Aihe

"Älä lyö vaimoasi" - Muhammad

Allahin lähettiläs (rh) sanoi:
"Kohdelkaa naisia hyvin."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 548)

Eräs mies kysyi Allahin lähettiläältä (rauha hänelle): "Mitä sanot (määräät) vaimoistamme?" Hän vastasi: "Anna heille ruokaa, jota sinulla on itsellesi ja vaateta heidät sillä, millä vaatetat itsesi ja älä lyö heitä äläkä herjaa heitä."
(Sunan Abi Dawud, 11, Hadith 2139)

Allahin lähettiläs (rh) sanoi:
"Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttä saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3303)

Eräs mies kysyi Profeetan (rh) vaimolta: "Mitä Profeetta (rh) tapasi tehdä ollessaan perheensä kanssa?" Tämä vastasi: "Hän teki kotiaskareita perheensä vuoksi."
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 30, Hadith 1)

Allahin lähettiläs (rh) sanoi:
"Paras nautinto maailmassa on hurskas ja hyveelinen nainen."
(Riyad as-Salihin, kirja 1, Hadith 280)

16

282

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Dogma

   On jo on idioottimaista kuin puhuisi naisesta kuin jostain kotieläimestä. Raamatun sanassa on täysin eri sävy, sydämen sivistyksen sävy.

   • Jos haluaisin, voisin lätkäistä tähän Raamatusta ja vaikka Martti Lutherin sanomisista varsin rajuja sitaatteja, jotka saisivat kristinuskon aika ikävään valoon. Mutta en halua - minulla ei ole sellaisia itsetunto-ongelmia, että minun tarvitsisi pönkittää egoani halventamalla muita ja muiden uskoa. Sitä kyllä arvostan, että sanotaan itsekin, että idioottimaisuus ei ole sisällössä, vaan "sävyssä" eli toisin sanoen täysin subjektiivisessa näkökulmassa johonkin abstraktiin asiaan, johon heijastuu ihmisen oma maailmankuva itsetunto-ongelmineen.


   • JeshuaisKing
    Yusraaa kirjoitti:

    Jos haluaisin, voisin lätkäistä tähän Raamatusta ja vaikka Martti Lutherin sanomisista varsin rajuja sitaatteja, jotka saisivat kristinuskon aika ikävään valoon. Mutta en halua - minulla ei ole sellaisia itsetunto-ongelmia, että minun tarvitsisi pönkittää egoani halventamalla muita ja muiden uskoa. Sitä kyllä arvostan, että sanotaan itsekin, että idioottimaisuus ei ole sisällössä, vaan "sävyssä" eli toisin sanoen täysin subjektiivisessa näkökulmassa johonkin abstraktiin asiaan, johon heijastuu ihmisen oma maailmankuva itsetunto-ongelmineen.

    Muistatahan, että Martti Luther ei ole sama asia kuin raamattu.
    Martti Luther oli myös antisemitisti, joka vihasi juutalaisia, joten kuvitteletko, että Martin ajatusmalli on raamatun mukainen?

    Siinä taas tullaan siihen, että Martin mielen mukainen kirkko ei ole sama asia kuin raamatun malli uskosta.
    Martti löysi kyllä oikean ajatuksen siitä, että pelastus on armosta, ei teoista, ja sen että usko kuuluu kaikille ja raamattu kuulu jokaiselle omalla kielellä. Mutta monilta osin Martin ajatukset ovat kaukana kuin itä lännestä.

    Eli kannattaa muistaa puhuuko aidasta vai aidan seipäästä.

    Martti Luther kristinuskossa ei siis ole sama asia kuin muhammed islamissa.


  • qzwdr

   Mielenkiinnosta kysyn: miksi te muslimit jatkuvasti kehutte kuinka moraalisesti täydellinen ja virheetön luonteeltaan teidän profeettanne on?

   Muhammed oli syntinen, puutteellinen ja epäonnistuva aivan kuin kaikki muutkin ihmiset.

   • Jumalan profeetat olivat inhimillisiä ihmisiä, mutta Jumalan profeettoina he ovat meille esimerkkejä siitä, kuinka elää Jumalan tahdon mukaisesti, ratkaista ongelmat ilman väkivaltaa, kestää vastoinkäymisistä rajuimmatkin rakastaen Jumalaa. Jumalan johdatuksesta Muhammad (rh) antoi anteeksi juutalaiselle, joka yritti myrkyttää hänet, lopetti kansansa perinteen haudata tyttövauvat elävältä ja käski vapauttamaan orjia. Näin hänen esimerkkiään seuraamalla voimme huomata epäoikeudenmukaisuuden ja vähäosaisten kokeman sorron myös omana aikanamme ja pyrkiä hyvään ja olla anteeksiantavaisia ihmisten virheitä kohtaan.


   • hhihioioioio
    Yusraaa kirjoitti:

    Jumalan profeetat olivat inhimillisiä ihmisiä, mutta Jumalan profeettoina he ovat meille esimerkkejä siitä, kuinka elää Jumalan tahdon mukaisesti, ratkaista ongelmat ilman väkivaltaa, kestää vastoinkäymisistä rajuimmatkin rakastaen Jumalaa. Jumalan johdatuksesta Muhammad (rh) antoi anteeksi juutalaiselle, joka yritti myrkyttää hänet, lopetti kansansa perinteen haudata tyttövauvat elävältä ja käski vapauttamaan orjia. Näin hänen esimerkkiään seuraamalla voimme huomata epäoikeudenmukaisuuden ja vähäosaisten kokeman sorron myös omana aikanamme ja pyrkiä hyvään ja olla anteeksiantavaisia ihmisten virheitä kohtaan.

    niinkö, eli on vain inhimillistä katkaista toisin ajattelevilta nirri irti?

    Onneksi Jeesus oli, ja on synnitön, siihen ei pystykään mitkä tahansa profeetat.

    Vai tekikö mielestäsi Jeesus syntiä?
    Jos teki, kerro missä kohden.


  • Hengestäriippuu

   Ei ole merkitystä mitäyksittäisiä asioita Koraanissa lukee vaan koko Koraanin henki, kuten raamatussakin.

  • noreligion

   Miksi te ihmisparat luette elämänoppinne kirjoista, jotka ovat tuhansia vuosia sitten liikkuvien paimentolaisten ja kauppamiesten erämaissa keräämiä tarinakokoelmia.
   Samoja sisältöjä löytyy kaikista maailman saduista ja tarinoista. Sinänsä hyviä ajattomia asioita, mutta nuo yksityiskohdat ovat tosi, tosi, tosi vanhoja. Ajalta kun ei ollut jääkaappeja, siis kosher, halal yms. yms...Saati sitten "vaimon" tai "orjan" kohtelu... Hmph!!
   On siellä hirveitä kidutuskuvauksiakin! Hyi hi....tto!

  • vaimo_raukka

   Jos vaimo kerää vaikkapa risuja, laittaakseen ruokaa sapattina niin juutalainen mies tappaa hänet kivittämällä.

   "Israelilaisten oleskellessa erämaassa tavattiin mies kokoamassa puita sapatinpäivänä ... Mutta Herra sanoi Moosekselle: Se mies rangaistakoon kuolemalla ... Silloin koko seurakunta vei hänet leirin ulkopuolelle, ja he kivittivät hänet kuoliaaksi, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut."

  • äläuskokaikkea

   Raamattu ja Koraani = vanhat ohjeet ja kirjat. Nykyään on onneksi maallinen laki. Ainakin monissa maissa. Ehkä myös Saudi Arabiassa ja siellä päin.
   Eivät kaikki nykyään enää ole ainoastaan "vaimoja" ja perheenpää "miehiä". On olemassa muunsukupuolisia ja vaimo-vaimo /mies-mies -parejakin. Niistä ei näissä ohjekirjoissa pahemmin sanota mitään. Paitsi tietysti ohjeena, että heteroparit ovat lisääntymisen kannalta suotavampi systeemi. Heimosta tulee vahvempi ja varakkaampi ja työt sujuvat autiomaassa kun on enemmän sakkia , joka uusiutuu jatkuvasti.
   Tämä taas on johtanut maapallon liikakansoittumiseen, saastumiseen ja tuhoutumiseen.

   • eiksje

    Nykyään ei enää ole sellaisia pandemia-tauteja, jotka vähentäisivät ihmisiä silloin tällöin normaalina poistumana liikakansasta. Samalla jalostuisi kestävin aines populasta. Terveysbisnes jyrää.


   • noreligion
    eiksje kirjoitti:

    Nykyään ei enää ole sellaisia pandemia-tauteja, jotka vähentäisivät ihmisiä silloin tällöin normaalina poistumana liikakansasta. Samalla jalostuisi kestävin aines populasta. Terveysbisnes jyrää.

    Jotkut pahikset, yleensä uskonnollis hurmokselliset maailmanlopun lahkot, tekevät joukkoitsemurhia tai sariinikaasuiskuja ihmistungoksiin. Tai yksittäiset, yleensä hyvin nuoret uskonnolliset terroristit, jotka eivät vielä elämästä tiedä mitään...


  • qzwdr

   Naiset ovat ihmisiä. He eivät ole omaisuutta.
   Naisia ei tule hallita eikä määräillä kukaan millään tavalla.
   Naisilla tulee olla 100% määräysvalta omaan itseensä.
   Jos mies pitää naista omaisuutenaan, niin hänellä ei ole oikeutta kutsua itseään mieheksi, vaan hän on hirviö.

   • Hyvä, että jostain löytyy yhteisymmärrys.


   • vanhatapa
    Yusraaa kirjoitti:

    Hyvä, että jostain löytyy yhteisymmärrys.

    Entäs naiset, jotka ylläpitävät rattopoikia tai kaulimella uhkaavat tohvelisankareita.


  • Alhamdulillah. Kiitos postistasi.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   283
   6852
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   258
   5027
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   223
   3971