Kyllä raha kelpaa, mutta.........

unohdetutAuttajat

Niin on taas mummit, ukit, tädit, enot ja kummit saaneet kärvistellä helteessä, ilman että nuorempia kiinnostaisi pätkääkään!Ei ole edes puhelimella "jaksettu" kysyä, tarvitaanko apua. Naapurin isovanhempia on muistettu niin, että on tuotu villit lapset ja jopa sylivauva heille hoitoon, kun nuoriso haluaa bilettää ja vilvoitella rannalla!Ei ole kutsuttu jäätelölle, eikä rannoille. Mutta kyllä tämä unohdettu väki taas muistuu mieleen, kun on rahasta puute! Juhlille kyllä kutsutaan, ja niin me hölmöt taas tungemme satasia kuoreen, että nuoriväki pysyy kauniina ja saa matkustella!Myös joululahjat on joka joulu mieleisiä, muttei niistä edes kiitetä! Jotkut vanhemmat keräävät näille löperyksille marjat ja sienetkin valmiiksi, vielä säilövät ne!Mitä itse saavat?? Kummina olenkin päättänyt tehdä testamentin Animalialle ja rahojen jako loppui nyt!!!

18

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mumminavetasta

      Erittäin hyvä kirjoitus, asiat on kerrottu niinkuin ne ovat. Olen aivan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Toivoisin monen nuoren ja vähän vanhemmankin lukevan tämän jutun.

      • V-Iranomainen

        Provo kirjoitus. Joku puliukko tai puliakka (lue: köyhä kuin kirkonrotta) pullistelee ja ähisee omiaan... Animalialle... vitut... korkeintaan sijoittaa rahansa (jos niitä edes on) k-kaupan tai s-marketin kymmpikassiin jo aamulla, ja iltapäivällä hakee korjaavan satsin ööliä...

        Ei pidä uskoa mitä lukee!


    • oiaikojaOitapoja

      Olen aivan samaa mieltä! Törkeää on nyky nuoriso. Itse tarvitsevat apua ja rahaa vähän väliä, muttei tule mieleenkään, että myös he voisivat tarjota apua. Kyllä olisimme monta kertaa ilahtuneet, jos lapsenlapset olisivat edes kerran tarjonneet autokyytiä kauppareissulle. Nuoria perheitä pidetään kuin kuninkaallisia, heiltä ei saa vaatia mitään, mutta aina sinnepäin jotain annetaan. Ei näiltä "kiireisiltä " uskalla edes pyytää sukulaistensa hautaa kastelemaan, vaan vanhempien pitää sekin hoitaa yleisillä kulkuneuvoilla pitkästä matkasta. Tunnen raskaassa työssä vielä olevan mummun, jonka tytön perhe pyytää joka lomalla lapsienpiiaksi. Törkeää!!

    • unohdettuEno

      Moni on varmasti samaa mieltä ja moni jopa kärsii näitten avuttomien, itsekkäiden nuorten palvelemisesta, mutta ei uskalla puhua asiasta. Pelkäävät, että nuoret hylkäävät kokonaan, ja niinhän siinä monien kohdalla on käynytkin. Tuhlatkaa vaan rahanne omiin tarpeisiin ja nauttikaa niistä itse, saa nuoremmat opetella elämään omaa elämää, omilla rahoillaan. Liika paapominen ei ole kenenkään etu.

      • EnoPutosVeneestä

        Sama eno kirjoittanut nää kaikki tarinat tänne....


      • NukkusitÖisin
        EnoPutosVeneestä kirjoitti:

        Sama eno kirjoittanut nää kaikki tarinat tänne....

        Ja sama noheva kommentoija vastailee useisiin ketjuihin....yöllä


      • pshgegvdbejkdjik
        NukkusitÖisin kirjoitti:

        Ja sama noheva kommentoija vastailee useisiin ketjuihin....yöllä

        Vitunkaan väliä onko yö vai päivä.... katsos jos on yöllä duunissa niin sillon aikaa myös vastailla.


    • E_no_more

      Kummina/enona on 4kpl lapsia joille lahjoja olen hankkinut.
      Toiveena on nykyisin aina rahallinen muistaminen.
      100€ kirjekuoressa 12 v lapselle jouluna oli liian vaatimatonta,vanhemmat kertoi ettei satasella saa nykyään mitään.
      Mitä lahjarahalla pitäisi saada?Heppa? Ulkomaanmatka? Mopo? Talo?
      Rahalliset mahdollisuuteni on rajalliset ja jatkossa sen 4×100€ mikä on jouluisin mennyt lahjarahana,laitan omiin harrastuksiini tai säästän muuten.
      Samoin toinen 400€ mikä syntymäpäivinä on jaettu,säästyy myös.

      • näinteinMinäkin

        Hyvä! Just noin!


    • eiainajaksaisi

      Meillä oli "täysihoidossa" nuori perhe. Nuorin lapsi laitettiin aamuvarhaisella mummin hoitoon, isä ja äiti laahusti puolilta päivin valmiiseen pöytään, loppu päivän viettivät rannalla ja terasseilla. Koti oli täynnä laukkuja, kenkiä, vatteita, ladattavia vehkeitä, purkkeja ja purnukoita. Ruoka-aikaan ilmestyttiin, ruokakauppaan ei. Keittiö- tai siivousapua ei näkynyt. Tämä mummi ja ukkikin olivat aivan uuvuksissa vieraitten lähdettyä, vaikka vieraat rakkaita ovatkin. Odotamme(ko) ensi kesää!

      • manageri

        Itse olet lapsesi kasvattanut, joten turha vinkua. Meillä ei ole moisia ongelmia. Päinvastoin; on ihana vierailla pojan perheen luona, kun kohdellaan kuin piispaa pappilassa. Suosittelen lämpimästi peiliin katsomista.


    • Assfg

      Asiallinen ketju ja minusta kyllä omille vieraille pitäisi pystyä sanomaan, että auttaisitteko tekemään jotain.
      Kummilapset saa nähdä unta jatkossa rahoista mikäli niitä vaaditaan.
      Tiedän 30v aikuosen joka soittaa aina kummille vihjaten jotta synttärit ois tulossa ja samoin jouluna odottaa lahjarahaa.

    • ajatmuuttuneet

      Monet isovanhemmat ovat hikoilleet lasten lapsien kanssa. Vanhemmat pitävät sitä itsestään selvänä. Apua annetaan vain toiseen suuntaan, aidan leikkuista, remonteista, lumitöistä vanhusten on selvittävä ilman nuorempien apua. Rahapulassa pyydetään röyhkeästi myös, ilman että on meininkiäkään maksaa takaisin.

    • tyylimuuttuu

      Ei ole tosiaan koskaan kiitosta tullut erilaisista muistamisista, eikä lahjan lahjaa, tai edes korttia tääne päin!

    • Tällaista_meillä

      Minua on vuosikymmenet pidetty suvussa jotenkin mustana lampaana joka on aina ajatellut vain rahaa. Tuolla verukkeella osa sisarusten puolisoista ja lapsista ei halua olla missään tekemisissä kanssani. Tässä alkaa ikää olla sen verran että pitäisi ruveta testamenttia miettimään mutta kenelle sen tekisin kun kukaan ei pidä yhteyttä. Eivät varman tajua että kyse on kuitenkin useasta miljoonasta. Hyvä puoli asiassa on tietysti se ettei meille kukaan tule siipeilemään täyshoitoon kesälomallaan.

      • oikeusvoittakoon

        Unohda koko suku! Miksi ihmeessä antaisit heille euroakaan, jos eivät pidä yhteyttä. Olisi ihan oikein heille, että tekisit testamentin ihan ulkopuoliselle, tai vaikka lääketieteelle. Se on vaan monta kertaa niin, että kun ihminen heikkenee ja vanhenee, löytyy kyllä "auttavia" sukulaisia kummasti ympärille. Kutkuttava tilanne jättää heidät ihan ilman, saatesanoilla: "Ette välittäneet eläessäni, en välitä teistä kuollessani!"


    • vihdoinViisastun

      On taas se aika vuodesta, että joululahjoista ja rahapulasta vihjaillaan muuten unohdetulle tädille. Useampi puhelinsoitto on tullut, miten kiva olisi ostaa ja tehdä sitä ja tätä, muttei ole rahaa! Ylivarojensa elävä nuoriso pitää itsestään selvänä, että sukulaisten on heitä autettava. Tällä kertaa tulee heille pettymys, kortti saa riittää! Jos edes kerran olisi vointia kyselty, tai kauppareissulle autokyytiä tarjottu, ajattelisin toisin. Nyt en mene vanhaan halpaan, vaan käytän rahani omaan Jouluun!

      • kolkuttaako

        Hyvä kirjoitus ja tuntuu osuvan ja uppoavan eräisiin!!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe