Sana Sunnuntaiksi!

aanstakeskustaa

56

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onneksi

      turvettakehiin!

    • valiovaatii

      aiemmin oli ettei rasvasta maitua, sinnusta maksettiin himpu enemmäm, nyt siis pitää olla rasvasta maitua, lypsäjättären tykyttää kupillinen omastaan sekaan, tai sitten hirvi tai pari lypsyyn, hirven maitu on 10 rosenttista, tais oll jopa 14 rosenttista, sitä valkuaista ei kyllä tämän kesän rehuista heraha, joten kananmunia rikkua sekaan, ja hinta nousee..vai nouseeko tuotteesta saatava enemmän.
      Miksi nyt on kriteerit muuttuneet, se johtuu pakotteista, maidosta dsaatava enemmä voita ja valkuaista, niillä rupiaa rahaa tulemaan..Putinilta.

    • onsyntynytkiertotalous

      ..nivainkunonpakotteet, höh, niin on P-K-aankin, mutta venäjä ja kiina himppusen avustaa, sese rumppia korpee.

    • rajarailonaaukeeedesäitä

      .. Suomen maataloustuotteitten viennistä on tehtä #ilmasilta Venäjälle ohi rumpin ja EUn, kuten -45 teki länsi ilmasillan avustaen silloista vielä jakamatonta Saksaa, meitin PM on lentokonee jolla tekee avausmatkan 80 kg voita Putinille, sitten kaikki lentsikan omistajat vuorostaan tekevät saman ja jos on tukikohta esm Kuusamossa siitä vois kelkkoa useammastikkin.

      • ripaskaa

        ..kelkkoa siis Putinille voita ja mikä vielä etua, ne Venäjän maatuskat ihanat naiset, niin sanoi kerran eräs kapteeni en nyt muista nimee, mutta sanoi, että , no.. mitäpä se tähän voin vientiin kuuluu


    • tikitalisoitutuotanto

      robottiin kai lienee helppo hitsata sivusäiliö josa 14 % hirvenmaitua josta árobotti annostelee tarpeen mukaan taigqa siis rahatarpeen mukaan rasvaa lehmänmaituun, tikitalinen mittari mittaa pitoisuutta ja laskee näytölle paljonko sillähetkellä on litrahinta, isäntä laskee kärkkäisen erääntyviä paljonko niistä kertyy ja syöttää robotille tiedon, robotti reagoi välittömästi lisäten rasvaa..

    • tuottajatrasvassa

      ..kuitengin, uudet kriteerit on keksinyt Valio kompatakseen vähentyvän maidonjalostuksesta saatavan, ei suinkaan lisätäkseen tuottajan saatavaa.

    • jambbasua

      ,, sillä; ennen liittymistämme EU, v1995 tuottajan saama lt-hinta maidosta oli n 0,60€/lt(em hinta muutettu mk-tasosta) kun se nyt perushinta on n. 0,32€ lt, elikkä paljon pitää Lypsikkiä syöttä jotta rasvat kohoo.

      • täyttyyköriterit

        jos Valion tiedotteen ymmärtää niin, että maidossa olevasta vedestä ei enää makseta vaan kuiva-aineesta, niin silloinhan maidontuottaja-hinta putoo 84%, sillä se on maidossa oleva veden määrä.
        Hintaan 0,045e/lt, elikkä rasvan ja valkuaisen kontolle jää kovat kriteerit, ettei tuottajahinta putoo siitä mikä se nyt on.
        Markkinat jossain on siis lupautunut rasvasta ja valkuaisesta maksamaan valiolle kovan hinnan, vaiko tuottajat sen joutuu maksamaan.


      • valinnanvapauss
        täyttyyköriterit kirjoitti:

        jos Valion tiedotteen ymmärtää niin, että maidossa olevasta vedestä ei enää makseta vaan kuiva-aineesta, niin silloinhan maidontuottaja-hinta putoo 84%, sillä se on maidossa oleva veden määrä.
        Hintaan 0,045e/lt, elikkä rasvan ja valkuaisen kontolle jää kovat kriteerit, ettei tuottajahinta putoo siitä mikä se nyt on.
        Markkinat jossain on siis lupautunut rasvasta ja valkuaisesta maksamaan valiolle kovan hinnan, vaiko tuottajat sen joutuu maksamaan.

        kuluttajahan se aina ensisijainen maksaja on, tässä tapauksessa siis jos voin hinta nousee vaikapa 50 % niin sitten vironperältä haetaan voit ja viinat, ja voihan sitä ostaa margariinia, tai kuin minä en osta kumpaistakaan en voita enkä riinia enkä hae virosta viiniä


    • areenaonvapaa

      teille joita häiritsee itseitselleni vastaaminen, niin teillähän on"valinnanvapaus olla lukematta.

    • huippuahuiputusta

      Keskustalaisia maataloustuottajia S-24 ei taida paljoa olla lukemassa, ei ainakaan kirjoittajia muissakaan pitäjissä, eipähän se paljoakaan hyövää kirjoitella, Hallitus on työnsä tehnyt mikään ei muutu kuin huonompaan suuntaan kirjoitteli tai ei, siis maatalouden ahdinko, joka on nyt kääntymässä (vuodenvaihteessa) todella pahaksi Valion Hattutempun myötä, ottamalla maidosta ravinnepitoisen veden ilmaiseksi.

    • kovatkriteerit

      Iäkäs mv pariskunta ilmoitti ahdingossaan "lähtevänsä yhdessä" jos apuja ei saa.

    • ymmärykseenhabitusta

      että suur-tilalliset on tyytyväiset EU- miljoona tukiaisiinsa, niimpä, ja siksipä 50 -70 ha tilat jotka saa suurtilallisen mitoituksella määräytyvät tukijaiset, ne ei riitä, vaan on lähettävä kuokkimaan turvetta kesäksi, siten avustaen EU ja Keskustan maatalouspolitiikan jatkuvuutta.
      alta 50 ha tilat on suomessa eilisiä Hallituksemme ja EU armolla!

    • karjullakysyntää

      Kuivuuden johdosta asiantuntijat jo sanoo, että elintarvikehuolto ei tule riitämään, tai siis hinnat nousee ja työttömät, eläkeläiset ynm avun-varassa elävätt joutuu kerjuulle, nyt ei ole apua sukulaisen maatilasta ruokahuoltona, koska itsekkin ovat samassa veneessä, logistiikalla olisi varaa omasta osuudestaan helpottaa ettei hinnat nouse pilviin ja Lindströmin 500 riittäis ainakin ruokaan.

    • parastaennenjälkeenhyvää

      Jos #parastaennen päiväys ruokaa ei voitane liikkeen tiloissa myydä, niin roskikset olisi hyvä jättää lukitsematta, kaikilla kylillä kun ei ole #Joukoa..

    • eväätlevällään

      vaikka kuivuus ei korreloikkaan Hallituksen toimintaa suoraan, korreloi se viipeelä varmuus-huollon puutteeseen ja samalla kertoo pää-isännän EUn-jäsentensä heitteelle-jättämisestä, jäsenmaksumme, kun on menneet USA-Trumpin puolustukseen, kauppa-kumppaniame vastaan.

    • addiktiojatkuu

      Ilman EU/USA kynnysmattona olemisestamme, Suomi -ja maaseutu-olisi elinvoimainen Venäjä-kahdenvälisestä kaupan ansiosta, Venäjä-kaupan ansiosta suomi nousi 60-90 luvulla, nousu pysähtyi 1995 EU huumeeseen!, pysähtyneisyyden kausi alkoi jo Kannuksen Kennedyn reformilla!.

    • palkatalas

      #Reformi oli Kikytyksen Äiti!

    • ryssänhyysärit

      "12.7.2018. Venäjä jatkoi presidentti Putinin allekirjoittamalla määräyksellä tuontikieltoa vuoden 2019 loppuun." " Alkuperäinen kielto kattaa mm. seuraavat tuotteet:

      tuore, jäähdytetty tai pakastettu naudanliha; samoin sianliha; siipikarjan liha ja siitä saatavat elintarvikkeet, suolattu, savustettu, tai kuivattu liha;
      kala ja nilviäiset; maito ja maitotuotteet, vihannekset ym;
      hedelmät ja pähkinät; makkarat ja vastaavat tuotteet lihasta ym;
      kasviöljyistä valmistetut tuotteet ml. juustot ja rahka;
      elintarvikkeet, joissa on maitoa ja jotka on valmistettu kasviöljyistä. "
      Eli Venäjä on asettanut itse ne pakotteet.

      • olemmesodassa

        "Venäjä pakote luettelosi on tosi ja jos olisit maataloustuottajan-ymmärryksellä elävä kauhistuisit pakote-luetteloa, mutta kun et mitään maataloustuottajien tuloista tiedät niin julkaisit dileman joka iskee nyt kaikkiin tuottajiin yleisesti, että noinko laajan Suomen´kin maataloustuottajain tuotoille Trumpi järjesti EUn kautta maataloustuotteille vienti-kiellon-ja tulojen menetyksen, em ei Ministeri Leppä mitenkää pysty Hallituksen budjetista subjentoimaan, eikä suoraan rahana korvaamaan, EUn nuolu politiikan tulos USA valtapiirin laajenemisen hyväksyntään.


      • ajatellaettä

        ..jonka Suomalainen Maataloustuottaja joutuu maksamaan!


      • alkiolainen

        Kynnä Trumpin vakoa!


      • korjausedel

        Kynnä= Kynnät


      • heiluumikäheiluu

        nähty jo on, että EU liittymisen jälkeen Suomen Eduskunta ja sen edustajat ja Ministerit on tasku- biljardilaisia


    • huomaakuomaettä

      hehe!, tottakai Venäjä asetti vastapakotteet niile EU vasalleille, kun Trumppi ensin asetti pakotteet!, jotka EU- Konjakissaan Trumppia syvään kumartaen hyväksyi!

    • kalliitlunnaat

      asiasta eiliseen, kun nyt on EU,ta palveltu kuin piispaa yli 20 vuotta, niin mitkä on kolehdin tuotto, seurakunta on velkaantunut yli 40000000000€ vdsta1994 alkaen a jatkuu..

    • amerikaagain

      V 1986 politikko Koski puhui kansainvälistymisen puolesta sieltä löytyy nousua, no onhan joillekin teollisuuden aloille monellekin löytynyt, mutta totuus on, että Amerikan raittia huseerava vain(m)oharhainen Trumppi on ajanut Suomen Maatalouden pakotteillaan konkurssiin!

    • kirjoitauseammin

      ..Itse-itselleni puhuminen S-24 tuotti hyvän hedelmän, kun"14.8.2018 16:54 #ryssänhyysärit, vastasi ja sain hänen 1/2 jääneen vastauksensa oikaista oikeeaan oorderiin ja suomentaa.

    • sanooPs

      Kärsämäessä maksetaa dimantillista hintaa Keskustapuolueen jambbasuista, Kärsämäessä on maksettu sotien jälkeen ja edelleen maksetaan karjumaista hintaa Keskusta/Maalaisliiton peloittelusta fasemmiston tulosta työpaikoille, esm PohjolanMeijeri, ei, kun sinne tulee kommunisteja työhön ja monet yrittäjät on lähteneet pastaa puhuen, kun he ei ole eikä koskaan tule Maalaisliittoa äänestämään, Kärsämäki on sotien jälkeen pysähtyneessä tilassa vielähii, huolimatta ihanteellisesta maantieteellisestä sijainnista tiestö-infran suhteen, mutta se on vienyt ei tuonut työpaikkoja ja tekijöitä, Kärsät ei älyä, että työntekijän pitää työnsä lisäksi myös viihtyä paikkakunnalla, miksi ei viihdy, siksi kun ei kerkee edes aloilleen asettua kun Kärsät jo sanoo katso "peiliin ja kuka on puhunut hänen suullaan paskaa!
      äärimmäisen lapsellista kantaväestöä ja keskustan kannattajia!

    • perusteita

      .. nii noo joo noo enhän minä nyt kaikkia Kärsiä tunne, mitä nyt valtuutettuja ja khj,niä, niistä on hyvä, kun edustavat huippuja, ottaa ohjenuoraa.

    • 10pistvihje

      SAK:n Eloranta: "Maatalouden kriisituki on tärkeää myös meidän liitoillemme"
      Politiikka 06:00 Kimmo Lundén

      Valtion budjettiriihessä käsiteltävä maatalouden kriisituki saa tukea myös Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n johdolta.

      em ei sen enmpää tietoa ja tämäkin herättää jo närää 99,9% Keskustan hallinoimaan kärämäkeen

    • kikyttämällä

      .. Keskusta avustaa SAK-työläisiä?

    • eionnistunut

      Sininen työministeri oli jo keväällä kaikess hiljaisuudes tehnyt lakialoitteen, ett irtisanomisuojaa kevennetään ja potkitaan täyden tuntirahan työntekijöitä (eduksi työnantajalle) ja otetaan työttömiä perus-harjoittelupalkalla töihin.

    • loikkari

      Sinisellä alkaa olla tuskanpunainen lakipää, täytyis kosiskella ja petrata alustaa mihin loikkais, lihapatojen ääreen, muuten saa nauttia vaatimatonta ministerin työttömyyskorvausta, kaippa se nyt on enämpi kuin vangin elatus/80/pv

    • loikkaatähtiin

      Täytyy olla melkoisen voimakkaan hoidon tarpeessa joka #Sinisiä äänestää!
      saattaa olla, että 7-tähden alienssille kelpais.

    • valinnanvapauss

      vain eipähän kohta maaseudulla hätiä mitiä, kun tuleva Keskustan sydänverellä synnytetty-maakunta elättää pystyyn, otetaan kaupunnilaisilta tasaus-rahaa jaetaan maakunnan ali-kehittyviin kuntiin.

    • eipäivääsano10lä

      Taaas se Keskustapuolue on vähäverinen, suuressa armossaan maatalouden lisärahoitus, hätäpaketti olisi vain 500 miljoonaa eurua, eihän sillä kämäkiläinen ssi pääse etes käerkkäiselle ostoksille, sillä vain 10 donaa / talous tulee apuja, alle 20 donan ei käennousulle kannata mennä.

    • mitäseon

      doisaalda, kun ajatellaan kuinka ennen piti lähtä 3 lehmän mökistä kanavankaivuulle talvella, niin nyt tuon puutuvan 10 donnan takia lähteä turpeen nostoon, kanavaa piti kaivaa se 5 m monttu(2,5m syvä, 3,5 m leveä pvsä, nyt turvetta 10 donaan on kipattava 100 metriä pitkä ja 20 m leveä ja 10 m korkia turve-auma ja sekin on bruttoa, 20% lisää on nettoa

    • kikytystä

      em #turveaumaa ei toki pvsä tarvitse kipata, vaan 37 kärryllistä pvsä

    • rosvotkiinni

      minä voisinkin vängäytyä Vapo oy turvetarkastajaksi, takaan, että palkkani tienaisin.

    • oyeihallinnassa

      meinaan, että #vedet irti oikia käsi teki laajaa kaarta!

    • sillä

      kriteerit riittää

    • vdsta-93

      niin minullakin

    • edkorjaus

      93 =73

    • tiedoksi

      minä olen ainut joka voi oikeankäden kaartaa ssmafiosolla supistaa, kriteereitä on 10niä!

    • seriittää

      nyt olisi hyvä puhelu- datasta tarkistaa #sudensuojelian yht, mafiosoon, viimeinen tietohan maffilta oli #ehkä.

    • 317kärsämäki

      minä näin-ja koin toistakymmentä vuotta Kärsämäellä työssäni mihin Keskustan suvereeni hallinto on johtanut.

    • nauruakolmosella

      ..se on johtanut "karjun pahnoilla lepäilyyn, Kärsämäen keskusta tekee miten tahtoo, ylimielisesti yli maan hallinnon, joka on sen oma hallinto.

    • javastaavatpohlotseuraa

      niimpä Kärsämäessä ei ole minkäänlaista hallintoa, vaan sovellus a´la Kärsämäki.

    • imbesiilit

      Kärsämäki hehkuttaa Juustosta ja Betonista, miksi?

    • lauluilmansanoja

      Miksi ei Kärsä hekuta PohjolanMeijerin torppaamisesta, siis miksi, siksi, kun esti kommunistien tulon Kärsämäkeen, sehän ei maksanut kuin satamiljoonaa verotulojen menetyksenä, bassaa siinä karjun böhnötellä, kun valtionapu maksaa, siis koko suomi.

    • pöhölöpöhlömpipöhlöin

      Kärsämäellä oli ja on kaikki edellytykset menestyä, on keskellä suomea, on tieinfra joka suuntaan ja väli-ilman suuntiinkin, vai ei, sotien jälkeen on ollut kyllä aikaa, mutta, kun uskonto ja kommunistit sen estää.

    • yläwirranlastu

      1986 Koski kuuluutti kansainvälistymistä, nimen omaan sitä Kärsät tarvitseis noustakseen, mutta miten se onnistuu, kun vieras tulee taloon vintille karahtaa.

    • sotakorvaustenlisäksi

      Keskustapuolue, yhdessä pohjois-suomen pää-uskonlahkon ohjauksella on 70 v pelanneet yhteen, kaikki Kokkola-Kajaani-linjan pohjoispuolen kunnat on siitä kärsineet ja veronmaksajat viulut maksaneet ja se on paljon, äärettömän paljon.

    • desantikunnassa

      em ymmärtää, kun muistutan miten esm Kärsämäessä kunnan luottamustoimintaan pääsee maansa petturi, kirjaimellisesti, omiensa sanojen mukaan, miten ed mainittu voi edistää kuntansa kehitystä samalla herjaamalla kaikkein tärkeintä, maansa, kodinsa ja perheensä turvaa-ja puollustusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe