Aihe

Miksi ei saa osallistua MM kisoihin vaikka on raha

EsaVakkilainen

Täällä on kyselty että "Miksi ei saa osallistua MM kisoihin vaikka on rahaa?" ja "Ei ole oikein ettei urheilija saa päättää mihin osallistuu?
Kun ei kukaan muu jaksa vastata niin yritän taas perustella.
Aloitetaan historiasta; Judo oli Olympialajina 1964 Tokiossa ensimmäistä kertaa. Tokiossa harjoitteli myös muuan Judoka Ossi Ikonen joka oli Eurooppalaiseksi hyvätasoinen. Hän lähestyi Olympiakomiteaa ja pyysi osallistumisoikeutta. Tämä häneltä kiellettiin. Perusteena oli että kaikille valittaville pitää olla samat kriteerit. Ei riittänyt että itse halusi ja olisi maksanut "matkat ja majoitukset" itse.

Eli pääperiaate on ollut se että vapaa osallistuminen ei ole oikein niitä kohtaan jotka olisivat halunneet mutta ei ollut varaa. On tosi ongelmallista jos MM, EM, … kilpailuihin osallistuu ne joilla on varaa eikä ne jotka on hyviä.

Toinen periaate on se että liitto laittaa kriteerit joilla pääsee. Tyypillisesti kriteerit on sellaisia että jos ei hyviä ole ollenkaan niin muutama muukin pääsee. Esim. yleisurheilun EM. Jotta pääset matkalle niin pitää olla joku minimitaso. Minimitasoa EI määritä urheilija itse vaan liitto.

Onhan sitten lajeja joissa urheilemaan pääsee jos vain pussi on tarpeeksi iso. Vaikka autourheilu! Sielläkin tosin vaaditaan F1 ajajalta jotain tasoa. Vaikka isäpapalla on panna 30M$ kisaan niin ei saa osallistua vaikka poika haluaa jos ei kyvyt riitä.

Onhan niitäkin lajeja kuten nyrkkeily joissa saa ammattilaisena mennä kehään pieksettäväksi jos haluaa. Sielläkin tosin yleisö buuaa ja järjestäjälle tulee sapiskaa jos kaksi eritasoista päästetään samaan kehään.

Itselleni pääsyn arvokisoihin pitää olla rankkaa. Se on yksi syy harjoitella. Jos et harjoittele ja tule todella hyväksi et pääse kisoihin. Siksi porukkaa joka on edustanut Suomea kunnioitetaan ja arvostetaan. Jos Suomea edustaa henkilö jolle tulee turpaan heti niin ainakin minua hävettää. Jos kerran häviää kaikille Euroopassa eikä voita kv. kisoissa niin ei mielestäni ansaitse arvokisaedustusta.

Nyt täällä halutaan että se jonka rahapussi on suurin saa edustaa Suomea.

66

2199

  Vastaukset

  • Kuka helvetin Ossi Ikonen? Jussi Ikonen Suomen ensimmäinen 3. Dan ja Judoliiton puheenjohtaja. Kertomuksesi on yhtä väärä kuin Ossi Ikosen nimi. Olisi vähintä mitä vois tarinalta odottaa että nimet edes osattais
   oikein.

   • Tarina ei tosiaan ainakaan mene yhteen judolehden tarinan kanssa.

    "Ensimmäisenä suomalaisena judon pyhättöön ehti Jussi Ikonen, joka vietti Japanissa vuodet 1962–1965 yhdessä judoa harrastaneen Kati-vaimonsa kanssa. Ikonen suunnitteli pyrkivänsä Suomen edustajaksi Tokion 1964 olympialaisiin. Paikka olisi saattanut avautua, mutta häntä epäiltiin ammattilaiseksi, koska hän harjoitteli päivittäin judoa, karatea, aikidoa ja ju-jutsua. Olympiaedustus ei näin ollen toteutunut."


   • Ensimmäinentokiossa kirjoitti:

    Tarina ei tosiaan ainakaan mene yhteen judolehden tarinan kanssa.

    "Ensimmäisenä suomalaisena judon pyhättöön ehti Jussi Ikonen, joka vietti Japanissa vuodet 1962–1965 yhdessä judoa harrastaneen Kati-vaimonsa kanssa. Ikonen suunnitteli pyrkivänsä Suomen edustajaksi Tokion 1964 olympialaisiin. Paikka olisi saattanut avautua, mutta häntä epäiltiin ammattilaiseksi, koska hän harjoitteli päivittäin judoa, karatea, aikidoa ja ju-jutsua. Olympiaedustus ei näin ollen toteutunut."

    Eli tässäkin tapauksessa osallistumisen kielsi kansainvälinen olympiakomitea tai sen säännöt. Ei kansallinen taho.....


  • Meillä on useampi nuorten arvokilpailumitalisti ja muuten lahjakas judoka siirtynyt aikuisten ikäluokkaan. Jos näitä joskus toivotaan olympialaisiin on turha antaa etumatkaa jo heti kättelyssä.

  • Viimeksi kun kirjoitit aiheen tiimoilta, sinulle kerrottiin esimerkiksi että yleisurheilussa rajat asetttaa KANSAINVÄLINEN lajiliitto. Ei KANSALLAINEN lajiliitto.

   Tässä vanhemmasta suomi 24 keskustelusta lainattu sinulle osoitettu teksti:

   "2). Monessa olympialajeissa MM-kilpailuihin on kansainvälisen lajiliiton asettamat tulosrajat. Tästä syystä johtuu se, että monet olympialajit valitsevat "tiukoilla kriteereillä" ei ole vain olemassa enempää urheilijoita, joita lähettää. Sitten on taas toisia ääripäitä, kuten uinti, jossa tulosrajat on helppo rikkoa, ja joukkueiden kokokin sen mukaista. En myöskään ymmärrä miten se, että joku muu on yhtä hölmö kun me on perustelu millekkään. Kannattaa vilkaista painipuolta, siellä käydään juurikin nyt keskustelua siitä, että miksi EM-kisoissa oli vain 3 urheilijaa, ja että olipa tyhmä ratkaisu. "

  • Ei kiinnosta hävettääkö sua. Ei ylipäänsä kiinnosta sun mielipide, paitsi jos oot tuomarina ja päätät tuliko heitosta ippon. Muut judoasiat osaan hoitaa itse. En tarvitse holhoojaa.

  • "Itselleni pääsyn arvokisoihin pitää olla rankkaa. Se on yksi syy harjoitella. Jos et harjoittele ja tule todella hyväksi et pääse kisoihin. "

   Todella hyvää motivointia. Suomijudokat on laiskoja eikä tee parastaan ilman tota estettä. Hyvin on toiminut viimeset 20 vuotta.

   • On se motivoinut jotkut vaihtamaan maata, mitä edustavat.


  • Miksi ihmeessä se edustaisi jolla rahapussi on suurin? Täällä on haluttu että arvokisaedustukseen riittäisi että on oman sarjansa paras ja että nuoret saisivat kokemusta ja olympia pisteitä. Oma rahoitus koska ei haluta tuhlata liiton byrokratiaan tarkoitettuja rahoja. Jos minä saisin päättää niin täysi joukkue liiton maksamina joka kerta.

   Tuntuu että et ole kovin hyvin perillä siitä kuka normaalisti kilpailureissut maksaa. Se on aina muulloinkin urheilija, mutta arvokilpailuiden kohdalla se jostain syystä muuttuukin mahdottomaksi? En ymmärrä mistä olet keksinyt tämän ajatuksen että rikkain edustaisi. Arvokilpailureissu maksaa varmaan 800-1500 euroa. Nyt kun kierretään hakemassa niitä näyttöjä niin maksetaan joka kisasta se 500-1000 euroa. Joka vuosi ei parhaimmatkaan suomalaiset pääse edustamaan. Eli lopulta arvokilpailuedustuksen hinnaksi tulee jopa monikymmenkertainen määrä rahaa tällä systeemillä. Tämä on ihan ok, mutta jos olit huolissasi siitä että omakustanteiset arvokilpailut asettaa ihmiset eri arvoiseen asemaan kannattaa miettiä uudelleen.

  • Toivottavasti luit näitä vastauksia. Olisi hyvä jos pyrkisimme käymään dialogia tästä asiasta.

  • Kirjoitit "arvokisaedustukseen riittäisi että on oman sarjansa paras". ;) ja kukahan tietää kuka kunkin sarjan paras? Ei oikein mene edes SM-kisaveikkaukset putkeen tälläkään palstalla. Iso huuto tulisi kun pohditaan kuka on paras.

   Olisi hyvä että se joka edustaa Suomea olisi osoittanut että pystyy voittamaan kv-otteluita. meillähän on Suomessa se ongelma että vanhempaa porukkaa joka säännöllisesti voittaa kv-kilpailuissa ulkomaisia Judokoita ei juuri ole muutamaa enempää. Nämä muutamat edustaa Suomea. Tässä halutaan laajentaa edustus sellaisiin jotka ei ole voittaneet koskaan ketään.

   Nyt sanotaan että Judoka kehittyy kun voi mennä ottamaan arvokilpailuihin 10-0 turpaan alle minuutin. Eikö Judoka kehittyisi paremmin jos menee halvemmalle reissulle ja saa jopa kaksi matsia.

   Ja nytkin arvokisoihin pääsee kun menee yhden kv-kilpailun finaaliin.

   • Kunkin sarjan paras voidaan määritellä sopimalla etukäteen kriteerit miten paras selviää. Jos halutaan oikein yksinkertaista niin suomenmestaruuskilpailut ovat yksi tapa. Toinen viisaampi tapa on vaikka laskea ottelijoiden mitaleita ja otteluvoittoja kv kilpailuissa vähän niin kuin nytkin on virallisiin valintakriteereihin kirjattu.

    Otteluita ulkomailla meillä sentään voittaa useakin eri judoka. Mitaleita harvemmin tulee.

    Mielestäni meillä on reservissä useita nuoria yhtä hyviä tai yhtä hyviksi kehittyviä judokoita kun kilpailuihin on menossakin. Näille nuorille olisi eduksi päästä keräämään mahdollisimman aikaisin pisteitä olympialaisia varten.


   • "Edustaa Suomea"? Mitä jos sanottaisiin vain, että kilpailee ulkomailla. Tämä edustamisjutut olivat varmasti kansalliselle itsetunnolle tärkeitä sodan jälkeisissä olympialaisissa, mutta ei enää. Suomi tukee urhelijoita niin vähän, ettei urheilijan voida odottaa harjoittelevan Suomen edustamisen vuoksi, vaan siksi, että pääsee kilpailemaan saavuttaakseen henkilökohtaiset tavoitteensa. Jos Kanerva (tai Njie) voittavat jonain päivänä Maailmanmestaruuden, mitali kuuluu heille itselleen ja heidän lähipiirinsä tukijoukoille, ei minulle eikä muille suomalaisille penkkiurheilijoille. Parasta mitä Suomen Judoliitto voi resursseillaan urheilijalle tehdä on antaa urheilijoiden päättää itse miten harjoittelevat ja missä kilpailevat, kun tukemaankaan ei pysty.


   • Juuri näin, ei Virenin, Nurmen, Ukkola, Niemisen tai Räikkösen menestymisellä ole mitään tekemistä meidän Suomalaisten kanssa.
    Miksiköhän Formuloissa, täysin ammattiurheilussa, nousee Valtterin voittaessa Suomen lippu ja soi Maamme?
    Minä, minä ajattelu kun loppuu judosta niin voimme pärjätä joskus....


   • Autourheilun kansallinen keskusliitto ei ole koskaan määräillyt Räikkösen tekemisiä. Samoin Bottas edustaa palkkaa maksavaa F1-tiimiään kisoissa ja on tilivelvollinen vain sille. Suomen lippu on pelkkä symbolinen ele.

    Suomessa moottoriurheilijoita ei tueta käytännössä lainkaan vaan pikemminkin kiusataan sulkemalla ratoja jne. Menestys rakennetaan intohimoisten yksityisten ihmisten ja tiimien tekemänä. Ei kansallisen liiton. Suomen F1 menestysputki alkoi Keke Rosbergista, josta tuli maailmanmestari Suomesta huolimatta, ei sen ansiosta. Mikään liitto ei olisi ikinä pystynyt saavutuksiin, joita Rosberg teki oman ja myöhemmin muiden suomalaisten F1-uran eteen.


   • Ontäälläväkeä kirjoitti:

    Juuri näin, ei Virenin, Nurmen, Ukkola, Niemisen tai Räikkösen menestymisellä ole mitään tekemistä meidän Suomalaisten kanssa.
    Miksiköhän Formuloissa, täysin ammattiurheilussa, nousee Valtterin voittaessa Suomen lippu ja soi Maamme?
    Minä, minä ajattelu kun loppuu judosta niin voimme pärjätä joskus....

    Niin mitä väliä sitten on jos pitää vaihtaa maata. Kun sun mielestä edustetaan itseään, ei suomea. Ei sitten ole väliä mikä kansallislaulu soi. Mun puolesta sitten ihan sama jos joku vaihtaa maata. Jos näin on.


   • Eli jos työnantajasi (joka ei tosin maksa palkkaa) ja sinä ajaudutte erimielisyyksiin, sinä et otakaan lopputiliä ja vaihda kilpailijalle duuniin vaan vaihdat maata?

    Oletko edelleen ensimmäisessä työpaikassasi vai minkämaalainen olet nykyisin?


   • Kohtuullistako kirjoitti:

    Eli jos työnantajasi (joka ei tosin maksa palkkaa) ja sinä ajaudutte erimielisyyksiin, sinä et otakaan lopputiliä ja vaihda kilpailijalle duuniin vaan vaihdat maata?

    Oletko edelleen ensimmäisessä työpaikassasi vai minkämaalainen olet nykyisin?

    Joo, suomen lippu vai "pelkkä symbolinen ele" kysy sitä urheilijoilta mitä se heille merkitsee. 90 prosenttia on eri mieltä kanssasi. Mutta et olekaan urheilija vaan joku viisasteleva "asiantuntija" (huomasittehan lainausmerkit).


  • Kyllähän meidän u23 jengi pääseekin keräämään karsintapisteitä jos on halua vain kiertää. Esim. Marde taisi keväällä käydä koittaa open tasoa. Miksei esimerkiksi nyt Minskiin ollut tulijoita jos kerta haluavat yrittää? Turha sitä aloittaa MM-kisoista.

   • "MM-kilpailut ovat osa Tokio 2020 -olympiakarsintaa. Kilpailuilla on iso merkitys rankingpisteiden keruussa, sillä MM-kisoissa yhdelläkin otteluvoitolla ansaitsee 200 rankingpistettä, joka on enemmän kuin EM-kilpailujen tai Grand Prix-turnauksen 7. sija. "

    Öh. Minskissä on kullasta jaossa 100 pistettä. Kumpi on vaikeampaa, voittaa joku esim. afrikkalainen mm ekassa matsissa vai voittaa kultaa open tason kisassa?


   • No mitä niillä mm-kisojen pisteillä tekee jos ei ole aikomustakaan käydä muissa kisoissa sitten? Ja ihan mielenkiinnolla ketä olisitte mm-joukkueeseen valinneet jos kerta vääryyttä on koettu?


  • Älkää nyt, Fae pahoittaa mielensä..
   Joku afrikkalainen, rumasti sanottu.

  • Tottakai kisoihin lähtijöissä pitäisi olla kaksi kategoriaa. liiton määrittelemien kriteereiden perusteella liiton rahoilla lähetettävät ja sitten osallistumisoikeuden saaneet jotka keräisivät rahoituksen itse. Toki nämäkin saisivat oikeuden jossain rankingjärjestyksessä. Kaikki mahdolliset paikat arvokisoissa tulisi AINA täyttää, en todellakaan ymmärrä miksi näin ei olisi. Tuolloinkin kisoihin mentäisiin tietysti urheilullisin perustein, mutta maksettaisiin vain itse. Ihan niin kuin kaikissa muissakin kansainvälisissä kisoissa, miten tämä muka niistä eroaa.

   Ne on nuo lajiniilot jotka tätä vastaan hangottelee. Joku jo sanoikin että urheilija urheilee ensisijassa itselleen. Sitten vasta seuralleen tai maalleen. Ja näin se pitää ollakin.

   • Hyvin kirjoitettu.

    "Kaikki mahdolliset paikat arvokisoissa tulisi AINA täyttää"

    Ainakaan liitto ei voi olla esteenä, eihän liiton tarkoitus ole estää vaan edistää Judoa. Urheilija voi henkilökohtaisen valmentajansta kanssa tietenkin aina miettiä sopiiko arvokilpailu sillä hetkellä urheilijan suunnitelmiin ja tavoitteisiin ja tehdä ratkaisut sen mukaan.


  • Kuten Aku Laakkonen.
   Mutta kun nuo henkilökohtaiset ja vielä fiksut ovat aika vähissä....

  • Kyllä siellä Afrikassakin on judokoita ,jotka menivät olympialaisiin ihan suoralla ranking sijoituksella.Miten suomen osalta Esim .viime olympialaiset?

   • Jaa että ihan kokonaisesta jättikokoisesta maanosasta joku pääsi... afrikka ei ole maa. Hyvä verrata Suomeen :) ehkä pitäisi ennemmin verrata afrikkaa eurooppaan. Ja afrikasta nyt vaan on helpompi päästä nykysysteemillä olympialaisiin kuin euroopasta :) takaisin lukemaan ala-asteen maantietoa. Että nää neropatit joskus pistää huvittamaan :)


   • Jos et ymmärtänyt,niin siellä puhuttiin yleisesti Afrikasta ei mistään Afrikan maasta.Voidaanhan sieltä ottaa ne maat joista pääsi suoralla paikalla judokoita kisoihin ja suomesta ei.Onmkohan sun alettava harrastamaan luetun ymmärtämistä.


   • Kyllä sinun omaa kirjoittamaasi tekstiä pitäisi kyetä ymmärtämään. Et nimennyt yhtään maata koska et tiennyt sellaista. Ja Afrikkaa pidät vain jonain länttinä etelässä. Sitten vielä yksi ehdotus: väli tulee pilkun tai pisteen jälkeen, ei ennen sitä. Yleensä tuo kirjoitusvirhe kertoo kaiken kirjoittajan älyllisestä kapasiteetista. Siis maantiedon lisäksi ala-asteen äidinkielenkirja käteen. Selvitä itse mikä sivu ;)


   • Grrdd kirjoitti:

    Kyllä sinun omaa kirjoittamaasi tekstiä pitäisi kyetä ymmärtämään. Et nimennyt yhtään maata koska et tiennyt sellaista. Ja Afrikkaa pidät vain jonain länttinä etelässä. Sitten vielä yksi ehdotus: väli tulee pilkun tai pisteen jälkeen, ei ennen sitä. Yleensä tuo kirjoitusvirhe kertoo kaiken kirjoittajan älyllisestä kapasiteetista. Siis maantiedon lisäksi ala-asteen äidinkielenkirja käteen. Selvitä itse mikä sivu ;)

    Ei jumankauta! Aikuiset ihmiset... (toivottavasti ei)
    Tatamin laidalla hymyillään ja kätellään naamatusten, mutta sitten täällä vittuillaan ja inkutetaan epäolennaisuuksia. Hävetkää helvetti soikoon...


   • Egypti jos haluat tietää, etkä itse tiedä asiaa.oliko muuta?


  • Moni ei taida ymmärtää että jos esim. Joku näistä potentiaalisista nuorista saisi sen yhden otteluvoiton MM-kisoista ne 200p saattavat ratkaista olympiapaikan. Jos niitä ei ole jäit rannalle koska toiminta on niin lyhyt näköistä.

   • Kyllä se olympiapaikka vaatii muutakin kun 200p MM-kisoista. Ehkä olisi hyvä näyttää että on kiinnostunut muistakin karsintakisoista ja tuoda sieltä pinnoja. Ainut vakavasti otettava potentiaalinen nuori on Aku, joka nyt päätti vielä kiertää pienempiä kisoja.


   • Henri Hannula, Martti Puumalainen, Luukas Saha, Oskari Mäkinen..? Olisi vielä lisääkin potentiaalisia nimiä.


  • No eikös tonne MM kisoihin valittu juuri kaikki kynnelle kykenevät?
   Kuka jäi valitsematta? Hansoku?

  • En harjoittelisi vuosia tavoitteellisesti, jos olisi olemassa mahdollisuus, että urani on siitä kiinni, sattuuko jokin urheilupoliitikkojen valmennusvaliokunta valitsemaan minut kilpailuihin. Liian suuri riski, joka on toteutunut urheilijan tappioksi liian monta kertaa suomalaisessa keskusjohtoisessa urheilussa. Valitsisin ajoissa lajin, jossa valmennustiimin voi valita ja urani ei riipu sen ulkopuolisista ihmisistä.

   Monissa olympialajeissa monopoliasemassa olevien liittojen valta on kohtuuton. Ammattiurheilija on helposti umpikujassa, jos lajissa ei ole olemassa ammattilaisliigoja tms. vaihtoehtoisia tilaisuuksia urheilla huipulla. Jos yhteistyö liiton kanssa ei jostain syystä onnistu, edessä on maan vaihto, lajin vaihto tai lopettaminen.

   Jos lajiliitot eivät itse ymmärrä, työtuomioistuimien tms. pitäisi kyseenalaistaa liittojen valta ammattiurheilijoiden mahdollisuuksista tehdä työtään.

  • On nytkin tahoja joihin voi valittaa väärästä kohtelusta jos vaivautuu selvittämään. Taitaa vaan perusteet olla melko ontuvia

  • Edelleen, kuka nyt näytöt ja potentiaalin omaava jäi valitsematta MM kisoihin?!!!

   • No kukaan joukkuueesta tai sen ulkopuolelta ei saanut näyttöjä kasaan ajoissa.

    En tiedä kenen mielipidettä kaikista kirjottajista kysyt mutta useampi on maininnut nuoret olympialaisiin tähtäävät judokat potentiaalisina. Joku taisi mainta niinkin tarkasti että nuorten arvokisamitalistit. Jos et tiedä ketä nuorten arvokisamitalistit ovat niin ei ehkä kannata tulla esittämään tänne mielipiteitä.

    En ota kenenkään nimiä esiin. Alkaisi vain kohtuuton haukkuminen niin kun täällä on tapana jos joku erehtyy jota kuta kehumaan.


   • Luke.


  • Nuoret olympialaisiin tähtäävät?
   Niitä taitaa omasta mielestään olla aika paljon, kaikki vaan aikuisten MM kisoihin. Saadaan vähän kokemusta....
   Just joo...

  • Urheilija valmentajineen sen lopulta päättää kannattaako MM-kisoihin vielä lähteä ottamaan turpaan vai ei. Jos paikkoja on, urheilija/valmentaja katsovat sen uran kannalta järkeväksi ja rahat saa kerättyä, niin kerrotko lyhyesti miksi MM-kisoihin ei kannattaisi lähteä? Ei sinne kukaan ole piirinmestaruustason vihreävöisiä lähettämässäkään eikä paikkaa vinkumassa. Kyllä ne on tavoitteellisesti urheilevia lupauksia jotka katsovat että tuo taso kannattaa käydä kokeilemassa.

   Jos arvokisoihin lähetettäisiin aina vain mahdolliset/potentiaaliset mitalin tuojat, niin hiljaista olisi aika monessa lajissa. Se on jotaenkin niin perisuomalaista ajattelua tuo, että turha sinne on mennä, ei tästä kuitenkaan mitään tuu.....

   Olympialaisiin mennään sitten rankingin perusteella. Se on selvä peli.

  • Kyllä sinne judossa on kautta aikain lähetetty hyvin paljon muitakin kun mitaliehdokkaota ja pitää tulevaisuudessakin, kuten nyt tänä vuonna. Ei mitaliehdokkaita, mutta mahdollisuudet otteluvoittoihin.
   Täällä vaan taas rurhaan maristaan.
   Keskitytään nut niihin nuorten kisoissa U21 j 23 menestymiseen ja sitten kun aika (kyvyt) niin eteenpäin.
   Hyvää reeniviikonloppua kaikille, ai niin , onhan kaikki menossa majulle.....

   • Olethan sinäkin ottamassa siellä randoria?


   • Puhut edelleen "lähettämisestä". Moni täällä kirjoitti siitä, ketkä urheilijat MENISIVÄT kilpailuihin eikä siitä, että keitä "lähetetään". Lähettäminen on käsittääkseni sitä, että joku muu päättää urheilijan asioista urheilijan puolesta. Millä oikeudella?

    Kilpailuihin ei tarvitse lähettää ketään, koska urheilijat osaavat tehdä omaa uraansa koskevat ratkaisut itse. Liitto voi maksaa jonkun urheilijan osallistumisen, jos sellaiseen on rahaa. Sitä voi kutsua "lähettämiseksi", jos valiokunta saa siitä tyydytystä ja vallan tunnetta. Joka tapauksessa muut osaavat mennä kilpailuihin omilla ehdoillaan, jos liitto hoitaa välttämättömän byrokratian.

    Jos olet eri mieltä, olet samalla sitä mieltä, että urheilijat ovat holhouksen alaisia kakkosluokan kansalaisia. Tällainen ei vastaa minun käsitystäni judoyhteisöstä, jossa kasvatetaan parempia urheilijoita ja ihmisiä. Toiminta muistuttaa enemmän ravihevosten kasvatusta.


  • En tietenkään, minä en kuulu suomen judon eliittiin.
   Suutuitko ja haluaisit rakaista, kun vähän lauon totuuksia....

  • Mistä täällä nyt oikeasti keskustellaan? Onko kyse siis alle 21-vuotiaiden MM-kisasta, aikuisten MM-kisasta vai siitä, että alle 21-vuotiaiden pitäisi vielä mennä aikuistenkin MM-kisoihin? Keskusteluketjussa lisäksi sotketaan asioita. Joitakin kisaajia puhutellaan junnuina, vaikka ovat jo aikuisten sarjassa. Ei pysty seuraamaan..... Bahamalle tietysti kaikki haluisi, mutta pääseehän sinne ilman judokisojakin :)

  • Aikuisten tietenkin.
   Etkös huomannut kun puhuttiin pisteiden metsästämisestä Tokioon.
   Miksi judoon palkataan valmentajia, jos urheilijat ei niitä tarvi?
   Kerro laji ja maa?
   Kyllä teillä on kuvitelmat.
   Siellä on nyt äänessä urheilija jolla näytöt jäänet vähäisiksi ja sitä myöte myös edustaminen....

   • Saahan ne junnut pisteitä sieltä Bahmalta. Ihan turhaa vikinää kun liitto pudotti valintakriteereitä myös sinne. Yksi junnu European Cup mitali ei ole näytöksi paljoa vaadittu. Sieltä oman ikäisistä on hyvä aloittaa karsintakisat.


   • Yleisurheilu

    "Yleisen sarjan arvokilpailuihin valitaan kaikki ne urheilijat, jotka kansainvälisten liittojen asettamien osallistumiskriteerien (tulosrajat, ranking ja tietyissä kilpailuissa sijoituksella saavutettu osallistumisoikeus) perusteella ovat valintakelpoisia. "

    Yleisurheilu

    "Suomen yleisurheiluliitto SUL nimittäin asetti kisoihin osallistuville suomalaisurheilijoille 900 euron omavastuun. Omavastuuta ei pidä maksaa, mikäli palaa kisoista kotiin mitalin kanssa."

    "Aallon mukaan nuorten arvokisojen kohdalla omavastuun perusteena on se, että sen myötä kisoihin on mahdollista lähettää suurempi joukkue"

    Nyrkkeily

    "Suomalaisella amatööririnyrkkeilyllä on pitkästä aikaa positiivinen ongelma, sillä vähään aikaan ei ole tarvinut karsia edustuspaikoista arvokisoihin. Nyt sellainen tilanne on syntynyt sarjaan 75 kiloa. EM-kisaedustuksesta kamppailevat sarjan Suomen mestari Ilari Kujala ja SM-kisojen hopeamitalisti Dmitri Tretjak."


   • Hieno idea! Kaikki halukkaat kisaamaan, kisamatka maksetaan parhaiten menestyneille. Tämmöistä kutsutaan kilpailuksi ja eikös siitä ole kilpaurheilussa kysymys?


  • Minkä joukkueen liitto valitsi nuorten olympialaisiin buenos airesiin? Turpal nyt varmaan ainakin. Ketä muita?

  • Sinne valittiin joukkue samoilla näytöillä kun olympialaisiin, ne kellä on paikka tai riittävä tulo (yu, uinti) ja valinnan teko olympiakomitea.

   • Valinnan tekee OK, mutta esityksen lajiliitto. Turpalilla on näyttö kunnossa.


   • Judoliitto ehdotti, mutta tuolla on rajallinen osaanottajamäärä. Turpalin rankingsijoitus ei tainnut riittää em-mitskusta huolimatta.


   • 12 ottelijan sarjat? Ranking 13 ei riitä?


   • Siellä ei käsittääkseni ole kaikkia painoluokkia joten toisen sarjan pojutkin tulee sekoittaa rankingia.


   • Jdjdj kirjoitti:

    Siellä ei käsittääkseni ole kaikkia painoluokkia joten toisen sarjan pojutkin tulee sekoittaa rankingia.

    Mites kävi?


   • Eli Suomen seuraavaa F1-lupausta ei voi päästää kilpailemaan, ellei Autourheilun Kansallinen Keskusliitto maksa hänen tallipaikkaansa? Muutenhan urheilija on maksanut edustuspaikkansa itse, eikä sosialismissa sellainen käy. Elikkäs siitä vaan muutamaa miljoonaa pöytään. Pikkuraha, joka menee VALO-talossa palaveripulliin.


   • Hyvin sanpttu ja ihan oikea vertaus!


  • Se on sillä tavalla, että ainoa asia mihin pääsee varmasti rahalla, on maksamalla kirkollisverosi, täyttämällä kolehtihaavit satasilla, niin pääset taatusti aitiopaikalle taivaaseen. Näin on Herra päättänyt kaikessa viisaudessaan, että antamalla kisoihin tarkoittamasi rahasi paikallisen Jumalan edustajan kolehtihaaviin, niin olet todellakin ikuisesti taivaspankolla kuolemasi jälkeen.

   • Saarnasetä. Tuo on ihan paskaa sarkasmia - se ei edes hymyilytä. Hyvä sarkasmi sen sijaan nairattaa aina.
    Koita keksiä parempaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5205
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3901
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2874
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1909