Miksi persu uhriutuu?

terapeutti

Mikä siinä on näissä persupelleissä, että he uhriutuvat ruotsinkielestä ja Ahvenanmaasta puhuessaan?

Ahvenanmaalla he eivät ole koskaan käyneet, eivätkä käy, koska he "tietävät", että heitä kohdeltaisiin siellä rasistisesti.

Vastaiskuna kokemalleen uhalle he sitten esittävät Ahvenanmaan myymistä tai lahjoittamista Venäjälle, muuttamista muutenkin vihaamiensa maahanmuuttajien keskitysleiriksi yms. yms.

6

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahvenanmaa on omalla käyttäytymisellään tilannut tällaisen käytöksen.
      Sitä saa mitä tilaa, brukar man säga här på fastlandet.

    • VenäjääOletteKohta

      Kohta ahvenanmaalaiset saavat alkaa opiskella venäjää, kun seuraatte uutisia ja ette ole käyneet armeijaa. Ei Suomi teitä puolusta, kuten Niinistö sanoi, kaikki puolustavat itse itseään.
      Ehkä ahvenanmaalaisten kannattaisi pikkuhiljaa alkaa käydä armeija, että voisivat jotain tehdä puolustautuakseen, jos Venäjä koittaa vallata saaren. Niinistöhän sanoi jokin aika sitten, että kukin puolustaa itse itseään.
      Tässä Iltalehdestä poimittua:
      Asiantuntija väittää, että Venäjä pystyisi valtaamaan Ahvenanmaan halutessaan arviolta kahdessa tunnissa. Venäjän armeijan Spetsnaz-erikoisjoukot nousisivat maihin Suomesta tai Ruotsista käsin saatuaan aseet konsulaatista. Sen jälkeen noin linja-autokuormallinen erikoisjoukkoja pystyisi ottamaan Ahvenanmaan lentokentän haltuunsa 15 minuutissa.

      – Sen jälkeen kuljetuskoneet lähtevät Pietarista, ja ne ovat alta kahden tunnin tuoneet maahanlaskujoukot Ahvenanmaalle, lähde sanoo.

      • Anonyymi

        "– Sen jälkeen kuljetuskoneet lähtevät Pietarista, ja ne ovat alta kahden tunnin tuoneet maahanlaskujoukot Ahvenanmaalle, lähde sanoo. "

        Tuollaiset "lähteetkin" kuulostavat olevan sieltä Pietarista.

        Laitetaanpa Venäjällemyyntipuheille stoppi:

        Jos Venäjälle jokin Ahvenanmaa-ratkaisu olisi mieluinen, olisi se sellainen, että manner-Suomi liitetään Venäjään ja lohdutukseksi Ruotsi saisi Ahvenanmaan, joka sille on tärkeä Tukholman turvallisuuden porttina.

        Tätäkö te "isänmaalliset" persut haluatte?


      • Anonyymi

        Koska edellisestä kommentista on jo mennyt sen verran aikaa, että nykylukijat eivät ehkä enää ymmärrä kontekstia oikein, niin muistutettakoon, että kyseisen Ahvenanmaa-vihamielisin aivopierun päästi silloinen puolustusministeri (PS / Sin.) JUSSI Niinistö, ei tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jota arvostan hyvin paljon.

        "Suomen Sisun" kasvatti Jussi Niinistö sai minkä ansaitsi ja jäi vaaleissa eduskunnan ulkopuolelle.


    • ApuaEiTule

      Liian kauan ovat ahvenanmaalaiset saaneet olla hillotolpalla! Eivät osaa edes suomea, vaikka kyllä Suomen rahat kelpaavat ja armeijan apu. Mutta tosiaan sitä ei ole luvassa; kannattaa itse ottaa elämä omiin käsiinsä ja ryhdistäytyä siellä saaristossa.

      • Anonyymi

        Ahvenanmaalla on päälle 20 000 asukasta. Saman verran löytyy useasta helsinkiläisestä kaupunginosasta.

        Vaikka kaikki ahvenanmaalaiset olisivat sosiaalipummeja, Suomen 5.6 miljoonan asukkaan väkiluku jaksaisi kustantaa heidät kaikki.

        Mutta kun eivät ole: Ahvenanmaan työllisyysprosentti on Suomen korkein. Kesäaikaan pitää saada lisätyövoimaa mannermaalta, ja moni mielellään tuleekin. Väestö on myös nuorehkoa ja liikkuvaista, ja valmis lähtemään työn perään esim. laivoille tai kausihommiin Ruotsin tai Suomen puolella.

        Armeijan avusta nalkuttaminen on ajanhukkaa. Sellaista apua ei kaivata kuin sotatilanteessa, jollainen viimeksi oli 1944. Joka sodassa sitä paitsi Ahvenanmaalle ON tuotu joukkoja, se on aina sen ajan asia.

        Tukiaisista sen verran, että erottaisin yksityisten laivanvarustamojen tuet itse maakunnan ja sen asukkaiden saamasta tuesta. Varustamotuet ovat olleet aikoinaan perusteltuja sillä, että Euroopan keskuksista katsoen "Suomenniemi" on merentakainen saari, ja rahtiliikenteen varassa. Varustamoiden menestyessä omillaankin vilkkaan matkustajaliikenteen ansiosta voisi varustamotuet mielestäni laittaakin uuteen syyniin. Toki niilläkin tuilla on aikoinaan ollut lobbarinsa.

        Suomenkielen osaaminen ei ole menestymisen tae Suomessa perustuslakimmekaan mukaan.

        Kuvaamaasi "ryhdistäytymistä" ahvenanmaalaiset eivät tarvitse. Sen sijaan moni kateellinen mutta itse aikaansaamaton voisi sellaista tarvita.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe