Oi niitä aikoja...kun Kaatra...

Haetannoonko

Aivan nostalgiseks paiskkaa. Kaatrahovissa kunnon naisia. Ei taija Lieksassa ennee nykyjjää olla semmosta meininkkii. Perjanttaena Kaatrraan, lauvanttaena Kulumalle ja sieltä putkkaan. Pyhäuamuna naessiin varraukssii täättämmään. Pitihän ne puhheet paekata. Ei taija nykysin olla ies polokupyörän kumin paekkoojjii ennee koko kylällä. Vae mitenkä?

11

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.I.Hittolaine

      Savolaispelle siellä lotostaa. Kuka vielä väittää että lieksalaiset ovat karjalaisia? Ainoat karjalaiset Lieksassa ovat muualta muuttaneita. Syntyperäiset ovat savolaiskainuulaisia.

    • vanhoja.aikoja

      Kaatrahovin aika oli lähimenneisyyden lyhyt jakso. Hieman pitemmältä ajalta muistan Lieksan ravintoloista Asemaravintolan, hotelli Brahean ja hotelliravintola Kulman. Niitä voi mainita nostalgisiksi paikoiksi. Lisäksi olivat "Ylleisen ossuussliikkeen reppubaari ja Ossuusliikkeen Osula", jotka olivat rahvaan ajanviettopaikkoja. 1950-luvulla avattiin hotelliravintola Rajanpirtti paremmalle kovakaulusväelle. Jos nämä eivät kelvanneet, voi kavuta Kolin Ylämajalle.

      • EiAikaMennytKoskaanPalaa

        Lieksan menneisyys ja lähimenneisyys. Siihen jatkoksi hyvin lyhyt tulevaisuus. Suurta on vain menneisyys, eikä sekään kovin suurta.


      • lippalakki

        Minä kun koulun jälekkeen asemalle, niin sinne asemaravintelliin sitten lättähattuva vuottelemmaan, veitellä leikattavvaan tupakansavvuun. Kaljoo kitattiin jo iltapäivästä monessa pöytäseuruvveessa. Kyllä siinä laiha peräkylän pikkupoeka ol ihmeessään ku ei kaikkee kauppalalaisten metkui tajunnunna. Osallistun sillon johonni raittiuskilipakirjootukseen, mutta en aivan täyssii pisteitä suonunna, kun siinä sanoin itehi kokkeilleen sauhuttelluu, vaikka korostin jotta maistu iha paskalta.


    • realistiWolf.Wolf

      Ainakin parissa elokuvassa on tunnistettavissa Lieksan muistoja tältä ”ristorantte” puolelta. Simpauttajassa ja Kätkäläisessä. Simpauttajan kohdassa osa ykkönen, 34:54 on Mätäsvaaran Empun baari. Ikkunoista näkyy selkeästi vieläkin pystyssä olevat pari kauppaliikettä. Oikealla näkymättömissä on vielä kolmas, joka oli aikoinaan K-ryhmän kauppa. Vasen ole E-liikettä ja keskimmäinen oli Osuusliikettä, muistaakseni. Siinäpä vasta sitten tyylikäs iskurepliikki: ”Ehdinpäs vaikka kärpänen lensi suuhun”: Imppa.

      https://www.youtube.com/watch?v=Zrwl7Xj-5jI&t=2457s

      Kätkäläisessä Varren katsastus meni vähän pieleen. Pielisen Kumin linjuriautokin taisi karata. Kaatran kohtaus alkaa siinä noin 16:20 kohdassa. Minä tunnistan ainakin pari sivuosaa näyttelevää tuttua tuosta ravintolapätkästä.
      Lakka oli silloin niin arvokasta, jotta kannatti vaikka taksilla hakea yksitellen. Tanssiorkesterinkin muistan. Poistatusraputkin alas ovat tutut Kaatrassa käyneille. Rintiksi varren avaimet portsarille. Reilua peliä.

      https://www.youtube.com/watch?v=hL_b9lXgvas

    • Simpauttajasta. Entäpä se Osulan haaraliike kohtaus missä Pirtamon vanhaisäntä tuli pullon keskiolutta ostamaan,onko se Viekinkauppa vai Mätäsvaarankauppa?

    • Nekstor

      Eikköön tuo lie ollu Kaatrassa kuvattu, osa aenahi. Monta tutunnäköstä ukkoohan siellä näyttää pyörivän.

    • Paksusimana

      Olisivat kuvanneet sen Simpautajankin aidossa ympäristössä. Vuonislahessa ja Vuonisjärvellä, missä oikeesti ne tapahtu alunperin koko elokuvan aiheet. Vaen kun se pittää viännellä ja kiännellä. Tosiasioitahan ne kylläkin ovat hyvin pitkälle. Tunnen juurtajakssaen ne kuviot ja kylät.

    • destiny8

      Oi niitä aikoja oli elämäni ihanin ilta
      simohurtassa kun tapasin sinut ville
      ensimmäisen kerran...voi kun
      vielä tavattais...

    • kuplillaEiVerojaMaksella

      on lieksassa, karvakäsiä, somaleita, ja kaapuaaveita, mutta noista ei yksikään osaa pyörän rengasta korjata. ne ovat nähkääs niitä koneinsinöörejä. ne osaavat saippuakuplia puhaltaa.

    • Eräs.vaan

      Kannattaa näköjään vähän varoa mitä tänne linkittää. Kätkäläinen on näköjään poistettu, vaikka se oli vuosia yuo tubessa nähtävänä. Syy ja seuraussuhde lienee ilmeinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      287
      6701
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2092
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1541
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1351
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1107
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1053
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      307
      928
    8. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      767
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      763
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      44
      745
    Aihe