Elämää ilman alkoholia ei ole, vai onko?

Seijani

Juon iltaisin muutaman oluen, viikonloppuna menee vähän enemmänkin. Muutamia viikkoja meni ilman, mutta taas joka ilta menee olutta. Haluaisin lopettaa, olla juomatta. En kait tosissani, koska aina tulee otettua. Jotenkin elämä tuntuu vain niin tylsältä ilman juomaa, aina palaa samaa tilanteeseen eli juo ja juo. Mitä voin tehdä asialle, mitä tilalle, miten löytää tieto, miksi juon? Miten sinä pääsit irti tissuttelusta ja juomisesta? Minulla on tosi paljon, tosi paljon hyviä asioita elämässä, mutta silti vain juon. En jaksa enää juoda.

31

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6000-päivää

      Tuntuu, että sinulla juomisen haittapuolet eivät vielä ole niin suuria, että niiden takia olisi lopettaminen mahdollista. Juominen auttaa vielä, jos ei muuhun niin tylsyyteen. "Tehokas katuminen", omani mukaanlukien tuli mukaan kuvaan vasta sitten, kun juominen oli aiheuttanut kaikenlaista ikävää monessa mielessä. Hm. Jos haluat todella päästä irti alkosta, en oikein voi neuvoa muuta kuin tutustumaan kokeneempien kokemuksiin ja uskomaan mihin juomisen jatkaminen saattaa viedä. Netistä löytyy mm. Päihdelinkki ja sen keskusteluosastot; niistä saa hyvää vertaistukea kokeneilta. Tämä osasto tässä on kaikenlaisten provokaattorien saastuttama joten tästä ei ole apua. Kirjallista materiaalia on vaikka kuinka; esimerkiksi AA:n "Iso kirja" eli Nimettömät alkoholistit ja Raimo O. Kojon klassikkoteos "Irti viinasta" (painos on kirjakaupoista loppu mutta kirjastosta saa). Päihdelinkissä on myös osasto jossa on esiteltynä runsaasti alan kirjallisuutta.

      Toivon, että uskot kun sanon, että elämää ilman alkoholia vasta onkin!

      • Aloittaja1

        Tiedän, että elämää kyllä on ilman viinakin. Tiedän, mutta aina on niin helppo ottaa se olut ja muutama. Kiitos kannustuksesta, itsestä se päätös tulee, tiedän.


    • Kohtuudella

      Tiedän että on elämää ilman alkoholia on ja niin tiedät sinäkin. Älä leiki alkoholin kanssa tai kohta se vie sinua etkä voi mitään.. Iltaisin ystävät harrastukset ja muu mukava tekeminen auttaa.. Voimia

    • 098765

      Jos on useamman vuoden juonut, siitä pois oppiminen vie myös aikansa. Kärsivällisyyttä!

    • valkosipulilemahdus

      Miksi kitata olutta joka lihottaa ja turvottaa muutenkin. Siihen tulee nopeasti riippuvuus. Siitä on vaikea päästä irti.
      Otan kaksi kertaa päivässä viina tai vahvan likööripaukun. Riippuvuutta ei tule kun tietää että kellonympärys eteenpäin ja saan taas napanderin.

      Olin ennen tapajuoppo. Uskoin että tissuttelu toisi hyvää oloa. Jouduin tarjoamaan kyytejä ajokortillisena pienessä hönössäkin.Onneksi maaseudulla ei mitään sattunut. Yksinelävän tissuttelu on jotenkin säälittävää.

    • viinamies

      Raittius on tie yksinäisyyteen. Kun ei juo ei tapaa naisia ja suhteet kavereihin katkeavat. Pitää vain kiltisti juoda viinaa niin voi tavata naisiakin.

    • jokseenkinraitistunut

      Yksinäisyys syvenee loppumetreillä seurustellessa pullojen kanssa.Tulee paniikkikohtaukset "rampit"muisti- ,unihäiriöt . Aamuisin heräät tuskanhiestä märkänä.Pirullinen vapina tulee käsiin.Kaveriporukka on ".kaljaporuukkaa" ,joilla on yleensä perseauki, kieroja ihmisiä enimmäkseen.Ennemmin olen terve yksinäinen kuin kaljaporukan yhteinen vanki

      • Kylmis__

        Puhut viinakrampeista. Ne ovat karmivia ja viestivät fyysisestä riippuvuudesta tähän kuraveteen, jota meikäkin kitannut jo kahdeksan vuotta. Tuo aamuvapina vielä mitään deliriumin alkuoireisiin verrattuna, koska kyseessä vain turvallinen peruskrapula.


      • Anonyymi

        Epilepsiaa sairastamattomalle delirium tremens tulee ainoastaan pitkän yhtäjaksoisen kovan humalan jälkitilana noin 2-4 vrk juomisen äkkilopettamisen jälkeen. Epilepsiaa sairastava on paljon suuremmassa vaaravyöhykkeessä kramppien ja deliriumin suhteen.

        Jos pitkä putki yllättää ja pelkää noita tiloja, niin lopetettaessa pitkäaikainen 2,5 - 3,5 promillen yhtäjaksoinen humalatila, on otettava bentsodiatsepiinejä (periaatteessa mikä bentso tahansa käy hätätilassa) esimerkiksi diatsepaamia 20 mg joka toinen tunti, kunnes nukahtaa tai oksatsepaamia 100 mg joka toinen tunti, kunnes nukahtaa.

        Delirium-tila ei johdu ainoastaan suuren ja pitkäaikaisen alkoholinkäytön takia, vaan siihen vaikuttaa myös uni eli nukkumattomuus. Yleensä pitkien putkien jälkeen äkkilopettaminen aiheuttaa ankaran totaaliunettomuuden ja keskushermosto ei siedä päiväkausien valvomista. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2011/13/duo99631


    • asdfh3361

      aika jännä idea tuli houmoviinin nauttimisen jälkeen. Kossupullon ohessa voisi myydä extrapitkävartisia orthex-löylykauhoja, koska ei ikinä voi tietää milloin saunomisen himo voi iskeä ja kiuas voi olla hyvinkin kaukana istumapaikasta. Tämä Combo voisi olla Alkon uusi myyntiartikkeli.

    • vanhaaneipaluuta

      Tuosta se yleensä vain pahenee ja nuo oluet vaikuttavat yleisvireyteen, vaikka ei krapulaa varsinaisesti tuntisikaan. Tissuttelin n.12-vuotta ja määrät kasvoivat tasaisesti. Minulla asian ratkaisi lopulta raha. Haluan käyttää rahani muuhun ja tehdä asioita. Toki kaikki muukin on paremmin, työssä jaksaa ym. 8- kuukautta olen ollut raittiina ja on ollut alun jälkeen todella helppoa.

      • Anonyymi

        Peruslageria saa juoda 18,5 eurolla kopan päivässä. Se tekee n. 550 euroa kuussa. Ei työssäkäyvälle kovinkaan paha rasti. Mutta moniko juo 24 olutta töiden jälkeen..?


    • Asdfh4523

      Tätä saunomisen himoa ei kestä enää kukaan!

    • Anonyymi

      Kauhoitun niin että paakarat zauhuaa!

    • Anonyymi

      Käsittämättömät nazipaukahdukset kumpuaa zuolesta aiheuttaen kumeita, riipiviä ääniä ja täyttäen koko huoneen makealla hajulla

    • Anonyymi

      Ehkä pitäisi ensin lähteä kylmän lääketieteellisesti katsomaan asiaa. Monilta unohtuu se, että nykyisin juomisen määrä voidaan jo aika luotettavasti muuntaa numeroiksi. Esimerkiksi CDT:n ja Gamma-GT:n arvot antavat hyvän osviitan. Jos CDT on esim. 1,2 ja Gamma-GT 22, niin luulet vaan juopottelevasi, mutta jos CDT on 5,4 ja Gamma_GT 122, niin silloin juodaan aivan liikaa. Kysy terveyskeskuslääkäriltäsi em. arvoista ja pyydä lähetettä niihin.

    • Anonyymi

      Kysyt miten löytää tieto, miksi juot. Ainoastaan sinä itse pystyt tietämään syyn juomiseesi. Oletko tunnejuoja? Kun on olemassa tunnesyöjiäkin. Kannattaa käydä esim. A-klinikalla juttelemassa. Kerroit että elämässäsi on paljon hyviä asioita, kannattaisi panostaa niihin! Toivoisin että sinun ei tarvitse odottaa tilannetta että tulevaisuudessa joudut asiaa pohtimaan terveydellisistä syistä. Itselleni kävi niin. Tsemppiä sinulle, apua löytyy jos sitä oikeasti haluaa.

      • Anonyymi

        Stemppiä vaab tosiaan 👌


    • Anonyymi

      Elämää on tarjolla Maikkulassa joutomiehille reippaiden ja raittiiden maahanmuuttajien hoitaessa työt. Telttamajoituselämää. Kilju porisemaan, koska tanhutansseista ei juuri tienaa.

      • Anonyymi

        Tässä tuli reippaasti niin paljon valheellista provoa, että en tiedä raivostuakko, vai nauraa. Olet väärän vakion kimpussa.


    • Anonyymi

      Maikkulan sontasepot istuvat savet housuissa marketin edessä lanttia pummaten. Välillä
      käyvät pöpelikössä köyrimässä keskenään. Ainut valopilkku elämässä on sossun tili ja terveyskeskuslääkärin propralit ja neuroleptit bentsojen korvikkeena. Olisiko aika viedä joutomiehet minkkitarhalle?

      • Anonyymi

        Tuosta videosta tulee mieleen vanha vitsi 80-luvun alusta: Miksi punkkarit eivät voi käyttää rannekelloa?

        Vastaus: Koska kun kytät huutaa KÄDET YLÖS! se rannekello valahtaa kainaloon.


    • Anonyymi

      Bulkkikalja, kilju ja betonikorsu vailla tulevaisuuden näkymiä ajaa kenet tahansa sontasepoksi...vai oliko se toisin päin, että ensin sontaseppo sitten kurjuus...

      • Anonyymi

        Oletko Ex-Tissuttelija itse muka parempi ihminen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Ex-Tissuttelija itse muka parempi ihminen?

        Kun Ex-Tissuttelija oli Sheriffi ja myöhemmin Luotsi, se ei koskaan poistanut ainuttakaan viestiäni. Täällä on nyt jonkin sortin väärinkäsitys käynnissä.

        -Kylmis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Ex-Tissuttelija oli Sheriffi ja myöhemmin Luotsi, se ei koskaan poistanut ainuttakaan viestiäni. Täällä on nyt jonkin sortin väärinkäsitys käynnissä.

        -Kylmis

        LOL! jätkä rantautui palstalle paljon myöhemmin, joten ompa kumma, ettei ole poistellut viestejäsi. Faktaahan kuitenkin puhut, mutta pisti naurattamaan.


    • Anonyymi

      Liukoaivot ovat ovat jännä juttu. Ilmeisesti aivojen liukeneminen tapahtuu kaikilla sampilla tavoin, jokin freudilainen taantumus tapahtuu kun koprojutut alkaa kiinnostamaan. Se alkaa ikäänkuin vitsinä, mutta jatkuu sitten seksuaalisella kiihotumisella, kuten tälläkin palstalls on huomattu. Yhdelläkin koprojankkaajalla on palstalla jo viiden vuoden historia, avohoito ei vain toimi hänen tapauksessaan.

    • Anonyymi

      Taas pakoputket pamahteli kun pajautin pultit mutterilaatikkoon!

    • Anonyymi

      Ei voi kun ihmetellä hajun määrää kun vetelä tanko pursuaa vakosamettihousujen läpi pikantin parsakaalin tuoksun kera aah..
      .asd

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe