Kuoleva käpykylä

Vituttaaketuttaa

Kyllä se on tämäkin kyllä pelkkä kyrpä.
Vitun paska kuoleva käpykylä.
Kuka tervejärkinen haluaisi muuttaa tänne?

21

803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • imgay556

      totisinta totta tämä kylä on ihan paska 🍫🔉🔊

    • Lyhyt_neuvo

      Siivotkaa suunne törkyturvat.

    • Vinkkiä

      Ratkaisu :Muuttakaa pois, emme jää kaipaamaan.

    • imagy557

      Ensialkuun luulin että kyse oli Rääkylästä??

    • Kalle_Tappinen

      Täältähän pääsee pois jos ei oo hyvä olla. Hyppää vaan seuraavaan bussiin.

      • Anonyymi

        mene vaikka maailman ääriin niin kateutta et karkuun pääse :) harrasta vaan seksiä eläkä murehi :) kyllä se siitä iloksi muuttuu ..sano pappi kun kirkossa pierasi.


    • Linjaautossaontunnelmaa

      Kas kun ei junaan pidä hypätä, mutta on tainnu se viimeinenkii juna pysähtyä aikaa päiviä sitten siellä.
      Tohmajärveläisten juna kun se joka päivä männöö ohi nykyisin ....että se siittä ja Tohmajärven julkisista.
      Eipä sitä niitäkään tarvita kohta, ko viimmeinen asukas lähtöö ja sammuttelee ne valot lähtiissään ja laskoo alas puomin rajalla.

      Ja eipä oo muuten kaipaus yllättännä ko viimesen kerran lähin......noin 20 vuotta sitten

    • käytännönkokemus

      Ei hypätty junaan eikä linja autoon vaan henkilö autoon.

      Tulihan tuossa tosiaankin suljettua se pirtin ovi männeenä kesänä.

      Tulijoita vaan ei ole kauemmas maalle torppa kun on nyt tyhjä..

      No tuli nähtyä ja koettuu tohmajärvi,vaan kun tajusi todellisen tilanteen että pakko se on lähteä kumminkin jossain vaiheessa niin se on vain raakasti tehtävä,eihän sitä tee maajussit lienee kun koko tila on ym,mutta kun ei ollut maanviljelystä vain torppa metsän ja peltojen keskellä.

      Tiedostin kyllä kun muutin torppaan ettei pidä mitään surempaa lähteä rakennuttamaan koska se ei myydessä nosta hintaa koska tulijoita ei ehkä ole sitten kun sulkisin sen torpan oven.

      No näin se jotakuinkin on sitten mennytkin,ettei niitä tulijoita ole jonoiksi asti,ja että jokainen euro jonka olisi sijoittanut suurempiin remontteihin olisi milteinpä siinä ja takaisin ei saa.

      Tämä on vain tosiasia,pienet kylät autioituvat ellei sitten vuokraa pilkka hintaan joka ei taas kannata,ne kun pienet vuokrat joita saisi valuu mahdollisiin remontteihin tulevina vuosina.

      Kaikki pienet kylät näivettyvät tulevina vuosina,suuntana on keskukset kellä mikäkin,hinnat nousevat vääjäämättä suuremmissa keskuksissa ,olkoonpa omistus tai vuokra asunnosta kyse,niin se voi olla milteinpä puolimahdottomuus 10 vuoden päästälähtemään ylipäätänsä suurempiin keskustoihin kun hinnat on huomattavan paljon suuremmat.

      Samalla tietenkin tuleekin ikää jolloin lähtö vaikeutuu kun hieman vanhenee ,lopulta voisi olla jo niinkin vanha että muuta vaihtoehtoa ei olisi kuin sairaana muuttaa keskustaan palvelutaloon esim,jos sopii enään sinne kun ikääntyvää väestöä voi olla paljon 10v-20v vuodenpäästä.

    • Kukakummamissä

      Jotkut joutuu muuttamaan. Vuokralle, kaikki eivät omista taloa.

    • OlliHari

      Taitaa olla ainut pieni paikka, jonne kaupungin päättäjät eivät halua uusia yrittäjiä. Suositellaan perustamaan jopa muualle.

      • markku.lievonen

        Sanos muuta. Kyllä kuntapolitiikalla/kin on oma osuutensa kunnan näivettymiseen kuin myös kuntalaisilla. Terve kuntapolitiikan tulisi tukea kaikkia yritysiä tasapuolisesti myös työntekijöiden saatavuudessa.
        Edelleen ihmetyttää tämä aika. Ainut metallipaja kunnassa on kärsinyt työvoimapulasta eli ei saa halutessaan ammattikoulutettua työnhakijaa. Jokainen ymärtänee mikä haittatekijä tämä on yritystoiminalle - sen kilpaikukyvylle ja laajetumiselle. Vai onko meillä kunnassa jo työpaikoista kiintiö täysi?

        Niin, mitä tapahtuisikaan, jos kunnan sivuilla olisi mainos / tiedote, miten paikkakunnalla on 30 ammattikoulun käynyttä metalllimistä / naista valmiudessa ottaa työ vastaan ja sitoutua siihen. Nimittäin ammatiosaavista,- työhön sitoutuvista tekijöistä on edelleen pula kaikkialla suomessa. Niin, tänä suuuuuuuur työttömyyden aikana.

        Niin, jos tahti ei kunnassa muutu, niin kukaan ei tule yrittäjäksi kuntaan. Kunnan asukasmäärä ei ilmennä työntekijöiden saatavuutta. Tosin sijaintimme tuo myös haasteellisuutta, mutta ammattitaitoinen työntekijän saatavuus kompensoisi ongelmaisen sijainnin.

        Uskon, miten valoa olisi tunnelin päässä, jos ihminen olisi aktiivisempi. Syventäisi - kasvaisi keskittymiskyvyssään ja näkisi ongelmat toisessa valossa.


    • Tuhva

      Niin totta kun olla voi. Kuoleva tuppu kylä jossa asunnon hinnat pudonneet viimeiset 20v.kaikki palvelut hävinneet.

    • Valivali

      Ainainen valitus! Voin kertoa että ei ruoho sen vihreämpää muualla ole. Miksi valitatte? Muuttakaa pois... Helppo ratkaisu.

    • talouskonsulentti

      Se on Tohmiksessa laitettava iso myymäläkeskus. Sitten alkavat venäläiset käymään ostoksilla ja kantavat rahansa tänne. Kunta voisi sen rakentaa ja vuokrata sitten hyville kauppijaille. Eikä vaan huijareille ja muille huiputtajillen.

    • Hopihopieläkkeelle

      Kuka tykkää mistäkin...itse paluumuuttajana etelä-suomesta tuntuu tämä tohmajärvi ihan sopivalta paikalta näin kun tätä ikää alkaa olla ja eläke lähestyy. En lähtisi enää isoon kaupunkiin vaikka täällä onkin muutama toisista paskanpuhuja ja ilkeitä juttuja levitellään vaikkei ne pidä edes paikkaansa...haukutaan hulluiksi ihan fiksuja ihmisiä ja sillä korostetaan omaa paremmuutta..typeriä on joka puolella maailmaa. Joskus tuppukylä kun alkaa ahistaa, on mukava käydä kääntymässä jossain kaupungissa...onpa sieltä hulinasta mukava tulla omaan kotiin. Suosittelen asumaan jonkin aikaa muualla...aina tänne takas pääsee, jos haluaa ja siltä tuntuu..ja kun ikää tulee, niin ainakin itse arvostan enemmän rauhallista asuinpaikkaa kun kaupungin neonvaloja. Nyt on mukava tällä vanhemmalla iällä, kun on perhettä ympärillä ja kaikki palvelut mitä tarvitsee tuossa keskustan pikkualueella..kohta jopa kirjastokin..jee!

    • Paskanjauhajat

      Joka pikku paikkakunnalle syntyy oma paskanjauhajien kerho. Tohmiksella kaivolle. Kiteellä Teboilille. Muuallakin asuneena sen huomannut. Surkeita juoru akkoja ja mitättömyyksiä on joka paikassa.

    • Neuvostoliitto

      Tyypillinen vastaus kun joku ilmaisee miten huonosti jokin asia on " muuttakaa pois" tästä syystä siellä ei koskaan mikään muutukkaan. Sokeana mieli parempi.

      • toipilas

        Tohmajärven haukkujat kertokaa missä sitten on asiat paremmin? kuka huoltaa, elettää Teidät, toki täälläkin tehdään kunnan puolesta päätöksiä kuin pölhölästä, ja me veronmaksajat makasmme ne(kuten lähes puolen miljoonan tie Niiralassa,,joka ei johda koskaan mihinkään...mutta on täällä paljon hyvääkin,,,


      • mahtavata

        Taitaa olla aika monessa paikassa paremmin. Ja jos sinusta jokin paikka on maailmanparas, niin se ei ole samalla myös muiden mielipide. Mihin täältä on muuten hävinnyt viimeisen 30 vuoden aikana n. 1700 henkilöä, menivätkö jonnekkin huonompaan paikkaan? Pohjois-karjalassa eivät mielikuvat aina vastaa todellisuutta kertoili jokin aika sitten tutkija lehdessä, vai olisiko sittenkin ollut satusetä?


    • Rillinki

      Pääseehän siitä rillinki suolle ja jos jaksaa kävellä vaikka rämejärvelle.

    • Anonyymi

      Ketjun aloittaja, älä kiroile muuten tulee rupi kieleen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe