Töissä ei mitään tekemistä

Onko muilla tällaista ettei töissä ole juuri mitään tekemistä? Olen asiantuntijana ja teemme asiakkaille projektiluontoista työtä. Pomoni on kuitenkin kasvattanut tiimimme niin suureksi ettei kaikille riitä projekteja. En oikein tiedä mitä tekisin. Päivät matelevat. Epäilen että pomoni vain haluaa vaikuttaa itse suuremmalta pomolta kun hänellä on iso tiimi.
Ilmoita

No ei varmaan kauaan tarvii odottaa, että YT:t alkaa.
Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Kannattanee hakeutua oma-aloitteisesti muihin hommiin, jos tilanne ei parissa viikossa muutu.
Ilmoita
Voi olla, että pomolla on palikat sekaisin ja yrittää järjestellä niitä p@rseennuolijoiden kanssa. Tilanne voi olla se, että hommat on tahallisesti siirretty pois ja kohta pomo ilmoittaa, että kun sulla ei ole mitään hommia niin me ei tarvita sua enää. Yleensä tätä ennen kuitenkin on jo palkattu uusi kaveri (pomon kaveri) tälle uudelle kaverille on sun hommat vaivihkaa siirretty. Nykyään duuneissa on sellaista kieroilua ja en ymmärrä mistä tämä kaikki sikiää. Aivan kun kaikki olisivat nykyään perverssejä psykopaatteja, narsisteja, äärettömän ahneita.
1 VASTAUS:
on aina ollut ja tulee olemaan. pomoja on joka lähtöön ja ovat usein itse hakoteillä tai teeskentelee suuuuuurta johtajaa. suurin osa monella tapaa typeryksiä,joita aikoinaan paljon nähnyt ja kokenut,
nyt jo eläkkeellä,mutta työt lähes jatkuvasti mielessä.
+Lisää kommentti
Näytä vain hyvältä, merkkivaatteet ja cool käytös. Lisäksi kannattaa teeskennellä tekevänsä töitä.
Ilmoita
Todella hienoa. Sinulla on nyt erinomaisesti aikaa kehittää omaa osaamista ja taitojasi oikein palkallisella työajallasi. Se että nyt tuntuu turhauttavalta/joutilaalta/ikävystyttävältä on sisäinen alitajuntasi antama varoitusmerkki, että sinun on ajateltava ja toimittava itsenäisesti. Järkeiltävä ja rakennettava itse oma päiväsi. Panosta itseesi. Älä vain odottele ja ihmettele kun ei ole annettu työtä. Vähän kuin itsekin silloin joskus pikkulapsena kesällä, kun sataa vettä. "Äiti, äiti minulla ei ole yhtään mitään tekemistä. Ulkona ei voi leikkiä. MItä minä nyt teen. Aika ei kulu. Ei ole yhtään mitään tekemistä". Ethän sorru sellaiseen jäykkään ajatteluun. Panosta itseesi. Trimmaa ammattitaitoasi jne.
Ja aina voi hakea toista työpaikkaakin ihan treenimielessä.

BTW! Ylimitoitetut organisaatiot helposti epäonnistuvat projekteissaan. Laatu, kustannukset ja aikataulut pettävät. Se on monta kertaa nähty ja koettu.
1 VASTAUS:
Niin, tai sitten voi vaan piiskata apinaa. Eli kuristaa kanaa.
+Lisää kommentti
On ihan normaalia ettei töitä tehdä 100% ajasta. Varsinkin sitä mukaa kuin työkokemusta kertyy ja suoriudut rutiinitehtävistäsi hetkessä, on käytännössä väistämätöntä että suuri osa työajastasi tulee olemaan passiivista ihmettelyä, muiden odottelua, ja toisaalta myös ideoiden kypsyttelyä mielessä.

Oman lisänsä tähän tuovat organisaatiopoliittiset pelit ja tiimien kasvattaminen ylisuuriksi.

Selviytymiskeinoja:
- tee etätöitä leppoisalla tahdilla
- pidä hieman pidempiä lounastaukoja
- online-osakekaupankäynti tai muu itseäsi hyödyttävä omien projektien puuhastelu
- jos työpaikallasi on kuntosali tai muita ajanviettopaikkoja, hyödynnä niitä
- ota pienet nokoset, niin olet illalla virkeämpi
Ilmoita
Itse jatko-opiskelisin alan uusia tekniikoita joutoajallani. Kauaahan tuollainen auvo ei kestä, ennen kuin projekteilta putoaa pohja pois ja sitä löytää itsensä irtisanottujen listalla.

Tatsi tallessa, uutta oppineena ja motivaatio kunnossa on sekä helpompaa löytää uusi duuni että pärjätä siinä.
Ilmoita
Taustalla kähmitään takuuvarmasti. Kyllä ne pomot tietävät kenellä on töitä ja kenellä ei. Sinä olet pelkkä palikka heidän omissa tuolileikeissään.

Perinteisillä aloilla pomot jakavat työt ja ne tehdään niin hyvin kuin pystytään. Jos YT:t tulevat, pomon kavereiden ja sukulaisten lisäksi työpaikkansa säästävät ne jotka ovat olleet vähiten saikuttamassa ja saaneet jotain tehtyäkin.

IT-alalla on toisin. 70% työajasta kuluu organisaatiossa sukellellessa ja toivottavasti aallonharjalla ratsastaessa. Pitää hyppiä projektista toiseen ja aina sinne missä on uusinta. Pitää olla mukana sisärenkaassa, siinä epävirallisessa organisaatiossa, joka nappaa kaikki parhaat työt riippumatta siitä mihin lokeroon henkilöt on sijoitettu virallisessa laatikkoleikissä. Jos sinulla ei ole töitä, se ei ole pomon syytä, vaan sinun itsesi. Melko suoraan annetaan ymmärtää, että olet luuseri kun et ole pystynyt järkkäämään itsellesi töitä epävirallisen aliorganisaation kautta. Jos et pärjää aliorganisaation epävirallisen pomon kanssa, olet siis luuseri.

Oikeastaan IT-puolella tärkeintä ei ole se, mitä teet, vaan miltä se näyttää. Puhtaalla perseennuolennallakin pötkii pitkälle, eikä ainakaan haittaa jos osaa hyvin firman sisäisen terminologian ja organisaatiorakenteen. Kahvipöytä on tärkeä paikka, etenkin jos pomot ovat paikalla.

Firman koiran osa on avokonttorissa peltorit päässä ilmaisia ylitöitä paahtavalla introvertilla. Hän tekee kaikki työt, tienaa huonoiten, mutta säilyttää usein kuitenkin työpaikkansa. Harmi kyllä kaikki kävelevät hänen ylitseen mennen tullen ja komentelevat minkä ehtivät. Ethän halua tulla tällaiseksi henkilöksi?

Kannattaa ottaa töihin oma läppäri mukaan, jolla tekee omia juttuja niin ettei työnantajan haukankatse pääse kiinni niihin. Opettele tekniikoita, opiskele, mieti vaihtoehtoja ja muista sosiaalinen kanssakäyminen muiden kanssa. On tärkeää olla hyvä tyyppi. Ole aina mukava ja iloinen ja muista, että kriittinen äänenpaino on kielletty. Aliorganisaation kirjoittamaton sääntö on: tee typerimmätkin idioottimaisuudet kyseenalaistamatta, vaikka tietäisit että perseelleen menee.

Näillä eväillä pärjäät kyllä. Sielun joutuu kyllä myymään, mutta siihen tottuu kuulemma. Tsemppiä.
2 VASTAUSTA:
IT ja suunnittelu alalla on vaikea määritellä työn kestoa. Joskus vaan kun miettii niin ajatellaan että vaikea homma.
Hyvä ja asiantunteva kirjoitus.

Valaisee, varmasti, hyvin tämän päivän IT-alaa, luulisin.
+Lisää kommentti
Ihan normaalia kesällä. Kyllä niitä 10 tunnin päivä 6 pv viikossa ehtii taas tulla syksyllä, kun Keski-Eurooppa on palannut lomilta.
Ilmoita
Mä chattaan Facebookissa varmaan puolet työajasta.
1 VASTAUS:
Miksi? Varmaan aika vaikea sitten keskittyä mihinkään.
+Lisää kommentti
Tuttua puuhaa. Ja kauankin saattaa kestää eli kannattaa vaan vaihtaa maisemaa ennen kuin susta tulee turta ja löydät itsesi irtisanottujen joukosta parin kolmen vuoden päästä pidettävissä yt:ssä.
2 VASTAUSTA:
Tässä olis hyvä ratkaisu. Lopputili ja lomarahat pois. Sitten johonkin siivouspalveluun töihin. Varmasti tekemistä riittää. Toki tarvii käydä kaiken maailman liuotin ja pesuaine kurssit, että saa lisenssin siivoomiseen.
Ei tarvitse noin radikaali välttämättä olla. Ensin kannattaa kokeilla työpaikan vaihtoa ja miettiä sitten sitä alan vaihtoa.
+Lisää kommentti
Tuttua, enkä pistä pahakseni, työt on annettu muille tehtäväksi ja työkaverit piruilee "Antaa ammattimiesten hoitaa"
Ilmoita
Normaali työelämä alkaa siis muistuttaa työelämävalmennusta ja muuta TE-keskusten pilipalitoimintaa.

Onneksi ei tarvitse osallistua kumpaankaan.
Ilmoita
Voi voi.. Mene päiväkotiin töihin tai lähihoitajaksi vanhainkotiin tai muullr hoitoalalle...

Heh. No, fiksuin neuvo on tuo itsensäkehittäminen. Ja haistele uusia tuulia jos löytyisi haasteellisempi työpaikka.
Ilmoita
Ole iloinen että sinulla on työpaikka. Tässä muutamia hommia:

- siivoa työpisteesi
- järjestele laatikostot
- putsaa taukohuoneen kahvinkeitin ja mikro
- pyyhi pölyjä
- juttele asiakkaille
- pohdi kehitysideoita työpaikallesi, joita voisi ottaa joskus puheeksi pomon kanssa tai palaverissa
- kysy muilta työntekijöiltä, tarvitsevatko he apuasi
- järjestä yllätys pomollesi
- opiskele jotakin työhösi liittyvää asiaa

Jos ei todellakaan ole enää mitään tekemistä, niin:
- selaa nettiä
- pelaa pelejä
- piirtele
- juttele työkavereiden kanssa
- ota päiväunet
- kävele ympyrää
- pidä taukojumppa
- opiskele jotain itseäsi kiinnostavaa asiaa

Ei kansanedustajatkaan tee juuri mitään palkkansa eteen.
1 VASTAUS:
Miksi pitäisi olla iloinen työpaikasta, jossa kärsii (kuten moni, joka haluaisi tehdä töitä, mutta työtehtäviä ei anneta)?
+Lisää kommentti
Työnantaja on alkanut epäilemään, että et ole sitä mitä työnantajallesi olet kertonut vaan oletkin aloituskyvytön lusmu. Työnantaja ihan tarkoituksella jättää sinulle työtehtäviä antamatta ja seuraa sinun nettisurfailua.
1 VASTAUS:
Jokaisen tehtävä on löytää itselleen töitä. Jos ei siinä onnistu on surkea luuseri.
+Lisää kommentti
Entä jos on aina saanut työtehtäviä huonosti?
Ilmoita
Hei
Sähän voisit tehdä KIKY tunteja.
Ilmoita
Onhan sitä tekemistä. Istu vaikka. Kiikuttele ees takasin jakkaralla. Päästä outoja pulputtavia ääniä suustasi. Hymyile oikein leveästi. Ei tarvi kauan olla, kun jo pomo tulee luoksesi kyselemään kaikenlaisia.
1 VASTAUS:
No mitä se sitten kysyy?
+Lisää kommentti
Kyllä mulle kelpaisi, kuka hullu haluaa tehdä mitään jos saman liksan saa vaan olemalla?
Ilmoita
Siis mitä helvettiä? On aika heikosti toimiva organisaatio kyseessä, jos porukka on paikalla vain palkkaansa nostamassa. Ei ihme, ettei tässä maassa mikään toimi. Kukaan pikkupomo ei voi muuten toimivassa järjestelmässä paisutella omaa tiimiään ilman perusteita. Sellainen on kommunistinen järjestelmä.

Jos organisaatiossa on ylimääräistä ihraa, on siitä aina myös kuluja. Ja henkilöstökulut ovat lähes aina suurimmat. Aloittaja voi alkaa odotella yt-neuvotteluita heti kun joku kaiken tuon mahdollistava projekti loppuu. Vai onko firmalla paljonkin ylläpitosopimuksia, jotka tuottavat, mutta eivät niinkään työllistä?
Ilmoita
Käu nuolemassa pomosi hanuri, jos vaikka saisit lisäpalkkaa tai persettä.LOL
Näitä ilkeitä perseennnuolijoita riittää-
Hoitoala täynnä, akkoja suurin osa.

Myö snaisvaltaiset alat on pahimpia. Kieroa toimintaa, simputusta, kateutta
juoruamista, mollaamista ja ties mitäepävakutta, johdossa mutta myös perustehtävissä.
Minä minä psykopaatteja.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Töissä ei mitään tekemistä

Onko muilla tällaista ettei töissä ole juuri mitään tekemistä? Olen asiantuntijana ja teemme asiakkaille projektiluontoista työtä. Pomoni on kuitenkin kasvattanut tiimimme niin suureksi ettei kaikille riitä projekteja. En oikein tiedä mitä tekisin. Päivät matelevat. Epäilen että pomoni vain haluaa vaikuttaa itse suuremmalta pomolta kun hänellä on iso tiimi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta