Miksi suomi savuttomaksi?

Tässä mietin että mikä kumma tässä nyt on sit kun ennen vapaa Suomi onkin yhtäkkiä kieltämässä tällaistakin vapautta... En vaan ymmärrä yhtään että mistä saatiin tällainen idea!? Onko meistä todella tulossa noin pilkunviilaaja valtio... Ainahan noita moralisteja on ollut jotka haluaisivat kieltää kaiken, mutta onko meidän annettava niille periksi vain sen takia että ei "uskalleta sanoa"?
Suomen pahin ongelma on just se että ei olla valmiita tekemään mitään vapaan maan eteen, vaan turhia sääntöjä tulee toistensa perään.

Myös miettinyt että tuo kieltäminen on mun mielestä aika turhaa koska tämän säännön vastustajia on niin paljon että se ei yksinkertaisesti ota tuulta alleen ja putoaa maan rakoon jo alta aikayksikön.
Ja todennäköisesti siitä tulisi ihan samanlainen bisnes kuin nuuskasta ja kannabiksesta.

Mutta, my point... "Suomi on vapaa maa"... joo kaukana siitä. Thanks to EU... Tietenkin tässä myös kiitetään ihmisiä jotka ajattelevat muiden aivoilla ja jättävät sitten omansa narikkaan koska eihän niitä tarvita :) STAY SHY!

10

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että millä perusteella sitten ei aleta alkoholiakin rajoittaa, vaikka siitä on selvästi päihteistä eniten järjestyshäiriöitä? Verrataan vaikka että ryyppääjä vetää turpaan sen minkä tupakoija vetää henkeen.

    • multaa_arkulle

      Taidat olla kovin nuori? Et muista, että ennen tupakoitiin niin busseissa, junissa, lentokoneissa, kouluissa ja tohtorillakin oli vastaanotollaan savuke hampaiden välissä. Eli linja on koko ajan tiukentunut sen suhteen, missä saa tupakoida. Etkö lainkaan ajattele, että allergisella on yhä edelleenkin vaikea elää tässä maassa terrorisoivien tupakoitsijoiden vuoksi?

      Tottahan on, ettei tupakointia saada täysin kuriin. Tutkimusten mukaan tupakointi korreloi matalampaan itsetuntoon ja heikompaan hampaiden kuntoon. Eli muutenkin huonommin voivat aloittavat tupakoinnin joka tapauksessa kaikesta valistuksesta huolimatta. Mielestäni tupakan haittaverot voisi silti moninkertaistaa. Jos aski maksaisi vaikkapa 50 e, niin kyllä se jotain vaikuttaisi.

      Poliitikot ovat vain pelinappuloita. Todellinen valta on markkinavoimilla. Alkoholilainsäädännön muutokset vaikuttavat suoraan alkoholin kulutukseen ja alkoholisairauksien esiintyvyyteen. Maksasairauksien määrä onkin Suomessa nousussa.

      Ilmeisesti pian laillistetaan kannabis, koska sen käyttöä ei pystytä estämäänkään. Piilolaillistettua se on ollut jo kauan.

      Ei ihmisiä kaikelta voida suojella, mutta voi silti jotain yrittää lainsäädännön keinoin. Vuosisata sitten ihmisten elinikä jäi vain reiluun puoleen nykyisestä. Eipä silloin niin väliä ollut, paljonko joi ja poltti. Nyt saadaan liian hyvällä hoidolla pidettyä ihminen hengissä ihan liian kauan. Huonot elintavat tulevat kalliiksi. Todella kalliiksi. Tietysti yksi vaihtoehto olisi rajoittaa tupakoitsijoiden ja päihteiden käyttäjien julkisen terveydenhuollon palveluiden saanti minimiin.

      Mielestäni sopiva kilohinta sokerille olisi 20 e/kg. Siinä toinen maksavaurioiden aiheuttaja alkoholin ohella.

      • Tässä asiassa ikä on ihan sivuseikka kun huomataan, että yhteiskunnalla ei oo pohjimmiltaan muuta pointtia kieltää asioita kun rahallisesti hyötyminen ja se näkyy myös siinä että sairaan isot veroprosentit, kun ollaan kaikkeen ylimääräiseen paskaan törsätty rahat...


    • 20astetta.lämmintä

      Kuinkahan suuri osa kansasta on oikein tosissaan tupakansavulle allerginen....

      Se on järkyttävän valtava hinta minkä savuttomat joutuvat maksamaan tupakoinnin lopettamisesta Suomessa. Savuttomuuden ajaminen ja vaatiminen on populistinen keino lisätä poliittista kannatusta, jossa äänestäjät eivät ymmärrä sillä ampuvansa omaan jalkaansa.

      Mitä mieltä on jonkun suomalaisen maksaa mieletön hinta siitä, että joku toinen tuntematon suomalainen elää pidempään? Ei mitään mieltä.
      Suurimman osan savutonta kansaa ainoa kontakti tupakkaan on se mitä näkyy tumpattuina natsoina bussi- ja ratikkapysäkeillä.

      • Näin! Tässä selvästi kyse siitä, että koitetaan tavallisille ihmisille sysätä se taakka että ois meidän ongelma kun joku random ei kestä tupakkaa... Joo ja lisäksi jos kerran veroista ollaan niin tarkkoja, niin ei katota että verot menee sitten tämänkin tuotteen mukana muihin maihin jos myynti siis Suomessa kielletään. Tämä on juuri tämä kysymys että kuinka yksinkertainen tämä Suomi todellisuudessa on...

        Lisäksi se että kenen muunkaan keuhkot siinä eniten kärsii loppujenlopuksi kuin tupakoijan. Tämä moralisti kansa on mennyt niin tyhmäksi, että aletaan kaikkii muita laillistamaan mutta tupakkaa vain kiristämään, vaikka esimerkiksi kannabis on päihden siinä missä tupakkakin ja kaiken lisäksi huume... Niin että alkakaa Suomi miettimään että mitä te niitä hyödyttömiä sääntöjä laukomaan!


      • Jos kannabis laillistetaan, niin millä perusteella sitten tupakka ollaan kieltämässä? Mun mielestä Suomessa on niin paljon tyhmiä sääntöjä että vois päinvastoin niitä jo vähän karsia! Että saataisiin Suomesta se vapaa maa niin kuin me lapsuuksista`/nuoruuksistamme muistamme sen!


      • WastelandLif3 kirjoitti:

        Näin! Tässä selvästi kyse siitä, että koitetaan tavallisille ihmisille sysätä se taakka että ois meidän ongelma kun joku random ei kestä tupakkaa... Joo ja lisäksi jos kerran veroista ollaan niin tarkkoja, niin ei katota että verot menee sitten tämänkin tuotteen mukana muihin maihin jos myynti siis Suomessa kielletään. Tämä on juuri tämä kysymys että kuinka yksinkertainen tämä Suomi todellisuudessa on...

        Lisäksi se että kenen muunkaan keuhkot siinä eniten kärsii loppujenlopuksi kuin tupakoijan. Tämä moralisti kansa on mennyt niin tyhmäksi, että aletaan kaikkii muita laillistamaan mutta tupakkaa vain kiristämään, vaikka esimerkiksi kannabis on päihden siinä missä tupakkakin ja kaiken lisäksi huume... Niin että alkakaa Suomi miettimään että mitä te niitä hyödyttömiä sääntöjä laukomaan!

        Muutenkin tuntuu että sääntöjä kirjoitetaan hervottoman kokoisen olut-tuopin ääressä muutaman rohkaisevan jälkeen...


    • 20astetta.lämmintä

      - Pitkäikäiset savuttomat aiheuttavat sairaanhoidolle neljänneksen enemmän kustannuksia kuin tupakoivat suomalaiset.
      https://www.iltalehti.fi/elintavat/200810068379693_el.shtml

      - Tämän lisäksi tupakkavero tuottaa vuodessa yli 800 miljoonaa euroa. Tupakka-askissa on 86 % veroa.

      - Tupakan takia ( ehkä 10 v ) nuorempana kuolevat eivät ole kuluttamassa työnantajien ja -tekijöiden yhdessä kerättyjä eläkevaroja. Jos nykyinen tupakoitsijajoukko lopettaa tupakoinnin ja kukin elää yhdenkin vuoden kauemmin, niin eläkekululisä on keskieläkkeen mukaan laskettuna n. 15 miljardia. Jokainen vuosi. Elinikä saattaa pidentyä vaikka 20 vuotta.
      On joko rajusti pienennettävä eläkkeitä tai nostettava eläkemaksuja.

      Savuton Suomi 2030 tulee meille tupakoimattomille aivan stnan kalliiksi.

      • Näin! Tähän pätee toi mielikuva että "sääntöjä kirjoitetaan hervottoman kokoisen olut-tuopin ääressä" koska Suomessa tehdään sääntöjä/kieltoja aika hepposin perustein ja miettimättä yhtään sen pidemmälle seurauksia ja tehdään kärpäsestä härkänen, niinkuin moneen otteeseen huomattu!


    • Mun mielestä kun pelotellaan ennenaikaisella kuolemalla tupakoinnin johdosta, niin on potaskaa! Miten tämän perustelen, niin on että se vähentää max 20 vuotta. Niin? Jos kuolet 80 vuotiaana "tupakan takia", niin sit se on hyvä ikä! ja jotkut tyytyy 70 vuoteen. Tämä on valintojen maailma, eli jos päätät lähteä tupakointiin, niin sitten olisi ihan turhaa mun mielestä aikuiselta ihmiseltä lähteä kyselemään että "miks poltat?" No ite vastaan silloin "because i can...".

      Mulle ollaan kerran 18 vuotiaana pidetty palopuhe tupakoinnin vaaroista perheen toimesta, mutta silti mä en välitä. Esimerkiksi sen takia koska ihmisillä on tapana zoomailla asioita pahimman kautta, plus sitten senkin takia että jos sä rupeet ihmisen elämän valintoja kyseenalaistamaan, niin sitten sun pitäisi olla se ihminen itse, joka siis on aika mahdotonta.

      Sit kun poltetaan, niin silloin suljetaan ulkopuoliset tekijät pois ja keskitytään siksi ajaksi siihen omaan kuplaansa, puhallat vitutuksen pois sauhun mukana. Mun yks tuttukin sanoi että "silloin kun poltetaan, niin silloin ei ajatella kuolemaa"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe