Miksi persu uhriutuu?

terapeutti

Mikä siinä on näissä persupelleissä, että he uhriutuvat ruotsinkielestä ja Ahvenanmaasta puhuessaan?

Ahvenanmaalla he eivät ole koskaan käyneet, eivätkä käy, koska he "tietävät", että heitä kohdeltaisiin siellä rasistisesti.

Vastaiskuna kokemalleen uhalle he sitten esittävät Ahvenanmaan myymistä tai lahjoittamista Venäjälle, muuttamista muutenkin vihaamiensa maahanmuuttajien keskitysleiriksi yms. yms.

6

437

  Vastaukset

  • Ahvenanmaa on omalla käyttäytymisellään tilannut tällaisen käytöksen.
   Sitä saa mitä tilaa, brukar man säga här på fastlandet.

  • Kohta ahvenanmaalaiset saavat alkaa opiskella venäjää, kun seuraatte uutisia ja ette ole käyneet armeijaa. Ei Suomi teitä puolusta, kuten Niinistö sanoi, kaikki puolustavat itse itseään.
   Ehkä ahvenanmaalaisten kannattaisi pikkuhiljaa alkaa käydä armeija, että voisivat jotain tehdä puolustautuakseen, jos Venäjä koittaa vallata saaren. Niinistöhän sanoi jokin aika sitten, että kukin puolustaa itse itseään.
   Tässä Iltalehdestä poimittua:
   Asiantuntija väittää, että Venäjä pystyisi valtaamaan Ahvenanmaan halutessaan arviolta kahdessa tunnissa. Venäjän armeijan Spetsnaz-erikoisjoukot nousisivat maihin Suomesta tai Ruotsista käsin saatuaan aseet konsulaatista. Sen jälkeen noin linja-autokuormallinen erikoisjoukkoja pystyisi ottamaan Ahvenanmaan lentokentän haltuunsa 15 minuutissa.

   – Sen jälkeen kuljetuskoneet lähtevät Pietarista, ja ne ovat alta kahden tunnin tuoneet maahanlaskujoukot Ahvenanmaalle, lähde sanoo.

   • "– Sen jälkeen kuljetuskoneet lähtevät Pietarista, ja ne ovat alta kahden tunnin tuoneet maahanlaskujoukot Ahvenanmaalle, lähde sanoo. "

    Tuollaiset "lähteetkin" kuulostavat olevan sieltä Pietarista.

    Laitetaanpa Venäjällemyyntipuheille stoppi:

    Jos Venäjälle jokin Ahvenanmaa-ratkaisu olisi mieluinen, olisi se sellainen, että manner-Suomi liitetään Venäjään ja lohdutukseksi Ruotsi saisi Ahvenanmaan, joka sille on tärkeä Tukholman turvallisuuden porttina.

    Tätäkö te "isänmaalliset" persut haluatte?


   • Koska edellisestä kommentista on jo mennyt sen verran aikaa, että nykylukijat eivät ehkä enää ymmärrä kontekstia oikein, niin muistutettakoon, että kyseisen Ahvenanmaa-vihamielisin aivopierun päästi silloinen puolustusministeri (PS / Sin.) JUSSI Niinistö, ei tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jota arvostan hyvin paljon.

    "Suomen Sisun" kasvatti Jussi Niinistö sai minkä ansaitsi ja jäi vaaleissa eduskunnan ulkopuolelle.


  • Liian kauan ovat ahvenanmaalaiset saaneet olla hillotolpalla! Eivät osaa edes suomea, vaikka kyllä Suomen rahat kelpaavat ja armeijan apu. Mutta tosiaan sitä ei ole luvassa; kannattaa itse ottaa elämä omiin käsiinsä ja ryhdistäytyä siellä saaristossa.

   • Ahvenanmaalla on päälle 20 000 asukasta. Saman verran löytyy useasta helsinkiläisestä kaupunginosasta.

    Vaikka kaikki ahvenanmaalaiset olisivat sosiaalipummeja, Suomen 5.6 miljoonan asukkaan väkiluku jaksaisi kustantaa heidät kaikki.

    Mutta kun eivät ole: Ahvenanmaan työllisyysprosentti on Suomen korkein. Kesäaikaan pitää saada lisätyövoimaa mannermaalta, ja moni mielellään tuleekin. Väestö on myös nuorehkoa ja liikkuvaista, ja valmis lähtemään työn perään esim. laivoille tai kausihommiin Ruotsin tai Suomen puolella.

    Armeijan avusta nalkuttaminen on ajanhukkaa. Sellaista apua ei kaivata kuin sotatilanteessa, jollainen viimeksi oli 1944. Joka sodassa sitä paitsi Ahvenanmaalle ON tuotu joukkoja, se on aina sen ajan asia.

    Tukiaisista sen verran, että erottaisin yksityisten laivanvarustamojen tuet itse maakunnan ja sen asukkaiden saamasta tuesta. Varustamotuet ovat olleet aikoinaan perusteltuja sillä, että Euroopan keskuksista katsoen "Suomenniemi" on merentakainen saari, ja rahtiliikenteen varassa. Varustamoiden menestyessä omillaankin vilkkaan matkustajaliikenteen ansiosta voisi varustamotuet mielestäni laittaakin uuteen syyniin. Toki niilläkin tuilla on aikoinaan ollut lobbarinsa.

    Suomenkielen osaaminen ei ole menestymisen tae Suomessa perustuslakimmekaan mukaan.

    Kuvaamaasi "ryhdistäytymistä" ahvenanmaalaiset eivät tarvitse. Sen sijaan moni kateellinen mutta itse aikaansaamaton voisi sellaista tarvita.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   6342
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   2925
  3. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   297
   1622
  4. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   19
   1612