nähtävyydet

tyrmistynyt

Vanhana pudasjärveläisenä ajattelin lähteä verestämään muistoja Kurenalle. Ajelin Oulusta päin ja ajattelin poiketa hautausmaalle.Olin jo ajellut jonkin matkaa, kun yhtäkkiä äkkäsin, että missä joki. Kuinka en huomannut sitä. Piti palata takaisin ihan katsomaan. No eihän sitä näkynytkään. Vaan hirveä petonikaukalo oli laitettu joen päälle. Kenen idiootin hyväksymä ja kenen idiootin suunnittelema se kaukalo on. Ainoa nähtävyys Kurenalla ja se on peitetty niin, että ei vilaustakaan näe kauniista joesta. Maa on pullollaan kauniita siltoja, miksi tälläinen kaukalo on pitänyt tehdä. Esimerkiksi otetaan vaikka Heinola. Onko kaunimpaa siltakompleksia nähty. Lapset muistava vuosienkin takaa kauniin sillan. Mistä ihmeestä tässä on kysymys? Mitenkä on voitu hyväksyä tällainen kaukalo. Turvallisuudesta on turha puhua. Ei kukaan ole ennenkään sillalta pudonnut. Olen kyllä pettynyt pudasjärveläisiin päättäjiin.

23

1449

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • monityrmistynytmyös

   Tästä käytiin taannoin kovasti keskustelua just tuon maiseman takia, mut pudasjärvisiä päättäjiä ja siltainsinööriä ei kiinnosta moinen asia, ilmeisesti kunnan asiat ovat niin hyvällä tolalla ja eihän sillan kaiteita olekka kuulemma enää muunlaisia, joita voi tuollaseen vanhaan siltaan asentaa. Ihme vaan kun muualla niitä näkyy onnistuvan asentaa.

   • tyrmistynyt

    Nyt se silta on,kun ajaisi sian kaukalossa.


   • Samaasoopaa

    Sillan rakennuttaja ja suunnitteluttaja on ELY-keskus. Tämäkin asia on jo tuhat kertaa tullut esille tällä palstalla. Täysin turhanpäiväinen aloitus jälleen.


   • pikkuerkkiki
    Samaasoopaa kirjoitti:

    Sillan rakennuttaja ja suunnitteluttaja on ELY-keskus. Tämäkin asia on jo tuhat kertaa tullut esille tällä palstalla. Täysin turhanpäiväinen aloitus jälleen.

    Sanoo siltainsinööri, heh


   • Työmatkalainen

    Oulussa remontoidaan Pohjantietä ja näköjään asennetaan läpinäkyvät seinät tien reunoihin. Olisi sellaiset laitettu tuohonkin sillalle, niin olisi joki näkynyt. Jos ne Oulussa kestää, niin varmaan Pudasjärvelläkin.


   • tyrmistynyt
    Samaasoopaa kirjoitti:

    Sillan rakennuttaja ja suunnitteluttaja on ELY-keskus. Tämäkin asia on jo tuhat kertaa tullut esille tällä palstalla. Täysin turhanpäiväinen aloitus jälleen.

    Anteeksi, kun otin asian puheeksi. En ole seurannut Pudasjärven asioita. Tämä oli nyt vain sellainen extempore mielipide joka tuli ,kun ajelin sielläpäin. Sinä ilmeisesti olet erimieltä, mutta sehän on vain hyvä asia. Eihän tulisi mitään keskusteluja jos kaikki vain hymistelisivät samaa mieltä olevansa.


   • Tulinkäymääntaas

    Lue aloituksesi uudelleen. Aloituksessa vilisee idiootteja, Pudasjärven päättäjiä jne. Ei missään kunnassa Suomessa paikalliset päättäjät huolehdi valtateistä ja niiden silloista. Onhan se helppo näitä puskahuuteluita nettiin sorvata.

    https://www.destia.fi/yhteystiedot/usein-kysyttya.html


   • tyrmistynyt

    Sinä olet varmaan sieltä ELY- keskuksesta koska puolustat tätä siltaa. Jokaisellehan on oma kauneusihanteensa, joten eipä siitä sen enenpää.


   • Hidastaon

    Lue aloitus uudelleen. Aloittaja on pettynyt Pudasjärven päättäjiin, kun silta on niin ruma. Idiootit.... Minä en ole ottanut kantaa sillan ulkonäköön vaan virheellisiin tietoihin joita aloittaja esittää.


  • Itkuun_kyllästynyt

   Jo nyt on hel.etti ettei tästä itkusta tule loppua. Asia on tullut hyvin selväksi jo aika päiviä sitten. Eteenpäin sano mummo lumessa. Jossakin vaihessa täytyy asioista osata päästää irti, ei ole terveellistä jämähtää lopuksi ikää johonkin asiaan jolle ei muutu vaikka kuinka murehtisi.

  • Voiv

   Taas tämä sama jauhanta. Opetelkaa Suomen hallintojärjestelmä. Mistä asioista päättää valtio ja mistä kunta.

   • hämmästynyt

    Eikö ELY-keskus tee yhteistyötä kunnan päättäjien kanssa. Ihmeellistä. ELY-keskus saa kunnissa huseerata miten haluaa. Niinkö?


   • Ihannormihommaa

    On kunnan tieverkot ja on valtion tieverkot. Valtio huolehtii omistaan ja kunta omistaan. Se on yksinkertaista.


  • hukanen

   Saa kait sen silti sanoa et paska mikä paska, ja rumin laatuaan.Vaan saako vain silloin sanoa, kun on positiivista sanottavaa, Eipä muuta

   • Itkuun_kyllästynyt

    Saa sanoa, mutta kyllä se sanominen jossakin vaiheessa riittää. Ei pidä jäädä jumiin negatiiviseen, täytyy osata päästää irti ja jatkaa eteenpäin.


  • rumaseon

   En tiiä kuka sillan rakensi ja kuka käski rakentaa ja kuka antoi rahat sillan rakentamiseen. Sen tiiän että kauneus se on katsojan silmissä ! Tuosta sillasta ei minun silmäni kauneutta osaa katsoa. Aina kun sillan yli joutuu menemään niin tulee oikein surullinen olo . on se silta minun silmiini niin kauhian ruma. Tässä ei ole mulla pointtina muu kuin todeta että silta on ruma. Elyt ja alet keskukset ja inssit ja muut - ihan sama sille kuka siitä on vastuussa - silta on ruma.

   • tyrmistynyt

    Aivan kuin minun suusta.


   • Näköalaakaivataan

    Ei sillassa ole mitään vikaa, se on samanlainen kuin muuallakin. Sillan kaiteista voidaan olla sitten erimieltä.


  • Rumat

   Tosiasia on, että Ely-keskus oli suunnitellut normaalit matalammat kaiteet, mutta kaupungin taholta on esitetty vaatimus korkeammista kaiteista ja tulos on nähtävissä, ruma ja kauhea kolossi. Kaupungin ja Ely-keskuksen sähköpostikeskustelut ovat kuulemma tallessa.
   Oikein olisi, että siltaan vaihdettaisi modernit maisemakaiteet ja nyt paikallaan olevat käytettäisi jossain muualla, jossa maisema ei ole noin merkittävä kuin Iijoki.
   Kaiteet ovat pulteilla kiinni sillan kannessa, joten siirtäminen ei ole mikään ongelma.

   • Höpöposteja

   • iskä

    Silta on hyvä noin. Korkeintaan jotain maalaus tms... siistimistä. Kauneus ja maisemajutut on sivuseikka lasten turvallisuuden rinnalla. Niin kauan, kuin minun lapset siitä 9,5kk vuodesta kulkee kaikilla keleillä aamua iltaa niin pleksejä tai verkkoa siihen ai saa laittaa. Katelkaa maisemia jossakin muualla, kuin koulun lähellä auton ratissa kiitos. Erillinen kevyen liikenteen silta on ainoa vaihtoehto.


   • äippärä
    iskä kirjoitti:

    Silta on hyvä noin. Korkeintaan jotain maalaus tms... siistimistä. Kauneus ja maisemajutut on sivuseikka lasten turvallisuuden rinnalla. Niin kauan, kuin minun lapset siitä 9,5kk vuodesta kulkee kaikilla keleillä aamua iltaa niin pleksejä tai verkkoa siihen ai saa laittaa. Katelkaa maisemia jossakin muualla, kuin koulun lähellä auton ratissa kiitos. Erillinen kevyen liikenteen silta on ainoa vaihtoehto.

    Samaa mieltä. Erillinen silta jalankulkijoille. Sitten saa purkaa suojarakenteet pois. Siihen asti oltava noin.


  • Iskä

   Nyt vaaditaan okein kuntalaisaloitteella sillasta turvattomampaa. Vaihtoehtoa suojille ei ole muuta kuin erillinen kevyen liikenteen silta. Siihen asti betonisuojiin ei saa kajota.

   Pleksiä voitte käydä ihailemassa Oulussa nelostiellä Oulujoen kohdilla. vaikka on yli 10m päässä ajoradasta niin silti loska ja pöly on hionut pleksit läpinäkymättömiksi puolessa vuodessa, sellaisetko halutaan? Verkko ei suojaa jalankulkijoita loskalta, vedeltä ja jäämöykyiltä. Lisäksi lumen auraaminen sillalta olisi liki mahdotonta jos aura ei voi nojata betoniin.

   Uskoka jo, vaihtoehtoa ei ole jos toista siltaa ei rakenneta jalankulkijoille. Lopettakaa nyt jo tuo hyödytön asian vatvominen tai vaatikaa sitä ainoaa todellista vaihtoehtoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1671
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   938
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   830
  4. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   817
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   780
  6. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   752
  7. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   751
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   708
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   664
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   653
  Aihe