Aihe

Kun luopuu alkoholista

ex-raitis3

Kun luopuu alkoholinkäytöstä luopuu samalla sosiaalisesta elämästä. Raitistumisen myötä suhteet kaveripiiriin katkeavat. Miehelle raitistuminen tarkoittaa myös naisseurasta luopumista ja sen myötä oma perhekin jää haaveeksi. Naiset eivät raitista miestä halua tapailla.

Kannattaakim tarkkaan miettiä lopettaako sittenkään alkoholinkäyttöä. Toki alkoholilla on haittapuolensa, mutta ehkä niitä sittenkin kestäisi jos vaakakupissa on sosiaalinen elämä ja tulevaisuudessa myös oma perhe.

17

399

  Vastaukset

  • Alkomahooli muuttaa sinunkin, personaallisuutta sen verran että elämä mullistuu.

  • Montako aloitusta meinaat tehtailla samasta aiheesta? Ketään ei kiinnosta nämä samat lässytykset, joita viljelet. Mene mieluummin vaikka notkumaan sinne baariin. *Haukotus*

  • Jos aloittajalla oikeasti olisi nainen, ei hänellä olisi aikaa viikosta toiseen jankuttaa tuota samaa täällä. Ilmeisesti jäänyt ilman naista alkoholinkäyttönsä takia. Naiset arvostaa miestä joka saa suunsa auki selvinpäin eikä tarvi alkoholilla lamaannuttaa aivosolujaan jotta uskaltaisi lähestyä naista.

   • Naisille alkoholinkäyttö on tärkeä asia. Viikolla juodaan punaviiniä ja viikonloppuna sitten vähän enemmän viihteellä. Tähän ei raitis mies sovi ja naiset eivät halua tavata miehiä joille ei alkoholi maistu.

    Jos haluaa että voi tavata naisia ja ehkä lopulta perustaa perheenkin, kannattaa vain hyväksyä tosiasiat ja juoda alkoholia.


   • ex-raitis3 kirjoitti:

    Naisille alkoholinkäyttö on tärkeä asia. Viikolla juodaan punaviiniä ja viikonloppuna sitten vähän enemmän viihteellä. Tähän ei raitis mies sovi ja naiset eivät halua tavata miehiä joille ei alkoholi maistu.

    Jos haluaa että voi tavata naisia ja ehkä lopulta perustaa perheenkin, kannattaa vain hyväksyä tosiasiat ja juoda alkoholia.

    Vai onko muija lähtenyt lätkimään, kun et dokaa? Selvästi ottaa koville jäädä yksin ja nyt lässytät täällä päivästä toiseen. Enkä ihmettele, että lähti, jos olet yhtä rasittava livenä.

    Tosiaan, mene baariin tai vaikka lenkille, pois ruudun ääreltä. Täältä et ainakaan naista itsellesi löydä.


  • Tolvana on juonut aivonsa kartanolle eikä muista kirjoittaneensa samaa jargonia sataan kertaan. Elämän sisältönä kalsarikännit ja nettiporno.

   • Totuus taitaa satuttaa. Eihän se kivaa ole kun joku sanoo ääneen sen, ettei raitistuminen välttämättä ole hyvä idea vaan siitä joutuu maksamaan kalliin hinnan.


   • ex-raitis3 kirjoitti:

    Totuus taitaa satuttaa. Eihän se kivaa ole kun joku sanoo ääneen sen, ettei raitistuminen välttämättä ole hyvä idea vaan siitä joutuu maksamaan kalliin hinnan.

    Totuus sattuu itseesi selvästi. Kerro siitä lisää. Minkä kalliin hinnan maksoit? Toivottavasti saat tarvitsemaasi apua pian.


  • Näin se menee,laittaa korkin niin pääsee eroon juopoista frendeistä!Näin elämäntapa absolutistina mä zillaan vaan mun absolutisti vaimon ja frendien kanssa.ei meitä iso jengi ole mutta sitäkin hauskempi!;)

  • Alussa tulee tyhjiö sen alkoholin kanssa vietetyn ajan kululle mutta kun raittiutta on kestänyt pitempään löytyy jotain muutakin tilalle. Alku on aina hankalaa.

  • Kuuman kesän seurauksena keltanaamaisia vapisevia sontaseppoja on taas näkynyt osastolla sopertaen kellertävät silmät rähmäisinä, että normaalit ruokajuomat grillatessa nauttineet.
   Yllättävän nopeasti ovat tänä kesänä vaipuneet maksakoomaan, mutta osalta taju vielä tallella katsoessaan auki viillettyä vatsaansa, josta sisuskalut pursottaa antiseptisen teltan suojissa. Monelle vatsan auki viilto kivun hoitona on aina yhtä suuri yllätys, lisäksi samoissa vaipoissa makaaminen toista viikkoa rassaa hermoja, varsinkin hoitajien välinpitämättömästi huomauttaen , että pian nukut pois ja kivut lakkaa. Tyypillinen sontasepon matka päivystyksestä kalmoon kestää kolmisen viikkoa, eikä mitään lääkettä ole. Turhauttavaa.
   Onko alkoholia pakko nauttia joka päivä kesällä? Suomen alkoholikuolleisuus on seurausta progressiivisesta verotuksesta ja liki ilmaisesta sairaanhoidosta.

  • On se surkeaa kun ei pysty sosiaalisiin yhteyksiin kuin kännäämällä toisten samanlaisten kanssa. Kavereita saa kun tarjoaa tarpeeksi ahkerasti kierroksia.

  • Vain vaihtelua. Täysraittiuden aikoina sosiaaliset suhteet vaihtuvat toisiin verrattuna kosteisiin ajanjaksoihin.
   Vaihtelu virkistää!

   On tunnustettava, että silloin kun keittelin oikeasti laadukasta ponua niin kyläilijötä riitti mutta jotkut perhetuttavat ( rouvat ) irtisanoivat ystävyyden.

   • Kun raitistuu ei ole mitään ihmissuhteita enää. Moni voi kuvitella että jotain muita suhteita löytyisi raittiina, mutta todellinen elämä iskee päin kasvoja.
    Valinta on tehtävä alkoholin tai yksinäisyyden välillä.


   • viinamies kirjoitti:

    Kun raitistuu ei ole mitään ihmissuhteita enää. Moni voi kuvitella että jotain muita suhteita löytyisi raittiina, mutta todellinen elämä iskee päin kasvoja.
    Valinta on tehtävä alkoholin tai yksinäisyyden välillä.

    Kyllä se näin tahtoopi olla, ihmeellistä miten päihtyynenä löytää seuraa ja aikaa kuluu kun siivillä. Taidan tänään ottaa alkomaholia.


  • Lopetin juomisen yhtäkkiä kuusi vuotta sitten. Siitä lähtien olenkin ollut yksinäinen. Ja yksinäisyys kauhistuttaa ja masentaa.

   En edes tiedä, miksi lopetin. Alkoi vaan tulla kauheat krapulat pienestäkin määrästä. Ja oksetti koko juominen. Myös ruokatorvi oli jatkuvasti kipeänä. Ja nukkuminen huonoa.

   Ensimmäisen, ja vielä toisenkin, vuoden ajattelin, että vaihe on ohimenevä. Ei ollut.

   Juovat kaverit ovat aina menossa omilla reissuillaan. Juomattomia mulla ei ole. Eikä uusia ole tullut.

   Oon yrittänyt tarkastella kaikenlaista, että jos harrastusten parissa törmäisi samanhenkisiin.

   En oo törmännyt.

   Jossain vaiheessa ajattelin alkaa juomaan taas, koska tämä yksinäisyys on niin musertavaa, mutta en jaksanut.

   En kyllä tiedä, miten mun käy. Voimat on vähissä, koska toivo häipyy.

   Juominen ei ole ollut mun koko elämä. En oikein AA-kerhoonkaan kelvannut, kun mun juomistarina ei niin hirveän rankka ollut.

   • Ei se juominen välttämättä niin kivaa ole, mutta elämässä ei voi tehdä vain niitä asioita jotka tuntuvat kivoilta.

    Pitää ajatella että juominen on rankkaa työtä josta palkkiona on sitten kaverisuhteita ja muuta sosiaalista elämää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   410
   21942
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14539
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14355
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10255
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5836