Valituskampaja pyöräilijöille

Sakkojapyöräilijöille

Helsingin kaupunki aloittaa valituskampajan pyöräilijöille:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005789929.html

Mikä ei johda minnekään!

Mitä tekee poliisit Helsingissä? Eivät taida tehdä mitään, sillä tänä vuonna on jo ollut pari muutaman päivän valvontaa. Paljon ei sakkoja jaettu.

Itse en väistä pyöräilijöitä, jotka ajavat jalkakäytävillä vaan " pistän" pyöräilijän väistämään. Joskus tulee kolhuja, mutta niin tulee pyöräilijällekin. Takaa tulevan pyöräilijän on turha soittaa kelloa, sillä en väistä. Mikäli jatkaa soittamista niin teen sormiliikkeen.

Mikäli ei uskalla ajaa ajoradalla ellei ole pyörätietä niin kannattaa jäädä äitimuorin helmoihin valittamaan. Eihän mopoilijat, autoilijat ym saa ajaa jalkakäytävällä ellei uskalla ajaa ajoradalla.

Vain alle 12-vuotias saa ajaa jalkakäytävällä ellei siitä ole haittaa.

Ajan itsekin pyörällä, mutta en koskaan jalkakäytävillä. Ajan niin Helsingin keskustassa kuin Euroopassa eri kaupungeissa.

19

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jalkakäytävä

      On syytäkin pyöräilijöitä valistaa, mutta kannattaisi myös sakottaa.

      Harva pyöräilijä pääkaupunkiseudulla noudattaa liikennesääntöjä ja pahin on tuo, että vaarannetaan meidät jalankulkijat jalkakäytävillä.
      Pyöräilijät eivät uskalla ajaa ajoradalla, mutta heidän mielestään he saavat vaarantaa meidät jalankulkijat!?!?
      Pyörällä liikkuminen ei ole pakollista, joten jos ei uskalla ajaa ajoradalla ellei ole pyörätietä niin kannattaa jättää pyörä kotiin ja alkaa käyttämään pääkaupunkiseudun hyvää joukkoliikennettä. Tai ostaa oma auto.

    • Law_and_Order

      Huomatkaa kampanjan antama valistus myös autoilijoille.

      Ihan liian usein Helsingissä autoilija osoittaa mieltään pyöräilijän ajaessa pyörätien tai -kaistan puuttuessa ajoradalla. Mihin silloin pitäisi mennä pyöräilemään? Lain mukaan siellä ajokaistalla on oltava tilaa kaikille ajoneuvoille. Odotellaan mielenkiinnolla Tukholmankadun episodin lopullista tuomiota polkupyöräilijän kuoliaaksi kiilaajalle...

      Polkupyörä on ajoneuvo. Se kuuluu ajoradalle jos sille ei ole osoitettu muuta paikkaa. Sen kuljettajan on myös tunnettava säännöt ja noudatettava niitä ihan jo oman turvallisuutensa vuoksi. Poliisin pitää myös puuttua törkeisiin ja toisia kulkijoita vaarantaviin pyöräilijöiden virheisiin. Pyöräkaistaa väärään suuntaan ajamisesta sama sakko kuin jos tekisit sen autolla vastaavassa kohdassa.

    • outo-homma

      Liikennesäännöt pitäisi olla "kansalaistaito" ja sääntöjä tulisi opettaa jo koulussa. Ainakin 80-luvulla vielä opetettiin koulussa. Eikö muka enää?

      • FitunIdiootit

        No eipä uskoisi nykymenolla, että jo 1980-luvulla on opetettu yhtään ketään.


      • Säännöt

        Se on vanhempien tehtävä opettaa liikennesäännöt, mutta millä he opettavat kun itsekään ei niitä osaa tai noudata. Poliisien pitäisi enemmän puuttua pyöräilijöiden rikkomuksiin ja sakot joka kertaa niin eiköhän oppi mene pikku hiljaa perille. Näin sanon minä pyöräilijä, joka osaan liikennesäännöt ja ihme ja kumma myös noudatan niitä.


    • selvät--sävelet

      Mitä se on keltään pois jos polkupyöräilijä singahtaa joskus liikennesääntöjä vastaisesti jos ei siinä tilanteessa häiritse ketään. - Kenties häiritsee. Mistä sen tiedät.

      Yhtä lailla voi kysyä että keneltä se on pois jos autilija ajaa joskus ylinopeutta jos ei siinä tilanteessa häiritse ketään. - Kenties häiritsee. Mistä sen tiedät.

      Mitä jos nyt kaikki vain noudattaisivat sääntöjä ja rajoitukisa, niin kaikilla olisi helpompaa. Säännöt on tietenkin tiedettävä ja jos ei tiedä, niin otettava selvää.

    • Uudet_lait_tulossa

      Tässä hyvää tietoa pyöräilijöille, jalankulkijoille ja autoilijoille. Lisääkin löytyy ellei tämä tieto riitä.

      https://www.liikenneturva.fi/sites/default/files/materiaalit/Liikenteessa/jalanjapyoralla_opas.pdf

      Liikennesääntöjen opettaminen on vanhempien tehtävä. Pitääkö kaikissa asioissa olla niin, että yhteiskunta huolehtii?

      Minulle vanhempani opettivat liikennesääntöjä 1960 luvulla, kun aloitin koulun ja murrosiästä asti olen huolehtinut itse ajan tasalla pysymisestä. Ajokortin sain vasta 18 vuotiaana eli se, että ei ole ajokorttia, ei ole mikään lieventävä seikka.

      Turha sitten onnettomuuden sattuessa sanoa, että ei osannut liikennesääntöjä. Mikäli poistut sieltä neljän seinän sisältä niin tehtävänäsi on osata liikennesäännöt. Olet sitten jalankulkija, pyöräilijä tai autoilija.

      Ilmeisesti vuoden parin sisällä tulee muutoksia, joten täytyy silloin tutustua uusiin lakeihin ja asetuksiin.

    • sujuvampaa-pyöräilyä

      Helsingissä on tehty suuria suunnitelmia pyöräilyn sujuvoittamiseksi, pyöräkaistoja rakennetaan lisää, osa autoilijoiden käyttämästä tilasta siirretään pyöräilijöiden käyttöön, kaupunkipyöriä lisätään entisestään.
      Pyöräily on tällä hetkellä suositumpaa kuin koskaan ja sen odotetaan yhä lisäävän suosiota,
      mm. sähköpyörien suosio lisääntyy, pyöräilijöitä on siis odotettavissa katukuvaan aiempaa enemmän. Tätä ei aikoinaan osattu ennustaa ja liikennejärjestelyt pyöräilijöiden kannalta katsottuna ovat laahanneet pahasti perässä ja nyt korjataan tilannetta vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

    • Tosissaan_ko

      Hieno idea.

      Aloittajan otsikoinnissa myös mukavasti teemaan sopiva freudilainen lipsahdus. ;-)

      Kiitos tästä.

    • Ei_kaupassa

      Pyöräilijät ovat jo vallanneet ruokakaupankin ajamalla kaupan sisätiloissa ruokaosastolla polkupyörällä!

      Näin tapahtui Tikkurilan Prismassa, jossa kaksi n. 12-14 vuotiasta ajoi polkupyörällä melko vauhdikkaasti käytäviä pitkin ja poikin.
      Ilmoitin kassalle, joka soitti järjestyksenvalvojan paikalle. Eikö järjestyksenvalvojat nähneet poikien ajelua (ajoivat ainakin n. 3 min) valvontakameroista, sillä hehän kyttäävät kameroista näpistelijöitä?

      On vanhemmilla mennyt poikien kasvatus pahasti pieleen, mutta ei näytä poikaparoillakaan välähtävän missä pyörillä saa ajaa! Mikä tulevaisuus heillä mahtaa olla liikenteessä?

    • Pyöräilijät_kuriin

      Pyöräilijät luulevat saavansa ajaa pyörällä missä tahansa. Pyöräily on kielletty rautatieaseman laitureilla, rautatieasemalla (sisällä) , asematunnelissa, metro asemilla jne. Mitä tekee pyöräilijät?
      Mikäli et väistä heitä niin oma syy, jos jäät alle, on pyöräilijöiden asenne.

      Helsingissä ei näy järjestyksenvalvojia oikeastaan missään edellä mainituissa paikoissa.

      Itsekkäät pyöräilijät yrittävät myös vallata asemien hissit itselleen! Näin mm. Pasilan aseman hississä (siis se tavallinen ei liukuportaat), jossa me jo hississä olevat matkustajat olisimme pyörän kanssa olevan mielestä pitänyt kävellä portaat, jotta pääsee hissillä heti. Mitä se kenellekkään kuuluu miksi joku käyttää hissiä! Jokainen odottakoon vuoroon tai kantakoon pyöräilijä pyörän portaita pitkin ylös!

    • Jalkaisin

      Polkupyörä on ajoneuvo ja ajoneuvo väistää aina jalankulkijaa. Pyöräilijän on huomioitava myös tilannenopeus.
      Pyöräilijöiden on jo syytä opetella se, että kun ajatte jalankulkijoiden päälle niin Te olette syyllisiä eikä se jalankulkija.
      Polkupyörällä ei saa jalkakäytävällä kuin vain alle 12- vuotias ellei siitä ole haittaa.

      Tänään eräs itsekäs pyöräilijä kolhi minua Jalankulkijaa jalkakäytävällä. Hän oli syyllinen, koska hän ei noudattanut lakia eli ajoi ajoneuvolla jalkakäytävällä eikä väistänyt minua.
      Siinä sitten keskustellessa hänen kanssaan, hän oli sitä mieltä, että minun olisi pitänyt väistää häntä. Siihen tuli sitten yksi toinen pyöräilijä, joka oli sitä mieltä, että minä olen unohtanut ottaa lääkkeet!

      Kuvastaa erittäin hyvin itsekkäitä minäminä pyöräilijöitä.

      Jos on lusikalla annettu niin ei voi vaatia kauhalla!

      • FitunIdiootti

        Aikuisissa fillarisuhaajissa on kyllä erikoista porukkaa. Kaikkien pitäisi olla vain heitä väistelemässä. Siis jopa auton kuljettajien, jotka eivät edes ehdi nähdä näitä saatania, kun ne suhaavat risteyksiin lain suomin alle ajo-oikeuksin. On erittäin vaikea uskoa, etteikö tuollainen liikennekäytös tarttuisi myös lapsiin, joka takaa typeryyden jatkumisen.

        Hyvin monesti pyöräilijä on itse paremmassa asemassa väistämisen suhteen, koska näkyvyys on autoilijaan verrattuna huomattavasti parempi. Ja se on fillaristin onni, ei mikään muu.


      • sokeitako

        "Hyvin monesti pyöräilijä on itse paremmassa asemassa väistämisen suhteen, koska näkyvyys on autoilijaan verrattuna huomattavasti parempi. Ja se on fillaristin onni, ei mikään muu.
        Kommentoi"

        Pyöräilijä näkee autoilijan paremmin kun he ovat näköyhteydessä toisiinsa. Erikoista, miksi autoilijan hoksottimet eivät toimi?


      • FitunIdiootit
        sokeitako kirjoitti:

        "Hyvin monesti pyöräilijä on itse paremmassa asemassa väistämisen suhteen, koska näkyvyys on autoilijaan verrattuna huomattavasti parempi. Ja se on fillaristin onni, ei mikään muu.
        Kommentoi"

        Pyöräilijä näkee autoilijan paremmin kun he ovat näköyhteydessä toisiinsa. Erikoista, miksi autoilijan hoksottimet eivät toimi?

        Ääliöille täytyy asiat aina vääntää rautalanagasta. Vielä tyhmemmille ratapalkista. Se on kova homma, eikö olekin?

        Nimimerkkillä "sokeitako" esiintyvä henkilö ei ole varamasti ajanut autoa, saatikka esimerkiksi pakettiautoa. Varsinkin jälkimmäisessä on näkyvyys takaviistoihin erittäin rajallinen. Ja risteysalueilla pyörät tulevat myös niistä katvesuunnista.

        Jopa etuviistot ovat monesti autoissa sellaisia kulmia palkkien vuoksi, että niiden taakse mahtuu kokonainen rekka, mikäli se vain on sopivalla etäisyydellä. Polkupyörä piiloutuu auton kuljettajalta erittäin helposti. Kovinkaan moni fillarisuhari ei näitä asioita tajua. Ihmeellisimmät heistä ovat ne fillaristit, jotka myös itse ajavat autolla, mutta kun on pyörä alla, niin tämä fakta unohtuu aivan heti. Se jos mikä on tyhmyyden merkki.

        Ja missään liikennesäännöissä ei ole sanottu, etteikö risteysalueilla kuuluisi noudattaa varovaisuutta, vaikka kuinka "oikeassa" olisikin. Ymmärrätkö sinä ja muut heimoveljesi tämän tosiasian? Tuskin.


      • tekosyitäkö

        Sitten pitää olla vielä varovaisempi, hidastaa enemmän ja katsoa oikein tarkkaan ja huolella kun tietää omat ja autonsa asettamat rajoitteet. Ei siellä sokkona voi päästellä.


      • Tieliikennelaki

        Nämä alla olevat koskevat myös pyöräilijöitä!

        Tieliikennelaki:
        3 §
        Tienkäyttäjän yleiset velvollisuudet
        Tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä muutenkin olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi.
        Tienkäyttäjä ei saa tarpeettomasti estää tai häiritä liikennettä.

        Kommentti: Suurin osa pyöräilijöistä ei noudata tätä, koska vaarantavat meidät jalankulkijat ja ajavat jopa päälle

        23 §
        Tilannenopeus
        Ajoneuvon nopeus on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet. Nopeus on pidettävä sellaisena, että kuljettaja säilyttää ajoneuvon hallinnan. Ajoneuvo on voitava pysäyttää edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa. Ennen kaukovaloilta lähivaloille vaihtamista nopeus on sovitettava uusia näkyvyysolosuhteita vastaavaksi.

        Kuljettajan on sovitettava ajoneuvonsa nopeus sellaiseksi, etteivät muut tienkäyttäjät joudu kohtuuttomasti lian tai soran roiskumiselle alttiiksi.

        Kommetti: Harvat pyöräilijät noudattaa tätä vaan ajetaan kovaa vauhtia jalankulkijoiden keskuudessa


        30 §
        Varovaisuusvelvollisuus kevyttä liikennettä kohtaan
        Ajoneuvon kuljettajan on kohdatessaan tai ohittaessaan jalankulkijan, polkupyöräilijän tai mopoilijan annettava tälle ajoneuvon koko ja nopeus huomioon ottaen turvallinen tila tiellä.

        Kuljettajan on erityisesti varottava lähestyessään pysäytettyä koululaiskuljetusautoa, linja-autoa tai raitiovaunua sekä lapsia, vanhuksia, vammaisia tai muita, joilla on ilmeisiä vaikeuksia selviytyä turvallisesti liikenteessä.

        Kommentti: Polkupyörä on ajoneuvo, joten tämäkin § koskee heitä. Harvat pyöräilijät väistävät jalankulkijoita turvallisen matkan päästä. Useasti ajetaan niin läheltä, että ohjaustanko osuus tai sitten ajetaan suoraan päälle! Jopa bussipysäkeillä ajetaan ihmisten joukkoon/päälle!


      • FitunIdiootit
        Tieliikennelaki kirjoitti:

        Nämä alla olevat koskevat myös pyöräilijöitä!

        Tieliikennelaki:
        3 §
        Tienkäyttäjän yleiset velvollisuudet
        Tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä muutenkin olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi.
        Tienkäyttäjä ei saa tarpeettomasti estää tai häiritä liikennettä.

        Kommentti: Suurin osa pyöräilijöistä ei noudata tätä, koska vaarantavat meidät jalankulkijat ja ajavat jopa päälle

        23 §
        Tilannenopeus
        Ajoneuvon nopeus on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen muun ohella tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä liikenneolosuhteet. Nopeus on pidettävä sellaisena, että kuljettaja säilyttää ajoneuvon hallinnan. Ajoneuvo on voitava pysäyttää edessä olevan ajoradan näkyvällä osalla ja kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa. Ennen kaukovaloilta lähivaloille vaihtamista nopeus on sovitettava uusia näkyvyysolosuhteita vastaavaksi.

        Kuljettajan on sovitettava ajoneuvonsa nopeus sellaiseksi, etteivät muut tienkäyttäjät joudu kohtuuttomasti lian tai soran roiskumiselle alttiiksi.

        Kommetti: Harvat pyöräilijät noudattaa tätä vaan ajetaan kovaa vauhtia jalankulkijoiden keskuudessa


        30 §
        Varovaisuusvelvollisuus kevyttä liikennettä kohtaan
        Ajoneuvon kuljettajan on kohdatessaan tai ohittaessaan jalankulkijan, polkupyöräilijän tai mopoilijan annettava tälle ajoneuvon koko ja nopeus huomioon ottaen turvallinen tila tiellä.

        Kuljettajan on erityisesti varottava lähestyessään pysäytettyä koululaiskuljetusautoa, linja-autoa tai raitiovaunua sekä lapsia, vanhuksia, vammaisia tai muita, joilla on ilmeisiä vaikeuksia selviytyä turvallisesti liikenteessä.

        Kommentti: Polkupyörä on ajoneuvo, joten tämäkin § koskee heitä. Harvat pyöräilijät väistävät jalankulkijoita turvallisen matkan päästä. Useasti ajetaan niin läheltä, että ohjaustanko osuus tai sitten ajetaan suoraan päälle! Jopa bussipysäkeillä ajetaan ihmisten joukkoon/päälle!

        Juuri näin on asia. Missäs fillarisuhareitten typerät kommentit nyt luuraa?


      • FitunIdiootit
        tekosyitäkö kirjoitti:

        Sitten pitää olla vielä varovaisempi, hidastaa enemmän ja katsoa oikein tarkkaan ja huolella kun tietää omat ja autonsa asettamat rajoitteet. Ei siellä sokkona voi päästellä.

        Aivan sama neuvo koskee myös polkupyöräilijää, eikö niin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe