Aihe

Ramadanista

pottunokka

Mitä Koraani sanoo paastoamisesta? Ihmettelin kerran, että mikä sellainen paasto on, että päivällä ei saa syödä tai juoda, mutta yöllä saa. Sain vastaukseksi, että Allah ei näe, jos yöllä syö! Ei voi olla totta, että näin uskotaan. Jumala näkee aina, kaiken ja lukee ajatuksemmekin. Jumala, joka ei näe yöllä ei ole Jumala. Sittenhän kaikki rikoksetkin kannattaisi tehdä yöllä.

Ei ole varmasti helppo olla kuumassa ilmanalassa juomatta tai syömättä mitään päiväsaikaan, mutta jos ottaa yöllä vahingot takaisin, se ei minusta ole paastoamista. Suomalaisen käsitys paastosta on "vettä ja leipää".

Eikö esim. bussikuski joka istuu koko päivän kuumassa autossa ole suorastaan vaarallinen, ellei hän juo jotain?

4

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Älköömme uskoko mitään Allahia halventavaa. Kysymyksesi on kyllä hyvä ja tärkeä. Koraani sanoo paastosta seuraavaa:

   "Teidän, jotka uskotte, tulee paastota, samoin kuin piti paastota niidenkin, jotka ennen teitä elivät, jotta karttaisitte pahaa." (2:183)

   "Mutta paastoaminen on teille kuitenkin kaikkein parasta (s.o. paastoamalla parhaiten täytätte Jumalan tahdon); tämä olkoon sanottu teille tiedoksi." (2:184)

   Paastotapoja nyt on erilaisia ja muslimien tapa paastota aamunsarastuksesta auringonlaskuun, on yksi tapa. Paaston tarkoitusta ei silti pidä unohtaa vuorokauden pimeänäkään aikana: silloinkaan ei pidä valehdella, kiroilla, haastaa riitaa, eikä täysin menettää itsehillintäänsä minkään suhteen.

   Ilmaisu "vahingon ottaminen takaisin" antaa ehkä vaikutelman, että yöllä syötäisiin sitten päivänkin edestä. Näin ei kuitenkaan ole, sillä ravinnontarve pienenee silloin paastotessa, eikä sitten jaksakaan syödä kovinkaan suuria annoskokoja.

   Moni muslimi paastoamisesta huolimatta on töissä vaikka missä. Tosin muslimimaissa työpäivät lienevät Ramadanina tavallista lyhyemmät! Mutta jos paasto on jollekulle vaaraksi, ei ole velvollinen paastoamaan.

   • pottunokka

    Kiitos vastauksesta.


   • pottunokka

    Paastohistoriaa: http://www.uskonet.fi/artikkelit/195/paasto_raamatussa.
    Ilmeisesti paastoa noudatetaan kulloisenkin henkisen johtajan antamien ohjeiden mukaan. Paaston tarkoitus on kuitenkin aina ensisijassa henkinen ylösrakennus, kesti se sitten päivän tai 40 päivää.


  • Abdirahmanosmanhussein

   Arvoisat Hämeen muslimit. Ramadan meni jo. Uutta Ramadania odotellessa...

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   279
   20447
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16441
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   12833
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10438
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10350