Onko ollut kuuma nukkua?

Hikipetteri

Miten on onko teillä ollut tukalaa nukkuminen veneessä heinäkuussa? Ei ole varmaan tarvinnut lämppäriä käyttää mutta ilmastoinnille olisi ollut tarve! Itse en ole pystynyt nukkumaan sisätiloissa vaan yrittänyt nukkua ulkotilassa hyttysten kanssa, tosin huonolla menestyksellä. Itseasiassa tuli niin pahat univelat että piti jättää veneily pariksi päiväksi ja ottaa ilmastoitu huone eräästä saaristohotellista.

Aika harvasssa veneessä taitaa olla ilmastointi mutta on käynyt mielessä sellaisen asentaminen ensi kautta ajatellen. Toimii varmaan maasähköllä mutta luonnonsatamissa olisi myös tarvittava erillinen generaattori sitä varten! Onko joku laitattanut jälkikäteen ilmastointia veneeseen ja jos on minkälaisin kustannuksin?

20

760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonnonhelmassa

      Ei ole

      • Patanelonen

        Jaahans palstan ongelmajäte heräsi iltanokosilta jo!


    • SähköSeilori

      Ei ole varsinaista ilmastointia mutta hätävara. Eli pieni 12V puhallin jonka hommasin siirtämään lämppärin tuottamaa lämpöä veneessä. No nyt ei ole lämppäriä tarvittu mutta sama värkki hurisee siirtäen ulkoilmaa. Löytyy myös 220V 38W hiljainen puhallin jota voisi käyttää ilta viilentämiseen invertterin kautta. Nämä ovat kepulikonsteja verrattuna ihan oikeaan ilmastointiin. Olisiko joku siirrettävä 220V asiallinen laite aloittajan tarpeeseen? Mahdollisimman pienikokoinen sellainen jonka voi ottaa mukaan hellekaudella ja muuten pitää vaikka autotallissa? Nyt ne kaikki on myyty loppuun mutta ehkä ensi kaudeksi sellaisen hommaaminen onnistuisi?

    • mukavaaOn

      Veneessä ei ole ollut kuuma nukkua. Merellä öisin on ollut jonkin verran viileämpää kuin päivisin ja jopa vieno tuulenhenkäys puhaltanut. Oma vene moottorivene (retkivene). Keulaluukku auki ja myös takaovi, kummasakin hyttysverkko. Nykytaan keulassa ja veneen läpi on puhaltanut vieno tuulenhenkäys, mukava nukkua. Kotona taas aivan sairaan kuuma. Niinpä ollaan tällä viikolla nukuttu veneessä useampi yö ja päivt käyty töissä, kun loma loppui viime sunnuntaina.

    • SiiPii

      Minulla oli viitisen vuotta sitten 27 jalkainen sea ray missä oli sininen runko. Se vasta kuuma olikin sisältä. Ei tarvinnut olla hellettä, riitti kun aurinko helotti siniseltä taivaalta niin sisällä oli kuin uunissa. Opetus, ei koskaan enää tummarunkoista venettä vaikka ne näyttävätkin tyylikkäiltä.

      • Väristäkö

        Jaa, minulla on sinirunkoinen vene. En ole huomannut vastaavaa ongelmaa.


      • Klekos

        Kyllähän se on han todistettavissa oleva fakta että tumma väri "imee" itseenä paljon enemmän aurinkosäteilyn lämpöä kuin valkoinen väri. Mitä vaaleampi pinta sitä enemmän lämpösäteilystä heijastuu pois. Laita joskus auringonpaisteella käsi tummansinisen veneen runkoon ja senjälkeen valkoisen niin huomat eron.


    • hellehattupelle

      Mitenkäs iso aurinkokenno vaadittaisi että tuottaisi 500-800 w ja laittaisi tylysti vaan ihan ilmalämpöpumpun tms kylmäkoneen : D

      • siinähän.se

        Sunnilleen veneen kokoinen kenno riittäisi. Ja rittäisi siis päivällä, yöllä tulisi kuuma.


    • soijaa-pukkaa

      Mulla on oviaukossa hyttysverkot ja kattoluukussa hyttysverkon keskellä tietokoneen tuuletin imee ilmaa sisältä ulos. Toimii kohtuullisesti, mutta ei näillä helteillä mikään muu kuin oikea ilmastointilaite toimi. Normaali kesänä on kyllä ihan kiva. Agrekaatti tarvii olla, jos ilmastointilaite on veneessä.

    • 5325252s

      Itse rakensin ilmastoinnin semmoisesta siirettävästä ilmastointilaitteesta, missä siis johdetaan kuuma ilma putkella ulos jne. Torista laite 50e, purkasin sen ja asensin kaappiin veneenssä. Toimii todella hyvin, riittää jäähyttämään 25neliön tilan. 15min riittää niin on alle 15c lämmintä hytissä, joten virtakaan ei hirveästi kulu.

      • kummastushämmästys

        Sulla tarttee olla pirun pitkä jatkoroikka, jos jossain saarenrannassa yövyt? Eli kuinka saat sähköa tuohon vekottimeesi.


      • 2352523se
        kummastushämmästys kirjoitti:

        Sulla tarttee olla pirun pitkä jatkoroikka, jos jossain saarenrannassa yövyt? Eli kuinka saat sähköa tuohon vekottimeesi.

        Oletko koskaan kuullut generaattorista :o tai inventteristä, kun ei tosiaan tarvitse montaa minuuttia tuota käyttää että on vilposta.


      • kummastushämmästys
        2352523se kirjoitti:

        Oletko koskaan kuullut generaattorista :o tai inventteristä, kun ei tosiaan tarvitse montaa minuuttia tuota käyttää että on vilposta.

        Erkkikään ei jaksa kuunnella agrekaatin pärinää yökausia. Invertteri ei kauaa pyöritä ilmastointia, kun se vie liikaa virtaa. Tuo ilmastointi täytyy olla kuitenkin käynnissä kauemmin kuin muutaman minuutin. Kyllä tuskainen olo tulee pian, jos ilmastointi ei ole päällä pidempään.


      • Vesihinen
        2352523se kirjoitti:

        Oletko koskaan kuullut generaattorista :o tai inventteristä, kun ei tosiaan tarvitse montaa minuuttia tuota käyttää että on vilposta.

        Invertterin kautta muunneltu sähköä ei riitä kyllä pyörittämään ilmastointia tai riittää hetken mutta jos veneesi sisätilat ovat n. 25 neliötä niin sinulla on ilmeisesti joku yli 50 jalkainen vene jota pitää kyllä yli tunnin jäähdyttää että päästäisiin 16 asteeseen. Jutussasi taisi olla jonkunverran lapin lisää😁


    • Mr.kannentiiviste

      Meillä 9m retkiveneessä riitti lämppärin puallustoiminto, eikä edes täysillä. Imee ulkoilmaa ja puhaltaa kaljuuttoihin. Luukut oli kiinni - nukkumispimeyden vuoksi.
      Aamulla 9 heräsi kun lämpö sisällä nousi 30c.

    • 32525s3

      Ei kunnon diesel voimalähteestä paljoa ääntä lähde. Millasilla katiskoilla te veneilette? ei niissä alle 15metrisissä vitseissä tarvi ilmastointia!

      • Outo.provosoija

        Mikäs helvetin aivohalvaus sulle iski, kun noin "älykästä" kommenttia pukkaa ??


      • älykäs
        Outo.provosoija kirjoitti:

        Mikäs helvetin aivohalvaus sulle iski, kun noin "älykästä" kommenttia pukkaa ??

        Pitäisihän sinunkin ymmärtää, että 30-jalkaisessa sama 30 asteen lämpötila on ihan eri kuin yli 50-jalkaisessa.

        No joo, oma on vain 35-jalkainen, mutta ei ollut tukalan kuuma nukkua. Kaikissa luukuissa hyttysverkot.


    • Larsenboys

      Otta konua tarpeeksi niin ei pikkuhelteet tunnu missään!ei tarvii ähistä ,voi kuorsata ja korista ja piereskellä ihan reilusti.aamulla on kuula pipi niin siitä jatketaan mihin jäätiin niin kauan kun ilma lauhtuu.on se kesä vaan hienoa aikaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe