Ärhäkkä kuumetauti

Turskatti13

Nyt on pitkäkestoista kuumetta liikkeellä. Itsellä jatkunut nyt jo viikon ajan. Lääkäri tuumasi, että viruksen aiheuttamaa. Onko kellään muulla vastaavaa?

12

2392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuumeessa

      Miulla ollut kohta kaksi viikkoa. Ei juurikaan flunssan oireita. Alkuun 38.5 viikon ajan, joku parempi päivä oli välissä ja luulin taudin jo alkaneen taipua. Jatkui 37.5 lämmöllä seuraavan viikon. Crp ei ole koholla. Myyräkuumetta tämä ei ole. Nyt 37 ja aivan veto pois.

      • Puolikuntoinen

        Syy selvisi ja oli enterovirus.


    • tytsi38v

      Kesti mullakin kaksi viikkoa kuume sahasi väliä 37-38.2 ja hirveä nivelkipu oli ja olin polttanut auringossa päänahankin, ei ollut flunssan oireita eikä sellaista tullut. Kylmägeeliä käytin niveliin ja buranaa otin, ei ollut buranalla mitään vaikutusta ei laskenut kuumetta yhtään tosiaan kaksi viikkoa kesti ja sitten hävisi ja kivut myös. Mutta olipahan tukalaa kun oli helteet menossa silloin, olo oli kuin jyrän alle jäänyt ja yökötti koko ajan eikä ruoka maistunut silloin.

    • Tosikipeä

      Olisikohan sitten tätä samaa kuumetautia. Alkoi yllättäin nopeasti yöllä ja nyt neljättä päivää 38.5 kieppeillä, ei flunssaa tms! Eikä meinaa laskea lääkkeilläkään.. tuskaa!!

    • Valvooyskiijalimaa

      Pohjoiskarjala. Keskiraskas fyysinen työ. On ollut jo puolitoista viikkoa, sahaa vähintään kertavuorokauteen yli 38 lukemiin. Saikulla... Työyhteisö ei pidä tästä yhtään.
      Ti kävin tk,ja siellä tehtiin pika angiinatesti. Kannutellut olen suolavedellä. Keuhkoputket työntää työläästi limaa, samoin ontelot/lokerostot, kuorikko jne työntää yhä räkää.
      Silmätulehdukseen kävin sunnuntaina päivystyksestä lääkkeet- rähmintä loppuikin, muut oireet lievittyvät silmistä vähitellen. Ainoa jossa jotain valoa tunnelissa.

      Ohje oli tk että lepoa, juo paljon nesteitä. Crp:tä ei otettu, keuhkoja ei kuunneltu vaikka 2 pääoiretta, kauhee yskä jolta ei ppysty nukkumaan,pitkällään, ja kuumeen sahailu ois mutu tuntumalla kyllä jo niiden paikka. Meen huomen uuelleen, illalla nosti taas yli 38, ja tällä hetkellä palee ulkotakki päällä kun tuli hakemaan läheisetä kirjastosta edes lukemista kun nukkuminenkin on vaikeeta.
      Oletteko olleet kuumeisina töissä, ja miten teillä on ollut rytmihäiriöitä? Minulle tulee kun kuume nousee lähelle 39, jos olen rasituksessa ollut tunteja. En ihan hengenkaupalla tekisi töitä, vaikka pidän hommistani. Kun poskiontelot ym jämähtivät tulehdukseen, aloin suolavesikannul lätryyn. Onteloihin kulkee nyt hengitelles ilma, kauhee törky niistä vähitellen lähti- märkää, kirkasta veriviiruista limaa, kellavihreetä tosipaksua melkein liiankin kuivaa räkää. ontelot tutkittiin, ihmetteli miten olin saanutkin niin hyvin paskan pois niistä lähtemään- ilmeisesti huomasi jostain että olihan siellä sitä ollut rajusti.

      Mikä tauti tämä on? Alkaa kuten tav. flunssa, jonka siis pitäsi mennä parin pv kuumeella ohi. Ruokahaluja saa kysellä, kun kaikki maistuu kuumeen sahates ylemmäs a joko mauttomalta, tai pelkältä suolalta.
      Yskänlääkettä olen ottanut limanirrotukseen. Hengitys on ajoittain hyvin raskasta, ääni katoilee- en puhu yksikseni. mutta ti oli juuri ja juuri ääni, ohje oli että kokonaan kadotessa täysi puhekielto.
      Nielu on tässä taudissa kuten palanut- se tuntuu kuivalle, rokkulainen, ja jatkuva yskä ei paranna asiaa. Lippaan vettä, imeskelen eukalyptus-sitruunakarkkii.
      Mite pian tästä hoidolla(millä?) paranee? Mitä pitäsi tutkia, ja eikö olisi suotavaa et työläisen tauti hoidetaan kunnolla- lääkärille en ole päässyt. Su silmätulehdukseen sain, ohje oli et oma tk huolehtii eteenpäin asiaa. Väliinputoajan olo, hävetys kun työkunnos en ole. Ja ihan kuin hulluja puhuisin kun tk menen, ohje on juoda vettä ja peittojen alla maata! Kun se ei AUTA.

      • Valvooyskiilimaa

        Niin että selvishän se, nyt on antibiootti aloitettu- crp-arvosta päättelivät et on otettava verenkuva, ja kuunneltava keuhkot, sieltä se löytyi.
        Aiemmin aloitettu hoito ois saanut minut nopeemmin töihin takaisin. Vähentänyt taudin riesaa.


      • limarööri
        Valvooyskiilimaa kirjoitti:

        Niin että selvishän se, nyt on antibiootti aloitettu- crp-arvosta päättelivät et on otettava verenkuva, ja kuunneltava keuhkot, sieltä se löytyi.
        Aiemmin aloitettu hoito ois saanut minut nopeemmin töihin takaisin. Vähentänyt taudin riesaa.

        No mikä sulla todettiin sitten? Taisi olla bakteeri kun sait antibiootit? Sama ihme "tauti" ollut melkein kuukauden jo,jatkuvaa sahailua. Monta kertaa luullut ey nyt lähti! Mut ei takasin seuraavana päivänä,alkaa jo kypsyttää..


    • Johanna82

      Täällä koko perheellä, järkyttävätauti!! Tytölläni joka 2.v niin ollut jo 1.5 viikkoa ja mulla ja miehelläni viikon! Mulla alkoi lämmöllä ja kovalla särkyllä tää.. sit parin päivän päästä luulin et ohi kunnes se vasta alkoikin pahana! Oireet; kurkkukipu , kuume kävi 39 asteessa ainakin, lämpöä, nuha, keuhkotkipeät, kauhea yskä että nukkua ei voi ja kauhea olo muutenkin, ei ruokahaluja jne! Kävin verikokeissa ja crp 52, sain kefexin ab-kuurin eilen ja kortisoni tabletit.. vielä ei tupnut apua! Meinaa mennä iham toivo tän kanssa, luulin et alkais lääkkeet auttaa mut viimeyö oli vasta kauhea!

    • millointämäloppuu

      Alussa oli voimakasta kurkkukipua vaikeuttaen nielemistä ja kuumetta, mutta nyt tauti on jatkunut yskänä ja liman erityksenä, että tauti taisi siirtyä nielusta lähemmäs keuhkoihin. Erikoisen pitkäkestoinen tauti.

    • Onneksmeniohi

      Itsellä ei taudissa tosiaan kun se kuume 38.8 , ei mitään muuta . Kesti 4pv sen jälkeen laski 37.5, mutta vain kuumetta ei mitään muita oireita (tietty ne perus pääkipu ja lihaskipu ) mutta ei flunssaa tms..

    • Jhairio

      Mulla on 12 päivä menossa kovan kurkkukivun kanssa. Öisin kipu pahenee niin että on vaikea nukkua, mutta päivisin olo yllättävän hyvä. Tänään kävin nieluviljelyssä, kun en saanut viime yönä kivulta nukuttua. Perheessä ollut saman tapaista tautia ja heilläkään ei vieläkään ole mennyt ohi.

    • Essi

      Oken ollut kohta viikon virustaudissa...jäsenkivut keuhkot tukossa ...puuskittainen yskä jonka johdosta lihakset kipät. Uskon että voisi olla infulenssaa...vaikka lääkäri kertoo ettei vielä liikkeellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      132
      1308
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1175
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      24
      804
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      147
      798
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      736
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      723
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      149
      705
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      698
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      578
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      36
      551
    Aihe