Työtapaturman takia uudelleenkoulutukseen

whii

Osaisiko kukaan vähän neuvoa kun olen viime vuoden helmikuussa kaatunut työmatkalla ja loukkasin käteni siinä. Käteni on nytten leikattu alku kesästä ja olen edelleen sairaslomalla todennäköisesti vielä loppu vuoden. Kuulemma ei tule kestämään enään "fyysistä työtä" että toimisto hommiin pitäisi siirtyä joten jossain vaiheessa kuulemma katsotaan uudelleenkoulutusta kun käteni kestää edes jotain toimintaa. Niin mistä tiedän minkä vakuutusyhtiön kuuluu minulle maksaa uudelleenkoulutuksesta kun kela se ei ole? Sekä paljonko siitä noin saa rahaa jossain luki että 75% palkasta? Ja esim. jos tarvitsee kouluun tietokoneen, kirjoja jne... niin avustavatko he niissä?
Sekä jos ei tiedä yhtään mitään mille alalle menisi saako sieltä joltain vähän apua vai pitääkö vain heittää joku ala josta ei edes ole varmuutta että onko kiinnostunut?

Kiitoksia avusta jo etukäteen:)

4

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhheijaat

      Kuka sinulle on sanonut, että "katsotaan uudelleenkoulutusta"? Ehkä tämä taho osaa neuvoa enemmänkin.

      Vakuutuskorvauksia haet tietysti siitä vakuutusyhtiöstä, jossa sinulla on tapaturmavakuutus. Tiedät sen itse, jos sinulla on vakuutus. Ehkä ei ole, kun kyselet. Jos kyseessä kuitenkin on työtapaturma, työnantaja hoitaa vakuutusasiat. Selvitä asia työpaikkasi kanssa.

      Kiinnostuksestasi eri ammatteja kohtaan ei kukaan muu voi sanoa mitään. Itse tiedät parhaiten. Kai sinulla jokin ajatus on siitä, mikä sinulle sopisi. Siinä ei mitään suuria unelmia eikä intohimoa tarvita, työ työnä, josta saa palkan.

    • Eikö

      "...pitääkö vain heittää joku ala josta ei edes ole varmuutta että onko kiinnostunut?"

      Mikään maailmassa ei ole varmaa koskaan. Vai kenen pitäisi tietää, mistä juuri sinä olet lopun elämääsi kiinnostunut varmasti, jos sinulla itselläsi ei ole hajuakaan mistään kiinnostavasta?

      Ei siitä alasta niin hirveän kiinnostunut tarvitse olla. Hyvä jos se on mahdollinen sinulle ottaen huomioon työkykysi ja taipumuksesi ja koulutuksen pituuden. Varmaan osaat päättää, onko se tekninen ala, hoito- ja sosiaaliala, kaupan ala, kuljetusala jne. Mieti mitä harrastat, mikä on sinusta yleensä mukavaa, mistä pidät, mistä et jne. Aikuinen kai olet, tiedät jo lukemattoman määrän ammatteja.

      Loppujen lopuksi alat sitten vain arvostaa sitä mitä päätätkin!

      Opiskeluun saa Kelan opintotuen, tai aikuiskoulutustuen, jos takana on riittävästi työvuosia. Voi olla, että vakuutusyhtiö tukee myös jollain tavalla. Vakuutusyhtiö on se, jossa työnantajasi on sinut ja muut työntekijänsä vakuuttanut. Työnantajaltasi saat enemmän tietoa.

      • Yks_vaan

        Jos olet loukannut itsesi työpaikalla, työmatkalla tai työnantajan osoittamissa töissä, korvauskysymykset kuuluvat työnantajan työtapaturmavakuutusyhtiölle. Työtapaturmista - niistä pienistäkin, kannattaa aina mennä lääkäriin/hoitajalle ja kirjauttaa työtapaturmailmoitus.

        Tapaturmavakuutusyhtiö arvioi tilanteen aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Mahdollisesti tarvitset ammatillista kuntoutusta: työkokeilu tai uudelleenkoulutus uuteen ammattiin. Tämän asian hoidat sen työnantajan tapaturmavakuutusyhtiön kanssa.


      • eeEEEEMIL

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe