Tekijänoikeus musiikissa

Mistä tiedän mitä kappaleita saan käyttää kesäteatterissa esim tansseissa? Onko kaikkiin biiseihin sama laki vai vaihtuuko käyttöluvat biisistä riippuen?

2

70

  Vastaukset

  • Käyttölupa tulee hankkia säveltäjältä, tekijänoikeusjärjestöltä tai siltä, jolle oikeudet on siirretty. Tarkoittamassasi esityksessä lupa yleensä haetaan Teostolta, joka hoitaa useimmat tämäntyyppiset asiat. Tosin on mahdollista käyttää musiikkia, jonka säveltäjän kuolemasta on kulunut 70 vuotta jolloin lupia ei enää tarvita.

   Ja tuossa "säveltäjäksi " lasketaan säveltäjän lisäksi sanoittaja ja sovittaja.

   • Kiitos paljon!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Mitkä muodot! Entinen "ihmis-Ken" Jessica Alves poseeraa vähissä vetimissä uima-altaalla Espanjassa: "Negatiiviset kommentit poistetaan ja käyttäjä blokataan!"
  • Britannian suurimmat rinnat lähtivät yöelämään: glamourmalli Nicki Rosen 34NN:n hervoton överipovi ei mahtunut edes megarintaliiveihin - paparazzikuvat!
  • Sanna Marin ja Markus-aviomies ostoksilla alennusmyynneissä: "Ihan tuiki tavallinen pariskunta" – katso paparazzikuvat!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   85
   2492
  2. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2208
  3. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   167
   2025
  4. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   97
   2016
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1261