Viro on viimeinen maa minne lähtisin lomailemaan

Kiitos-ei-Viroon

Viro on viimeinen maa minne lähtisin lomailemaan
Miksi matkustaa maahan jossa humalaiset ja huumeisssa hörhöilevät nuorisojengit ryöstelee ja pahoinpitelee suomalaisia turisteja. Paras tapa kertoa mielipiteensä maan tarjonnasta Viron päättäjille on loistaa poissaolollaan.

Miksi kantaa rahansa vain väkivaltaa , ryöstöjä ja pahoinpitelyjä tarjoavaan maahan kun maailmassa on muutakin tarjolla. Suomalaiset lehdet, matkatoimistot ja laivayhtiöt mainostavat kilvan Tallinnaa ja Viroa eurooppalaisena kulttuurikaupunkina jossa on edulliset hinnat ja kaikin puolin laadukas palvelu, todellisuudessa useimmat tuotteet ja palvelut ovat nykyisin jopa Suomea kalliimpia, päivittäistavarat samaa hintatasoa jopa kalliimpia, vain piraattituotteita jotka ovat merkkituotteiden surkeita kopioita myydään halvemmalla.Tietenkin ostoskoriin löytyy jokunen halvempikin tuote mutta hakemalla saa hakea niin kohisten Viron hintataso on noussut muutaman viimevuoden aikana.

Tallinnasta ja Pärnusta on tullut turistipyydys jossa matkailijalta peritään kiskurihintoja takseissa ja ravintoloissa. Ravintoloissa asioidessa ja käteisellä maksaessa saa olla tarkkana ettei laskuteta olemattomia ostoja ja vastuuraha on annettu oikein.

Surkuhupaisaa mutta totta on että pääteiden varret on kylvetty täyteen nopeuden valvontakameroita jotka eivät ole tyhjiä kuten suurin osa Suomessa vaan niissä on myös kamerat ja sakko räpsähtää pienestäkin ylityksestä, omalla kohdallani 3km/h ylitys riitti siihen että posti toi yhdeksän euron (9.-€) ylinopeus-sakon kotiini Suomeen kahden päivän kuluttua tapahtuneesta nopeuden ylityksestä. Virossa ylinopeudesta sakotetaan kolme euroa jokaiselta ylitetyltä kilometriltä.

Aiemmin Viron matkaan syyksi riitti halvemmat alkoholin hinnat, nykyisin juomakelpoisien juomien hinnat on niin lähellä Suomen hintoja että halvalla päiväristeilylläkin ostetut juomat jäävät kalliimmaksi kuin Suomesta ostetut . Tallinnan sataman läheisyydessä olevat alkoholiliikkeet ovatkin hiljentyneet, niissä näkee vain satunnaisia kävijöitä vertailemassa hintoja. Kun sitä vastoin Latvian rajalla olevissa alkoholin superhalleissa tugngeksii nyt virolaiset ostajat ja suomalaisetkin jaksaa ajaa parisataa kilometriä mennessä ja toisen parisataa kilometriä tullessa kun hakevat juomia Latviasta. Noihin matkoihin se edullisuus sitten häviääkin.

Nykyisin Tallinnassa etenkin yksin liikkuminen on kaikkea muuta kuin turvallista. Se että menetät rahasi ja tavarasi ja tulet röstetyksi ei riitä ryöstelevät nuorisojoukot huvittelee huume- ja viinapäissään pahoinpitelemällä yksin liikkuvia turisteja sairaalakuntoon.

Muutama esimerkki sukulaiskansan vieraanvaraisuudesta:

Tallinnaa terrorisoi monikymmenpäinen nuorisojoukko, etsivät uhreiksi humalassa olevia turisteja - myös suomalaisten kimppuun on käyty
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808082201125229_ul.shtml

Suomalainen Timo joutui Viron mafian uhkailemaksi - ammattirikollisten koura ulottuu edelleen jopa Suomeen asti: ”Kumppani löytyi puuhun sidottuna”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808022201110856_ul.shtml

Suomalaisturistilta leikattiin korvat Virossa
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/254131-suomalaisturistilta-leikattiin-korvat-irti-tallinnassa

Virossa toimii tällä hetkellä 20 rikollisjärjestöä
http://ohmygossip.fi/articles/1376-elmar-vaher-virossa-toimii-talla-hetkella-20-rikollisjarjestoa-kahdeksan-niista-on-erittain-vaarallisia

Venäjän sieppaamaa virolaispoliisia varoitettiin – ei suostunut perääntymään
https://www.verkkouutiset.fi/venajan-sieppaamaa-virolaispoliisia-varoitettiin-ei-suostunut-peraantymaan-39145/

Virolaiset pyörittivät jättimäistä rikosvyyhtiä - kupariputkia, koneita ja moottoripyöriä
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021521121911_uu.shtml

Näitä esimerkkejä riittäisi loputtomiin

89

2842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peräkylän-Baroni

      Kun käyn Helsingissä ja Tallinnassa bordellissa niin minulla on aina luotiliivit päällä!

      • Varma-on-varmaa

        Minä vedän päälle mieluummin kondomin 😂👍


    • näinHelsingissä

      Ja kalashnikov (AK47) kainalossa.

    • SäännöllinenVironkävijä

      Jos olisit oikeasti käynyt Virossa niin tietäisit että se on täysin turvallinen maa lomailla ja tehdä ostoksia. Kännisekoilijat sen sijaan tulevat kyllä ryöstetyksi myös Helsingissä, heidän ei sen takia tarvitse Viroon asti lähteä. Jos et ole oikeasti matkustanut tai matkustamassa Viroon on tämä foorumi väärä sinulle.

      • Viroon-jos-pitää-siitä

        Hyvä SäännöllinenVironkävijä?
        Hyvä arvailija. Luin huvittuneena arvailuasi aloittajan oikeaan osuneesta kirjoituksesta. Jos oma maailman ja Viron tuntemuksesi on noin pinnallinen niin asupa muutama vuosi tai kuukausi Virossa niin kokemusta karttuu ja näkemyksesi avautuvat, näet maan aivan eri aspektista kuin kympillä päiväksi Tallinnaan risteily PA lipulla matkustellen.

        Jos sinun kokemuksesi ja Viron tuntemuksesi on tuolla tasolla niin harkitse tarkkaan missä foorumissa itse kirjoittelet ja anna ihmisille oikeus kertoa mielipiteensä. Olen matkustellut Virossa ja Baltiassa vuodesta 1974 alkaen omalla autolla, laivalla, lentokoneella. Pietarista käsin Junalla jopa Bussilla jo Neuvostoaikana ja vuoden 1991 Viron itsenäistymisen jälkeen.

        Viro päiviä on kertynyt ja kertyy edelleen vuosittain säännöllisesti 4-5 viikon verran / vuosi joten Viro jo neuvostoajalta ja uudelleen itsenäistymisen jälkeen on tuttuakin tutumpi. On totta että Viro on päällisin puolin siistiytynyt ja historiaa kuten poliisin (ennen miliisin) mielivaltainen rahastus jossa Tallinna -Pärnu välillä saatettiin ulkomaalaisilla kilvillä ajavaa sakottaa 2-3 kertaa kommentein " kas sul on raha....aga ära küsi kviitungi (onko sinulla rahaa... mutta älä kysele kuittia) on onneksi loppunut, mutta kaveriltani Pirita hotellin edestä varastettu auto on edelleen teillä tietymättömillä. Kun minulta samaisen pirita hotellin parkkipaikan vartija varasti autoa lastatessa vaimoni käsilaukun asia paljastui satamassa kun laukku jossa oli passit oli kadonnut. Syyllinen selvisi ilman arvailuja kun ainoa parkkipaikalla ollut ulkopuolinen oli parkkipaikan vartija. Häntäkö olisi pitänyt varoa... kyllä olisi pitänyt varoa. Ajoimme takaisin ko "vartioidulle" pysäköintipaikalle. Tiukkasävyisen kovistelun jälkeen kun olin soittamassa paikalle poliisia laukku löytyi vartijan kopista ja laukussa ollut kultaketju vartijan kaulasta: )

        Monet asiat ovat näitten jälkeen edukseen muuttuneet mutta liian monet asiat laahaa edelleen perässä kuten turvallisuus. Johtuu poliisien pienistä palkoista ja yleensäkin resursseista. Tämä ei tarkoita sitä että sinut ryöstetään tai sinulta leikataan kurkku kun kävelet kadulle. Mutta juuri tyypilliset peräkylän kosmopoliitit säännölliset Vironkävijät" joutuu liian usein sinisilmäisyyttään huulesta vedetyiksi kun esimerkiksi ravintolassa kun maksaa turvallisuus-syistä mieluummin viiden kympin setelillä kuin luottokortilla ja ulos käveltyään huomaa saaneensa vastuurahan kympistä tai pahimmillaan maksaa luottokortilla ja lasku paljastuu myöhemmin yllättävän suurena summana.

        Meillä Suomessa on totuttu rehelliseen palveluun ja esim vastuurahoja ei aina lasketa niin Virossa on syytä laskea ja laskea joka kerta. Samoin korttia ei kannata antaa myyjän tai tarjoilijan käteen kassalla käytettäväksi. Viro on suhteellisen turvallinen huolellisesti liikkuvalle ja ennakoivalle reissaajalle mutta turvaton jos erehtyy pitämään maata yhtä turvallisena kuin Suomi.

        Peräkylän kosmopoliitit joiden seikkailu alkaa kotiovelta ja rajoittuu siihen että he selviävät laivaan, laivasta sataman Superalkoon tai korkeintaan keskustan hotelliin ja takaisin. Sen jälkeen sitten kirjoitetaan auvoisia kirjoituksia. Itselläni Viron matkailusta kokemuksia on kertynyt 44 vuoden ajalta ja lähes jokaisena vuonna reilun kuukauden päiviä vastaava määrä. Ennakoivalla (ei pelkäävällä) asenteella selviää hyvin mutta tuon reissaamisen rinnalla olen nähnyt myös ikäviä esimerkkejä suomalaisten sinisilmäisyydestä. On sitten eri asia mihin maahan lähtee lomalle mieluusti ja mikä on viimeinen paikka mihin lähtisi lomailemaan on jokaisen oma päätös, kuka tykkää mistäkin.


      • Kirjoittaja tietää mistä puhuu, mutta tuo sama varovaisuus kuuluu kaikkiin maihin ja varsinkin balttiaan.


      • Anonyymi

        Olen käynyt Virossa mieheni kanssa kaksi kertaa eikä kolmatta kertaa tule. Menemme paljon mieluummin muualle. Huijareitten valtio, siellä on oltava koko ajan tosi tarkkana. Epämiellyttäviä virolaisia todella paljon,
        Stadilaiset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen käynyt Virossa mieheni kanssa kaksi kertaa eikä kolmatta kertaa tule. Menemme paljon mieluummin muualle. Huijareitten valtio, siellä on oltava koko ajan tosi tarkkana. Epämiellyttäviä virolaisia todella paljon,
        Stadilaiset

        Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa...


    • ratsu.reima

      Kaikesta näkee että aloittaja ei ole koskaan käynyt Äidin peräkammarin ulkopuolella. Katkeruus tihkuu ja mielikuvitus laukkaa.

      • Willi-Länsi

        Viro on viimeinen maa minne lähtisin kuolemaan!
        Viro on niin siga vaarallinen maa!
        Tallinnassa kadonnut Ari ei ole ainoa – Viime vuonna Virossa katosi kuusi suomalaista!


      • sigaposa
        Willi-Länsi kirjoitti:

        Viro on viimeinen maa minne lähtisin kuolemaan!
        Viro on niin siga vaarallinen maa!
        Tallinnassa kadonnut Ari ei ole ainoa – Viime vuonna Virossa katosi kuusi suomalaista!

        Pelottaaaaaa!!!


      • Hohhoijakkaaa
        Willi-Länsi kirjoitti:

        Viro on viimeinen maa minne lähtisin kuolemaan!
        Viro on niin siga vaarallinen maa!
        Tallinnassa kadonnut Ari ei ole ainoa – Viime vuonna Virossa katosi kuusi suomalaista!

        Mitä tästä saadaan keskiarvoksi, yksi kahdestasadasta tai kolmestasadasta tuhannesta suomalaisesta kävijästä? Johan tuosta määrästä kuolee maksakirroosiin saman verran vaikkeivät ikinä lähtisi peräkammarinsa ulkopuolelle lukuunottamatta hiivan - ja sokerinhakumatkoja lähimmästä kyläkaupasta.

        Ja osa on varmaan vieläpä kadonnut ihan tahallaan


      • Kahdeksan-vuotta-Virossa

        Säännölliselle Viron kävijälle ja ratsu reimalle
        En laske kenenkään kerma p_ _seen Virossa käyntikertoja joka on sahannut kympin risteilylipulla aamulla Tallinnan superalkoon ja samalla laivalla takaisin Suomeen että voi tuoda Super alkosta lastin Sakua tai halvinta kirkasta. Tuollaisilla keikoilla ei kovinkaan syvällisesti pääse Viroon tutustumaan, mutta voihan sitä kerskua käynti kerroillaan🤥. Omalla kohdallani katson työni takia yli kahdeksan vuoden asumisen Virossa vähintäänkin riittävän maan tapoihin tutustumiseen vs jonkun laivalla edestakaisin sahaavan kerma p__seen käynti kertojen rinnalla. Itseäni ei ole koskaan ryöstetty tai pahoinpidelty mutta sivusta olen nähnyt ja kuullut riittävästi tapauksista ja käsittelyn saaneista. Suomessa voi olla kännissä eikä sinua käännetä tai hakata, Baltiassa on asiat hieman toisin. Asukaa ja tehkää töitä tuossa maassa niin siinä sivussa saattaa silmätkin aueta.


      • Huu-haa-innaset

        Ratsu Reima
        Kun et ilmiselvästi seuraa aikaasi, et lue tai et lukemaasi ymmärrä. Viestisi paljastaa em. tosiseikat. Voisitko kunnioittaa muita kirjoittajia kun et osaa pysyä asiassa etkä tiedä mistä kirjoitat.


      • Maassa-maan-tavalla

        RatsuReiman kommentti
        Näitä tymyyksien möläyttelijöitä aivopieruja näyttää riittävän. Typerää heittellä aivan huu haa kommentteja asiallisesti perustelluista mielipidekirjoituksista mutta jääköön aivopieruna omaan arvoonsa. Aloituksessa oli kirjoitettu asioista jotka on syytä tietää ja huomioida jokaisen Viroon ja sen yöelämään lähtevän. Kaikesta keskustelusta ja kirjoittelusta huolimatta liian moni suomalainen kävelee edelleen lompakko takataskussa ikään kuin houkuttimena varkaille tai lähtee yksi juovuksissa sivukujille. Kun Suomessa lukee jonkin yksittäisen lehtijutun Viron rikollisuudesta se helposti kuitataan yksittäisenä tapauksena. Kun aihetta seurataan laajemmin lehtiin päätyneistä tapauksista kokonaisuus hahmottuu vaikka itse olisi saanutkin matkustella ongelmitta kun on osannut välttää riskin paikkoja ja tilanteita. Aloitus perustui selkeästi tuoreisiin lehti uutisiin, siis todellisiin tapahtumiin. On hyvä että nämä nostetaan esiin, näistä puhutaan ja kirjoitetaan että ulkomailla liikkuessa kaikki ei ole vain ruusun punaista ja hinnat halpoja. Matkoilla on hyvä rentoutua ja ottaa ilo irti elämästä missä sen voi tehdä ja varoa ajautumasta ajattelemattomuuttaan vaikeuksiin.


      • Willi-Länsi kirjoitti:

        Viro on viimeinen maa minne lähtisin kuolemaan!
        Viro on niin siga vaarallinen maa!
        Tallinnassa kadonnut Ari ei ole ainoa – Viime vuonna Virossa katosi kuusi suomalaista!

        ...no voi helvetti... hyppää sitte mihin tahansa lätäkköön joka on suomessa...


    • Rudel

      Vaihtakaaa viro venäjään.. itse käyn petroskoissa ja siellä saa olla suomi turisti rauhassa ja jos osaat puhua po ruskij aina parempi. Totta kai varovaisuus sielläkin mielessä pitää olla..

      • Rudel

        Petroskoissa suosittelen neubrandenburg baaria saku meinki, tilaa olut ja metsästäjän makkarat ruuaksi. Natalia tarjoilia puhuu suomea jos on työvuorossa.baari löytyy risteyksen yli pohjola hotellista.


      • Petrozavodsk
        Rudel kirjoitti:

        Petroskoissa suosittelen neubrandenburg baaria saku meinki, tilaa olut ja metsästäjän makkarat ruuaksi. Natalia tarjoilia puhuu suomea jos on työvuorossa.baari löytyy risteyksen yli pohjola hotellista.

        Ei kuulu Tallinnan palstalle.


      • Eestin_sykkeet

        Saahan nyt toki Tallinnassa ja Virossa muutenkin suomalainen ja muutkin olla aivan rauhassa.

        Satama-alueen ulkopuolella Tallinnassa ei kukaan tyrkytä mitään, paitsi kesällä vanhassa kaupungissa. Väkivalta ja turistien ryöstöt ovat pitkälti taakse jäänyttä elämää. Miksi edes ryöstää turistia jos paikallisilla on keskimäärin samat puhelimet, kortit, kannettavat ym?

        Yksi ongelma viron matkailussa toki on, nouseva hintataso. Tosin suuntaamalla pääkaupungin ja muutaman kesäturistikaupungin ulkopuolelle tai käymällä off-seasonin aikaan hintataso on varsinkin majoituksen osalta reilusti halvempi. Ei se kallis ole muutenkaan jos majoittujia on kaksi.

        Bussilla ja junalla pääsee ympäri maata muutamalla kolikolla, nopeasti ja vaivattomasti. Eihän tämän parempaa matkailumaata ole, ja vielä näin lähellä.


    • IlomantsinJooseppi

      Viimeks sain Tallinnas tippurin ja visvasyylän Mäkkärissä. Emmee enää ikuna.

      • Hihihih

        Olitko tiskillä paljaana tarjolla?


    • enoleheidänorja

      Kävin 90-luvulla Pärnun kylpylässä ,mutta omasta kohteliaisuudesta ja myötätunnosta huolimatta kohtelu oli kuin kulkukoiralle poissa silmistä ja näköpiiristä. Silloin päätin ,että minun rahani kelpaa muualle, en tarvitse heidän ylimielistä komentelua.

      • Viron_uuusi_aika

        Ajat on kylläkin siitä muuttuneet... Ja tavat myös.

        Täytyy muistaa ettei neuvostoliiton aikana asiakas ollut oikeassa ja asenteitten muuttumiseen meni pitkä aika. Pahimmat vanhat jäärät ovat jo muutenkin haudan levossa.

        Nykyään asiakas on kyllä tärkeä jokaiselle firmalle missä turistit ovat pääasiassa. Nyt kun on mahdollista tahkota rahaa, ja sitä ei edes enää saa tehtyä halvalla alkoholilla niinkuin ennen. Viinanostaja tuskin kassan ilmeistä välitti kun pullot ja olutlaatikot vain olivat halvempia kuin muualla tai ainakin halvempia kuin suomessa - kuka sitä nyt kruunuja jaksoi päissään laskea muutenkaan.


    • 90 luvulla ? Kyllä sielläkin on moni asia muuttunut siitä. Oikeat virolaiset kyllä palvelevat, eri asia" venäläiset " virolaiset, siihen aikaan varsinkin. Käyn usein Virossa ja minulla käy täällä Suomessa virolainen kosmetologi, aivan ihana ja huipputaitavia

      • nirppahäntiä

        Ihan sama juttu on Suomessa. Oikeat suomalaiset osaavat asiansa mutta "ruotsalaiset" suomalaiset ovat ihan oma rotunsa.


      • Takametsän-Ketgu

        Tallinnassa on Euroopan parhaat bordellit.


      • VettäJaLeipää

        MissäpäinTallinnaa on ilmaiset leipäjonot? alkaa olla leipä lopussa.


      • ja.tosi.pitkiä
        VettäJaLeipää kirjoitti:

        MissäpäinTallinnaa on ilmaiset leipäjonot? alkaa olla leipä lopussa.

        Pitää tulla Helsinkiin, täällä leipäjonoja on.


      • Eesti.Eesti

        Halpa vodka, halvat naiset, venäläinen mafia, joka ryövää lompakon jo satamassa. Raivolan rysäpöksyt, "kuidas käsi käib", Mustamäen tori, piraattilevyt ja villalapaset. 90-luvun alussa tämä oli useimman suomalaisen käsitys Virosta riippumatta siitä oliko siellä itse käynyt.


    • aloittaja.ei.koskaan

      Monella tänne kirjoittavalla on sama käsitys koska eivät ole käyneet, ainakaan tällä vuosituhannella.

      • Tal-linn

        Viimeistään nyt on aika pyyhkäistä mielestään käsitys Tallinnasta jonkinlaisena "villinä läntenä", jossa sattuu ja tapahtuu. Moderni Tallinna on turistille turvallinen paikka. Se on kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki, jossa suurimmat riskit ovat liian innokkaasta nähtävyyksiin tutustumisesta johtuva nestehukka kuumalla säällä tai liukastuminen lyhyeksi siistityllä puiston ruohomäellä kun sitä kiipeää ylös paremman valokuvan toivossa.

        Tosin, kaikki tietenkin riippuu matkaajasta itsestään. Ongelmia hakeva matkaaja löytää niitä myös Tallinnasta, siinä missä muualtakin mutta tavallisella maalaisjärjellä ja muut huomioon ottaen vierailu sujuu vaikeuksitta.


      • lääkitys.kuntoon
        Tal-linn kirjoitti:

        Viimeistään nyt on aika pyyhkäistä mielestään käsitys Tallinnasta jonkinlaisena "villinä läntenä", jossa sattuu ja tapahtuu. Moderni Tallinna on turistille turvallinen paikka. Se on kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki, jossa suurimmat riskit ovat liian innokkaasta nähtävyyksiin tutustumisesta johtuva nestehukka kuumalla säällä tai liukastuminen lyhyeksi siistityllä puiston ruohomäellä kun sitä kiipeää ylös paremman valokuvan toivossa.

        Tosin, kaikki tietenkin riippuu matkaajasta itsestään. Ongelmia hakeva matkaaja löytää niitä myös Tallinnasta, siinä missä muualtakin mutta tavallisella maalaisjärjellä ja muut huomioon ottaen vierailu sujuu vaikeuksitta.

        Näillä palstoilla on sellaisia mielenterveyspotilaita joiden on pakko oksentaa juttuja joista ei tiedä mitään. Kai se antaa hetken hyvän olon, luulee olevansa jotain kun on saanut haukuttua veljeskansaa.


      • viina-kauppa
        lääkitys.kuntoon kirjoitti:

        Näillä palstoilla on sellaisia mielenterveyspotilaita joiden on pakko oksentaa juttuja joista ei tiedä mitään. Kai se antaa hetken hyvän olon, luulee olevansa jotain kun on saanut haukuttua veljeskansaa.

        Itse kuulut myös heihin levittämällä veljeskansa propakandaa, mutta juuri propakandasta virolaisilla on piitkä kokemus


      • H-I-V

        Virossa pelätään jälleen HIV-tartuntojen lisääntymistä. Postimees -lehti kertoo, että tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana HIV-tartuntojen määrä on kasvanut 25 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

        Viro on taistellut HIV-tartuntoja vastaan pitkään ja muutaman viime vuoden aikana sairastuneiden määrä onkin vähentynyt. Elokuun ensimmäiseen päivään mennessä oli tämän vuoden aikana tartunnan saaneita 151. Viime vuonna luku oli 121.

        Viron Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos kertoo, että lähes puolet uusista tautitapauksista on Tallinnassa. Seuraavaksi eniten HIV-tapauksia on Ida-Virumaalla.


      • on.tiedon.jakamista
        viina-kauppa kirjoitti:

        Itse kuulut myös heihin levittämällä veljeskansa propakandaa, mutta juuri propakandasta virolaisilla on piitkä kokemus

        On kai se veljeskansan propagandaa kun tuo esille tänne kirjoittavien mustamaalaajien taustaa.


    • Prazdroj

      Viron kepun tultua valtaan, on maan hintataso ja ilmapiiri muuttunut sellaiseksi, että itse matkustan nykyään Riikaan ja Prahaan. Lentolippuineenkin viikon matka noihin kaupunkeihin tulee Tallinnaa halvemmaksi.Lisäplussana on, ettei näe matkan aikana niin paljon suomalaisia.

      • Eurooppa-tarjoaa-enemmän

        Hei Prazdroj
        Olen kanssasi samaa mieltä, esimerkiksi Riikaan, Prahaan tai Budapestiin lentää samassa ajassa kuin menee laivalla Tallinnaan ja lentolippuja saa jopa halvemmalla kuin laivalippuja Tallinnaan. Hinta/ laatu suhde kaikissa kolmessa kohteessa on parempi verrattuna Tallinnaan eli maksetulla eurolla saa enemmän tai parempaa ja tarjonta on laajempaa. Laivaliput etenkin Tallinkilla ovat tunnetusti ylihinnoiteltuja, Eckerö taitaa olla kaikista edullisin ainakin laiva hotelli paketteina. Viron hinnat ovat euron sinne tulemisen jälkeen laukanneet kohti pilviä. Aiemmin monet matkasivat Viroon halpojen hintojen ja halvan viinan perässä, nyt hinnat ovat Suomen tasoa jopa osin kalliimpia, pienet hintaerot liukuu pakkasen puolelle kun huomioi matkalippujen hinnan. Alkoholijuomat ovat myös kallistuneet niin paljon että ei maksa vaivaa muutaman eron säästöllä roikkua laivoilla tuntitolkulla Tallinnaan ja takaisin kun entinen risteilyfiilis ja rento meno laivoilla on muuttunut ihmisten massa rahtaamiseksi. Meno on kuin pakolaiskeskuksissa kun ravintoloiden istumapaikoja annetaan käyttää makuupaikkoina. Ruokatarjoilu Etenkin Tallinkin laivoilla muistuttaa pikaruokalaa. Nykyisillä laivoilla ei ole muuta tekemistä kuin odottaa milloin paatti on satamassa että pääsee raittiiseen ilmaan. Tympäisevää meininkiä ja poskettomat hinnat. Ja mitä siellä on perillä.. sama ylimainostettu vanha kaupunki joita ympäri Eurooppaa on pilvin pimein ja ylihinnoitellut ravintolapalvelut. On tietysti halpojakin paikkoja mutta se mitä niillä halvoilla hinnoilla saa jääköön sanomatta ettei saa kimppuunsa Virofaneja. Muuhunkin voi rahansa hukata: )


      • Laihian.Ketku

        Tallinkin 22 tunnin risteily 15eur 4 henkeä on sikakallis, yö laivassa henkeä kohti 3.75eur
        A-olutlaatikko 15.50eur, kyllä on kallista.


      • Koplin_ketku
        Laihian.Ketku kirjoitti:

        Tallinkin 22 tunnin risteily 15eur 4 henkeä on sikakallis, yö laivassa henkeä kohti 3.75eur
        A-olutlaatikko 15.50eur, kyllä on kallista.

        Miten tuo "laihialaisen" mielestä liittyy viikon hotellimatkan hintaan Tallinnassa.


      • Tarjous-Ketku
        Koplin_ketku kirjoitti:

        Miten tuo "laihialaisen" mielestä liittyy viikon hotellimatkan hintaan Tallinnassa.

        Viron matkailu on sikakallista...


      • Läänen-ketku
        Tarjous-Ketku kirjoitti:

        Viron matkailu on sikakallista...

        Viron matkailu ja risteily ovat eri asioita.


      • Reissu.Ketku

        Tallinkin 22 tunnin risteilyssa on mahdollisuus käydä maissa, myös Laihiaisella on mahdollisuus käydä nakkikioskilla hajuja haistelemassa.


    • Kohta-kotiin

      Aloittaja on enemmän kuin oikeassa ja varmaan Virossa asuneena päätynyt samaan näkemykseen kuin minäkin. Nämä kaljakuskit jotka ajaa Stadista Tallinnaan ja Takaisin halvimmalla mahdollisella päiväristeilylipulla ja raahaavat kaljakärryjään ovat mielestään kosmopoliitteja ja Viron tuntijoita kun kehuskelevat jatkuvilla Viron matkoillaan. Viron mainostajat ja kehujat jos tulette tänne Tallinnaan niin menkää hieman Viruhotellia ja Raekojeplatsia kauemmas. Ei voi kuin ihmetellä suomalaisten sinisilmäisyyttä, tulkaa asumaan tänne muutamaksi kuukaudeksi…. Kokeilkaa ensin ja jos vaikka kämpän osto tulisi mieleen niin koeasukaa ensin. Verratkaa hintoja, nyt alkaa olla aikamoinen löytö jos joku samanlaatuinen ja muu kuin piraatti tavara on halvempaa kuin Suomessa

      Niin ja se rikollisuus jota päivämatkaajat vähättelee
      Ei rikollisuus näy päivämatkaajille mutta alla olevat lehtiartikkelien linkit kertoo karua kieltään vetäköön jokainen niistä omat johtopäätöksensä mikä on ympäristö. Normaalissa työympäristössä kielenkäyttö esimiehen ja työntekijän välillä on vieläkin kuin Suomessa sodan jälkeisinä vuosina, työntekijöitä saatetaan ohjeistaa kovalla kädellä asiakkaiden nähden. Kun virossa on pomo ja se on iso pomo vaikka ei olisi muita alaisia kuin jakkara. Mietin erään yrityksen henkilöstöä jota oli kahdeksan henkeä niin löytyi seuraava henkilöstö:
      - Tegevdirektor /toimitusjohtaja (palveli asiakkaita ja ajoi yrityksen ainoaa pakua)
      - Müügidirektor / myyntijohtaja (varastomyyjä)
      - Müügijuht / Myyntipäällikkö (teki suoramyyntiä kentällä)
      - Finantsjuht / talouspäällikkö (parikymppinen tytteli joka vastasi laskutuksesta)
      - Laojuht /varastopäällikkö (varastotyöntekijä teki sahaustöitä asiakkaan mitoilla)
      - Loput kolme oli ilmeisesti tavallisia duunareita
      Hieman hymyilytti, mutta maassa maan tavalla.

      Kun kuulee miten viro on muuttunut niin alla oleva artikkelit ovat vain esimerkkejä. Mikään ei ole muuttunut tai loppunut. Hinnat on muuttuneet mutta vain ylöspäin. Kaikki toimii kuten ennenkin mutta näkymättömämmin.

      Viro tuskailee HIV-tartuntojen kanssa – kasvua erityisesti Tallinnassa

      https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/viro-tuskailee-hiv-tartuntojen-kanssa-kasvua-erityisesti-tallinnassa/6531562#gs.dhaMKYU

      Virossa leviää oma HI-virus – Suomen lähetystö mukana vastatoimissa

      https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/virossa-leviaa-oma-hi-virus-suomen-lahetysto-mukana-vastatoimissa/5735840#gs.bFCbXr0

      Liettuan pääkaupunki Vilna on Euroopan Unionin murhapääkaupunki. Taallinna heti perässä. Helsinki ei mahtunut edes kymmenen joukkoon. Asia selviää Eurostat-tutkimuslaitoksen tuoreesta rikosraportista.

      https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tama-on-eu-n-murhapaakaupunki/2184338#gs.uHoWMk8

      Virossa EU-maista eniten huumekuolemia – miedompien huumeiden laillistamista pohditaan

      https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/virossa-eu-maista-eniten-huumekuolemia-miedompien-huumeiden-laillistamista-pohditaan/5574110#gs.MllOG3Q

      HS: Ystävällinen taksikuski veloitti 5-kertaisen törkyhinnan Tallinnassa – suu alkoi käydä, kun testi paljas

      https://www.tallinna24.ee/artikkeli/665779-hs-ystavallinen-taksikuski-veloitti-5-kertaisen-torkyhinnan-tallinnassa-suu-alkoi

      Rajuja väitteitä Viron tunnetuimmasta mallitoimistosta - alaikäisiä malleja painostettu myymään seksiä

      ://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710222200478439_ul.shtml

      Virossa kauhistellaan polttoaineen hintoja – Tallinnassa diesel kalliimpaa kuin Varkaudessa

      https://www.ksml.fi/ulkomaat/Virossa-kauhistellaan-polttoaineen-hintoja-–-Tallinnassa-diesel-kalliimpaa-kuin-Varkaudessa/1093316

      Viro on kiva maa ja suurin osa virolaisista on rehellisiä joten ei yleistetä eikä aleta leimaamaan virolaisia. Minullakin kuuluu useita virolaisia lähimpiin ystäviini olen jopa opetellut kohtuullisen hyvän Viron kielen taidon.. Jokainen tietää että pilaantunut liha pilaa keiton. Viro on käynyt läpi vaikeat ajat ja elää edelleen murroksessa. Pari sukupolvea ja Viro on hyvin lähellä pohjoismaita. Toivon kaikkea hyvää Niin virolaisille kuin Viron venäläisillekin.

      • kehityskin.kehittyy

        Viron venäjää puhuvista suurin osa on venäjänkielisiä virolaisia. Venäläisiäkin on mutta jatkuvasti vähenevä määrä.


    • venäläinen.kansanpuolue

      Suomessa ruotsia puhuvat ovat ruotsalaisia.
      On oma puoluekin: RUOTSALAINEN kansanpuolue.
      Virossa ei ole venäläistä puoluetta.

      • ei_suomessakaan_ole

        Ei ole muuten suomessakaan venäläistä kansanpuoluetta.

        Ihan hyvä niin. Toisaalta joku päivä saattaa olla, kun huomioi paljonko venäjältä muuttaneita nyt jo suomessa on. Osalla toki ei ole kansalaisuutta joten ei ole myöskään mahdollisuutta äänestää.

        Loppujen lopuksi, uskon että suurin osa niistä joilla kansalaisuus on, ei äänestäisi venäläistä kansanpuoluetta - joku syy siihen suomeen muuttamiseenkin lienee ollut.


      • On.Niin.Väärin

        Viro on viimeinen maa minne lähtisin lomailemaan, mutta kun sossun raha ei riitä enään Viroonkaan.


      • Suomen.suomalainen

        Korjaisin väittämää "Suomessa ruotsia puhuvat ovat ruotsalaisia",
        Tämä ei ole totta ja terusein väärin ymmärretty. Ruotsalaiset ovat ruotsalaisia mutta Suomenruotsalaiset (ruots. finlandssvenskar) ovat ruotsin kieltä äidinkielenään puhuvia syntyperäisiä Suomalaisia. Koko Suomen väestöstä oli vuoden 2016 / 2017 vaihteessa ilmoitettu ruotsinkielisiksi 289 540 henkeä. Tämä vastaa 5,3 % kaikista Suomen asukkaista.

        Suomen ruotsalaiset ovat suomalaisia jotka puhuvat äidinkielenään Ruotsia ja kuten kaikki tietävät Suomi on kaksikielinen maa jossa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi. Ruotsi äidinkielenä ei tee Ruotsin puhujasta ruotsalaista vaikka heistä käytetään nimitystä Suomen ruotsalainen. Suomalainen on suomalainen puhukoon Suomea tai Ruotsia.


      • eesti.tutuksi

        Viron venäläisten puolue on sikäläinen keskustapuolue. Savisaar on jopa tuomittu rahoituksen vastaanottamisesta Venäjältä.


      • venäläinen.kansanpuolue
        ei_suomessakaan_ole kirjoitti:

        Ei ole muuten suomessakaan venäläistä kansanpuoluetta.

        Ihan hyvä niin. Toisaalta joku päivä saattaa olla, kun huomioi paljonko venäjältä muuttaneita nyt jo suomessa on. Osalla toki ei ole kansalaisuutta joten ei ole myöskään mahdollisuutta äänestää.

        Loppujen lopuksi, uskon että suurin osa niistä joilla kansalaisuus on, ei äänestäisi venäläistä kansanpuoluetta - joku syy siihen suomeen muuttamiseenkin lienee ollut.

        Etpä näemmä ymmärtänyt esittämääni asiaa. Viron asukkaista n. 27 % on venäjänkielisiä mutta ei ole ollut tarvetta perustaa sen perusteella oman kielistä puoluetta. Suomessa vastaava prosentti on 5. Oma ruotsalainen (ei ruotsinkielinen) kansanpuolue on ollut 'aina' koska se on välttämätöntä omien etujen ajamiseksi.


    • Totuus-esiin
      • Ukaillaan-jopa-Suomessa

      • Turistit-Verolle

        Tallinnassa kaavailaan turisteille TURISTIMAKSUA!


      • Tosi.Kallista

        Kallista on Sakala Hostel 18 eur yö kyllä nyt loppu minun Tallinnan ryypyreissut.


      • TuoMurjake
        Tosi.Kallista kirjoitti:

        Kallista on Sakala Hostel 18 eur yö kyllä nyt loppu minun Tallinnan ryypyreissut.

        On paikallisia varten


      • Vaki.Paikka

        Viimekerran oli kansainvälistä porukkaa.


      • Mieluummin-hotelliin
        TuoMurjake kirjoitti:

        On paikallisia varten

        Kommenttiin
        "Kallista on Sakala Hostel 18 eur yö kyllä nyt loppu minun Tallinnan ryypyreissut"
        Ruoholahdessa oli taannoin Lepakkoluola, sinne pääsi ihan ilmatteks.
        Nyt pääseehän noihin yömajoihin ilman että tarttis pulittaa 18 euroa.
        Siinä suomalaiset vaihtoehdot eli kallista on Virossa...


      • Tippa-Heikki

        Kun käyn kerran kuukaudessa Virossa vedän aina päänitäyteen halpaa Viron viinaa ja olen aina selvimisasemalla yötä, ilmaiseksi!


    • Kiitos-ei

      Viro on tasainen pannukakku jossa kasvaa tuulen pieksämää vesakkoa. Neukku ajan jälkeen Ruotsalaisten pankkien rahoilla myytiin täyteen ökyautoja jotka sen buumin jälkeen alkaa olla samassa kunnossa kuin saksasta rahdatut vanhat taksimersut. Meillä kerjää kaduilla romaanit Virossa paikalliset rappioalkoholistit. Turisteille omat hinnat kuten ennen itsenäistymistä.

    • mieluummin.vaikkaVenää

      Suomion vuoristoinen maa missä kasvaa tuulen pieksemää vaivaiskoivua. Täällä pakolaiset täyttävät kadut. Ei koskaan sellaiseen paikkaan!

      • Jonossa.Oleva

        Miksi Suomess on niin pitkät leipäjonot.


      • Huomenna-minun-vuoroni
        Jonossa.Oleva kirjoitti:

        Miksi Suomess on niin pitkät leipäjonot.

        Aika monelle näyttää maistuvan paremmin ilmainen ruoka kuin rahalla ostettu.Vain tyhmä tai laiska maksaa fiksu osaa hakea ilmaiseksi. En ole maksanut ruuasta vuosiin paitsi jotain herkkuja olen viikonlopuksi saattanut hurahtaa ostamaan. Olemme kolmen naapurin kesken jakaneet vuorot ja käyty vuoropäivin jonossa ....homma toimii 👍
        Myös virolaiset näyttää löytäneen 10.-€ risteilyt suomeen ja suoran reitin koukkaamaan ruokakassit kainalossa takaisin laivaan.


      • Apu-vain-kelakortilla
        Jonossa.Oleva kirjoitti:

        Miksi Suomess on niin pitkät leipäjonot.

        Kysymykseen "Miksi Suomessa on niin pitkät leipäjonot"
        Facta on se että Virosta tulee kymmeniä laivavuoroja päivittäin Suomeen ja takaisin. Viron laihalla sosiaaliturvalla ei saa kuin korkeintaan kympin päiväristeily lipun pari kertaa viikossa Tallinnasta Helsinkiin ja takaisin Tallinnaan. Kun leipäjonoissa oli kokeilu jossa piti esittää suomen kelakortti niin jonot lyhenivät murto-osaan . Tämä käytäntö tulisi ottaa uudelleen käyttöön.


    • Koplin_ketku

      Kävin tänään puolilta päivin Nauticassa. Tyhjillä käytävillä rahjusti muutama suomimummo ja pappa. Viron hintatason takia ei ostosmatkailijoita Suomesta enää tule, joten pian ottaa joku takkiin ja paljon.

      • Kauppa.Käy

        Miksi laivat on niin täysi. joten pian ottaa joku takkiin ja paljon.


      • TarmoSuurpea

        No, paremmin mahtuu paikalliset ostoksille Nauticaan, Roccaan, Kristiineen, Ülemisteen jne. Maaseudulta tulee myös paljon ihmisiä ostoksille Tallinnaan ja ihmettemään sekä ihailemaan suur-kaupungin meininkiä. Virossahan kaikki on niin mahtavaa. Muutama vuosikymmen sitten odoteltiin sitä valkoista laivaa, joka veisi Suomen ihmeisiin. Nyt ihmeitä tullaan ihailemaan vastakkaiselta rannalta.


      • hyvä.niin
        TarmoSuurpea kirjoitti:

        No, paremmin mahtuu paikalliset ostoksille Nauticaan, Roccaan, Kristiineen, Ülemisteen jne. Maaseudulta tulee myös paljon ihmisiä ostoksille Tallinnaan ja ihmettemään sekä ihailemaan suur-kaupungin meininkiä. Virossahan kaikki on niin mahtavaa. Muutama vuosikymmen sitten odoteltiin sitä valkoista laivaa, joka veisi Suomen ihmeisiin. Nyt ihmeitä tullaan ihailemaan vastakkaiselta rannalta.

        Kehityskin kehittyy.


      • Kallista.On

        Kallista on Sakala Hostel 18 eur yö.


    • Jorkkamie

      Mikähän olisi ensimmäinen maa jonne haluaisit mennä? Ehkä kuu, koska siellä ei ryöstetä tuollaisia persaukisia eikä myöskään välitetä valittajista.
      Olemme käyneet vaimon kanssa noin 30 kertaa Tallinnassa viettämässä itsenäisyyspäivää, kevättä, syksyä ja kaikkea mahdollista kivaa.
      Olemme nauttineet suunnattomasti hyvästä palvelusta, niin kaupoissa kuin hotelleissa tai bupeissa.
      Mitään valitettavaa emme ole löytäneet.
      Mummelit tai Pappelit jotka valittavat jatkuvasti olemassaolostaan voisivat hyvin jäädä siihen kaupungin lähiöparatiisiin, jossa , kukaan e välitä toisestaan ja jossa aina on kylmä.

      • Kokemusta-on

        Jorkkamie kommenttiin
        Kerro nuo 30 käyntiäsi ainakin kymmenellä tai asu muutama vuosi niin alkaa tulla jokinlainen käsitys mistä- ja minkälaisesta maasta on kysymys. Asu siellä muutama vuosi, tee töitä paikallisten yritysten kanssa, tee sopimuksia ja arvioi miten sopimukset ovat pitäneet sekä vertaa tavallisten asioiden toimivuutta ja luotettavuutta arjessa. Sunnuntai kävelijät jotka menee viikonlopun viettoon tai käväisemään sataman Superalkossa tai enimmillään muutaman päivän kiertoajelulla ympäri Viroa, tai vaikka ajaisivat latvian puolelle viinarallia eivät saa mitään todellista kuvaa maasta. Ollessani taannoin työni takia Tallinnassa muutaman vuoden niin parin vuoden negatiiviseen ennätykseen mahtui mm. seuraavat tapahtumat. Kaverin auto varastettiin Pirita hotellin edestä poissa ollessamme muutamassa minuutissa, pari kuukautta myöhemmin minun autostani vietiin yön aikana etuvalot vilkku-lamppuineen, vajaa vuosi myöhemmin autooni oli yritetty murtautua, vanhan kaupungin portilla kaverini joutui keskellä päivää nuorisojoukon sekaan ostaessaan kukkia ja huomasi että hänen puhelimensa oli viety. Itselleni Nordic-Centerissä annettiin "vastuuraha" tahallisesti väärin kahdesta kympistä kun olisi pitänyt antaa viidestä kympistä. Tällaista siellä vaan tulee eteen arkisessa elämässä ja ilman viinan tilkkaa. Kyllä siellä voi käydä ja asuakin mutta kyllä suomalaiset ja suomen kilvissä olevat autot ovat varkaiden suosiossa koska ulkomaalaisten on vaikeampi tehdä tapahtuneista rikosilmoitusta. Etenkin pakettiautoihin murtaudutaan henkilöautoja useammin kun niissä oletetaan usein olevan myytäväksi kelpaavaa tai muuta tavaraa.


      • Niin.Naapurissa

        Virossa kun selkänsä kääntää, niin rukkaset viedään.


    • Paavi.Tallinnassa

      Pyhänä Tallinnaan, Paavia Katsomaan.

      • myöhästyin.laivasta

        Paavi oli eilen tiistaina Tallinnassa. Olinhan siellä minäkin, liikenne ihan sekaisin.


      • Viro.On.Paras

        Viro on ensimäinen maa minne lähtisin lomailemaan.


      • Ikävä-Tallinnaan
        Viro.On.Paras kirjoitti:

        Viro on ensimäinen maa minne lähtisin lomailemaan.

        Viro on hyvä lomamaa, ystävällinen palvelu, edulliset hinnat, eritäin turvallinen lomamaa.


    • 35vuotta

      26 vuotta Virossa pyörineenä, ei kertaakaan ole mitään tapahtunut .4 vuotta siellä asuneena ja sen jälkeen pari kuukautta vuodessa siellä pyörineenä, kerron omat kokemukset.Tallinna ja muut turistikohteet on melko outoja ja tallinnassakin jos yö tulee vietettyä, tulee mentyä suoraan lasnakalle tai mustamäkeen.Ai niin ,nehän on niitä paikkoja jossa kaverin työkaverin serkun enon vävyn isäpuolen kaveri ryöstettiin ja muutenkin Suomalaiset tapetaan.Autossa on tullut nukuttua paljon merenrannassa ja järvien rannassa, sekä parkkipaikoilla.Olen todennut että yksi euroopan turvallisimpai maita liikkua 4promillen humalassa, niinkun nämä Suomalaiset yleensä.Ihmetellä täytyy, että näitä ryöstöjä ei tapahdu kymmeniä joka viikko .Perusasiahan on kun liikkuu missä tahansa, että kortit ja kukkaro ei ole mukana kun kaupungilla toikkaroidaan hulluna humalassa huoria etsien.Ei tarvitse sitten keksiä kauniita tarinoita vaimolle ,miten nahkatakki nussittiin jo laivalla menomatkalla.

    • kerrasta-valmis

      Kerran kävin virossa ja olin yhden yön yli. Ei mitään sellaista että toista kertaa menisin.

      • onneksi.selvisit

        Älä lähde toista kertaa kotoa pois. Maailma on vaarallinen paikka.


      • MelkeinVirolainen

        Kerran kävin Virossa, ja jäin niin koukkuun olen nyt asunut Virossa 20 vuotta ja viihdyn hyvin.


    • tai.Sloveniassa

      Suomi on viimeinen maa missä kävisin mutta kun on täällä syntynyt niin ei tarvitse käydä. Olisin syntynyt mieluummin vaikka Laosissa.

      • ViroKoukuttaa

        Kokeile asua Virossa, Mutta varo ettet jää koukkuun.


      • tai.Sloveniassa
        ViroKoukuttaa kirjoitti:

        Kokeile asua Virossa, Mutta varo ettet jää koukkuun.

        Käyn Virossa viitisentoista kertaa vuodessa 3 yön reissuia, muutama päivämatka siihen päälle. Koukku alkaa tarttua kitusiin. Katselen siellä turisteia vähän sivusta.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe