Miksi asumisoikeusasunto on järkevä?

Olen ymmärtänyt, että Helsingissä varsinkin Haso olisi edullista asumista. Onko todella näin? Mitenhän vastikekehitys noin 10 v, päästä on?
Onko asossa mitään järkeä, kannattaako edes harkita?
Ilmoita


Vastikkeet nousee säännöllisesti kuten kaikki muutkin kulut. Onhan asossa järkeä halvempi kuitenkin kuin täysin vuokrattu asunto.
Ilmoita
Lainan korko jos edullinen + vastike on halvempi kuin halvemmat vuokra asunnot. Asut kuitenkin vuokralla ja häiriöt ovat kaupungin talojen tapaisia siis päihteiden käyttäjiä yhtä paljon kuin pelkissä vuokra asunnoissa. Vastikkeesta ei voi sanoa suuntaan tai toiseen voi mennä muiden yhtiöiden tasoille ja silloin nousu olisi noin 5€ neliö. Onko asumisoikeusasuntoja ja kenellä kun lait muuttuvat sitä ei tiedetä mutta näyttää menevän tosi huononpään päin. Uuden lain myötä naamataulu on perusteena kuka saa asunnon ja asua. Myös yhtiö saa myydä asunnon pois ja tämä koskee myös Helsinkiä. Nämä jutut löytyy ihan yleisesti ja lakimuutokset mitä hakevat.
Ilmoita
Onkohan olemassa arviota siitä, kuinka paljon vanhat (omistus)kerrostaloasunnot keskimäärin maksavat kuukausittain... siis tarkoitan sitä, että vanhoissa kerrostaloasunnoissa on aina tulossa jokin uusi pieni remppa. Vaikka hoitovastike olisi edullinen, niin niistä remonteista joutuu lähes jatkuvasti maksamaan jotain. Olisi mielenkiintoista tehdä vertailu siitä, kuinka suuri ero asolla ja omistusasunnolla kuukausimaksuissa loppujen lopuksi onkaan, kun ottaa huomioon jatkuvat remonttikulut lainan korkojen ja hoitovastikkeen lisäksi.
Ajatuksia?
Ilmoita
ONko asossa asuminen yhä halvempaa kuin vastaavassa vuokra-asunnossa? Takaako joku laki tämän vai? Kannattaako tätä harkita... omaa en uskalla ostaa kun en halua löysään hirteen
1 VASTAUS:
Minä asun asumisoikeusasunnoissa (kaksio) Espoossa. Maksan vuokraa 700€. Jos ottaisin vapailta markkinoilta tai Lumolta vastaavan maksaisin ainakin 300€ enemmän vuokraa.

Ja nythän uudet vuokra-asunnot on kutistettu niin pieniksi kuin mahdollista mutta vuokra pysyy samana.

Kannattaa ehdottomasti ottaa Asumisoikeusasunto vaikka velaksi. Siinä kuitenkin säästää sen 300€ itselleen. Sen saa pois kun muuttaa jos pois. Vuokra
-asunnosta et saa mitään, ainoastaan olet maksanut sitä isoa vuokraa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi asumisoikeusasunto on järkevä?

Olen ymmärtänyt, että Helsingissä varsinkin Haso olisi edullista asumista. Onko todella näin? Mitenhän vastikekehitys noin 10 v, päästä on?
Onko asossa mitään järkeä, kannattaako edes harkita?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta