Omakotitalo kuntotarkasta. Ketä on Joensuussa?

Thee

Eli omakotitaloon pitäs tehdä kunto tarkistus/ energia todistus! Ketä suosittelette! Joensuusta? Ja missä hinnoissa pyörii?

56

5681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvoisin_näin

      Hyvä olisi muistaa myös tämä:

      "Yksi syy tähän on se, että kuntotarkastuksen voi tehdä periaatteessa kuka tahansa, joka kokee olevansa siihen pystyvä. Toimintaa ei säädellä laissa, eikä tarkastajille ole pätevyysvaatimuksia."

      "Virallisesta pätevyydestä kertoo muun muassa asuntokaupan kuntotarkastajan tutkinto eli AKK-tutkinto sekä kuntoarvioijan PKA-tutkinto. Myös keskuskauppakamarin hyväksytyt tavarantarkastajat (HTT) voivat tehdä kuntoarvioita."

      https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/141373-rakennusalan-ammattilaiset-pitavat-kuntotarkastuksia-epaluotettavina

      • Hyundaisti

        Yhden AKK-lapulla varustetun tarkastajan olen nähnyt ja voi rietas että se tarkastaja oli kuutamolla. En tidä eikö osannut ja ymmärtänyt, vai eikö edes halunnut tarkastaa asiallisesti. Kovasti koetti vetää jotain seremoniamestarin roolia, ikään kuin kysymyksessä olisi ollut joku pyhä toimitus.

        Oma suositukseni on että kysele tarkastajaa sukulaisista ja tuttavista pizzapalkalla havainnoimaan mökkiä. Kyllä joka suvusta ja tuttavapiiristä löytyy joku joka ymmärtää talenrakennustekniikasta edes jotain.


      • Täysin_vakuuttunut
        Hyundaisti kirjoitti:

        Yhden AKK-lapulla varustetun tarkastajan olen nähnyt ja voi rietas että se tarkastaja oli kuutamolla. En tidä eikö osannut ja ymmärtänyt, vai eikö edes halunnut tarkastaa asiallisesti. Kovasti koetti vetää jotain seremoniamestarin roolia, ikään kuin kysymyksessä olisi ollut joku pyhä toimitus.

        Oma suositukseni on että kysele tarkastajaa sukulaisista ja tuttavista pizzapalkalla havainnoimaan mökkiä. Kyllä joka suvusta ja tuttavapiiristä löytyy joku joka ymmärtää talenrakennustekniikasta edes jotain.

        Aivan, aivan!
        Olen täydellisen vakuuttunut kertomuksesi paikkansapitävyydestä. Varmastikaa se ei sisällä vähimmässäkään määrin mitään jota voitaisiin pitää totuudesta poikkeavana.
        Niinpä voimmekin sen perusteella vetää älykkään päätelmän ettei koulutuksella ole pienintäkään virkaa tässä maailmassa. Asiasta riippumatta on täysin sama, hankkiko palveluksen niiltä joilla on virallinen todistus, vai ottaako mukaansa ensimmäisen joka suostuu työhän pizzapalkalla.
        En odottanut edes S24 -foorumilla löytäväni noin nerokkaita ohjeita, vaikka kuvittelin jo kaiken mahdollisen täällä nähneeni! Ketkäpä muut tuolaisia voisikaan jakaa ilmaiseksi sekä yhteiseksi hyväksi, kuin jo syntymästään saakka älyköihin lukeutuvat yleisnerot.
        Yhtenä pienenä esimerkkinä rahansäästöstä kustannan tästä lähtien nälkiintyneen näköiselle, sekä kenties hieman lisäaineita nauttineelle persoonalle pizzan ja ihan oluen kanssa, mikäli hän suostuu katsastamaan jo maailmaan nähneen Volvoni. Samoin on asian laita myös sähköasemmuksissa, sillä varastorakennukseen olisi asenettava voimavirta mm. tehokasta hitsauskonetta varten. Eipä tässä siis muuta kuin pizzerian kulmille vahtiin ja työmiestä palkkaamaan.


      • Hyundaisti

        Täysin_vakuuttunut, onko sulla omakohtaista kokemusta kuntotarkastuksesta ja jos niin millainen kokemus? Minä kerroin omani Joensuusta. En nimennyt ketään, enkä saa etua aloittajan sukulaisten ja tuttavien vaivaamisesta. Sanomani ydin oli se, että 1000 e tarkastus oli pelkkää teatteria. Ei todellakaan kannata maksaa 1000 e sellaisesta esityksestä. Yleisesti ottaen koulutus ja kouluttautuminen kannattaa, mutta AKK-paperi ei takaa mitään. Nykyisin on olemass jos jonkinlaista sertifikaattia, kaiken maailman kirjekursseilta. AKK-tarkastajn tehtävä on olla puolueeton, mutta käytännössä AKK-paperiin vetoava on vain asuntokaupan toteutumisen takuumies.


      • Anonyymi

        Suomen rakennusterveyspalvelut on ehdottomasti paras Joensuussa. Heiltä saat asiantuntevaa palvelua ja läpinäkyvät hinnat. Tutustuvat ensin kohteen tietoihin ja laskevat sen perusteella tarjouksen, sekä suunnittelevat tarkastuksen huolella. Tarkastus maksaa noin 1000-2000€ riippuen kohteesta. Raksystemsiä en käyttäisi mistään hinnasta. Läpimätä firma


    • nytserepes

      Omakohtainen kuntotarkastus tapahtuu näin, jos ostat mökkiä kesällä,niin pidä huoli,ettei sinulla ole nuha,koska kun tempaiset eteisen tai kylpyhuoneen oven auki ei tunkkaista hajua saa olla. Kun ostat taas talvella,käy mahdollisimman kovalla pakkasella tutustumassa,niin näät ikkunoista jos ne on jäässä,tai rakennuksessa on isoja lämpotilaeroja,niin jätä ostamatta.

    • pahatilanne

      On paha tilanne kaikin tavoin.

      On laaja kokemus itsellä pohjois-karjalan alueelta.

      Joko ostat asunnon tai myyt asuntoa ja maksat sen tyypillisen (500e-700e) jolla saat diipa daapa paperin joka ei sitten auta sinua oikeudessa kun ja jos joudut siihen 5 vuoden vastuu aikana.Tuon hintainen katselmus on mitätön tekele,se ollaan nähty,joensuussa ei ole yhtään kunnollista kuntotarkastajaa joka tekee 500e-700 eurollanoita katselmuksia.

      Tuo paperi on turha mikäli selustaa luulee turvaavansa.

      Keskiverto talon tutkimus niin että siitä on mitattu mikrobi näytteitä maksaa 7000e-10000 euron tuntumassa eli jos haluat tietää talon jokseenkin siis jokseenkin niin tuolla summalla sen kuntoisuus tulee esiin.

      Tuo 500e-700 euron tutkimus joita olen nähnyt joensuulaisilla eri tarkastajilla on täysin onneton ja nämä ei vastaa eikä joudu vastuuseen mistään oikeusistunnossa.

      On pelottavaa joko ostaa tai myydä,olen itse joutunut maksumieheksi kerran eli korvaamaan ostajalle vaikka kohde oli vapaa ajankohde satavuotta vanha ja vettä tullut eikä mennyt sisään eikä ollut sähköjä niin myyjänä minut tuomittiin maksajaksi vaikka hirret olin ostanut erikseen taapeliin että voi niitä vaihtaa mutta ei auttanut ja toisella kertaa vaikka oli tuo halvempi kuntotutkimus eli katselmus niin se ei riittänytkään olin siis ostajana ,minä jouduin maksamaan noin 9000 euroa oikeasta talon kuntotutkimuksesta ,talo myytiin hyvä kuntoisena juuri tuon 500e-700e tutkimuksen perusteella todellinen hinta oli kuitenkin 9000 euroa ja talon kuntoisuus tuli faktana esiin,jolloin myyjä tuomittiin kaupan purkuun.Tässä tarvitaan aukoa eli purkaa riskipaikkoja ja ottaa mikrobinäytteitä.

      Tällä hetkellä myyjä on ulosotossa ja minulla käsissä käytännössä arvoton talo vaikka kohde myytiin tarkastuksen jälkeen hyvä kuntoisena.

      Joensuussa ei ole yhtään oikeaa kaveria joka tutkii 500e-700eurolla ,esim:raks system veloittaa 1000e-2000e euroa keskimäärin mutta sekin on paperina yhtä tyhjän kanssa,mutta tutkivat yleensä siis yleensä paljon paremmin kuin nuo muut heput jotka vaan rahastaa joensuussa ,älä siis ota yhtäkään kaveria jotka maireena esittelevät nettisivuillaan olevansa insinöörejä ja kahden tai yhden hepun firmoja älä edes ajattele.

      Ostaja ja myyjä molemmat on pississä sillojn kun myy tai ostaa,ostajalla vaan on velvollisuus ottaa selvää kohteesta,mutta kuinka moni myyjä antaa purkaa ennen kauppaa ja kuinka moni ostaja on valmis lyömään ennen ostoa miltein 10000 euroa?

      Kun kohteella pyydetään täyttä hintaa niin on sen oltava tuolloin kunnossa ja maninnat hyväkuntoinen tarkoittaa silloin hyväkuntoista oikeasti.

      Kuntotarkastukseen ja tutkimukseen menee siis tuhansia euroja oikeasti mieli se tehdä niin että kohteen tietää mitä se on.

    • Tietoaon

      Jos oikeasti haluat hyvän ja tarkan kaverin sekä mahdollisimman vähän jälkirettelöitä valitse Raksystems Eero Tyni. Saat mahdollisena myyjänä ehkä heikomman hinnan talosta, mutta taas jälkirettelöiden riski on pienempi. Näin etenkin jos talo on rakennettu 1980-luvulla tai vanhempi. Alapohjien riskit ovat pahimpia ja niitä ei ole enää ainakaan 2000-luvulla tehdyissä taloissa. Sitten jos taas haluat mahdollisimman kovan hinnan talosta ja otat riskin jälkirettelöistä on niitäkin miehiä.....

      • pahatilanne

        EEro katsoi minun tapauksessani kolme eri kohdetta,ihan hyvä mutta hänen katsominen ei riitä jos katselmusta ei laajenneta selvästi,eli mahdollisesti aukaista paikkoja ym.

        Eero siis on kohtuulinen mutta katselmus maksaa heilläkin 1000e-2000e tähän ei kuulu mitään tarkempianäytteitä.

        Eero ei asu jns.

        Myös eräs raks systems tarkastaja etelä suomesta osoittautui kohtuulliseksi ,hän oli pätevä nainen.tuolloin kohdetta tarkastettiin etelä suomessa.

        Mutta tosiasiassa nuo raksystems tarkastukset on pili pali juttuja vielä,vaikka moni voi luulla että kunnossa on kohde,nuo ovat vielä vain pinta raapaisuja.


      • Anonyymi

        Tai sitten, jos et halua myydä taloasi ollenkaan, valitse Eero Tyni, joka kirjoittaa tuulesta temmattuja väitteitä talosi kunnosta ihan vaan varmistaakseen sen, että Raksystems ei joudu vastuuseen mahdollisista piilovioista. Jos haluat faktoilla todistaa, että talo kunnossa, saat maksaa 1000€ extraa. Muuten maksat pelkästä pellestä, joka kirjoittaa raporttiin, mitä mieleen juolahtaa.


    • ensuositteleketään

      Nämä kuntotarkastajat ovat niitä "ammattilaisia" jotka sulle kyllä laskun kirjoittavat siitä että viettävät vähän aikaa asunnossasi.
      Ihan se ja sama mitä he siihen "kuntorarkastusraporttiin" sitten kirjoittavat, sillä sinä olet vastuussa asuntosi kunnosta ihan itse jos myymään rupeat.
      Nämä tarkastajat eivät vastaa mistään vaikka olisivat jättäneet raportissaan pois lahonneen lattian huomioimatta, myöskään kiinteistön välittäjällä ei ole minkäänlaista vastuuta.
      Näihin kahteen tahoon asunnon myynnissä aina tahdotaan turvautua mutta jos hankalaksi menee niin myyjä on ainoa joka vastaa ja maksaa. Ensin laskut tarkastajalle ja välittäjälle ja sitten vielä hinnanalennukset sun muut korvaukset ostajalle, kun myöhemmin löytyneitä vikoja ei, kas kummaa, oltukaan kuntotarkastusraportissa mainittu.
      Ihan huuhaa ukkoja ne tarkastajat. Kirjoita itse se raportti niin säästät edes vähän.

    • pahatilanne

      Älkää siis oikeasti kuvitelkokaan että jollain 500e tai tonnin hintaisella katsonalla kaikki on ok.

      Erehdytte oikeasti pahan kerran,talon tarkastus jokseenkin edes maksaa tuhansia euroja,

      Kaikki nuo kuntotarkastukset on silmän lumetta,eräskin heppu joensuussa tarkasti meillä yhtä kiinteistöä,Käskeä piti kohtaa mistä mitata ja sen mittauksen kanssa oli tappelu,tarkastaja väitti ettei se ole märkä,piti mittatikkuaan pariminuuttia ja oli vetää pois,piti käskeä että mittaa nyt kunnolla ja anna olla sen sielä,lopputulos olikin karmea tuossa mittaus kohdassa,mittaus oli 90% märkä eli läpimärkä juuri siitä mistä käskin mitata,ja tämä kuntotarkasta ämpyili ettei oikein suostu mittaukseen,oli muuten kaverin naama valkean punainen kun mittaus oli ohi siitä kohtaa.

      Sama kaveri ei suostunut menemään välipohjaan ihan mielellään,meni kuitenkin mutta toisessa kohteessa sama kaveri ei mennyt väli pohjaan eikä katolle,menin itse katolle ja huomasin miltein 10 sentin aukon katossa.

      Eli sama kaveri maksatti kahta myyjää ihan onnettomasta tarkastuksesta,joissa toisessavoti katto ja toisesta seinän välissä oli läpimärät villat.

      Miettikää nyt! maksattavat tosiaan 500e -700e ja vastuuta ei ole,eikä ole välittäjilläkään jos eivät valehtele ostajalle ja se voida todentaa näyttämällä faktat.

      Myös montaa hyvää välittäjä ei ole joensuussa,niitä ykköskappale .

      • kiitos

        Nimeätkö ne luotettavat asuntovälittäjät?


      • pahatilanne

        Onhan ne kaikki osaltaan periaatteessa luotettavia????? mutta niissä on valtavia eroja osalla on valehtelua,lipevyyttä esiintyy ,osalla on vilppiä mukana ,välittäjä ei aina kerro kaikkea eli katso ostajan etua ,jättää kertomatta sen mitä myyjä kertoi välittäjälle.

        Yksi Luotettavimmista ja maineikkaimista välittäjistä on Mauri Ahvalo.

        Kiinteistö maailmalta Sami Suvanto on mielyttävä ja asiallinen,en tosin ole koskaan häntä myynti mielessä käyttänyt mutta arvioittanut hänellä useampia kohteita.

        Mauri Ahvalon hintatietous on tarkka ja yleensä pitää käytännössä tätä puoltaa pitkä kokemus asuntojen suhteen.

        Itse käyttäysin Mauria jos kohde myydään joensuussa.


      • nähtyon
        pahatilanne kirjoitti:

        Onhan ne kaikki osaltaan periaatteessa luotettavia????? mutta niissä on valtavia eroja osalla on valehtelua,lipevyyttä esiintyy ,osalla on vilppiä mukana ,välittäjä ei aina kerro kaikkea eli katso ostajan etua ,jättää kertomatta sen mitä myyjä kertoi välittäjälle.

        Yksi Luotettavimmista ja maineikkaimista välittäjistä on Mauri Ahvalo.

        Kiinteistö maailmalta Sami Suvanto on mielyttävä ja asiallinen,en tosin ole koskaan häntä myynti mielessä käyttänyt mutta arvioittanut hänellä useampia kohteita.

        Mauri Ahvalon hintatietous on tarkka ja yleensä pitää käytännössä tätä puoltaa pitkä kokemus asuntojen suhteen.

        Itse käyttäysin Mauria jos kohde myydään joensuussa.

        Just tuo että välittäjä jättää ostajalle kertomatta ja kauppakirjaan kirjaamatta asioita joita myyjä on hänelle kertonut, on enemmän kuin todellisuutta joensuulaisessa ja lähiympäristön asuntovälityksessä. Välittäjälle on tärkeämpää saada asunto myytyä ja provikat taskuunsa, kuin saattaa kauppa kunnialliseen päätökseen. Myyjähän siitä vastuun kantaa ja välittäjä käy korkeintaan oikeudessa todistajana hurskastelemassa, eikä vastaa yhtään mistään, ei edes omista tekemisistään.


      • pahatilanne

        Lisään vielä.

        Esim: kahden miehen välittäjien firmat kierrä kaukaa.

        Myös erästä suurempaa firmaa joka on joensuussa jota en voi paljastaa eli firman nimeä ettei joudu selkkauksiin,kyseisessä firmassa itse toimitusjohtaja oli kiero kun korkki ruuvi,en ole vastaavaan suomessa törmännyt,joutui maksamaan vastuuvaakuutuksen kautta korvauksia ostajalle törkeästä menettelystä mittavan summan,asia oli oikeudessa jossa määrätttiin salassa pito velvollisuus 10 vuodeksi.


    • Prööööt

      Koko asuntokauppabisnes on näiden rahastavien välikäsien taholta täyttä petosta, ei pidä kenenkään sortua maksamaan näille huijareille latiakaan.

    • maksoi.ja.paljon

      Sen verta on kokemusta että kun kuulen sanat kuntotarkastaja tai kiinteistönvälittäjä niin heti alkaa punainen varoitusvalo vilkkua ja siinä lampussa lukee: Huijari.

      • Hahahhhahahahaa

        No, teitä idiootteja on kusetettu kautta historian :D


      • OutoIdiootti
        Hahahhhahahahaa kirjoitti:

        No, teitä idiootteja on kusetettu kautta historian :D

        Ai että huijatuksi tuleminen on huijatun oma vika ja huijari on sankari, vai mitä yrität sanoa?
        Kyllähän palvelun tilaajalla on oletusarvo että homma tapahtuu reilusti kun sitä kerran tarjoaa ammattilaiseksi tekeytyvä henkilö/firma ja siitä vielä maksetaan.
        Toki kaltaisillesi paskahousuillehan tämä on ihan vieras ajatus, sillä kommenteistasi ja huijareiden ihannoinnista päätellen taidat itse elää juurikin luottavaisia ihmisiä huijaamalla...


    • etätilaaja

      Kuntotarkastuksen voit tilata netistä ja ne kirjoittaa niin kunto kuin energiatodistuksen käymättä paikanpäällä. Sitä paitsi se on paljon halvempaa.

    • fygh

      Liekö aloittaja saanut kaipaamansa vastauksen esittämäänsä kysymykseen, mutta kyllä noissa tulleissa kommenteissa käy erittäin hyvin ilmi asuntojen kuntotarkastuksen tila ja laatu. Kokemuksia on, mutta yleensä vain huonoja. Erittäin hämärässä liikkuva bisnes jota voi harrastaa melkein kuka vaan.

    • pahatilanne

      Mikäli aloittaja haluaa säästää myynissä hieman tai koittaa myydä yksin,i ottaa tutun tai parhaan kaverin tueksi myynttiin ,nimittäin siitä selviää kyllä kun käyttäytyy asiallisersti.

      Näyttöjä on kiinteistöjen kohdalla yleensä pidettävä useita joensuun kohdalla,kauppakirjan toki voi laatia välittäjä noissa tuo hinta on varmaan 200e-500e kun taas välitys hinta pyörii tuhansissa.

      Myyn itse tällähetkellä kiinteistöä joensuun keskustan ulkopuolelta,kauppakirjan teen itse mikäli kaupat syntyy.

      Myynissä on tärkeintä ymmärää kaupattavan kohteen kunto ja hinnoittella oikein,kohteen voi jättää myyntiin tarjouksen perusteella,toki joku kipuraja täytyy olla.

      oit tehdä niin että käytätä kolmea välittäjää arvioimassa kohteen ja teet omat päätelmät niistä,tuolloin hinta tietous tulee selväksi paremmin.

      Kunto tarkastuksessa käyttäisin raks systems :ltä vaikka Eeroa Tyniä,muttei se takaa mitää siis talon todellisuudesta.

      Jos kohde on suht kallis tai arvokas niin voit käyttää (sisäilma talo Kärkeä),tällöin toki maksaa ainakin tuhannesta ylöspäin.Heidän näkemys on varmasti rehellinen ja ikävissä tilanteissa heidän sana painaa oikeudessa mikäli niin jossain vaiheessa kävisi.

      (sisäilmatalo kärki)

    • eivekkulointia

      Laita itse talosi myyntiin netissä asiallisten kuvien kanssa ja sitten kun on vielä hyvä kirjanpito remonteista ja talon historiasta niin kaupat onnistuu aivan hyvin. Kiinteistövälittäjän palkkiosta säästyneillä rahoilla saat asiallisen kuntotarkastajan palkattua ja itsellekin jää ylimääräistä. Kaupanvahvistaja löytyy yleensä pankista pientä korvausta vastaan,joka hoitaa paperisodan.

      • pahatilanne

        "eivekkulointia"

        Kaupan vahvistaja ei hoida paperi sotia.Se vain vahvistaa kaupan.

        Toisekseen mikäli on vuokra tontilla esim:joensuussa niin kaupan vahvistajaa ei tilata eli se ei kuulu koko kuvioon.

        Kaupanvahvistaja tarkastaa vain kauppakirjan ja laittaa nimensä alle,ja vain mikäli on oma tontti.


    • Huolellisuutta

      Vanhan talon myyjää ei käy kateeksi. Kannattaa tehdä todella tarkka selvitys, varsinkin jos on rossipohja. Rossipohja tulisi kuvata erittäin tarkasti ja vaatia tarkka lausunto rossipohjan kunnosta, sekä liitteeksi kauppakirjaan. Samaa taktiikkaa muihinkin riskirakenteisiin. Pahimmillaan ostaja ei vaadi mitään tarkastuksia ja heittäytyy tyhmäksi ostotilanteessa. Sitten vähän kaupan jälkeen aletaan oireilla, joko teeskennellä tai oikeasti ja kutsutaan sisäilmatutkijat paikalle, jotka tuomitsevat vanhan talon homekämpäksi ja ostajat rahastavat myyjältä pahimmillaan talon hinnan. Sisäilmafirma tuomitsee aina vanhan talon ongelmalliseksi kun vaan omistaja osaa puhua sopivasti. Vanha talo kannattaisi myydä aina sellaiselle porukalle, jolla on mahdollisimman paljon koiria, kissoja, kaneja ym. Steriilin lapsiperheen lapset alkavat todella oireilla oikeastikin ja näitä pitää varoa myydessä. Käytännössä vanhempien ei kannata laittaa lapsille nimeä ollenkaan takuupapereihin vanhaan taloon.

      • pahatilanne

        "Huolellisuutta"

        Rossipohja voi olla monesti parempi kuin laatta tai rossipohja on helpompi eheyttää uudeksi.

        Niin kutsuttu valesokkeli talo on riski,näitä ovat pääsääntöisesti 70 luvulta 90 luvun puoleen väliin.

        Mikäli on valesokkeli talo on se tutkittava hyvin huolella.

        Valesokkeli oli oman aikansa matalien pientalojen tyypillinen ratkaisu. Valesokkelin kosteusvauriot eivät aina näy ulospäin, joten perustusrakenne on tarkistuksen arvoinen asia sisäilmaongelmien alkuperäksi.
        Suomessa rakennettiin 60-luvulta alkaen aina 90-luvun alkuun saakka matalaperustaisia pientaloja, joiden perustusrakennetta kutsuttiin valesokkeliksi. Ulkoapäin katsoen valesokkelitalon tunnistaa helpoiten ulko-ovesta, jonka alareuna on useita kymmeniä senttejä alempana kuin sokkelin yläpinta. Valesokkelirakenteeseen kuuluu myös se, että sisällä lattiapinta on jotakuinkin maan pinnan tasalla.

        Tätä rakennustyyliä edustava pientalo on tyypillisesti tiiliverhoiltu, ja siinä on tasakatto tai loiva harjakatto. Valesokkelirakennetta näkee myös oman aikansa rivitaloissa, päiväkodeissa, terveyskeskuksissa ja muissa vastaavissa rakennuksissa.

        Valesokkeli on kosteusvaurioiden kannalta riskirakenne, jonka kunnon tarkastus vaatii ammattilaisen silmää ja tarkastusta. Valesokkeli ei kuitenkaan vaurioidu aina, mutta riskirakenteissa väijyy mikrobivaurioitumisen uhka. Tavallinen pientaloasukas tai julkisen rakennuksen käyttäjä ei piileviä ongelmia välttämättä huomaa – paitsi kosteuden ja homeen aiheuttamana mahdollisena sisäilmaongelmana.


    • pahatilanne

      Kaupanvahvistajan maksu.

      Se monesti maksetaan myyjän ja ostajan kesken puoliksi tai kuinka sovitaan.

      Kuntotarkastuksen maksaa myyjä melko usein,tällöin ostaja on alakynnessä eikä tarkastus ole ostajan näkökannalta katsottu aan myyjän.Näin myyjä jää usein luuloon ettei asunnossa ole juuri mitään merkittävää ongelmaa.Tarkastajahan ei ole missään vastuussa kun mitään mikrobi näyttöjä ei ole tukemassa tai otettu.

    • Hahahhahhaaaaaa

      Voi luoja tämänkin ketjun "asiantuntemusta" :D :D :D

      • luuserilässyttäjä

        Ja sinun asiantuntemuksesi rajoittuukin näemmä noihin kirjoittamiisi: Hahahhahhaaaaaa,
        sekä :D :D :D... Mahtoi kaltaisellesi nerolle olla tiukka puserrus tuottaa noinkin älykästä sisältöä?


      • hahhhahahahaaaaaa
        luuserilässyttäjä kirjoitti:

        Ja sinun asiantuntemuksesi rajoittuukin näemmä noihin kirjoittamiisi: Hahahhahhaaaaaa,
        sekä :D :D :D... Mahtoi kaltaisellesi nerolle olla tiukka puserrus tuottaa noinkin älykästä sisältöä?

        entäpä itse? kustiinko silmään ja et toivu?


      • luuserilässyttäjä
        hahhhahahahaaaaaa kirjoitti:

        entäpä itse? kustiinko silmään ja et toivu?

        Tuohon en kommentoi. Enemmän huolettaa sinun henkinen terveytesi kun niin tunnut hekumoivan toisille sattuneilla vahingoilla. Oletko jutellut ajatuksistasi psykiatrin kanssa?
        Ehkäpä jokin lapsuuden trauman jättämä lukko aukeaisi jos kävisit vastaanotolla...


    • varmintulos

      Jos on todella kiinnostunut talosta,niin miksi ostaja ei voisi tilata kuntotarkastajaa paikalle ja maksaa sen laskun omasta pussistaan,niin samalla vastuuta siirtyisi myös ostajalle. Minä ehdotin ostajalle tällaista järjestelyä ja ostaja hyväksyi sen,eikä kaupan jälkeen ole kuulunut valituksia.

      • pahatilanne

        Kyllä niin moni tekeekin,eli tilaa itse.

        Mutta kaupan jälkeen voi silti kuulua valituksia,eli 5 vuotta on aika,jos päivää ennen kun tuo viisi vuotta on kulunut ostaja reglamoi myyjää on se niin kutsutusti maakaaren sisällön täyttävä.

        Tästä onkin tarinoita ja juttuja netissä,esim:4.5 vuotta kaupasta ja ostaja löytää mitä löytää,tuolloin juttu on monesti puitavana vielä niin että 7 vuotta on kulunut kaupasta.

        Toinen huomio kannattaa kiinittää ketjumyyntiin,eli uskokaa tai älkää niin jos myyt kohteen ja seuraava myy kohteen vaikka vaikka kun hän olisi asunutkin neljä vuotta niin häneltä ostanut kirhuaa sinun ostajalta ja sinulta ostanut kirhuaa sinulta.

        Tapahtuu ketju joka vetää sen joka ketjun aloitti,kaikki joutuvat selkkauksiin ja tuomari sitten päättää kuka korvaa ja mitäkin,näissä mennään ensin käräjät ja yleensä hovi oikeus ja viimeisenä korkein oikeus.

        Hovi oikeuden jälkeen on kaikilta osapuolilta myyjiltä ja ostajilta voinut palaa rahaa hirvittäviä summia niin ettei kiineistön arvo ole edes noita summia.

        Uuden talon tekijällä ja sen myydessä on 10 vuoden vastuu.

        Asuntokauppa ei tosiaankaan ole kummallekkaan osapuolelle mikään helppo,täytyy muistaa se että kauppa on onnistunut vasta silloin kun 5 vuotta on ummessa tai tuo 10 vuotta.


      • satunnainen87562

        Pakollinen reality check. Asianajajat maksaa 220 e/h ja ylöspäin ja laskutusta ei pysty valvomaan käytännössä mitenkään. Asianajajien moraali on ihan yhtä joustava kuin kaikilla muillakin. Kiusaus laittaa muutama extratunti on suuri, kun jokainen laskutettu tunti tuo duunarin kahden päivän nettopalkan. Tavarantarkastaja tai vastaava neljästä tonnista ylöspäin. Kuntotarkastajat sun muut kylänmiehet eivät todista pelkästä työn ilosta. Saa olla ihan tolkun riitatilanne että kannattaa ottaa riskiä ja lähteä riitelemään oikeudessa. Oikeudessa voi voittaa ja saada kustannuksensa korvattua, oikeudessa voi voittaa asiansa, mutta joutua vastaamaan omista AA- yms kustannuksista. Oikeudessa voi myös hävitä, vaikka olisi absoluuttisen oikeassa. Oikeudenkäynnin kustannus on asiantuntijalausuntoineen kymppitonnista ylöspäin ja kun huomioidaan että voi joutua korvaamaan vastapuolen kulut, niin kuluriski on alk. 15k. Jos häviäjä vie tuomion hoviin, kustannusriski kasvaa edelleen.

        Toisaalta esim kymppitonnilla tekee/teettää jo melkoisen remontin ja kustannusriski remppakustannuksen päälle on zero. Asuminen jatkuu heti kun remppa on valmis. Em syistä duunaritason tienesteillä ei kannata lähteä oikeuteen riitelemään alle 20k riidoista.

        Tuosta viiden vuoden vastuu ei tarkoita automaattisesti sitä että myyjä joutuu vastaamaan kaikista vioista. Viiden vuoden vastuuta periaatteessa ei voi rajoittaa, esim siten että kauppakirjassa todettaisiin kiinteistö myydyksi peruskorjattavaksi. Käytännössä vastuita kuitenkin voi rajoittaa, mutta en kerro miten, kun siitä tiedosta itse olen aikanaan maksanut.


    • halpajahyvä

      95% kaupoista menee hyvin. Täällä itkevät ne, jotka kuvittelivat ostavansa halvalla hyvältä paikalta! Kyynel niille ;( Väite, ettei vlittjillä olisi vastuuta on paskaa, Löytyy paljon oikeuden päätöksiä, joissa välittäjä on joutunut korvaamaan.

      • oikeusmurhalaki

        Eihän ostajalla mitään hätää ole, mutta myyjä on se joka kuseen joutuu ja usein juuri koska luottaa kuntotarkastajaan ja välittäjään. Jos nämä tekisivät työnsä kuten pitää niin olisi monta riita-asiaa vähemmän, heihin kun perusteettomasti luotetaan ja heille palveluistaan maksetaan. Välittäjä ei korvaa mitään vaikka olisi täyttä paskaa ostajalle sopotellut ja kauppakirjaan kirjoitellut, se on nähty. Ostajissa on muuten ihan ammattikunta joka tekee bisnestä suomen paskalla asuntokauppalailla. Ostetaan vanhaa halvalla ja viedään viat käräjille ja aina tulee palautusta, jos ei muuta niin rempparahat ainakin. Tuollainen laki pitäisi päivittää pikaisesti ja samalla lisätä siihen pykälä kuntotarkastajan ja välittäjän vastuusta.


    • pahatilanne

      "oikeusmurhalaki"

      Et ihan ole perillä kaikesta,toki on olemassa niitäkin ostajia mutta yleensä kärsijä on ostaja,se menettää elämsä asunnossa joko terveyden ja rahat,ja laina on päällä joka pitää maksaa vaikka talo on miltein arvoton,mietippäs siitä.

      Normaali järkevä ihminen ostaa kohteen kodikseen eikä kuvittele kymmenien tuhansien oikeusmaksuja enään maksavansa koska kumpikin osapuoli joutuu maksamaan tuosta,tutkimukset jo pelkästään maksaa tuhansia ja sitten asianajaja ym,

      Te ette tiedä niitä ihmisiä jotka jouttuu hometalon kanssa ongelmiiin niin se raha ei vastaa mitään jonka voi saada tai kauppojen purun,tällöin on menettänyt pienen omaisuuden verran ja terveyttä ja omaa aikaa.

      Jos myyjä hinnoittelee kohteen alueen yleisellä tasolla tällöin se oletetaan olevan kunnossa,jos kohteesta ilmenee jotain ja hintaa on vanhallakin talolla esim: 100000e eli entistä 600000mk niin kohteen on oltava hyvä joensuun keskustan alueella,kun ja jos se on vuokratontilla on sen oltava vieläkin parempi niitä joissa on oma tontti.Koska tällöin hinta koskee vain taloa ei tonttia.

      Monesti käy niin ettei myyjällä ole rahoja palauttaa enää ja on muuten ketkuilu,tällöin myyjä jouttuu ulosottoon.

      Ne on harvat ostajat jotka vedättää ,tosiasiassa lähes kaikki ostaa joensuun alueella kodikseen eikä halua mitään mätätaloja täydellä hintaa.

    • pahatilanne

      Alle 20 000 euron rempoista ei kannata oikeuteen lähteä,vaan kohde pitää olla vaurioitunut melko mittavasti tai muute sisäilmaltaan sitä luokkaa että arvioijat kehoittaa tutkimaan kohteen laajemmin.

      Monesti home taloa ei saa enään siihen kuntoon että se olisi hyvä,usein tulee se uusi talo halemmaksi ostaa.

      Jos kohde on vanha joensuun alueella ja hinta on 120000e ja 150000euron tietämillä niin siihen ei ole mieltä tehdä mitään remontteja enään isolla rahalla,vain ykkös tonni,koska uuden saa alle 200000 euroa maksavia taloja on multimäellä ja karhunmäellä että lehmossa.

      Jos kohde on laajemmin mikrobivaurioitunut ja se sijaitsee alle 3km päässä joensuun keskustaa ei sen hinta ole kuin 30000e kantimilla enintään 40000 e jos ei ole oma tontti.

      • Uutta

        Jep, vanhat talot kannattaa kiertää kaukaa.


    • Ostajaanhuomiota

      Ongelma on kun toinen oireilee samassa talossa ja toinen ei. Monet ovat asuneet vuosikymmeniä talossa ilman ongelmia, mutta uusi asukas oireilee. Ei kuntoarviot useinkaan paljasta mitään muuta kuin selvät kosteusongelmat. Eli ostajaan tulisi kiinnittää huomiota. Etenkin vanhemmissa rivitaloissa on monta vuokralaista ollut, sitten tulee uusi ja oireilee pahoin. Muuttaa pois ja uudet vuokralaiset taas asuvat ilman ongelmia. Nyt kun olisi tällaiselle myynyt vanhan talon, niin odottaisi paha rettelö. Minullakin on tiedossa useampi tapaus lähinnä tuttavien vuokra-asunnoissa.

    • Anonyymi

      Välttäisin, osoittautunut et kytköksiä oikeustaisteluissa kiinteistövälitysyhtiöihin. Ei kannata ainakaan ostajan palkata. Ota koira ja unohda nämä humpuukimaakarit, jotka laulavat välittäjän ja kiinteistöomistajan taskuun. Yhtä pätevän tyypin saat katuojasta viinapullolla.

    • Anonyymi

      suosittelen lämpimästi raxsystems Eero Tyniä meille hän teki tarkastukset ja olemme tyytyväisiä

    • Anonyymi

      ketä kuka kiinnosti? kuntoa tarkasti? sinua vai minun?

      • Anonyymi

        Ehkei sinua kiinnosta, mutta jotakin muuta. Ei se maailma ihan sinun navan ympärilläsi pyöri. Pettynyt?


      • Anonyymi

        Ei sinun siellä vuokrakasarmissasi tarvitse näitä pohtia.


    • Anonyymi

      Kuntotarkastuspapereilla on yhtä paljon merkitystä kuin EU:n koronapassilla venäjällä...
      Kuntotarkastajat kirjoittavat kyllä kalliin laskun ja voivat laittaa paperille mitä lystäävät, mutta mistään tekemisistään ne eivät ole vastuussa. Vaikka oikeudessa koetat vedota kuntotarkastusraporttiin ja se osoittautuukin pötypaperiksi, niin tuo tarkastaja ei vastaa centilläkään kirjoittamastaan raportista. Ihan sama sinne käräjille on mennä vaikka akuankkalehden kanssa. Ihmettelen ihmisiä jotka tuosta kuntotarkastushuuhaasta vielä maksavat. Talon todellisesta kunnosta nuo raportit eivät kerro mitään, sillä ei talon perustusten ja rakenteiden kuntoa voi ilman purkutöitä määrittää, eihän ne tarkastajat nyt mitään röntgensilmäisiä taikureita ole.

    • Anonyymi

      Itse olin ostamassa omakotitaloa, niin otin kakin mukaan esittelyyn. Kakki tarkasti talon ja vakuutti, että talo on hyvässä kunnossa. Nyt olemme asuneet kakin kanssa talossa jo vuoden. Kakki laulaa onnellisena nytkin. Elämä on kakin kanssa ihanaa.

      • Anonyymi

        Onko kakki sama, kuin anoppi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kakki sama, kuin anoppi?

        Tuo kakki on tän pöljän salakieltä. Kakki-sanan paikalle pitää vain muuttaa sana anoppi.


    • Anonyymi

      En osaa suositella ketään, mutta älkää ainakaan Eero Tyniä käyttäkö. Hänellä jos sattuu olemaan huono päivä, kirjoittaa tahallaan sellaisen raportin, jolla et koskaan saa taloasi myytyä.

      • Anonyymi

        On sattunut sellaistakin, että kiinteistö hinnan arvioija ei käynyt paikan päällä, vaan kirjoitti hinta-arvion silti ja tiesi kertoa sen kunnonkin.
        Tämä tapahtui tosin tuolla naapuri-Savon puolella.


    • Anonyymi

      Pakon vaatimaa rahastusta .

    • Anonyymi

      Suomen rakennusterveyspalvelut on ehdottomasti paras Joensuussa. Heiltä saat asiantuntevaa palvelua ja läpinäkyvät hinnat. Tutustuvat ensin kohteen tietoihin ja laskevat sen perusteella tarjouksen, sekä suunnittelevat tarkastuksen huolella. Tarkastus maksaa noin 1000-2000€ riippuen kohteesta. Kaikkein huonoin valinta on Raksystems, joka pelkästään rahastaa ja tarkastajat laadultaan mitä sattuu. Heiltä saat pilipaliraportin, jonka ainoa tarkoitus on vapauttaa Raksystems vastuusta, mikäli talosta oikeasti löytyisi myöhemmin vikaa.

      • Anonyymi

        Kaikki samanlaisia Rahastusta ilman mitään vastuuta-firmoja.
        Täysin merkityksettömiä rahanreikiä.


      • Anonyymi

        Kirjoitti Suomen rakennusterveyspalvelut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe