On se kahvi sittenkin vaarallista.

syöpäää

95

8173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä_on_totuus

      "Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa tehtiin viime keväänä oikeuden päätös, jonka mukaan kahvipakkauksiin pitää siellä jatkossa laittaa syöpävaroitus kahvin sisältämän akryyliamidin vuoksi.

      Taustalla on Kalifornian osavaltion laki, jonka mukaan tuotteeseen pitää lisätä varoitus, jos se sisältää mahdollisesti terveydelle haitallisia ainesosia, siis mahdollisesti syöpää aiheuttavia tai esimerkiksi lisääntymiselle haitallisia kemikaaleja.

      Suomalaisten ruokavaliossa kahvi on yksi isoimmista akryyliamidin lähteistä – yksinkertaisesti siksi, että juomme sitä niin paljon. Pitäisikö siis huolestua?"

      --

      Suomessa suodatinkahvin sanotaan olevan yksi suurimmista antioksidanttilähteistämme, ainakin niille jotka eivät syö tarpeeksi kasviksia, siis sitä 500-1000 g päivässä, jota suositellaan. Jatkuvasti tulee tutkimuksia miten suodatinkahvi estää aikuisiän diabetesta, syöpää ym. Mikä on totuus? Kustaanko meitä silmään?

      • kemikaalipena

        Kahvi on mielenhallinnan väline


      • tutkitusti

        Kahvilla todettu juuri olevan lisää terveysvaikutuksia. Mutta onhan jenkit poistaneet jo kouluistaan kaikki terveelliset ruoka-aineet ja syöttävät tyhjää jellybellyjätettä nuorilleen, siis lukuunottamatta eliitin kouluja. Kahvi taitaisi olla ainut aines josta ne saisi vielä antioksidantteja, fytokemikaaleja ym.


        Kahvi sisältää tutkitusti eniten antioksidantteja, minkä takia se on terveellisempää kuin hedelmät ja vihannekset yhteensä: ainakin teoriassa.
        Kahvi ehkäisee lisäksi syövän syntymistä ja vähentää huomattavasti riskiä saada sydänkohtaus taikka aikuisiän diabetes. Tältä pohjalta on alettava vetämään johtopäätöksiä siitä onko kahvin kohtuu käyttö jopa terveyttä edistävä ja suositeltava tapa. Kun on oikein väsynyt, niin mikään muu ei piristä niin hyvin kuin kuppi tuimaa espressoa. Mitä mieltä olette, onko kahvi terveellistä?
        https://www.tiede.fi/keskustelu/2639/ketju/kahvi_on_terveellista


        Kahvi on oikea terveysjuoma - mutta tiesitkö, miten paahtoaste ...
        Kahvi on suurin antioksidanttien lähde eurooppalaisille ja etenkin pohjoismaalaisille, jotka juovat paljon kahvia. Kolme kupillista tavallista suodatinkahvia päivässä antaa elimistölle hyvän annoksen antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä ja pienentävät riskiä sairastua esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen.
        https://www.is.fi/terveys/art-2000005165196.html


      • bluu

        Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".


      • KiForce
        bluu kirjoitti:

        Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".

        Kahvi vai tee – tiesitkö, että molemmissa juomissa on paljon terveysvaikutuksia?
        https://www.idealista.fi/kahvi-vai-tee

        Suodatinkahvi, varsinkin tummapaahtoinen ja vihreä tee, siinä kova kaksikko.


      • Pres123

        Ei oooo.


      • Omataivot

        Kuulkaas, jos kahvi olisi noin terveellistä, suomalaisten pitäisi olla maailman terveimpien joukossa, ja niinhän ei ole. Itse lopetin kahvin juonnin 5 v. sitten ja nukun nykyään todella hyvin. Huomaan myös miten kitkerää kahvi on. Maalaisjärkikin sanoo, että jos rasvaisia papuja paahdetaan korkeassa lämpötilassa, syntyy karsinogeeneja, syövän aiheuttajia.


    • eikoskaanenään

      Sattuipa sopevasti, lopetin kahvin 4 pv sitten. Enään vieroitusoireina jatkuva haukottelu.

      • hapenpuutetta

        Haukottelu on merkki aivojen hapenpuutteesta. Suosittelen lääkkeeksi aamu- ja iltajumppaa. Paino on myös syytä pitää aisoissa.


      • bluu

        Ehkä kärsit univajeesta, siitä saattaa tolkuton kahvinjuominenkin johtua. Unta palloon niin elämä maistuu taas.


    • LisääKahviaa

      Itse olen juonut kahvia joka päivä jo noin 60 vuoden ajan. Päivässä menee sellaiset 5–8 kuppia kahvia.

    • vapaaAJATTELEVAonkija

      Lopetin kahvin käytön kun mikää muu ei auttanut verenpaineen laskuun .
      Ennen 105 /150 nyt 83/121 .
      Kokeile sinäkin.

    • rooibosteetä

      Empä haukotellut näin paljon kun join kahvia, koko ajan olo paranee ja haukotukset vähenee, onhan se selvää kun kofeiinia häipyy elimistöstä. Ylävätsakivistyksetkin on kadonneet ja unikin on syvempää, en tule enään palaamaan kahvin lipittelyyn koskaan.

      Sanovat, että kahvissa on kaikista eniten torjunta-aineita ym. myrkkyjä ja kaikkia ei edes vielä tunneta.
      Espanjassa entisiä huumeiden käyttäjiä kehoitetaan lopettamaan kahvin juominen kokonaan. Kuulin eräältä lähetystyöntekijältä.

    • harmittaa.käsiveto

      ruotsin mummo joi aina jotain kalliimpaa mömmötöntä kahvia, luulisin kahvin juojilla olevan varaa panna euro pari lisää hintaan ja katsella jos on joku tuommonen

      itse ostanu luomu kulta katriinaa pitkän aikaa kun ei hinta eroa ole ollenkaan

      en kyl tiedä sen enempää onko happoja vähemmän tai jotain mömmjä

      oliko se sinihappo mistä mummo puhui tai sitte tuo akryyli?

      mummolla oli myös joku ohjepaperi missä oli silmien voimisteluun ohjeita tai itsellä, että näkö paranee ja ei tarvi laseja

      olen koko ikäni vuosikausia harmitellut mihin se paperi hävinnyt, olis aikaa pyöritellä silmiä ja tehdä harjoituksia että vois heittää lasit roskiin tai keirrätykseen ambomaalle

      ilma kallista laseria

      • SuomenPappa

        Ei luomukahvilla ole mitään merkitystä akryyliamidin saannin kanssa, muistaakseni sinihappoa laitettiin ennen maitoon, jotta se säilyi pidempään, maitokahvista määrä lienee aika olematon ja siinäkin myrkky tulee maidosta, ei kahvista, mustana voi juoda turvallisesti, lehmän maito on tarkoitettukkin ainoastaan vasikoille...
        Kalliista laserista n 10%leikatuista saa elinikäiset parantumattoman vakavat oireet, laser silmien leikkaus on todellista venäläistä rulettia, kannattaa etsiä se jumppapaperi tai käyttää laseja :)


    • supermyrkky

      1. Kahvi näännyttää aivojen hyvän olon välittäjäaineet

      Kofeiini vahingoittaa kykyämme tuottaa hyvän olon kemikaaleja. Esimerkiksi serotoniini on kemikaali, jota useimmat meistä eivät saa tarpeeksi, mikä voi johtaa masennukseen. Kofeiini taas kuluttaa serotoniinin loppuun. Yksinkertainen totuus on, että kofeiini on halpa piriste, joka tuhoaa kehomme hyvän kemian.

      2. Kofeiini vahingoittaa lisämunuaisia

      Lisämunuaisia pidetään elinvoiman varastokeskuksena, perimässäsi olevana energiasäiliönä. Ne auttavat tuottamaan aivokemikaaleja, jotka saavat ihmisen tuntemaan olonsa energiseksi, keskittyneeksi ja valmiiksi työskentelemään.

      Kofeiini sitä vastoin on keskushermoston stimulantti, joka saa lisämunuaiset tuottamaat adrenaliinia – hormonia, jota keho tarvitsee hätätapauksissa. Kofeiini kuitenkin myös rasittaa lisämunuaisia. Jos kofeiiniherkkyytesi on heikentynyt tai olet yksi niistä ihmisistä, jotka väittävät voivansa nukkua kolme espressoshotin jälkeen, lisämunuaisesi ovat todennäköisesti lakanneet vastaamasta. Tämä altistaa sinut monille terveysongelmille.

      3. Kofeiini alentaa seksihaluja

      Kun lisämunuaiset ovat rasittuneet, ne eivät tuota riittävästi seksihormoneja, kuten testosteronia. Alhainen testosteroni = vähäisemmät seksihalut.

      4. Kofeiini vahingoittaa hedelmällisyyttä

      Naiset tarvitsevat riittävän määrän progesteronia tullakseen raskaaksi ja kantaakseen lapsen loppuun asti. Kun olemme stressaantuneita, kehomme vaatii yhä enemmän kortisolia. Lisämunuaisten rasittuessa keho ei pysty tuottamaan riittävästi kortisolia, jolloin keho käyttää kortisolin valmistukseen niin paljon progesteronia kuin se tarvitsee.

      • puolukoitapoimimaan

        PAHINTA KAHVISSA/KOFEINIISSA ON SEN KANSALAISILLE AIHEUTTAMA JATKUVA, JOKAPÄIVÄINEN ORJUUS. VAPPAA SUOMEN MIES/NAINEN EI IKUNAS MOISEEN SUOSTU!
        JA MIETIPPÄ HIUKKA TERVEELLISSYYTÄ: KUMPI VIKSUMPI, TERVEELLISEMPI NAUTINTOAINE: NAURIS, LANTTU, RETIISI, OMENA, LUUMU, MUSTIKKA, PUOLUKKA, MUURAIN, MESMARJA VAI KAHVI?


    • siinäpäse

      Tummapaahtoinen kahvi sisältää vähemmän akryyliamidia kuin vaaleapaahtoinen – ja nimenomaan näin päin. Tämä johtuu siitä, että akryyliamidia muodostuu erityisesti kahvin paahtamisen alkuvaiheessa. Kun paahtamista jatketaan pidemmälle, jo muodostunut akryyliamidi alkaa korkeissa lämpötiloissa hajota ja sen pitoisuus kahvissa pienenee.

    • vettäkövain

      Mitä juotte kahvin sijasta?

      • Vaihtoehto

        Vinettoa ja Sorbusta.


      • china.black

        Kiinalaista mustaa teetä


      • kampsua
        Vaihtoehto kirjoitti:

        Vinettoa ja Sorbusta.

        Gambinaa


      • CofeTimeInForEnglish
        kampsua kirjoitti:

        Gambinaa

        Kahvilikööriä!


      • jos.voisin

        Vettä suoraan lähteestä.


      • lahjottututkija
        china.black kirjoitti:

        Kiinalaista mustaa teetä

        Kiinalaisen mustan teen on tutkittu aiheuttavan lyhytkasvuisuutta


      • vanhinvoitehista

        Vettä.


    • Kauhea.myrkky

      5. Kofeiini aiheuttaa unettomuutta

      Kaikkihan tietävät, kuinka tärkeää on saada rentouttavaa unta yön aikana. Kofeiini kuitenkin vähentää unen määrää ja tutkimusten mukaan yli 2-3 kupillista kahvia päivässä juovilla unen laatu on huonompi.

      6. Kofeiini aiheuttaa aliravitsemusta

      Kofeiini estää tiamiinin, B-vitamiinien, kalsiumin, mineraalien, natriumin, kloridin, kaliumin, magnesiumin ja sinkin imeytymistä. Kaikki nämä ovat elintärkeitä hyvälle terveydelle.

      7. Kofeiini nujertaa vastustuskyvyn

      Glukokortikoideiksi kutsutut hormonit, joihin kuuluu myös kortisoli, toimivat vastustuskyvyn jarruna. Tiedemiehet ovat havainneet, että ylimääräinen glukokortikodien tuotanto (joka johtuu stressistä ja kofeiinista) voi perusteellisesti nujertaa vastustuskyvyn.

      8. Kofeiini lihottaa

      Kilpirauhasemme kontrolloi aineenvaihduntaamme. Kilpirauhasen vajaatoiminta johtaa hitaaseen aineenvaihduntaan ja sitä kautta lihomiseen. Kofeiini rasittaa lisämunuaisia, ja kilpirauhaset toimivat niiden kanssa yhteistyössä. Tarvitsemme terveet lisämuniaiset, jotta kilpirauhanen toimisi kunnolla. Jos siis rasitat lisämunuaisiasi kahvilla, hidastat samalla aineenvaihduntaasi.

      • kahvionmyrkkyä

        Mulla kahvi lisäsi epilepsiakohtauksia ja neurologi onkin kieltänyt sen nyt kokonaan. Kuten alkoholinkin.


    • Sen_verran_haittoja

      on kahvinjuonnista, että sille olisi paikallaan panna ainakin pieni parin euron haittavero per paketti. Tämä ohjaisi kansalaisia terveellisempään elämään, ja tuottaisi rahaa valtion tyhjään kassaan. Kahviin läträtään usein myös sokeria. Sellaisia määriä että päivittäinen sokerinsaanti ylittää kaikki maksimirajat. Näin aikuisiän diabetes ja muut ylipainon vaivat ovat yleistyneet.

      • kirstuun-kilahtaa

        Kun raha kirstuun kilahtaa, niin kahvi myrkystä terveelliseksi vilahtaa?

        Ruoallekin pitäisi laittaa sellainen 1000 %:n haittavero, kun kansalaiset on ylipainoisia.


    • desimies

      Kuinka paljon kofeiinia on nutittava, että siitä on haittaa? Kuinka paljon kofeiinia on yhdessä kahvikupillisessa, yhdessä desilitrassa?

      • nautittava

        Nautittava siis.


      • kovahuume

        Kupillinen (1,25 dl) kahvia sisältää noin 100 mg kofeiinia ja kofeiinitonta kahvia sisältää 8,6–13,9 mg kofeiinia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini

        Melkoiset vaikutukset kahvihuumeella. Ei taida moni mielenterveyspotilaaksi diagnosoitu tietääkään, että aivan ensimmäiseksi kannattaisi lopettaa kahvittelu.


    • kokeilkaa

      Rooibos tee on hyvää, käy jopa kylmänäkin. Eikä ole kofeiinia.

    • maksa.vinkuu

      9. Kofeiini voi vahingoittaa maksaa

      Kofeiini hajoaa maksassa entsyymien avulla. Mitä enemmän entsyymejä prosessiin tarvitaan, sitä vähemmän niitä on saatavilla muiden kemikaalian hajottamiseen verenkierrossa. Liiallinen kofeiininkulutus saa siis maksan toimimaan vähemmän tehokkaasti.

      10. Kahvi on tuote, johon käytetään eniten tuholaismyrkkyjä maailmassa

      Kahviin suihkutetaan runsaasti tuholaismyrkkyjä, ja sitä kasvatetaan kemiallisilla lannoitusaineilla. Monet näistä saattavat tappaa jopa työläisiä. Paahdetusta kahvista on tutkimuksissa löydetty yli 1000 eri kemikaalia. Näistä kemikaaleista 19 on tunnettuja karsinogeeneja. Kofeiiniton kahvi on itse asiassa jopa pahempaa, koska kofeiinin uuttamiseen käytetään kemiallisia liuottimia.

    • Siinähänliimaavat

      Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat.

      Akryyliamidi ei ole ainoastaan teollisissa elintarvikkeissa esiintyvä yhdiste, vaan sitä muodostuu myös kotitalouksien ruoanvalmistuksessa.

      Eli aika paljon uusia tarroja tarvitaan, jotta tilanne saadaan haltuun......

    • Mikälietutkimus

      Moni teen juoja naureskelee kofeiini narkkareille eli kahvin juojille mutta myös teessä on yllättävän paljon kofeiinia. Joissakin 100mg kuppi.
      Kahvi on pikkutekijä syöpä vaarallisena versus alkoholi.

    • aapeliko

      Hah hah, Suomessa on juotu iät ajat kahvia ilman ongelmia, toki kohtuukäyttö on parempi kuin liikakäyttö. Kaikki pihvien, makkaroiden ym. paistamiset on ongelmallisia, niissä sitä amidia vasta irtoaa mutta kuka mitenkin. Itse en ainakaan meinaa kahvin juontia lopettaa.

      • tervaa.keuhkoon

        Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.


      • Näin_on_asiat
        tervaa.keuhkoon kirjoitti:

        Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.

        Vaan eipä uskalla valtiolliset valehtelulaitokset kuten THL tunnustaa tupakankaan osalta sitä tosiasiaa, että suurin osa keuhkosyövistäkin johtuu asbesti altistuksesta, ei tupakasta. Lisäksi syöpä todellisuudessa vaatii sen virheellisen geenin syntyäkseen, eikä todellisuudessa suurimmalle osalle tupakoijista milloinkaan tule keuhkosyöpääkään. Kirjoituksella en puolustele sen enempää tupakoivia tai tupakoimattomia, faktat on vaan tuotava julki, jokainen vastaa omista tekemistään, polttaako, juoko kahvia, käyttääkö energia höpö höpö lamppuja vai ei, yhteenkään asiaan ei kenelläkään toisella ole nokan koputtamista.


    • Kahvimummo

      Vaimolta leikattiin just puolet mahalaukkua pois ja samoin pätkä suolistoa, syy kahvin.

    • aapeliko

      Oletko varma että syy oli kahvin, ettei vaan olisi vienereiden, pekonien ym. rasvaisten ruokien? Voihan sitä olla allerginenkin melkeen mille vaan, itse olen pähkinöille.

      • Eikiitos.kahvi

        Kyllä varma juttu, patologi oli tutkinut mahalaukun, kahvi tekee kuulema mahalaukulle saman, mitä tupakan terva tekee keuhkoille, eli tukkii huokoset.


    • Onvaarallista

      Juu, on se vaarallista. Kielletään heti

    • kahviompahhoojaorjuuttav

      pahinta, raskauttavinta tuossa pahammakusessa ryypättävässä on sen ikkuinen, orjuuttava vaekutus!
      kuunaa en sitä sietee suattasj, että joku minuva aenet tae jopa juomakiik komentasj.

    • juupaseipäsjuuei

      Kahvi johtaa vahvempiin aineisiin, kun tarvitaan taas lisää piristystä. Sitä paitsi kylmä kahvi kaunistaa jos pystyy juomaan tarpeeksi.

    • KahviOnTerveellistä

      Paljon tärkempää olisi laittaa sokeripussin varoitus, samoin karkkeihin, vehnäjauhoihin. Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria.
      Jenkeissä kahviksi luetaan varmaan jotain muuta kuin mitä meillä.

      • glukoosia-aivoille

        "Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria."

        Näinköhän.
        Ainakin aivoista tiedetään ettei ne kuluta juuri muuta kuin glukoosia.


    • kahvi_on_pilveä

      Jos juo kahvia vain harvoin on helppo huomata että huume se on.
      2 mukillista ja on kuin jossain pilvessä.

    • EnTykkääääää

      Ei kai, mutta pahaa se on!

    • eisaludoa

      Olen ollut nyt 3 viikkoa täysin ilman kahvia, aina vaan paremmalta tuntuu, kaveri sanoi tänään kun sanoin kahvin lopettamisestani, että sen juominen ei häneen vaikuta mitenkään, hän kuulema voi juoda sitä vaikka kuinka paljon, en tiedä, toiset ehkä voivat, mutta tämä kaverini on kyllä aika levoton tyyppi ja valittaa huonounisuutta sun muuta, niskajäykkyyttä, päänsärkyä, jne, eivät kaikki hänen vaivansa tietysti ole kahvin syytä mutta eipä kyllä voine varmuudella sanoa, että runsas kahvin juominen ei häneen vaikuta.
      Jo yksin tuo akryyliamidi riittää syyksi minulle lopettaa kahvi kokonaan.
      Äitini joka on 78 v juo kahvia alituiseen ja hänessä on levottomuutta kans ja hän ei kykene keskittymään lehdistä nykyään lukemaan kuin otsikot, eikä jaksa, eli ei pysty keskittymään edes tikkaamisen enään, mistä hän piti ennen. Tällainen hän on ollut noin kymmenisen vuotta.
      Juon nykyään rooibos teetä joka on tavattoman hyvää ja vieläpä terveellistä.

    • mark3833889383

      Älkää langetko stereotypioihin vain siksi että joku muukin tekee sitä.Kahvi on turha aine millä ei tee yhtään mitään.Sitä ei tarvita yhtään mihinkään ei heräämisiin virkeyteen tai mihinkään muuhunkaan.Lisäksi se maistuu pahalta.Miksi maksaisin siitä.Samaa sarjaa tupakan kanssa.Ei hyötyä vain rahan ja terveyden menoa

    • ihanne_ihmisen

      M.A. Numminen on joskus kirjoittanut novellin "Energiansäästäjä".
      Kuvaa selvästikin modernia ympäristötietoista ihanneihmistä.

    • Paikallaan_olisi

      Jassoo, taas kaiken maailman kukkahatut vauhdissa. Olisi paikallaan myös varoitukset radioon, televisioon, lehtiin, että medioihin, kun näytetään tätä pipilän sakkia eduskunnasta loppumatomine valheineen, että kyseiset ääliöt aiheuttaa rajun verenpaineen nousun, ja armottoman vitu...ksen. Onneksi moisia hallituksen ääliöitä en ikinä ole äänestänyt, eikä sellaista päivää myöskään tule koittamaan.

    • vesiseppo

      Kahvissa on torjunta-ainejäämiä, mutta kofeiinilla näkyy olevan yllättäviä sivuvaikutuksia. Täytyy yrittää vähentää kahvin litkimistä ja katsoa, miten veriarvoille ja ololle käy.

    • sehäntiedetään

      Kahvi on oikein juotuna energiaa antava juoma. 3-4 kuppia(1 cup1,5)dl päivässä jos juot enemmän saat mahahaavan, sehän on tiedetty ammoisista ajoista lähtien että liika on liikaa, oli se vaikka hempukkaa.

      • cecekoe

        Kermaa ja sokeria lisäksi niin onhan mahtava maku. Ja keitin ; ei mitään lämmintä tuottavaa Moccamasteria.


    • Kokemuksesta

      Kahvi on toksiininen ainesosa sisäelimille.
      Ja sokeri on myrkkyä keholle. Varsinkin kahviin sekoitettuna.

      Molemmat lisäävät mahdollisuuttasi sairastua diabetekseen. Syöpäkään ei ole yhtä v#ttumainen elämänkumppani kuin sokeritauti.

      • potusta-sokeria

        Sokeri sinänsä ei diabetesta aiheuta.
        Sitäpaitsi kaikki nautitut hiilihydraatit hajoaa elimistössä sokeriksi, sikäli kun ensinnäkään hajoavat.
        1 kg tuoretta perunaa syötynä vastaa 200 g sokeria. Monikaan ei kerralla vedä naamaansa 100 g sokeria, mutta helpostikin 500 g perunaa, mikä vastaa samaa sokerimäärää.


    • näinhänsemenee

      Mitä pelottelua. Tiedän monta pitkään elänyttä kahvinjuojaa, jos pelkää sokeria, voi kahvin juoda maidolla(jauha kahvi itse myllyllä, on niin hyvää ettet tarvitse sokeria).
      Tauteja on monenlaisia, se mikä sopii toiselle , ei välttämättä sovi toiselle. Kohtuus käyttöön, niin hyvin pärjää, joi sitten kossua, kahvia tai vettä, vedestä voi tulla liikaa nautittuna paha nestepöhö ja vitamiinien vajaus, koska ruoan sisältö laimenee liikaa, eikä hyvät vitamiiinit pääse imeytymään.
      Kahvi oikein nautittuna on elämän nautintoja, niinkuin kossukin ja vesi.

    • terveellistäon

      Oopiumiteen voisi ainakin laillistaa, Intiassa toisilla alueilla paikallishallinnot antavat sitä juoda ihan vapaasti.

      • nuppi.nuppi.kotanuppi

        Kasvattaminen on laillista, joten tuskin kukaan huomaa jos pari kotaa tipahtaa kattilaan veden sekaan. Mummothan sitä kasvattelee flunssateeksi, ja siihen tarkoitukseen varmasti erinomaista onkin.


    • Kulttuurin.kääntöpuoli

      Kaikki on vaarallista liiallisesti käytettynä, tai jos juot/syöt joka päivä vain yhtä ja samaa asiaa etkä mitään muuta. Jos juot kupin tai kaksi päivässä, niin ei ole mitään syytä huoleen, ellet sitten itse koe kofeiinin häiritsevän unensaantiasi.

      Kohtuukäyttö ja ruokavalion monipuolisuus on kaiken A ja O.

    • Nuorenanukkuneet

      Kahvi on mielenhallintaa, kuten opiumikin

    • huumetta
      • kyyn.hakkelus

        Me piffiläiset viittaamme tumpullamme kahville, juomme vain ruusunmarjateetä liiman kera.


    • kahvinarkit

      Laillinen huume. Itselläni kolisee niin lujaa että max. yhden kupin voin juoda päivässä.

      Hassua kuinka jatkuvasti kahvia lipittävät eivät pidä itseään narkomaaneina.

    • kofeiinimyrkky

      Kokeileppas sanoa kaverille joka tulee käymään, että keitänkö kahavit, sitten sano vähän ajan päästä että ei vaitiskaan, enpäs viiti keittääkään. Jo alko alahuuli meneen kaverilla mytrylle vaikka sanookin että joo ei, en ois juonutkaan. Ei saanutkaan huumetta.
      Mulla ainakin alkaa kuulua vasemmasta korvasta sellasta vihellystä jos juon enempi kuin 2 mukillista kerralla. Verenpaine vai mikä lie.

    • ripatti

      Kylmä kahvi on terveellisenpää kuin kuuma, ainakin silloin kun sitä kaatuu munille aamukiireessä.

    • terveellistä
    • roskaPostiiii

      Suomessa otetaan käyttöön entisaikojen pääkallo luurankoineen leima käyttöön . Se tatuoidaan jokaisen kämmenselkään muistuttamaan että elämä on EPÄTERVEELLISTÄ jokaiselle . Hyvä näi.

    • öööhörrrrps

      Kahvi ja muut tuotteet ei ole itsessään myrkyllisiä, vaan myrkkyä syntyy valmistusprosessissa.

      "Akryyliamidia voi muodostua elintarvikkeisiin niiden valmistuksen yhteydessä, kun tärkkelyspitoisia elintarvikkeita friteerataan, paistetaan uunissa tai rasvassa tai paahdetaan korkeissa lämpötiloissa (yli 120 oC). Keittämisen ei ole todettu lisäävän elintarvikkeen akryyliamidipitoisuutta.

      Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat."

    • menetiedä

      Jotkut alttiimpia kuin muut, ja sen syövän voi saada mistä tahansa.

    • XXCCXX

      Itte juan kahvia 3-8 mukillista päivässä,eikä vaikuta uneen eikä keskittymiseen.Aamulla ei lähre kone ja aivot käyntiin ilman kofeiinia ja paria tupakkia.Sumpin pihinää,muki tolkulla:-)

    • Haitallista

      Kyllä , se ei ole kovin terveellistä ! Kerma neutraloi jonkun verran kahvin haitallista vaikutusta !

    • Sotilaskärpänen

      1800 luvulla rahvas joutui jalkapuuhun kirkon etee oli niin syntistä juomaa ,, Papisto porvarit lääärit apoteekki ym rantarosvot käyttivä kafeeta.. 64 ikä kafeeta vähintäin litra päivässä joi milloin vaan ei mitään En maidon ym lisukkeiden kanss kylläkään sokeri pulla joku muu noilla.. Ei verenpainetta ei sydän ongelmia paino aika ok intohimot kohdilaa aineen vaihdunta ok .. Käyttänyt etupäässä merisuolaa ruoka hommssa joskus jodipitoista 5-10 ketaa /kk tuoleen,, ja 100 lähelle suunitelmat elää .. Asenne elämää oltava kohdilaa se autaa elää rennost kaikkea sopivasti työ rahaa seksiä yleensä nautintoja ihmissuhteiita ym ym..

      • nyt.loppui

        .....ja tähän loppuin paahtimoiden maksettu mainos!


    • Kahvisyöpä53

      No jos syöpä kiinnostaa nii ei muuta ku kahvia lipiitämmään

    • Yuuiiii

      Puoli vuotta ilman mitään kofeiinipitoisia juomia. Olo aivan uskomattoman pirteä. Alkuun oli tosiaan kovat vierotusoireet esim.jäseniä kolotti tosi rankasti n. viikon mutta sitten alkoi hiljalleen helpottamaan. Nykyään ei edes kahvin tuoksu houkuttele, siihen myrkkyyn en enää lankea tuli mitä tahansa ns. terveysväittämiä.

    • ajallista

      Yhtä vaarallista kuin leipä. Kun aikansa nauttii, tassuttelu maan päällä päättyy.

    • tappava.aine

      Kahvi tappaa suoliston ja mahalaukun

    • tutkitaas

      suomeen kahvi tulee papuina olis kohtuulista että täällä tutkittais puolueettomasti rehellisesti

      julkaistais TULOS onko siinä paljon myrkkyjä terveellisyydestä nyt ei lie paljon ole pohjaa.

    • vaarallistako

      Kahvi on maksalle vaarallisempaa kuin alkoholi kohtuukäytettynä.

    • otapääpoismunperseestä

      Kahvi on todellakin vaarallista. ylen tekemän tutkimuksen mukaan, jokainen kahvia juonut on kuollut tai tulee kuolemaan.

      • pidävaanpääsiperseessä

        Kofeinistin sydän on loppu 50-60 vuotiaana, loppuelämä on vammaisena kuoleman odottelua.


    • vettäjuh

      tämä maailma on tiedettä täynnä kaikki ollaan itsemme tietopankki.
      toinen syö lihaa toinen kasvikset niukalla energiamäärällä ihminen rupsahtaa ennen aikaan.
      jos joutuu sairaalaan siellä laihtuu .

      niin leipä kuin kaikki vuoronperään julistetaan aiheuttavan kuolemaa.

      • markkinointia-piiloMaino

        Veden juominen on parasta. Kahvin ostaminen ja laittaminen käy terveyden päälle jo itsessään. Kahvin juominen on pahaksi hampaille ja sisältää karsiogeenistä kemikaalia. En joisi, ihme että jotkut pakotetaan juomaan kahvia sivistyneisyyden nimessä (koulussa kotitalous tunneilla, kotona vanhemmat/isovanhemmat).

        Tupakka/nuuska yllämainitut asiat mutta paljon suurempi haitta käyttäjälle.

        Lihavuus vie hyvän elämänlaadun pois. Aiheuttaa huonoa ryhtiä, laiskuutta (energian puute), diabetestä, liikkuvuuden vähentymistä. Vaikeuttaa elämää paljon enemmän kuin kahvin juonti. Hoitasin tämän alta pois suuremmalla prioriteetillä kuin kahvi addiktion. Päihteet ovat 1., sitten 2. lihavuus ja lopulta 3. kahvi.

        Varo mielikuvien luojia mediassa. Varo myös muiden puheita, sillä he saattavat toistaa näitä luotuja mielikuvia tietämättään.


    • Kaffet

      Voi näitä höpöjuttuja! Tuokin tutkimus että kahvi estää diabeteksen tulon, Suomessa juodaan valtavasti kahvia ja täällä on eniten diabetestä ihmisillä, et silleen... Eli en usko mihinkään tutkimuksiin, kaikkein vähiten amerikkalaisiin. Nyt keitän kupin hyvää Presidenttiä!

      • älä.valehtele

        Älä valehtele itsellesi, keität kuitenkin koko pannullisen ja vedät siihen kourallisen sokuria ja desin kermaa, sillä musta kahvihan ei ole hyvää, kahvin maku on pahaa ja kitkerää, sokuri ja kerma on hyvää


      • fege

        Kahvi ei liity mihinkään diabetekseen, vyötärölihavuus, rasvainen ruoka ja liiallinen sokeerin käyttö liittyy.


    • LaJolla

      Istun tassa kahvipurkkini kadessa, tai ainakin nappaimiston vieressa. Kahvi om pakattu Californiassa noi kuukausi sitten, ei siina ainakaan viela ole varoituksia syovasta tai mistaan muustakaan harmista. Joten jatkan paheitani.

    • Kaffemanta

      Onkohan sitä suodatettua kahvia tutkittu, kun myrkkyjä on tutkittu, vai onko ennustettu poroista Suodattaminen kun poistaa ainakin kolesterolin. Aika paljon outoja uskomuksia näissä kommenteissa, ja kahvinjuojien paheksumista. Siitä saakka, kun sotamme loppuivat, kahvin kulutus ja suomalaisten keski-ikä ovat nousseet. Kuulun niihin, jotka lapsena opetettiin juomaan kahvia. Nyt lapset ja nuoret juovat kahvia vähemmän, mutta ovat sairaampia kuin nuoruudessani oltiin.

    • semmoista
    • maksantuhoaja

      Kahvi tuhoaa maksan

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1686
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      748
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      727
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe