huiput osaa tehdä.
      Ei aina päätä patteriin.

      • Fiksumpi

        Leiri oli tiistaista lauantaihin. Kotimaan kärkemme käy töissä. Voit kuitenkin alkaa maksamaan heille palkkaa nii pääsevät kaikille haluamillesi leireille mukaan. Mitä mikset ala?


      • Höpönöpönhöpo

        Kyllä käytte just leirin aikana.....
        Etelän lomille kun saadaan vapaata....
        Asennetta, ei muuta, sori, mutta totta.
        Koska maksan jo yhden toiminnan!


      • Fiksumpi

        Normaalit ihmiset käyvät töissä ympäri vuoden ja opiskelijat koko kesän. Eli JUST LEIRIN AIKANA.

        Minkä yhden toiminnan maksat?


      • Nddnbdbd
        Höpönöpönhöpo kirjoitti:

        Kyllä käytte just leirin aikana.....
        Etelän lomille kun saadaan vapaata....
        Asennetta, ei muuta, sori, mutta totta.
        Koska maksan jo yhden toiminnan!

        Höpönöpönhöpo ei ole koskaa tehnyt judon hyväksi yhtään mitään. Ainoa mihin pystyy on itku nimettömänä hahah.


      • Kylläteitäymmärretään

        Edelleen kovaa selittelyä, jos haluaa edes pohjoismaiselle tasolle, asioita pitää pystyä järjesteleen. Eikä odotella, että joku tekee minusta " ammattilaisen".
        Ammattimaisuus on ensi sijaisesti asennetta ja sitten päätoimisiuutta, lopulta tulee kuvioon myös raha.
        Suomijudoka odottaa heti alkuu rahaa, toki sitäkin tarvitaan koko ajan.
        Ymmärrän kyllä tarpeesi, mutta nyt ei pysty.
        Ja kyllä monella on raha asiat kunnossa kun maailmalla kierrellään yhden matsin kisoja....


      • Fiksumpi
        Kylläteitäymmärretään kirjoitti:

        Edelleen kovaa selittelyä, jos haluaa edes pohjoismaiselle tasolle, asioita pitää pystyä järjesteleen. Eikä odotella, että joku tekee minusta " ammattilaisen".
        Ammattimaisuus on ensi sijaisesti asennetta ja sitten päätoimisiuutta, lopulta tulee kuvioon myös raha.
        Suomijudoka odottaa heti alkuu rahaa, toki sitäkin tarvitaan koko ajan.
        Ymmärrän kyllä tarpeesi, mutta nyt ei pysty.
        Ja kyllä monella on raha asiat kunnossa kun maailmalla kierrellään yhden matsin kisoja....

        Sinähän tässä sinun valitsemillesi leireille jengiä vaadit. Jos haluat että joku tekee niin kuin SINÄ haluat niin maksa siitä. Jos et maksa, pidä turpa kiinni.


      • 12345678901

        Mikset sinä valmenna ketään huipulle kun tiedät parhaiten miten harjoitella?


      • Eijaksakuneimaksa

        Kukaan ei maksa.....


    • Töitätöitä

      Unkarin Gp judossa Ruotsi 13 ov, kolme mitaliotteluissa.
      Suomi 1 ov.

      Unkarin Gp formuloissa Suomi 2 mitalia.
      Ruotsi ei osallistujia.

      Super EM kisoissa Ruotsi, tanska noin 10 mitalia. Islanti 2.
      Suomi yksi.

      Mitä kertoo meistä?!

      Oikeessa urheilussa ei pärjätä, joten judokat, ei mrehita., jatketaan työn tekoa.

      • TahkoPihkatappi

        "Oikeessa urheilussa ei pärjätä"

        Haha, mielensäpahoittaja menneisyydestä.

        Kerro vielä tarinoita siitä kuinka ennen oltiin kovempia :D


    • rahaturheilijoille

      Koko Suomen urheilujärjestelmä pitäisi muuttaa aivan täysin. Nyt on jos jonkilaista johtajaa ja päällikköä, mutta rahaa ei riitä urheilijoille. Pitäisi suunnata rahat toisin ja tehdä maajoukkueurheilijoista ammattiurheilijoita.

    • Kyllätukeatulee

      Kuhan nyt viikonlopun jaksasivat reenata kotiolosuhteissa.
      Hiljaista oli HJC sunnuntaina.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe