sound settings

soundit

Äänet, sound settings: saan sieltä äänet. kahdesta kohtaa
- digital output (/s/pdif) Built-in audio
- digital output (s/pdif) 1.1 hub root
Mielestäni tuo 1.1 hub root antaa paremman äänen. Mitä eroa näillä on?
Se ei vain pysy kauaa tuolla "1.1 hub root" kohdassa vaan siirtyy "Built-in audio" kohtaan omia aikojaan, ja joudun sen laittamaan takaisin.

6

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiAavistustakaan

      Mitä erillisiä kovaäänisiä (TV, näyttöpääte, kuulokkeet yms.) sinulla on? Ääni meee niille jotakin kautta. Onko erillistä äänikorttia? 1.1 hub root liittyy jotenkin USB:hen.

      Ääntä voi kuunnella erilaisista videoista, äänitiedostoista, CD/DVD/Blu-ray/USB asemilta lukemattomilla eri sovelluksilla. Niillä on omat oletuksensa. Keksit kyllä kokeilemalla mitä tapahtuu ja milloin ja saat ratkaistua "ongelman".

    • soundit

      Pöytäkoneessani tosiaankin on kiinni usb:n kautta menevä Music streamer (dac), joka on yhteydessä rca johdon avulla vanhaan, isoon vahvistimeen. Musiikki tulee kaiuttimien kautta.
      Ilmeisesti tämä dac ei toimi ellei ole tuo "hub1.1" asetus.
      Olen ollut hyvin tyytyväinen tähän music streameriin, ainoa ongelma on ollut ajoittainen pätkiminen (ei usein) ja sitten se, ettei se aina pysy siellä "hub 1.1" kohdassa.
      Nyttemmin olen ajatellut, että olisi pitänyt ostaa hyvätasoinen kuulokevahvistin dac, jolloin kuulokkeilla olisi saanut netistä kuunneltua korkeatasoista ääntä kuulokkeiden kautta. Onhan vahvistimessa tietysti kuulokeliitäntä mutta se ei ilmeisestikään ole samaa tasoa erillisen kuulokevahvistimen kanssa.

      • oman_virittelijä

        Jos saat jotenkin äänet vahvistimellesi spdif-muodossa, niin luultavasti saat sieltä myös ne paremmat äänet. Mitä pidempiä matkoja siirrät ääntä analogisena linjatasoisena signaalina, sitä enemmän siihen häiriöitä kertyy..
        Tuollainen usb dac:n pätkintä saattaa hyvinkin johtua huonoista kontakteista liittimessä. Tai sitten se on driveri-ongelma, jolloin ratkaisu voi löytyä googlaamalla kohtalotovereita.
        Olen jossakin nähnyt spdif upgrade-kittejä, jotka upgreidaa vanhan levariliitynnän digitaaliseksi. Nykyään kun aika harvalla em. on enää käytössä ja muista tuloista voi olla vähän pulaa muutenkin noissa vanhemmissa vahvareissa niin pidin ihan viksuna ideana, sillä kun sai vaikka tietokoneen cd-aseman spdif-liitynnästä syötettyä äänet vahvariin.


      • EiAavistustakaan

        Sound Setting:issä on lueteltu kaikki vaihtoehdot. Joku niistä on oletuksena, jos olisi kaksi (tai useampi) toimiva vaihtoehto tarjolla kuuntelulle. Minulla esim. TV-näyttöpääte (HDMI-kaapeli).

        Jos sinulla ääni voi mennä vahvistimelle vain sen USB-portin kautta, niin ei kait sillä ole mitään merkitystä mitä Sound Setting-asetuksissa on korostettuna. Todennäköisesti aina eka! Sehän liittyy enemmänkin sen Sound Setting-ikkunassa näkyvien muiden toimintojen valintaan ja niiden testauksiin ja asetuksiin.


    • Ääni on usein ongelmallinen. spdif ei sisällä monikanavaa ym. nykyisiä formaatteja ja poistunut käytöstä. Leffojen äänet pitää muuttaa ennen ulospukkaamista. Pitää tarkistaa ettei tehdä turhaa resamplausta. Eli äänen voit saada suoraan sinne DAC:iin tai PC:n äänikortin kautta. Sitä ennen on tietty äänipalvelin. Parhaan äänen saat esim. CD formaatista kun tunget ne bitit suoraan DAC:iin. Esim Windows resamplaa CD äänen.

      vahvistimen levysoitinliitäntä sisältää RIAA korjaimen ja en suosittele sen käyttöä muuhun kuin levyjen soitteluun. Liitännöistä usein pulaa vanhoissa ja uudemmissakin vahcistimissa. Itsellä kaikki HDMI-liitännät käytössä av-vahvistimessa. Noita saa käytettynä halvalla.

    • Tietokoneen BIOS -asetuksista voit ottaa integroidun äänikortin pois toiminnasta jos käyttöjärjestelmäsi jostain syystä suosii sisäistä äänikorttia ulkoisen sijasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe