Vastuutonta opetusta kouluissamme

Mehtämies

Mitä mieltä olette, kouluissa opetetaan tällaista?
Piilovihreää susioppia
Sain muutama viikko sitten puhelun eräältä tuttavaltani, joka toimii opettajana Etelä-Suomessa. Hän kyseli Kainuun susitilanteesta. Kerroin talven aikana tapahtuneista koiravahingoista tuttavaperheissä, maatilojen tuotantoeläinten menetyksistä ja kuinka koululaiset kuljetetaan pihasta kouluun monen kunnan alueella, susien vuoksi.
Hän oli todella ihmeissään. Mitkä lisäkustannukset, hän totesi. Samalla hän kertoi, että heillä oli käynyt koululla ns. ”susilähettiläs”. Kyselin, kuka tämä henkilö oli ja mitä hän kertoi ja mikä oli tämän opetuksen anti.
Hän kertoi, että henkilö oli nuori nainen, opiskelija, joka oli saanut tehtävään vain viikkojen koulutuksen. Hänellä ei ollut pedagogista eikä biologian tutkintoa. Hän kertoi annettujen ohjeiden mukaan suden käyttäytymisestä: susi on kiltti eläin, sitä voi vaikka silittää. Se on erittäin uhanalainen. Sen aiheuttamat vahingot kaikki korvataan ja salametsästys on suuri ongelma. Sutta ei tarvitse pelätä.
Tutkin asiaa hieman tarkemmin. Asialla oli Luonto-Liiton susilähettiläs, joka kiertää kouluilla, Luonto-Liiton mukaan jakamassa ns. oikeaa tietoa sudesta.
Eipä ole lähettiläitä täällä susirajalla näkynyt, totesin. Luonto-Liiton sivuilla on kehotus, jos olet kiinnostunut, kerromme kuinka pääset susilähettilääksi ja kuinka sinulle annetaan siihen koulutus. Siellä ohjeistettiin, että lähettilään vierailu onnistuu parhaiten, jos opettaja auttaa lapsia innostumaan lähettilään sanomasta.
Tuntuu aivopesulta. Vuonna 2015–2016 nämä ”susilähettiläät” on palkittu vuoden luontotekona. Palkinnon myöntämisessä on ollut mukana Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) ja ympäristöministeriö Kimmo Tiilikaisen (entinen vihreä) johdolla.
Ministeri Leppä (kesk.) sanoi, että sudet kuuluvat luontoon muttei pihoille. Susi ei tiedä, missä pihan raja kulkee. Lepän mukaan emme tarvitse EU:ta susien määrän säätelyssä, mutta minun mielestäni EU:n kuuluu tietää todellinen määrä, siis susi ei ole enää erittäin uhan­alainen. Kannanhoidollista metsästystä tulee lisätä.
Suurriistavirka-apu eli SRVA-toiminta on riistakolareissa vaikeutunut, koska yhteistyössä toimineet metsästäjät eivät halua jäljittää loukkaantunutta eläintä oman koiransa kanssa susivaaran vuoksi. Sopimuksia on irtisanottu tai niitä ei ole enää uusittu. Loukkaantunut eläin on se, joka tässä kärsii. Näin ei saa olla.
Pelson vankila-alueella jo useamman kerran vierailleet pedot on saatava pois. Lasten tulee saada liikkua lyhyet koulumatkat, ilman taksikuljetuksia, ilman pelkoa. Lapsella pitää olla mahdollisuus leikkiä omassa pihassa turvallisesti.
Venäläinen ystävämme ampui 2017 Kostamuksen ympäristössä 15 sutta. Sanoi, että alueella liikkuu edelleen susia, eivät ole viimeiset. Palkkioksi hän sai 150 euron edestä ruplia/nahka ja yhden hirvenkaatoluvan. Sieltä tulee täydennystä.
Opetusministerimme kuuluu valvoa, että oppilaitoksissa opettavat vain korkean koulutuksen saaneet opettajat, eikä sinne tuoda piilovihreitten omaa poliittista ohjelmaa.
Eila Aavakare

2

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silleenjust

      Kyllähän suden silittäminen onnistuu kunhan 308 on sen ensin kesyttänyt.

    • Anonyymi

      venäjän puolella on susiongelma todella suuri. siellä suden metsästystä haittaa suuret tiettömät erämaat. kun susi muuttaa suomen puolelle se muuttuu uhanalaiseksi. kummallista? ekoterroristi sudensuojelijat asuvat kaupungeissa. ei heidän tarvitse lähettää pimeänä talviaamuna lasta koulutielle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe