Jos myyjä jättää kertomatta koiran terveydentilas

kaikenlaisiavttu

Jos myyjä jättää kertomatta koiran terveydentilasta jotain uudelle ostajalle. että ei kerro kaikkea mikä mahdollisesti vaikuttaisi ostopäätökseen, ei mitään hirveän vakavaa. niin voiko myyjä purkaa kaupan vedoten tähän kun ei kertonut kaikkea? mitä sitten tapahtuu? tuleeko myyjälle sakkoja eikä koiraa palauteta? vai saako uusi omistaja pitää koiran ja maksattaa kaikki eläinlääkärikulut tulevaisuudessa myyjällä vedoten siihen ettei kertonut? onko petos? rikos? myyjä haluaisi korjata tapahtuneen virheen, tilanteen ja erheen purkamalla kaupan.

12

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkkanaostaessa

      Millainen sopimus teillä on koiran kaupasta? Sopimuksessa pitäisi määritellä kauppaehdot, palautusoikeus jne. Mikäli niitä ei ole määritelty, olet ostanut koiran, jolloin joudut maksamaan myös sen eläinlääkärikulut. Mikäli et tahdo pitää koiraa ja myyjä suostuu purkamaan kaupan, on sinusta kiinni teetkö sen. Sairauksista pitäisi aina kertoa etukäteen, mutta jos ei sellaista kohtaa kauppasopimuksessa ole, et voi asialle mitään.

    • kaikenlaisiavttu

      kauppasopimuksessa lukee että myyjä vakuuttaa hyvän tavan mukaisesti ilmoittaneensa tiedossaan olevista koiran vioista ja sairauksista sekä sen perinnöllisistä taipumuksista saada olennaisia virheitä sekä näiden seikkojen merkityksestä. myyjä vasta antamiensa tietojen totuudenmukaisuudesta.

      ei myyjä ilmoittanut. koiralla oli pienenä kuulema sydämessä sivuääni. ei kertonut ostajalle tätä. ostaja kuuli muuta tietä.

      • tarkkanaostaessa

        Oletko kysynyt myyjältä, miksei hän ilmoittanut koiran sydämen sivuäänestä? Keneltä kuulit tuon, että sellainen on todettu? Miten koira tällä hetkellä voi, minkä ikäinen se on, oletko käyttänyt sitä eläinlääkärissä, kauanko koira on ollut sinulla? Tarjoaisiko myyjä sinulle uuden terveen pennun tilalle, jos palauttaisit tämän sairaan koiran?


      • kaikenlaisiavttu

        myyjä kertoi että hän jätti asiasta kertomatta, motiivia en tiedä. on sillä jopa dokumenttia siitä, pentutarkastuslomake. sitä se ei näyttänyt ostotilanteessa kun muutenhan se olisi huomattu. pari viikkoa ollut ja tarjoaa rahoja takaisin. pienta korvausta. ei uutta koiraa. koira ei ole pentu enää.


      • kaikenlaisiavttu

        kysyin kasvattajalta ja hän vahvisti asian.


      • tarkkanaostaessa

        Sinuna käyttäisin koiran eläinlääkärissä kysymässä hänen mielipidettään siitä, kuinka tällainen sivuääni vaikuttaa koiran elämään ja tarkistuttamassa sivuäänen laadun muutenkin. Palauttaisin koiran, mikäli sivuääni vielä todetaan ja siitä on haittaa koiran terveydelle. Sopisin myyjän kanssa, että hän maksaa tämän eläinlääkärikäynnin.


    • Kgjgogj

      Tässä ei nyt kaikki täsmää. Siis minkä halvatun takia myyjä jättäisi tahalleen jotain kertomatta, mutta haluaisi sitten kuitenkin hyvittää kettumaisuutensa?

      Se, mitä tilanteessa voidaan tehdä, riippuu hyvin pitkälti olosuhteista. Ensinnäkin myyjällä on aina oikeus ehdottaa korvaukseksi kaupan purkua, jollei se ole selvästi kohtuutonta. Jos kohtuuttomuusvaade ei täyty, mutta ostaja silti kieltäytyy kaupan purusta, niin se on ostajan moka. Ostaja ei silloin voi päättää, miten tilanne hyvitetään, joten kaikki eläinlääkärikulut yms. jäävät ostajalle eikä myyjä mitään sakkoja saa. Yhteisesti voidaan toki neuvotella, josko myyjä maksaisi ainakin osan ell kuluista, mutta jos hän ei siihen suostu, vaan vaatii nimenomaan kaupan purkua, niin ostaja ei voi asialle mitään, ellei se tosiaan ole syystä tai toisesta kohtuuton ratkaisu.

      Jos myyjä on elinkeinonharjoittaja, eli myy koiria niin paljon, että maksaa siitä veroja, niin tällöin tilannetta kontrolloi kuluttajansuojalaki. Silloin kuluttaja-asiamies antaa asiassa menettelysuosituksen, jota kannattaa noudattaa. Näin vältytään oikeudenkäynniltä ja isoilta kuluilta.

      Vaikka myyjä ei olisi elinkeinonharjoittaja, niin harhaan johtaminen, valehtelu ja muu vilunkipeli koiraa myydessä on kiellettyä. Tällöin tosin kuluttaja-asiamies ei auta, vaan ainoa tapa ratkaista asia on käräjäoikeus, jollei osapuolet saa sovittua tilannetta keskenään.

      • Kdbfgf

        Lisään vielä, että virallisen kasvattajan ollessa kyseessä myös kennelliitto antaa ehdotuksensa ratkaisuksi.


      • kgh

        Mikä on kohtuutonta ja kohtuuttomuusvaade?


    • Itä-Uusimaa

      Minulle myyjä vaan tarjosi palautusoikeutta, mutta ei rahoja takaisin! Syynä käytöshäiriöinen koira, joka puri meidän neljävuotiasta. En voinut tietenkään ottaa mitään riskiä, joten palautin koiran. Kuulin, että kasvattaja myi koiran pian uudestaan, ja taas lapsiperheeseen!!! Eikä heille oltu kerrottu meillä tapahtuneesta, että silleen... oli viimeinen kerta kun ostan koiran kotimaiselta kasvattajalta. Koiran hinta oli 1200 euroa... seuraava koira on rescue tai voin ottaa jonkun tuttavan koiran jos vaikka tulee allergiaa tms.

    • hohhoijaaaaaaaaaaaaa

      Jos kaupan joku purkaa niin ei kumpikaan osapuoli vedoten omiin tekemisiinsä....

      • hohhoijaaaaaaaaaaaaa

        Jos et tuota asiaa ymmärrä niin hyvää päivää


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe