Konttikoulu tilaukseen!

nytvauhtia

Eiköhän nyt olisi vihdoin aika ajatella lapsia ja laittaa ne kontit tilaukseen?! Jäähalliin ei saada tiloja sen nopeammin tai halvemmalla. Vanhemmat nousevat barrikadeille, jäähallin soveltuvuus opetustiloiksi on kyseenalaista, vanhemmat varmasti boikotoivat lasten istuttamista pommisuojassa kun nyt jo vahvoja soraääniä kuuluu sen suhteen. Mitäs sitten kun todetaankin että ei pysty olemaan hallitiloissa eikä ole enää rahaa kontteihin. Kontit on kuitekin sitä varten suunniteltu. Vieläkö herrojen omaisuuden pelastaminen on listalla ykkösenä???

62

3245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutustukaa

      Parakkikoulua parempi vaihtoehto on Cramo Adapteo nimisen firman koulutilat.

    • Kaikki

      Ei näihin konttikoulu tai parakkiratkaisuihin voi mennä. Areenan velat on saatava ensin kuitattua. Ois se niin väärin jos kaikki kähmintä ja keplottelu mitä Areenan eteen on tehty menisi hukkaan. Pitää muistaa, että lasten ja opettajien etu ei voi mennä jäähallimiesten edun edelle.

      • Zderfx

        Kunnan toiminnasta on tehtävä kantelu aluevalvontavirastoon.


    • helevetti

      Usko, Toivo ja rakkaus, nämä kaikki ovat menneet Karstulan päättäjiä kohtaan.!

    • nimierkki

      Siis, kuvittelevatko he aikuisten oikeasti, että nyt on tehty kaikki kuntalaisten edun mukaisesti...?

    • Pelokkaatvalittajat

      Se on niin sokea tuo persujen viha ja kateus jäähallia kohtaan, että unohtuu se totuus, että herrat on tehny jäähallin lapsille samaan aikaan, kun persut tehtailee veronmaksajille kalliiksi tulevia valituksia ja itkevät salaliittoteorioita.

      • fjkygujh

        Hakkarainen voisi vuokrata jäähallin tilapäisasunnokseen ja ottaa kulukorvauksena veronmaksajain rahhaa.


      • tottuus

        Kaikkein kallein valitus oli se, joka ei mennyt läpi ja olisi estänyt jääähallin rakentamisen kuntalaisten piikkiin.


    • Pysykäätotuudessa

      " kateus jäähallia kohtaan" Johan vitsin murjasit, ei taida Karstulasta löytyä henkilöä joka olisi kateellinen konkurssikypsälle hallille."Herrat" teki hallin ainoastaan omaa bisnestä ajatellen yhteiskunnan tukien avustuksella , mutta laiva karahti pahasti karille.

    • Uimamaisteri

      Onneksi on Marila ja Nieminen jotka uskaltavat ajaa kuntalaisten etua. Kyllähän tuolla kylillä muutama muukin valtuutettu uhoaa laittavansa rosvot kuriin, mutta hijaa ovat kun tulee kepulainen tai kehittämisyhtiön pomo kuuloetäisyydelle.

    • kulkurikurja

      Vai pelkääkö sitä kehittämisyhtiön pomoa joku, heh... heh.. kaikkea sitä kuuleekin, ei pölkynpyörittäjää tarvvi pelätä missään tilanteessa, puhuahan se osaa, mutta pitää valesuodattimia korvissa.
      Pressut saattaa saada paljon ääniä sevraavissa vaaleissa kun yrittävät saada Rosvot tilille.

      • Sääliksikäy

        Valituksista huolimatta koulua käydään jäähallin pukukopeissa ainakin neljä vuotta. Toivotaan kuitenkin että AVI puuttuu epäkohtiin.


    • Maksaja

      Konttien kannattajat julkistakoot omat suunnitelmansa. Kilpailutus, toimitusaikataulu, sijoituspaikka, perustusrakenteet, vesi- ja viemäriliittymät, sadevesijärjestelyt, sähköliittymä ja pihat konttien läheisyyteen. Kannattaa huomioida valitukset, päätökset kun ei aina tule lainvoimaisiksi. Mikä siis konkreettinen aikataulu ja mikä lopullinen hinta? On niitä esimerkkejä myös siitä että kontit oli valmiiksi sisäilmaongelmaisia.

      • dghtyuksi

        Mikä on valitun pukukoppikoulun konkreettinen aikataulu ja lopullinen hinta? Konttivaihtoehdon kustannukset ja laatu ovat tiedossa koska näitä on tehty niin paljon ympäri Suomea. Pukukoppikoulu voi olla täysin sopimaton koulukäyttöön. Eipä taida valmistuakaan koskaan.


      • eryj

        Eikö se hinta ja aikataulu ole kunnalla tiedossa kun tarjoukset on avattu. Se mistä asia on kiinni on kai se valitus ja mahdollisen täytäntöönpanokiellon pelko.


    • ihmettelijä

      Kaikki oppilaat kun ei mahdu sinne hallille parhaalla tahdollakaan niin miksi ei jo nyt hankita kontteja kun niitä kuitenkin mitä ilmeisemmin joudutaan hankkimaan???

    • ehdotuspäättäjille

      ..kannataa yleensäkin huomioida tuo että:kaikilla mutterit ja pultit eivät pyöri oikeille kierteille, vääriin suuntiinkin voi pyöritellä ruuveja..

      • fioyguj

        Joo ja sitten voi myös käyttää kaikenlaisia kiiloja ym. liitoksia kasassa pitämään.


    • Karstunenmalli

      Lueskelin kunnanhallituksen kokouksen (13.8.2018) esityslistan kohtaa väistötiloista.
      Kovin oli mielestäni sekava esitys.
      Yleinen tuntumani oli, että jäähallivaihtoehdon kustannuslisäyksiä (mm. IV-putkistot, palomääräykset, IV-koneen kapasiteetin lisäys) vähäteltiin ja konttiratkaisun kustannuslisäyksiä (mm. liittymismaksut, perustamiskustannukset) ylikorostettiin.
      Ratkaisu "haluttiin" jäähallivaihtoehtoon.
      "Ehkä otin, ehkä en", sanoi Nykäs-Matti.

    • Brynebyläinen

      Koko kouluhommassa on pääasia pelastaa Areena konkurssilta.

    • Mauseria

      Korruptio on Karstulassa pahempaa kuin Venäjällä.

      • UtunVitelias

        Ja Paskanjauhanta on Karstulassa pahempaa kuin missään muualla. Kannattaa hankkia oma elämä.


      • TitunVietoinen

        Vaikeahan tuosta on olla jauhamatta, jokaisen veroja maksavan kuntalaisen pussista kun viedään euroja hätähousujen herrojen konkurssikypsän hallin pelastamiseen. Ja nuo idiootit vielä ampuu itseään jalkaan rakentamalla väistötilat niin ettei lipputuloja ole enää paljon odotettavissa. Mutta lätkän peluu onneksi onnistuu ja kunta maksaa hallin käytön siihen asti kunnes koulu valmistuu. IV-puolen päivitys ja muut nostaa koko surkeuden hinnan konttikoulun tasolle tai sitä kalliimmaksi. Olisi kunnan kannattanut odottaa hallin konkkaan menoa, lunastaa halli pois konkurssipesältä ja laittaa se oikeaan hyötykäyttöön. Mutta hyvävelit pitää pelastaa tietenkin...


      • Sääliksikäy
        UtunVitelias kirjoitti:

        Ja Paskanjauhanta on Karstulassa pahempaa kuin missään muualla. Kannattaa hankkia oma elämä.

        Sattuikohan nyt kirves omaan nilkkaan?


      • Kkrwszcbk
        UtunVitelias kirjoitti:

        Ja Paskanjauhanta on Karstulassa pahempaa kuin missään muualla. Kannattaa hankkia oma elämä.

        Kun saat suoritettua peruskoulun loppuun, niin ehkä ymmärrät millaisesta puhalluksesta on kysymys. Alunperinkään hallia ei haluttu osaksi kunnallista palveluntarjontaa, niin miksinyt? Mikäli yhtään ymmärrät tilinpäätöstä, tehtyjä rahoituspäätöksiä kunnastapäin sekä analysoit sitä mitä tapahtuu eikä mitä sanotaan, sanattomaksi vetää. Kahden vuoden sisällä tehdään päätös, että kunta ostaa hallin mikä muutetaan liikuntahalliksi.

        Ensimmäiset kerjäläiset, joilla ei ole tolkkua.

        Ps. Mietippäs joskus millaisissa käsissä kuntamme päätöksenteko on. Henkilökohtaiset intressit painavat enemmän kuin kuntalaisten kokonaisetu?


    • Tuomarit

      Juuri näin, kusetusta kusetusta mutta kyllä se vielä "herroille" tuomionpäivä koittaa.

    • noapur

      Vieraspaikkakuntalaisena en voi todeta muuta kuin, että Karstulassa asuu paljon mukavia ja hyviä ihmisiä, jotka eivät mielestäni ole ansainneet kaikkea tuota suhmurointia maksettavakseen.

      • Sääliksikäy

        Vuokrasopimus areenan kanssa on tehty 31.05.2023 asti. Miksi, jos tiloja ei tarvita kuin kaksi vuotta? Ja mikä hulluinta : Kunta on tehnyt sitoumuksen ostaa rakentamansa tilat vuokra-ajan päätyttyä. Eikö se areenan kuuluisi ostaa po. tilat kunnalta hallin käyttöön . Eihän niitä nyt kunta tarvi mihinkään. Vuokrasopimuksessa kunta sitoutuu maksamaan kaikki sähkö- ym. kulut mitkä ylittävät areenan tähän asti toteutuneet kulut. No nythän voi lämmittää ja jäädyttää täysillä kun kunta maksaa kaiken. Tämä tapaus on taas jotenkin järjetön. Kaiken huippu että sivistystoimenjohtaja allekirjoittaa tällaisia sopimuksia. Eihän nyt jäähallin sisälle saada kunnon koulutiloja. Miksei opettajat nouse kapinaan.... kun itse kärsivät


      • EttäMitenOli

        Opettajat kärsivät kun pääsevät puhtaisiin tiloihin?


      • Sääliksikäy

        No ei paista aurinko silmiin kun kylmissä kopeissa ei ole ikkunoita. Viisi vuotta kun kyhjöttävät niin voi tulla kaipaus nykyaikaan. Vertaa Kyyjärven tai Kannonkosken koulut.


    • Todenteolla

      Karstulassa on tekemisen meininki sanotaan kunnan sivuilla, pitäisiköhän sitä lausetta tarkastella ja korjailla uudelleen, on varmaan jäänyt kummittelemaan noin neljänvuosikymmenen takaa.
      Kuka on sivistystoimenjohtaja Karstulassa?

    • HaapalahtiRules

      Jenni Leppilahti näyttäisi olevan, mitenkä tyttö tuollasen paperin meni allekirjoittamaaan, täytyy olla takamettää varuiksi jos joutuu korvauksiin tekemisistään.

    • Syrjämäen_toivo

      No nyt on huonot kakkulat edellisellä kommentoijalla. Jenni on puhheejohtaja lautakunnassa!

    • yorpwq

      Sivistystoimen johtaja on Anita Rasi, myös lähtöisin Haapalahden suunnalta.

    • JohanLermo

      24.05.2018 KSML
      Karstulan teknisen johtajan Mari Voimäen mukaan remontin hinnaksi on arvioitu 140 000 euroa, jos luokkia tehdään viisi. Jos luokkia rakennetaan tätä enemmän, hinta noussee hieman. Hinta tarkentuu, kun remonttityöt kilpailutetaan.

      Kunta maksaa tiloista vuokraa 70 000 euroa vuodessa. Kunnanhallituksen mukaan koulutilojen hankkiminen jäähallista on kokonaistaloudellisesti edullisempi vaihtoehto kuin vuokrata kontteihin rakennettuja luokkatiloja.

      Voimäen mukaan jäähalliin pyritään saamaan valmiiksi kolme luokkahuonetta kahdelle esiopetusryhmälle ja yhdelle alakoululuokalle ensi syyslukukauden alkuun. Tämän jälkeen luokkia rakennetaan lisää.

      KUNNANHALLITUS VALTUUTTI teknisen johtajan neuvottelemaan vuokrasopimuksesta, johon sisällytetään optio tilojen ostamisesta tietyn ajan kuluessa. Mahdollinen ostohinta ei vielä ole julkinen. Se kirjataan vuokrasopimukseen, jonka hyväksymisestä kunnanhallitus päättänee kesäkuun alussa.

      jatkuu.........

    • JohanLermo

      Ihan hyvin menee. Jatkoa tulee vielä varmasti. Torilla tavataan.

      Karstulan kunta aikoo rakennuttaa Tolppilan alakoululle väliaikaisia opetustiloja Karstula Areena Oy:n jäähalliin, vaikka valtuutettu Leevi Marila (ps.) on valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valtuuston kesäkuisesta päätöksestä vuokrata tilat halliyhtiöltä.
      Marila vaatii valituksessaan vuokrauspäätöksen kumoamista ja kiireellistä täytäntöönpanokieltoa. Valituksen mukaan päätöksessä muutoksenhausta oli annettu virheellinen ohje ja sopimus tilojen vuokraamisesta halliyhtiössä allekirjoitettiin ennen kuin päätös oli tullut lainvoimaiseksi.

      Hallinto-oikeudelle maanantaina antamassaan vastineessa kunnanhallitus toteaa, että koululaisten mahdollinen lisäaltistuminen huonolle sisäilmalle nykyisissä tiloissa puoltaa valtuustopäätöksen välitöntä täytäntöönpanoa valituksesta huolimatta.
      Jos vuokrauspäätös valituksen vuoksi peruuntuisi, tästä mahdollisesti aiheutuva vahinko voitaisiin kunnanhallituksen mukaan minimoida käyttämällä vuokrasopimuksen irtisanomisehtoa.

      Kunnanhallituksen katsoo, ettei valtuuston päätöksellä suosita Karstula Areena Oy:tä eikä heikennetä kunnan etua valituksessa esitetyllä tavalla.
      KUNNANHALLITUS HYVÄKSYI maanantaina karstulalaisen Suomen Jotar Oy:n tarjouksen koulun väistötilojen rakentamisesta jäähalliin sillä edellytyksellä, ettei hallinto-oikeus aseta täytäntöönpanokieltoa tilojen vuokrauspäätökselle.

      Muita urakkatarjouksia ei saatu. Hyväksytyn tarjouksen tavoitehinta on vajaat 290 000 euroa ja kattohinta kunnalle runsaat 318 000 euroa. Alun perin kunta arvioi väistötilojen investointikustannuksiksi jäähallissa vain 175 000 euroa.

      Aiemmin vertailussa olleen konttivaihtoehdon investointikuluiksi arvioitiin 275 000 euroa. Jäähallissa tilavuokra on kuitenkin konttivaihtoehtoa edullisempi ja sisältää veden sekä sähkön. Lisäksi jäähallissa on valmiina valokuituyhteys.

      Anna Nieminen (ps.) jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen, jonka mukaan hallin tilojen soveltuvuudesta koulukäyttöön jää vahvoja epäilyjä ja kustannukset voivat yhä nousta merkittävästi.

      Alakoulusta on jo aiemmin siirretty useita luokkia sisäilmaongelmien vuoksi muun muassa kunnantalolle ja S-marketin kiinteistöön. Laaksolan koulussa kotitaloutta opetetaan kontissa, jonka perustamis- ja vuokrakulut ovat 61 000 euroa tänä vuonna. Uuden koulun suunnittelu on kesken.

      • kusetusta

        ...rakennuskustannusten päälle tulee vielä vuokra : 72 tuhatta euroa vuodessa sekä lämmitys- ym. kulut. Vuokra-aika on viisi vuotta joten paljon kalliimpi kuin kontit. Lisäksi pitää vielä ostaa koko halli kaikkine velkoineen, eikä uutta koulua saada ikinä.


    • AhmedAhne

      Aikas kova tuo neloövuokra Karstulassa , vai olenko oikeassa?

    • Jarruajarrua

      Eikö nyt kellään soita kellot? Päättäjät haloo! Järkyttävä hinta tulee hallin tiloille. Kuka maksaa tilojen muuntamisen takaisin alkuperäiseen tarkoitukseen vuokra-ajan jälkeen? Kunta? Paljonko se maksaa? Jarrut päälle äkkiä ja oikeat koulukäyttöön tehdyt vuokratilat tolppilan pihaan/kentälle.

      • HaupitsiHeikki

        Ei tiloja ole tarkoitus muuttaa takaisin. Ei kait kunta muuten osto-optiota.... On tämä käsittämättömän härski kuvio. Jäähalli ajetaan alas ja kunta ostaa loputkin tilat. Pojat pelastetaan itse aiheutetusta kiipelistä.


    • MikäOnÄO

      Haloo haloo onkohan siellä kunnassa ihmisiä joilla olisi järkeä päässä nyt tarvittaisiin sellasia pikaisesti.Puuhapetet vie kunnanpäättäjiä kuin pässejä narussa.
      Tälle farssille nauraa jo aidanseipäätkin.

    • dlhgkugl

      Itse kun olin aikoinaan Karstulassa koulussa, niin vitutti se koulussa käyminen aika paljon. Tämän päivän koululaisia taitaa kyllä vituttaa vielä enemmän. Menee fyysinenkin terveys.

    • kiitu.....ri

      Karstulassa olis jo uusi koulu jos ei olis niitä vastarannankiiskejä aina valittamassa joka päätöksestä hallinto-oikeuteen .................

      • Vaionko

        Yhtään valitusta ei ole tehty uuden nykyaikaisen koulurakennuksen rakentamisesta.


      • NiinSittenEI
        Vaionko kirjoitti:

        Yhtään valitusta ei ole tehty uuden nykyaikaisen koulurakennuksen rakentamisesta.

        "Yhtään valitusta ei ole tehty uuden nykyaikaisen koulurakennuksen rakentamisesta. " ??

        Jos valituksiksi ei katsota salkkumiesten operaatioita kahden katon alle.


    • möykky

      Kyllä on pässiä koko touhu. Miten Kyyjärvelle tehtiin uusi koulu ja siellä asiat on kunnossa. Nyt vanhemmat pitämään ottaan lasten puolta, lapsethan tässä kärsii! Siirtäkää lapset Kyyjärvelle. Lähikoulu ei tarvitse olla aina se lähin koulu. Jäähalli on tai on ainakin pitänyt rakentaa jäähallin tarpeisiin ja olosuhteisiin, ei koululuokaksi, eihän siellä oo ees kunnon ikkunoita. Ja alunpitäen tuo halli piti toteuttaa yksityisin hankkein, mutta kun ei osattu laskea, piti kunnan tulla maksamaan. Tampereella on kolme jäähallia jotka on käytössä koko ajan ja silti tuottavat tappiota. Kyllähän se olisi pitänyt ajatella että ei se Karstulassakaan ole mikään kultakaivos. Kunnnan ei olisi pitänyt lähteä mitenkään mukaan koko touhuun. Laittaa miettimään minne kuntaan veromarkkansa maksaa. Kunnanjohtajan tulee nyt ottaa jämäkämpää otetta ja ajatella kuntalaisia ja lapsia eikä jäähallin osakkaita tai kehittämisyhtiötä. Perusasiat tulee olla kunnossa kuten koulu-ja terveydenhuolto ne ovat asiat joita muuttajat kuntaan ja sen asukkaat tarvitsevat. Jos nämä pettää, ei se houkuttele uusia asukkaitakaan eikä tule työpaikkojakaan.

    • JuoniaJuonia

      Päättäjät hypätkää autoon ja ajatte Kyyjärvelle tutustumaan uuteen kouluun niin tiedätte millanen koulun pitää olla, samalla lenkillä voitte ajaa Kivijärvelle ja sieltä Kannonkoskelle tutustumaan tuoreisiin koulutiloihin.Tuolla reissulla pitäisi vähempiälyisenkin ymmärtää ettei koulua voi viedä ikkunattomaan kolkkoon jäähallin.
      Kun tulee talvi ja 20 asteen pakkaset hallissa ei pystytä pitämään tasaista 21 asteen lämpöä, silloin lapsoset ja opettajat istuvat luokassa toppavaatteet päällä.
      Miksi A Rasi kirjoitti tuollaisen sopimuksen alle, eikö tuo kirjoittaminen olisi kuulunut jollekkin muulle ihmiselle kunnassa, vai taktikoitiinko kunnassa kun tiedettiin siitä nousevan iso Haloo, näin saadaan eläköityvä Rasi sylkykupiksi.

      • Pöhinää

        Jäähallikoulun rakentamiskulut ovat nyt arviolta 320 000 € uudet IV -laitteet 50 000 €, yhteensä 370 000 €. Vuokra viideltä vuodelta 360 000 €. Sitten kopit pitää purkaa että saadaan rakennettua katsomot. Lopuksi kunta ostaa koko laitoksen. Tämä kokonaistaloudellisesti edullinen sekoilu maksaa lopulta yli kaksi miljoonaa euroa. Mutta se on sitä kuuluisaa Pöhinää.


      • Akhgjjhg

        Tämä Rasi kuulostaa vallan suoraselkäiseltä ihmiseltä.


      • jaskarasilainen

        Miksi A Rasi kirjoitti tuollaisen sopimuksen alle? Ehkäpä siksi että A Rasi on sivistystoimenjohtaja ja vielä lisäksi lukion rehtori, mikä sekin saattaa olla vähän outo yhtälö olla itsensä esimies. Ja kun lukiossa on vielä jääkiekkolinja niin täytyyhän areena saada jollakinlailla pysymään pystyssä.


      • nauravakulkuri

        Sopimus väistötiloista olisi pitänyt tehdä Teijo Talojen kanssa. Nykyaikaiset koulutilat olisivat jo pihassa. Surkuhupaisalla jääkiekkolinjalla on kymmenkunta opiskelijaa.


      • slave
        jaskarasilainen kirjoitti:

        Miksi A Rasi kirjoitti tuollaisen sopimuksen alle? Ehkäpä siksi että A Rasi on sivistystoimenjohtaja ja vielä lisäksi lukion rehtori, mikä sekin saattaa olla vähän outo yhtälö olla itsensä esimies. Ja kun lukiossa on vielä jääkiekkolinja niin täytyyhän areena saada jollakinlailla pysymään pystyssä.

        Onko jaskarasilainen todella tuota mieltä asiasta vai oletko saanut ohjeet "ylempää".


      • jaskarasilainen
        slave kirjoitti:

        Onko jaskarasilainen todella tuota mieltä asiasta vai oletko saanut ohjeet "ylempää".

        Mitkä hiton ohjeet? Voitko vähän avata niin tyhmempikin ymmärtää mitä tarkoitat ohjeilla ja ylemmällä? Siinähän oli vaun esitetty arvailuja JuoniaJuonia 15.8. esittämään kysymykseen.


    • LakiLaki

      Jos oltaisiin Kreikassa tai Italiassa niin tämä veivaaminen loppuisi hyvinkin lyhyeen päättäjien tapaturmaisen loukkaantumiseen.

    • velkaa

      Jokohan lämpö ja jäädytyslaskut on maksettu kunnalle vai onko hanat kiinni edelleen? Ai niin mutta eihän se ollukkaan kunnalle velkaa vaan kunnan yhtiölle....

    • Kieoudella

      Joo kuitattiin mökillä saunaillassa velat saataviksi ,usko pois hauskaa oli.

    • RäkäsiNenäliinaansa

      Kuka on syönyt kieku karameleja koulussa? Kaikki ylös seisomaan!

      Kyllä Vasarainen oli jämpti opettaja.

    • paljonkouluja

      Kenellä on nimi siinä isossa paperissa ( takaus) Karstulassa, jota suojellaan näillä järjestelyillä?

      Kohta on neljät koulut rinnakkain: Nykyiset, areenakoulu, muut väistötilat ja uudet koulut.
      On koulutus hyödyksi, en minä sillä....

    • halvin

      Minusta kaikkein paras vaihtoehto että jäähalli muutettais kouluksi.On niin vähällä käytöllä.Näin veronmaksajana esitän...Jäädytetään kaukalo ja talkootyöllä kuntoon.

    • Hgfetisd

      Ei. Puuhapojut vastatkoon alkuperäisestä toiminnasta. Veronmaksajia ollaan jo lypsetty kauan sitten tarpeeksi. Alkuinvestointien jälkeen vannottiin ettei veronmaksajien pussilla käydä...ja hienosti on mennyt.

    • Karvasta

      Hiko hiko ne oli niitä insinööri laskelmia, aina ei oppi mene perille.
      Karstuset maksaa tätä keissiä vielä 20 vuoden kuluttuakin, hienoista puheista ja lupauksista huolimatta.Puuhapojut jää Karstulan historiaan suurimpana kusettaajana.

      • Hyrhhj

        Insinöörejä ei saisi päästää koskaan mihinkään johtoon tai päättämään asioista. Ne on hyviä renkejä, mutta johtajiksi niistä ei ole.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe