sivistyslautakunnan esityslista 14.8

miälenvikaista

Lukekaas sivistyslautakunnan esityslista koukuverkko-asiasta 14.8.
Vai että säästöjä haetaan ja samantien ollaan Miljoona-investointeja tekemässä Wanhoihin rakennuksiin sekä uuteen monitoimitalokirjastoon.

Aivan mielipuolista!!!!

71

2044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • prioriteetti.yksi

      Pääasia kuitenkin on, että lentokenttäyhtiön tukemista jatketaan.

    • Mnitoimitslo

      Se "monitoimitalo" me tarvitaan joka tapauksessa, suljettiin kouluja tai ei.

    • Talousperusteet

      Eikö aloittaja ymmärrä että säästöt menee samaan kassaan mistä investoidaan! Jos säästetään vähemmän niin silloin myös investoidaan vähemmän! Tämä on ihan perustaloudenhoitoa, mitä aloittaja ei näy ymmärtävän!

      • Pyhäjärven.tauti

        Pyhäjärven tauti! Ne jotka ymmärtää asioista vähiten, kirjoittaa tänne eniten, siis ne 2 viimeistä Proolaista!


      • Voi.hyvää.päivää

        Onhan se haastavaa kun suht. vähäisellä koulutuksella pitää miettiä juridisia kuvioita, jotka on vaikeita han ylimmän tason tuomareillekin. Kuten ns. Malila valitus osoitti. Asiaan eniten perehtynyt eli esittelijä olisi hylännyt valituksen, mutta kaksi muuta sen hyväksyi! Sitten pitäisi maallikon tänne ”Tikanmäki-kateudessa” kirjoittaa jotakin muka järkevää vaikka eväät on köyhänlaisia! Ihan säälittää, ja naurattaa yhtä aikaa!


      • MissäValmistelu

        Nyt tarvitaan uusia innovaatioita ratkaisun hakemisessa. Rn löytänyt listasta mitään uutta. Sama uudestaan.


    • hfgffff

      Kerroha suuressa viisaudessa sitten että miten monitoimitalo ja kouluverkko liittyy toisiinsa, missä suunnitelmia ja miten kaikki rahoitetaan ettei olla ns kriisikunta?

      • kansakoulupohjalta

        Monitoimitalo ja kouluverkko liittyy siten toisiinsa että ne maksetaan samasta "pussista"! Eli ne liittyy toisiinsa juuri niin paljon kuin vain voi liittyä! Kunnankin taloudessa kaikki liittyy toisiinsa, eli tulot ja menot, jos et ole ennen kuullut!


      • Oihjavoih

        On ympäripyöreätä palpatusta. Jatkakaa samaan tyyliin.


    • jovuosia-aikaisemmin

      Velkaa tulee, ei säästöjä, jos NYT koulut suljetaan. Ja kaupunki on vaarassa joutua valtion suojeluun ja määräysvaltaan. Eiköhän olisi parempi katsella kuin katua, ehkäpä noin 5-vuotta.

      Kulttuuritalon rakentaminen on aivan JEES. Joku kirjoittaa "monitoimitalo". Niinhän sitä jäähalliakin markkinoitiin "monitoimihallina".

      Ollaanpa rehellisiä. Kaupunki tarvitsee kulttuuritalon ja sen myötä mahdollisesti muitakin tiloja.

      • Mistälie

        Jos pitää säästää, niin sitten pitää.Samasta pussista maksetaan koulujen ylläpito, kuin rakennushankkeetkin. Rahat on samassa isossa taskussa. Ei kyse taida olla säästämisestä, jos on uskominen sivistyslautakunnan esityslistaa.


      • tohtorinsanoessa

        Ei todellakaan. Runnotaan kirjasto ja rakennellaan ammattikoulua kirjastoksi. Miljoonat vain vilisevät silmissä.
        Onko tämä sitä pyhäjärvistä "omintakeista osaamista". "Hiukkasen kiihdyttää"!!


    • noviisi30v.kokemuksella

      nythän tälläinen koulujen tappolista menee heittämällä läpi ja samoin kulttuuritalokin miljoonakustannuksineen, koska puikoissa ovat paikkakunnan kaksi-kolme pätevintä paskanjauhajaa ja kissanpaskan kantajaa.
      vautsi vau; ottavat meiltä ja muka antavat meille tilalle uutta ja tarpeellista, eli meille vielä kelvollisista kiinteistöistä tehdään kertalinttuulla silkkaa kiinteistömyyntiongelmaa..
      joo..talostelu jatkuu kuin on jatkunut 30 vuotta.

      • pahanjäljet

        Juuri noin. olen samaa mieltä Muistanette esim. uudehkon Emoniemen koulurakennuksen hävittäminen pilkkahinnalla, samoin Parkkiman ja todentotta, kun Ranta ja Emolahti suljetaan ja lisäksi Ruotanen systeemien hinta polkee muutaman tonnin paikkeilla. Tällaista on yhteisen omaisuuden hävittäminen hinnaltaan. Siis hinnaltaan nolla euroa. Ei sitä kestäisi yksityisen lompakko, kestäisikö näiden myyjienkään, jotka näitä päätöksiä ovat mestaroimassa.?


    • lehtikirjoittaaa

      Että miljoona euroa kirjaston ja opettajien huoneen remonttiin (ei se riitä), ammattikoulun VÄLIAIKAISET muutostyöt pari miljoonaa, ja uusi kirjastokompleksi XXXX miljoona euroa... JA SÄÄSTÖJÄ HAETAAN?

      Kuinka pöpiä päättäjiä meillä oikein onkaan?
      Jospa tämä hulluuus valtuustossa kumottaisiin


      KP 24:
      " Pyhäjärven kaupungin sivistyslautakunta esittää yksimielisesti kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että kaupungissa siirryttäisiin yhden alakoulun malliin ensi syksystä lähtien. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Emolahden, Rannankylän ja Ruotasen koulut lakkautettaisiin 1.8.2019 alkaen ja koulut yhdistettäisiin Ikosen kouluun. Suunnitelman mukaan luokat 0-4 toimisivat nykyisen Ikosen koulun tiloissa ja 5.-6. -luokkalaisille järjestettäisiin opetusta Keskuskoululla kirjaston nykyisissä tiloissa.

      Samalla esitetään, että kaupunki ryhtyy rakentamaan kirjastolle uudet tilat mahdollisimman nopeasti ja samaan yhteyteen rakennettaisiin monitoimitilat kulttuurin ja liikunnan tarpeisiin. Kirjastolle väliaikainen toimitila löytyy entisistä ammattikoulun tiloista ennen uusien tilojen valmistumista.

      Kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelee asiaa alustavien arvioiden mukaan lokakuussa.

      Yhden alakoulun malli on ollut myös lähtökohtana, kun kaupungin taloustoimikunta on laatinut Pyhäjärven kaupungin talouden tasapainottamisohjelman vuosille 2019-2021. Tasapainottamisohjelma on hyväksytty valtuuston kokouksessa kesäkuussa. Ohjelman tavoitteen mukaan yhden alakoulun malli tuottaisi vuodesta 2020 lähtien noin 640 000 euron vuotuiset käyttötalousäästöt kaupungin talouteen. Laskelmat on tehty siten, että tyhjäksi jäävät kiinteistöt eivät jää käyttötalouden rasitteeksi.

      Edellisen sivistyslautakunnan kokouksen jälkeen on valmistunut myöskin vaaditut kiinteistöjen kuntotutkimukset kustannusarvioineen Emolahden, Rannankylän ja Ruotasen koulujen osalta. Tutkimusten mukaan Emolahden koululla vaadittaisiin noin 313 000 euron, Rannankylän koululla noin 258 000 euron ja Ruotasen koululla noin 483 000 euron peruskorjaukset koulujen saattamiseksi turvallisiksi ja taloudellisiksi rakennuksiksi. Nykyisten kirjastotilojen muuttaminen koulukäyttöön ja samalla tehtävä opettajien huoneen ja kanslioiden peruskorjaus Keskuskoulullla tulee maksamaan arvioiden mukaan noin miljoona euroa. "

      • EHDOTUS

        Onkohan kaupungilla jo tieto, että uusien tilojen rakentamiseen saadaan valtionosuutta, ja minkä verran. Kaupungin varat tuskin riittävät uuden rakentamiseen, jos vanhojen muutostöihin menee jo miljoonia euroja.

        Eikö yksi vaihtoehto olisi se, että koululaiset menevät ammattikoululle (tilat jo valmiit opetuskäyttöön) ja kirjasto toimii nykyisissä tiloissa niin kauan, kun uudet on rakennettu. Tällä ratkaisulla todella säästettäisiin. Muutostöitä ei tarvitsisi tehdä lainkaan. Säästyvät varat olisivat pesämuna uuden kirjastotilan rakentamiseen, mikäli valtio saadaan mukaan hankkeeseen.


      • auta-ja-armahda

        Tuossa"Ehdotuksen" ehdotuksessa on sitä paljon peräänkuullutettua Järkeä. Järjen käyttöhän on sallittua.

        Voi taivahan vallat, millaisen korjausremonttibudjetin ovat taas kyenneet tekemään lakkautettaville kouluille.

        Kyllä jäähalli pitää nyt heti korjata homeesta, ennenkuin koulut suljetaan ja kirjasto hajoitetaan.

        Naurattaa jo ajatus, kun liikennöitsijä korjaa mummoja, pappoja ja perheen pienimpiä linjuriin keskustan tuntumasta ja körryyttelee ammattikoululle virikettä ja kirjoja hakemaan. Mitenkäs sivukylän ihmisille käy? No, ei hätää tiheämmin kirjastoauto reitille.

        Ei, ei, sanon minä ja hyvää torstaiaamua. Nyt ovat hyvät neuvot kalliita, mutta valitettavasti meidän kaupunkilaisten edustajat sivistyslautakunnassa ovat uskomattoman ajattelemattomia .

        Kylläpä kaupungin kiinteistöjen arvot romahtivat, kun niitä markkinoidaan esim. yrittäjille.
        Lukekaa edellä sivistyslautakunnan (lukekaa teknisentoimen laatimia) remonttikustannuksia.

        Onko nimimerkki "Ehdotus" päättäjänä. Ellei, niin ottakaapa päättäjät "koppi" tästä ehdotuksesta


      • Asioitaseuraileva
        EHDOTUS kirjoitti:

        Onkohan kaupungilla jo tieto, että uusien tilojen rakentamiseen saadaan valtionosuutta, ja minkä verran. Kaupungin varat tuskin riittävät uuden rakentamiseen, jos vanhojen muutostöihin menee jo miljoonia euroja.

        Eikö yksi vaihtoehto olisi se, että koululaiset menevät ammattikoululle (tilat jo valmiit opetuskäyttöön) ja kirjasto toimii nykyisissä tiloissa niin kauan, kun uudet on rakennettu. Tällä ratkaisulla todella säästettäisiin. Muutostöitä ei tarvitsisi tehdä lainkaan. Säästyvät varat olisivat pesämuna uuden kirjastotilan rakentamiseen, mikäli valtio saadaan mukaan hankkeeseen.

        Hyvä ja kannatettava ehdotus.


    • järkeväjaedullisin

      Mutta kaikesta järkevintä ja kustannustehokkainta, hyvät ihmiset, on oheinen malli:

      *Rannankylän koulu (n. 35oppilasta) yhdistetään Ruotasen kouluun. Ei vaadi mitään muutoksia ja kuljetussuunta erittäin looginen.
      *Emolahden koulu yhdistetään Ikoseen. Kyllä sinne mahtuu, jos viime vuonna Ruotasen koulun 70 oppilasta olisi sinne kuulemma mahtunut helposti

    • noviisi30v.kokemuksella

      Aivan, olen samaa esittänyt jutustellessani viime vuonna Ruotasen koulun ollessa lakkautusuhan alla silloin koulu oli yksinään. Ehdotin että ammattikoululle siirretään joko vitoset ja kutoset tai lukion porukat..ja siinä yhteydessä eri ammattiopintojen eli ammattikoulun linjojen mukaan saaminen kaksoistutkintoa varten...ja myös muuta opintolinjaa käyvät mukaan.
      Loput alakoululaiset sopivat Ikoseen myös sulkemisten myötä tulevat.

      Periaate-esitys on koulutoimen osalta sinänsä oikea koulut yhteen. Ei pidetä kolmea alakoulua olemassa minkään "sitten kun"-perusteen takia, ei varsinkaan sillä, että katsotaan ensin, mitä kaivoksen jälkeen...
      Sellaisen selittelyjen sekaan on erityisen helppo valtuutetun kantansa peittää, tehdä silmänlumepäätös, kouluja ei suljeta...ja odotellaan taas.

      Se tie on käyty, ja sen tien päässä on isompi määrä vuosi vuodelta tyhjiä reppuja ja tyhjä kaupungin kassakaappi.


      Kirjaston siirtäminen ammattikoululle uuden kulttuuritilan houkuttamana on erittäin epäuskottavaa haahuilua sekä tarkoitushakuinen kikka kuntalaisten kiinnostuksen siirtämiseksi pois itse gluu-asiasta, eli siitä, että kunnan talous on hoidettu päin pers*****tä ja mikään, mitä pitäisi oikeasti tehdä elinolojen suhteen, siihen ei henkilökunnalla eikä luottamusmiesporukalla ole mitään hajua vai eikö ole halua?

    • käännetäänkiviä

      Varjo sivistys / rakennustoimikunta esittää:
      Koska kirjaston muuttaminen koulukäyttöön maksaa miljoona euroa, niin pidetäänkin kirjasto kirjastona. Siinä säästimme juuri 1.000.000€ !!

      Rakennetaan luokkatilat kahteen kerrokseen nykyiseen liikuntasaliin ja tilaa ja korkeutta riittää vielä nousevalle auditoriolle.

      Puretaan vanha opettaja-asuntola ja rakennetaan siihen uusi liikuntahalli.
      Kantti kertaa kantti halli on edullisempi rakentaa -

      kuin sekava kirjasto-kulttuuri- hengen/ruumiinravintohyvinvointi monitoimiauditorioinformaatiokeskus kauaksi keskustasta... ja nopealla aikataululla sutta ja sekundaa...

      Samalla vanhat pajaluokat puretaan ja toiminnot siirretään ammattikoululle ja tilalle parkkipaikkoja liikenneympyrää / Emolahdentietä myöten.

      Keskuskoulu pysyisi koulu- ja kirjastokäytössä, josta löytyy myös koulukäyttöön auditorio.

      Näin uima-, liikunta- ja jäähalli sekä urheilu- ja pesäpallokenttä ja lisäksi kirjasto, kulttuuri ja koulu muodostaisivat yhtenäisen ... kampuksen ;)

      Tämä vain siksi koska tuntuu ettei kaikkia kiviä ole käännetty?
      Säästöjähän tällä alkujaan lähdettiin hakemaan:)

    • järkeväratkaisu

      Kirjaston paikka on ehdottomasti tyhjässä ammattikoulun kiinteistössä.

      • pulpulpul

        Käytätkö kirjastoa, käyttääkö vanhempasi kirjastoa. Käyttävätkö nuoret perheenne lasten kanssa kirjastoa.
        Vai puhutko piruuttasi?

        Nyt en ymmärrä. Kantasi on niin ehdoton.


      • Takaperoinen

        Teollisuusalueella, aivan kamala paikka. Kulkekaapa sinne.


      • Valkyria
        pulpulpul kirjoitti:

        Käytätkö kirjastoa, käyttääkö vanhempasi kirjastoa. Käyttävätkö nuoret perheenne lasten kanssa kirjastoa.
        Vai puhutko piruuttasi?

        Nyt en ymmärrä. Kantasi on niin ehdoton.

        Kaikki normaali-ihmiset käyttää kirjastoa. Kirjasto ei sovi teollisuusalueelle. Laittakaa kaupungintalon porukka sinne,mahtuvat kyllä.


    • kaikkityperiäperässä

      Nyt viimeinkin on kysyttävä pyhäjärvisiltä-

      Miksi valitsitte suurella älämölyllä tällaiset valtuutetut puolueisiin katsomatta.``

    • etupeili

      Uudelleenkin kysyn?

      - Kuka Pyhäjärveä johtaa?

      - Mikä on tarkoitus?

      - Hirveää toimintaa kaiken kaikkiaan!!

      • Kyllähän kaikki ,sinäkin tiedät ken johtaa Pyhäjärveä! Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarkoitus liittää Pyhäjärvi Haapajärveen.Tarkoitus on kyllä hukassa .Kaikki Puolueista riippumatta on aina sammoo mieltä kuin Jukkakin Onko järkee vai ei??Kuka uskaltaa asettua Jukkaa vastaan???Ei kukaan Pyhäjärvi=Pohjois Korea!!!


    • Talostelua

      Sivistyslautakunnan listalla on hurja ehdotus. "Olematonta" rahaa esitetään laitettavaksi ammattikoulun luokkatilojen muuttamiseen kirjastoksi ja kirjastotilojen muuttamiseen luottakiloiksi.Voiko kukaan tehdä hölmöläisempää ehdotusta. Voi tietenkin silloin, jos rahaa on kasapäin ja halutaan vain talostella jotakin tehdäkseen.

    • YxMittari

      Taloudellisen päätöksen aikaansaaminen mittautuu kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Ratkaisu on yksi koetinkivi ja yksi näyte kyvystä järjen käyttöön.

      • Toivomus

        Toivomus hallitukselle ja valtuustolle: Tehkää viisaan miehen päätös älkääkä hupeloiko rahaa.


    • Kansakoulupohjalta

      ”luokkatilojen muuttamiseen kirjastoksi ja kirjastotilojen muuttamiseen luottakiloiksi.Voiko kukaan tehdä hölmöläisempää ehdotusta”

      ”Taloudellisen päätöksen aikaansaaminen mittautuu kaupunginhallituksessa ja valtuustossa”

      Ei saatana! Ootta te terävää porukkaa! Mistä näitä tulee?

      • VoiViisaus

        Lue sivistyslautakunnan pöytäkirjasta, siinä seisoo viisaus.


      • Korkeakoulupohjalta

        Mitäs muumien kanoottiin muuta näin sunnuntaina?


    • Asioitaseuraileva

      Ihmeellistä kyllä, käväisin tuossa kylillä ja juttelin kymmenen ihmisen kanssa ja kaikki olivat vastaan uuskepulismia. Mukaanluettuna aitajuoksut. Olisikohan sen savusaunakulttuurin aika ohi?? Toisaalta Muumikanootin matkustajilta en kysynyt. Vastaus kuitenkin epävarma.

      • Pelle.mikä.pelle

        Oletko käynyt hallituksen kokouksissa? Nehän ovat mielestäsi julkisia! Vai mitä ”asioitaseuraileva”, mutta EI asioita ymmärtelevä!


      • Selvä.peli

        Tämä on kyllä top ykkönen! Eii ihmeellistä kun kävit kylillä, ja juttelit peräti kymmenen ihmisen kanssa! Ja kaikkien sinun 10 ihmisen kanta oli sama eli Uuskeskustan vastainen! On se ihme! Tuosta tosiaan kannatta hehuttaa täällä! Ja ehdottomasti tämä luo varman linjauksen tulevaan poliittiseen linjaukseen Pyhäjärvellä! Nyt ei muiden kannata enää tehdä mitään PYHÄJÄRVEN PARHAAKSI!


    • omankylänedustajat

      Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Ilpo Karvonen (nyt Pyhänetin hall.uusi pj)
      varapuheenjohtajana Greta Kauranen (noviisi). Molemmat Rannankylän koulun lakkauttamista edistäneet kyläläiset.
      Jäsenet: Jussi Tikanmäki, Pirkko Hautala (!!) Pauliaukusti Haapanen (!!) ja Eeva Aulakoski.

      • NuipultaNäkeeKauas

        Kas,kas......Jos pystyy muuttamaan investointimenot tuloiksi , niin nerokkuus on löytänyt huippunsa. Sellaista neroutta tarvitaan kaikissa kunnissa.


    • Laenooja

      Sanokee minun sanoneen, jotta vierähtää muutama vuos jos ei vuoskymmennii, ennen uuven kirjaston harjannostajaisia. Kirjasto tarvihtoo kunnon tilat sitä outellessa. Nyt tuohon on heleppo männä.
      Oppilasmiärät ennättää laskee monta kertoo siihen männessä.

      • käyttäkäänytpollaa

        Kirjoitat: "Nyt tuohon on helppo ,ännä". Tarkoitatko, että nykyinen kirjasto toimii. Ainoa hankaluus on se, että tekivät sen lasten parkkourin siihen. Nyt suunniteltu 5-6 luokkalaiseet tuskin tarvitsevat kiipeilyratoja.

        Uusi ehdotus (lienee vanha jo Korkiakosken ajalta).

        Lukio ja yläaste Ikoseen ja Ikosen lapset Salmen koululle ja kirjasto toimii entisellään.

        Ei taitaisi maksaa maltaita. Ikosen koululla ei ole lasten puistoa ja kiipeilytelineitä pihamaalla.

        Lukiolaiset ja 5-6 luokkalaiset eivät näitä nyt rakennettuja vempaimia tarvitse. Ovat enemmänkin
        jo riiuuiässä.


      • Asioitaseuraileva

        Niinhän tuo menisi ilman enempiä pätemisvenkoiluja. Eikä tarvitsisi purkaa. Onko oikeasti järjenkäyttö kielletty, silloin kun veronmaksajien rahoja säästyisi?


      • Valtuustopäättää

        Valtuuston kokouksessa nähdään järjenkäyttö ja päätös. Muu on ehdotuksia.


      • vieläehtii

        Nyt on syytä vaikuttaa, jos milloin.

        Tästäkin asiasta olisi syytä järjestää kansalaiskuuleminen valtuustosaliin!!!


      • kuunnellaanvaan

        Kuulemistilaisuushan on se jossa ei saa keskustella. Muistatteko viime keväältä?


    • onkohöttöä

      Pyytäkää yksilöity kustannusarvio koulun kunnostuksista vanhempain kokoukseen ja tutkikaa mitä siihen on laskettu ja onko teidän mielestä kuinka välttämätön?

      • älynjättiläinen

        Paskat kans "Pyytäkää". Sanonpa, että vaatikaa. Tällaisilla kustannusarvioilla saadaan aikaiseksi se, että talojen myyntiarvot laskevat nollatoleranssiin.
        Todellisuudessa tuskin tällaista remonttia tarvitsee tehdä. Asiat voidaan aina kääntää tarvittaessa
        samoin kuin "mustan valkoiseksi" tai toisinpäin. Ihan miten milloinkin tarvitaan.


    • vaihtoehtojaonko

      Tutkimusten mukaan Emolahden koululla vaadittaisiin noin 313 000 euron,
      Rannankylän koululla noin 258 000 euron ja
      Ruotasen koululla noin 483 000 euron

      Mitä esim. Rannankylän koululla paikalliset timpurit ja talkoolaiset tekisi 258.000 eurolla? Jos laittaisi 100.000 euroo tarvikkeisiin niin lopulla palkkaisi timpurin kolmeksi vuodeksi hyvällä kk-palkalla?

      Tai kaksi opettajaa ainakin kahdeksi lukuvuodeksi?

      • KukaTietää

        Vai tietääkö kukaan? .......Mistä koulusta oppilaat loppuu? Eikö oppilaiden määrä vaikuta mitään?

        Mitä jää viivan alle, kun lasketaan koulujen menot ja ne menot, jotka aiheutuvat investoinneista (koulutilat kirjastotiloiksi ja kirjastotilat koulutiloiksi lisättynä sivistyslautakunnan esittämillä kuljetuksilla)? ...Onko viivan alla vai _ ?


    • Dilledooongggg

      Lukuja saa laskimesta,poliittiista ohjausta kabineteista, mutta järkee ei jälkikäteen tai näköjään tässä kouluverkkokirjastobingohalli-asiassa näköjään mitenkään.

      Nyt järjen rippeet yhteen ja Stop tykkänään koulujen lakkauttajille ja höpöpuheille uusista milj. investoinneista uusiin seiniin kylälle.

      • Eiköniin

        Valtuustossa mittautuu edustajiemme järjenkäyttö.


    • hyshystontutkuulee

      Hys hys hiljaa... toivottavasti kansa ei tajua tätä vedätystä, eikä asiasta keskustella.

      Näin lautakunnan jepet ja valtuuston & hallituksen terävin kärki (1 1 hlö) varmasti toivovat.
      Ettei vaan kansa tajuis kuinka taas heitä sumutetaan ja ajetaan kyläpahanen valtion tai naapurikuntien syliin.

      :)

    • bussillataiei

      Ihan sairasta. Koulun piha valmistellaan ala-asteen lapsille ja sinne buukataan murrosikäisiä ja nuoria aikauisia (esim. 5-6 lk ja lukiolaiset)
      Voisko olla hassumpaa.
      Jos Te haluattte tuhota Ruotasen kylän ja kyläyhteisöt niin ei se tällä tavalla mene.
      Vaihtakaa kouluja. Lapset ala-asteelta ja erityislapset Salmen koululle, jolloin ovat lähellä pesäpallokenttää ja urheilukenttää, uimahallia ja jäähallia sekä erikoisen lähellä Salmen koulun leikkipihaa, joka maksoi mm. miljoonan. 0.5 milj. eurolla olisi piha muutoin laitettu ja asfaltoitu siistiksi . Mutta jotain ihmeellistä suhmurointia täällä nykyvuosina on ollut. Liekö anottu, ennen suunnittelua, esim. opetushallitukselta tms. valtionavustuksia, Vai ovatko työt tehty kaupungin lainavaroin.?.

      Lukiolaiset instrumentteineen Ikoselle.

      Kirjaston toiminta niin kauan kuin kulttuuritalo rakentuu omalla, entisellä paikallaan.

      On ihan järkeenkäypää--- vai? mitä sanoo suuri yleisö, joka tänne ottaa asioista kantaa?

      • pyhäkäs

        Kirjasto ja Lukijolaiset ettiselle Ammattikoululle se on paras ratkaisu!


      • EnYmmärräTätä

        Bussillataiei, kirjoittaa asiaa. Kannatan.
        Antakaa kirjaston olla paikallaan siinä missä nyt on, sen ajan kun on uusi kirjastotila valmis. Kirjasto menettää merkityksensä jos se työnnetään KAUAS ammattikoululle. Kunnan omistama asuintalo on vieressä , lisätilaa saisi tarvittaessa siitäkin esim. kirjastolle. Asuntoja Rillankivi Oy:llä on tyhjillään ja valmistumassa kymmeniä lisää, sinne asukkaat koulun vierestä.
        Kenen päähänpistoja nämä suunnitelmat on?
        Jos kultt.talo tehdään Pohdin talon paikalle , mihin juhlakansa , eli kulttuuritalossa kävijät parkkeeraa autonsa ? Tilaisuuksiin tullaan ylensä autolla, ei jalkaisin. Huom. Huom... Nythän keskuskoulun pihakin on leikkipaikkana. Ei autopaikkoja.
        Entisen MONITIMITALON, eli jäähallin /pesäpallokentän parkkitilat on olemattomat, ei tilaa autoille , Huomioikaa se nyt.
        Kulttuuritalo on vielä kaukana haaveissa !! ( vrt. laguna -haave )
        Siitäkin haaveiltiin vuosikymmenet ja rahaa paloi turhaan, niihin haaveisiin.
        Tekeekö pyhäjärven sivistyslautakunta ja valtuusto taas niitä kuuluisia " YKSIMIELISIÄ" päätöksiä , joista myöhemmin itketään. Onko pakko ?


      • pyhäkäs
        EnYmmärräTätä kirjoitti:

        Bussillataiei, kirjoittaa asiaa. Kannatan.
        Antakaa kirjaston olla paikallaan siinä missä nyt on, sen ajan kun on uusi kirjastotila valmis. Kirjasto menettää merkityksensä jos se työnnetään KAUAS ammattikoululle. Kunnan omistama asuintalo on vieressä , lisätilaa saisi tarvittaessa siitäkin esim. kirjastolle. Asuntoja Rillankivi Oy:llä on tyhjillään ja valmistumassa kymmeniä lisää, sinne asukkaat koulun vierestä.
        Kenen päähänpistoja nämä suunnitelmat on?
        Jos kultt.talo tehdään Pohdin talon paikalle , mihin juhlakansa , eli kulttuuritalossa kävijät parkkeeraa autonsa ? Tilaisuuksiin tullaan ylensä autolla, ei jalkaisin. Huom. Huom... Nythän keskuskoulun pihakin on leikkipaikkana. Ei autopaikkoja.
        Entisen MONITIMITALON, eli jäähallin /pesäpallokentän parkkitilat on olemattomat, ei tilaa autoille , Huomioikaa se nyt.
        Kulttuuritalo on vielä kaukana haaveissa !! ( vrt. laguna -haave )
        Siitäkin haaveiltiin vuosikymmenet ja rahaa paloi turhaan, niihin haaveisiin.
        Tekeekö pyhäjärven sivistyslautakunta ja valtuusto taas niitä kuuluisia " YKSIMIELISIÄ" päätöksiä , joista myöhemmin itketään. Onko pakko ?

        Ei ole muuta vaitoehtoa kuin Kirjasto ent. Ammattikoululle, Miksi sen täytyy olla just koulun vieres? Nimimerkille eihän sinunlaisella ole edellytyksiä ymmärtää!


    • kaskasrenkärasvaa

      Ruotasen koulu kuulemani mukaan annetaan kyläläisten käyttöön. Ja höpö höpö. Kun teknisen toimesta on laskettu korjauskulut 300 000 euron luokkaa, niin miten kylätoimikunta sen voi ottaa kontolleen.
      Tosi muuten on, että korjauskulut ovat vain tässä mainitut, koska koulu on saatava näyttämään p skalle , vaikka näinhän ei todellisuudessa ole.

      Kerhotoiminta myös siirtyisi koululle. Voi jestas sentään, enpä muuta tule, en sano.

    • hölmöläistenpeitto

      Mites salailu sujuu tämän suhteen? Ei ole paikkakunnan lehdessä paljoa koulujen kuntokartoituksien tuloksia näkynyt eikä kirjaston ja ammattikoulun muutostöistä juttuja ollut? Miksi? Salataanko jotain? Ovatko kustannuksia uusiin ja väliaikaisiin rakennelmiin edes laskettu?

      Päättäjät. Nyt malttia kehiin. Haluatteko kaupungin valtion tai naapurien syliin?

    • järkikäteen

      Sitten kun on kirjastolle uudet lopulliset tilat on aika tehdä koulujärjestelyt. Kulttuuri? - kirjasto-monitoimitalo rakennetaan keskustaan, Voltin ja hotellin välissä olevalle kulttuuriaukiolle. Sitten siirretään toiminnot siihen ja voi aloittaa väliseinien rakentamisen ent kirjastoon.
      Siihen asti annetaan koulu- ja remonttirauha Ruotaselle, Rannakylään, Ikoselle kuin Emolahteenkin.
      Sitten nähdään vasta todellinen tilantarve.

      • Järjen

        Vedän siis käteen.


    • ehdoton

      Hienoa että kirjasto saa uudet tilat kunnon parkkialueineen.

    • KirjastonPaikkaonNytHyvä

      Siirtäkää kaupungintalon toiminta entiselle ammattikoululle.
      Kirjasto kaupungintalolle jos se on PAKKO siirtää johonkin. Tilaa on ja parkkipaikkoja . Kaupungin virkamiehillä ja valtuutetuilla on autot käytössään, matka ei ole pitkä AUTOLLA kulkien.
      Autottomia kirjaston käyttäjiä on paljon. Vanhukset kulkee usein rollaattorilla, pyörällä ja jalan. Pienten lasten vanhemmat vaunujen ym . kulkuvälineiden kanssa.
      Miksi revitään kaikki kerralla, kirjasto on nyt parhaalla paikalla, helposti koulaisten ja kyläläisten käytössä. Miksi kansaa ei kuunnella, Kuuleeko , näkeekö, ajatteleeko meidän valtuuttamamme henkilöt ITSE, vai eikö uskalla olla eri mieltä?
      Valtuutettu ja sivistyslautakunnan jäsen. Sinä itse olet vastuussa päätöksestäsi, muista se.

    • syyntakeisten.sepitykset

      "Muurin nuorista noussut huoli – nuorten päihteidenkäyttöön tullaan puuttumaan
      12.9.2018

      S-Marketin ja Osuuspankin takana kulkevalla muurilla viettää aikaansa nuorisoa, Sherwoodin metsänä tunnetulla läheisellä viheralueella päihteiden suurkuluttajia. Tämä on kombinaatio, johon halutaan puuttua rivakalla otteella.

      Pyhäjärvisten nuorten hyvinvoinnista on kesän aikana noussut laaja huoli. Vyyhteä purettiin viime viikolla Salmen koulun yhteisessä vanhempainillassa.

      – Kesän aikana on nuorten keskuudessa lisääntynyt ilmiö, johon liittyy muun muassa päihteiden käyttö. Se herättää huolta, avasi keskustelua Salmen koulun rehtori Anja Nilivaara.

      Nilivaara huomautti että parveilu kuuluu nuorten elämään, etenkin nyt lämpimänä kesänä. Huolestuttavaa on, että nuoret parveilevat Sherwoodin metsän läheisyydessä, jossa taas oleskelee elämäntavoiltaan kyseenalaista aikuisväestöä, kuten alkoholin suurkuluttajia, huumeidenkäyttäjiä ja väkivaltarikoksista tuomittuja. Sherwoodin väki välittää osaltaan päihteitä ja tupakkaa nuorille.

      Yleisön havaintojen mukaan nuoret ovat hyvinkin sinisilmäisiä ja tuttavallisissa väleissä Sherwoodin väen kanssa.

      – Osa porukasta on sellaista, ettei heitä saa terveydenhuollon henkilöstökään tavata yksin, mutta nuoret halailevat heidän kanssaan, yleisöstä pohdittiin.

      – Muutos nuorten käytöksessä verrattuna edellisiin vuosiin verrattuna on raju, eikä se tietenkään koske kaikkia nuoria, vaan pientä osaa. Koululla on pieni porukka, joka käyttäytyy levottomasti eikä piittaa säännöistä. Tupakoidaan näkyvästi ja häpeilemättä, poistutaan koulualueelta koulupäivän aikana ja sitten on tämä päihteidenkäyttö vapaa-ajalla, Nilivaara kertoi.

      Koulukuraattori Pentti Miettinen muistutti, että suurimmalle osalle nuoria riittää onnellisuuteen se, että heillä on kunnollinen kännykkä, ruokaa, mukavia harrastuksia, kavereita ja luottamuksellinen suhde vanhempiin. Valtaosa nuorista voi hyvin, mutta pieni osa voi hyvin huonosti."--
      http://www.pyhajarvensanomat.fi/sivut/muurin-nuorista-noussut-huoli-nuorten-paihteidenkayttoon-tullaan-puuttumaan
      ************
      Omaa pohdintaa ja väistämäön väittämä;
      Huume-päihdepommi tikittää jo yläaste-lukioporukoissa, muutama aikuisten säätö eli hölmö " kustannussiirto "siihen... Voi voi niin näköalttomilla paikkakunnan päättäjillä , virkamiehillä ja koulujen henkilökunnalla sekä lasten vanhemmilla ovat lapaset lattialla jossitteluissa menetetyn nuoren kasvuyhteisössä on slut ! Jahkailkaa vielä siistin ja hyvinvoivan oppimisympäristön sekoittamisessa, niin siinäpä se aika kuluu hukkaamisesta ajan saateisiin,.. Tiedätte paikkanne virkakierrossa ilmeisesti nyt, tekemättä tarvittavia päätöksiä, niin tulevaisuutenne niin tehtävänkuvanne on tyhmyytenne seurausten jälkihoidossa.

    • saattaayllättee

      Elekeehän hättäillä kirjaston siirron kanssa. Varmistukee ensin tullenekko uhan alla olevilta kouluilta päälukua niin paljoo .

      • Blomberg

        Lähtevätkö lapset Kiuruvedelle opinahjoon, tuli tuossa mieleen sekin vaihtoehto.


      • mundimalek

        Kyllä ne lähtee Rannankylän ja Ruotasen koulupiirin alueelta Kiuruveden opinahjoon.


    • sinnesinne

      Aivan sama jos perse kestää.

    • rannankylältä

      Minusta paljon lähempänä Pyhäsalmi on kuin kiuruvesi,lapsen parasta ajatellen.

      • Eitietoa

        Asiat olisivat paljon ymmärrettävämpiä, mikäli jaettaaisiin enemmän tietoa todellisista säästöistä ko. ratkaisussa. Yksi tärkeä seikka on myös se, onko kaupungilla jo ratkaisu valtion osallistumisesta uuden kirjastotilan rakentamiseen. Mikäli sitä ei ole, panee epäilemään ratkaisun järkevyyttä.


      • rauhamaahan

        Aloitetaanpa siitä että kouluverkon supistamiseen palataan vasta vuonna 2022 ja katsotaan sitten mihin kouluun koululaiset sopivat.


      • emokas
        rauhamaahan kirjoitti:

        Aloitetaanpa siitä että kouluverkon supistamiseen palataan vasta vuonna 2022 ja katsotaan sitten mihin kouluun koululaiset sopivat.

        Ja Höpö höpö Ei muuta kuin Kertarytinä eikä ainainen kitinä. kerranhan se kirpaisee Mutta sitten se on tehty ja hyvä tulloo!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe