Merkittävin, vanhin ja tarkin on Enokin kalenteri:
https://www.tietopiste.com/eenokin-kalenteri-luotettava/
Kalenterimme on väärä!
33
483
Vastaukset
- väitteesi.on.väärä
Katos PERKELE, se on taas se Eunukin-kirjan hihhuli.
Olikos vaikeakin hoitojakso tällä kertaa?
Niin, Eunukin kalenterilla saadaan suurin piirtein sama tarkkuus kuin Juliaanisella kalenterilla kun joka 7. vuosi (Sapattivuosi) lisätään yksi viikko; sekä kun lisäksi joka neljäs Sapattivuosi (eli joka 28. vuosi) lisätään kaksi lisäviikkoa.
Ilman noita lisäyksiä jo 25 vuodessa vuodenaika saapuisi kuukauden väärään aikaan.
Jokainen voi itse tämän laskea päivämäärien avulla taaksepäin nykyhetkestä.
Koska Juliaaninenkaan kalenteri ei oel täydellinen tarvittaisiin tuon lisäksi vähän lisää hienosäätöä että päästäisiin Gregoriaanisen tarkkuuteen.
Säännölliset Kevät- ja Syyspäiväntasaukset, sekä Kesä- ja Talvipäivänseisaukset auttaa helposti havaitsemaan että nykyinen Gregoriaaninen kalenteri on siderealistisesti hyvin tarkka.- melkein_pelottaa
Kaikki salaliittoteoriat ja dekkarit kiinnostaa,
mutta nyt taitaa olla taas täysikuu,
hullut ja ihmissudet valloillaan.
- 364päivää
Aihe on mielenkiintoinen.
En oikein asiaa tunne mutta aurinkokelloni kertoo että päivä on aina samanpituinen eikä se siten tunne mitään karkauspäivää.
Mistä se kalenteriimme on tullut koska Aurinko ei sellaista tunne?
Nykyinen kalenterimme ei siis perustu Auringonkiertoon vaikka meille sellaista väitetään.- 364täipää
Päivä tosiaan on aina saman mittainen, noin ylimalkaisesti kun unohdetaan todella pitkän aikavälin hidastumat. Ja se mitta ei ole tasan 24 tuntia vaan noin 4 minuuttia lyhempi, vuosikaan ei ole tasan 365 päivää; vaan noin neljänneksen päivää pidempi.
Tästä sitten seuraa se että kun halutaan pitää ne päiväntasaukset ja seisaukset oikealla kohdalla pitää sitä säännöllisesti korjata. 4 vuoden välein ollaan jäljessä se päivä, jonka siis karkauspäivä korjaa; ja tarkennuksen tarkennuksena on se säännöllinen kaskauspäivätön vuosi jotta ei keulita väärään suuntaan.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Gregoriancalendarleap_solstice.svg/800px-Gregoriancalendarleap_solstice.svg.png
Normaalielämän helppouden takia päivän mitaksi on päätetty se 24 tuntia, eikä 23.56mitälie; ja vuodeksi se 365, sekä karkausvuodet eikä 365.25mitalie. Kenties tulevaisuudessa tietokoneistuminen vaikuttaa asiaan ja tilanne muuttuu. Tietokoneen numeronäytöllä kun on triviaalia loikata siitä 23.56mitäliestä saman tien aikaan 00.00 joka päivä; mutta jos kuvittelet entisaikojen mekaanisia kelloja niin ei tuollainen temppu oikein onnistu sellaiselta ilman että joka päivä on setä joka puoliyöllä siirtää viisarin.
En heti keksi miksi kuvittelet ettei tämä perustu Auringon kiertoon, se kun on jokaisen helposti todennettavissa omin mittauksin. - 364päivää
Jos saisin tehdä oman kalenterini niin se perustuisti Auringon kiertoon.
Kuitenkin minua viisaammat pohtivat että kalenterimme vaikuttaisi hieman keinotekoiselta. Annan siis heidän höpötellä:
https://foorumi.tietopiste.com/index.php/topic,9.0.html - senkun.teet
364päivää kirjoitti:
Jos saisin tehdä oman kalenterini niin se perustuisti Auringon kiertoon.
Kuitenkin minua viisaammat pohtivat että kalenterimme vaikuttaisi hieman keinotekoiselta. Annan siis heidän höpötellä:
https://foorumi.tietopiste.com/index.php/topic,9.0.htmlKuka estää tekemästä omaa kalenteriasi?
- Komppaan364päivää
Oma kalenterini olisi sellainen että siinä olisi joka vuodelle tasan 364 päivää.
Seinä- ja pöytäkalentereita ei tarvitsisi uusia koskaan.
Seinäkalentereiden tyttöjen kuvat voisi vaihtaa muutaman vuoden välein jos kyllästyttää.
Tämä ei kuitenkaan käy koska aivan selvä Auringon kiertoon perustuva kalenteri on sotkettu käsittämättömällä tavalla tähän gregoriaaniseen kalenteriin.
Tosin sitä käyttää vain puolet maailman ihmisistä.
Oliishan ihme, että maapallo sattuisi pyörähtämään tasaluvuin kierrossaan Auringon ympäri. Siitähän karkauspäivässä on kysymys. Eli se pyörähtää noin 365 1/4 kertaa. Jos maapallo sattuisi pyörähtämään esimerkiksi 365,00000.... kertaa, niin mitään korjauksia ei tarvittaisi.
Maapallon pyrähdysaika on noin 23 t 56 min. Tämä siis tähtitaivaan suhteen. Mutta tuossa ajassa maapallo liikkuu ellipsiradallaan sen verran, että tarvitaan keskimäärin 3 min 55,9 s siihen, että maapallo pyörii lisää niin paljon, että se on samassa asennossa Aurinkoon nähden kuin viime kerralla. Mielikuvailu on paras keino tämän ymmärtämiseen. Kuvitelkaa siis maapallon kiertävän ja pyörivän Auringon ollessa liikkumaton keskipiste. Mainittu aikakorjaus tekee senkin, ettei koskaan ole keskellä päivää kellon mukaan keskiyö. Niin kävisi, jos vuorokauden pituudeksi otettaisiin 23 t 56 min 55,9 s eli todellinen pyörähdysaika.- Pikkuasioita
Meillä nyt vain ei ole oikeanpituista sekuntia käytössä. Tosin maapallon pyöriminen hidastuu koko ajan, joten....
Pikkuasioita kirjoitti:
Meillä nyt vain ei ole oikeanpituista sekuntia käytössä. Tosin maapallon pyöriminen hidastuu koko ajan, joten....
Sekunti ei perustu varsinaisesti mihinkään eli se on keinotekoinen aikamitta. On vain sovittu, että vuorokausi jakautuu 24 tuntiin, tunti puolestaan 60 minuuttiin ja minuutti 60 sekuntiin. Jos noita käytäntöjä muutetaan, sekunninkin pituus muuttuu. vain vuorokausi ja vuosi perustuvat
johonkin luonnonilmiöön.
2000-luvulla on karkaussekunteja lisätty keskimäärin noin 1/4 sekunnin verran vuodessa. Maan pyörimisliike siis hidastuu, mutta aikayksiköt, kuten sekunti, pysyvät ennallaan. Siinä mielessä sekunti sen enempää kuin vuorokausikaan (ja tunti sekä minuutti) ei tosiaan enää pidä paikkaansa. Mutta sillähän ei ole käytännössä väliä, sillä nimenomaan vuosien pituus pidetään turhankin tarkasti näillä karkaussekunneilla oikean pituisena mainituilla aikayksiköillä mitattuna.
Maan kiertoliike Auringon ympäri ei tiettävästi hidastu, joten jokainen karkaussekunti merkitsee Maan siirtymistä 30 km entistä kauemmaksi kiertoradallaan. Eli vuodenajat muuttuvat, mutta vain sekunnin verran kerrallaan.- TietoaSulle
Sekunnille on kyllä nykyään hyvinkin tarkat määritelmät. Alunperin se oli tavallaan vain sovittu aikamitta, mutta sitä on tarkennettu useampaankin kertaan. Nykyään se perustuu ns atomikelloon ja on erittäin tarkasti määritelty.
TietoaSulle kirjoitti:
Sekunnille on kyllä nykyään hyvinkin tarkat määritelmät. Alunperin se oli tavallaan vain sovittu aikamitta, mutta sitä on tarkennettu useampaankin kertaan. Nykyään se perustuu ns atomikelloon ja on erittäin tarkasti määritelty.
Sekunti on hyvin tarkasti, mielellään täsmälleen yhtä pitkä aika kuin ennenkin. Ylensäkin mittojen määritelmät täsmentyvät, mutta ne tehdään aina sellaisiksi, että ne soveltuvat entisen suuruiseen mittaan. Ne eivät siis muuta mittojen suuruutta. Mitat eivät siis seuraa esimerkiksi maapallon pyörimisen hidastumista.
- empijä
Gregoriaaninen kalenteri on käytössä ainoastaan länsimaissa ja todellakin hieman keinotekoinen.
Se perustuu enemmänkin tähtien- kuin Auringonkiertoon?- ei.kai.ole.vaikeaa
Tuolla ylempänä on kirjoituksessa kuva mitenkä pohjoisen puoliskon kesäpäiväntasaus vaihtelee säännölllisesti vuosittain.
Sen todentaminen on jokaiselle näkökykyiselle triviaalia.
Minä päivänä vuodesta Aurinko on pisimpään taivaalla?
Siitä vain tutkimaan.
- Nöhnyyy
Uskispaskaaaaaaaaa.
Jos lähtökohta on se että oletetaan että Jumala on luonut ja olisi luonut vain täsmälleen täysiä vuorokausia sisältävän vuoden, niin ollaan tosiaan pelkän uskon eikä faktan varassa.
Eihän tuokaan tyyppi yllättäen osannut todistaa kalenterin paremmuutta, haluaa vain uskoa niin. Hönöili vielä lättämaastakin :D Ajanlaskumme perustuu Maan kiertoliikkeeseen Auringon ympäri ja Maan pyörimiseen akselinsa ympäri.. Se on luonnollista, koska nuo kiertoliikkeet aiheuttavat vuodenaikojen vaihtelun ja vuorokaudenaikojen vaihtelun. Tähdillä ei ole siinä muuta tekemistä kuin toimia aikojen määräämistä helpottavana taustana.
Mutta koska vuodeksi on haluttu kokonaisluku vuorokausia, vuosi ei aivan tarkasti vastaa kiertoaikaa. Siksi tarvitaan karkauspäiviä pitämään ajanlasku mahdollisiman tarkasti vuodenaikojen tahdissa.- sikapossuli
Jos tämä gregoriaaninen kalenteri olisi haluttu tehdä Aurinkokeskeiseksi niin tietysti siinä olisi noudatettu tarkalleen 24 tunnin vuorokautta ja 364:n päivän rytmiä.
Mikä siinä olisi ollut vaikeata?
Tämä kalenterimme EI OLE Aurinkokeskeinen. piste. - mitä.kohtaa.et.ymmärrä
sikapossuli kirjoitti:
Jos tämä gregoriaaninen kalenteri olisi haluttu tehdä Aurinkokeskeiseksi niin tietysti siinä olisi noudatettu tarkalleen 24 tunnin vuorokautta ja 364:n päivän rytmiä.
Mikä siinä olisi ollut vaikeata?
Tämä kalenterimme EI OLE Aurinkokeskeinen. piste.Vuorokausi (kun Maa kiertää kerran oman akselinsa ympäri) ei ole täsmälleen 24 tuntia, eikä vuosi (kun Maa kiertää kerran Auringon ympäri) ole täsmälleen 364 vuorokautta.
Mikä siinä on niin vaikea käsittää? - Anonyymi
mitä.kohtaa.et.ymmärrä kirjoitti:
Vuorokausi (kun Maa kiertää kerran oman akselinsa ympäri) ei ole täsmälleen 24 tuntia, eikä vuosi (kun Maa kiertää kerran Auringon ympäri) ole täsmälleen 364 vuorokautta.
Mikä siinä on niin vaikea käsittää?Se ei ole Maa joka kiertää Auringon ympäri, vaan Aurinko kiertää Maan ympäri, kuten myös Kuu ja tähdetkin. Silmät sinulla on päässä, miksi et näe?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se ei ole Maa joka kiertää Auringon ympäri, vaan Aurinko kiertää Maan ympäri, kuten myös Kuu ja tähdetkin. Silmät sinulla on päässä, miksi et näe?
Vai että tällainen tapaus taas.
- hähähähäähähäääää
Päivä on 24 tuntia ja vuodessa on 364 vuorokautta täsmälleen.
Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää?- kurnauskistakos
Olisiko asia niin että tuo 24 tuntia ja 364 päivää toimivat täydellisesti litteässä Maassa mutta eivät istu palloteoriaan?
- hullut.erikseen
"Päivä on 24 tuntia ja vuodessa on 364 vuorokautta täsmälleen.
Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää?"
Jaa että tällainen tapaus tällä kertaa.
Seuraava. - Anonyymi
kurnauskistakos kirjoitti:
Olisiko asia niin että tuo 24 tuntia ja 364 päivää toimivat täydellisesti litteässä Maassa mutta eivät istu palloteoriaan?
Noin se menee.
- KäytäntöEikäTeoria
Pitäkää kiinni foliohatuistanne!
Kalenteri on sopimus. Se on toimiva jos vuodenajat pysyvät about kohdallaan. Kun talvipäivänseisaus on joka vuosi 21. tai 22. joulukuuta, niin kaikki on hyvin. Maan kiertoaika auringon ympäri on noin 365,256 vuorokautta. Siihen kalenterin on sopeuduttava.- liftari
Hyvä yritys mutta totuus on toinen.
Maa ei kierrä Aurinkoa vaan Aurinko kiertää Maalätyn päällä.
Tehkääpä pieni testi ja lähtekää kelaamaan vuosia taaksepäin 364 päivän kakenterilla, niin jossakin kohtaa kesä ja talvi ovat vaihtaneet paikkaa.
- hehhehhee
"Tuossa kalenterissa on täydellisen tarkasti 364 vuorokautta. Siinä ei tarvitse huomioida karkausvuosia koska mikään eikä kukaan karkaa minnekään, vaan silloinkin kun Aurinko näyttää karkaavan, se palaa aina takaisin vuorokauden kuluttua liki samaan kohtaan, vaikkakin sen leveysaste vaihtelee vuodenaikojen mukaan."
Ei helvata mitä tekstiä :D ja kirjoittaa litteästä maasta, ilmeisesti tuo kalenteri siis kuitenkin sopisi litteänmaan teorian kanssa paremmin yhteen kuin palloteoriassa? - Hijri
Persialainen kalenteri on tarkin.
Wikipedian mukaan vuoden keskipituus persialaisessa (iranilaisessa) kalenterissa pitkällä tähtäyksellä on 365,2422 vrk eli sama kuin meidän gregoriaanisessa kalenterissamme. Tämä on täsmälleen oikea määrä. Juliaanisessa kalenterissa se oli (on) 365, 25 vrk, mikä merkitsi vähittäistä erkanemista oikeasta. Gregoriaanisessa kalenterissa tätä korjattiin poistamalla kolme prosenttia karkauspäivistä, jolloin vuoden keskimääräiseksi pituudeksi tuli 365,2425 vrk. Virhettä eteenpäin siis syntyy yhä hiukkasen, ja se korjataan jättämällä yksi karkauspäivä pois joskus parin vuosituhannen päästä.
Mikään kalenteri - persialainenkaan - ei voi pysyä jatkuvasti absoluuttisen tarkkana, jos siinä pelataan kokonaisilla vuorokausilla. Milloin mennään tunteja edelle, milloin jäädään jälkeen.- tarkat.kalenterit
pähkäilijä kirjoitti:
Wikipedian mukaan vuoden keskipituus persialaisessa (iranilaisessa) kalenterissa pitkällä tähtäyksellä on 365,2422 vrk eli sama kuin meidän gregoriaanisessa kalenterissamme. Tämä on täsmälleen oikea määrä. Juliaanisessa kalenterissa se oli (on) 365, 25 vrk, mikä merkitsi vähittäistä erkanemista oikeasta. Gregoriaanisessa kalenterissa tätä korjattiin poistamalla kolme prosenttia karkauspäivistä, jolloin vuoden keskimääräiseksi pituudeksi tuli 365,2425 vrk. Virhettä eteenpäin siis syntyy yhä hiukkasen, ja se korjataan jättämällä yksi karkauspäivä pois joskus parin vuosituhannen päästä.
Mikään kalenteri - persialainenkaan - ei voi pysyä jatkuvasti absoluuttisen tarkkana, jos siinä pelataan kokonaisilla vuorokausilla. Milloin mennään tunteja edelle, milloin jäädään jälkeen.Luit hieman huonosti, minä löysin seuraavat tiedot:
Moderni (?) Persialainen kalenteri (siitä on muutama variaatio) on hieman Gregoriaanista tarkempi; 365.24219852 vs. 365.2425; kun täsmällinen vuosi on 365.24219878.
Mainittakoon että Mayat pääsivät 365.242036 omassa kalenterissaan.
Virheet on siis:
Persialainen 1 päivä 110000 vuodessa.
Maya kalenteri on 1 päivä 65000 vuodessa.
Gregoriaaninen on 1 päivä 3236 vuodessa.
Mainittakoon että tuo Eunukin kalenteri heittää vuorokauden jo alle yhdessä vuodessa. tarkat.kalenterit kirjoitti:
Luit hieman huonosti, minä löysin seuraavat tiedot:
Moderni (?) Persialainen kalenteri (siitä on muutama variaatio) on hieman Gregoriaanista tarkempi; 365.24219852 vs. 365.2425; kun täsmällinen vuosi on 365.24219878.
Mainittakoon että Mayat pääsivät 365.242036 omassa kalenterissaan.
Virheet on siis:
Persialainen 1 päivä 110000 vuodessa.
Maya kalenteri on 1 päivä 65000 vuodessa.
Gregoriaaninen on 1 päivä 3236 vuodessa.
Mainittakoon että tuo Eunukin kalenteri heittää vuorokauden jo alle yhdessä vuodessa.Gregoriaanistamme tarkentaa mainitsemastasi noin 365,242:en tuo karkauspäivän poisjättäminen aina tarvittaessa tuhansien vuosien välein. Länsimainen yksinkertaisuuskin siis pitää ajan tarkkana. Persialainenhan on itämaisen rönsyilevä:
https://gist.github.com/bkhezry/9fe095199e6e35e53c39e1b346a9a6c3pähkäilijä kirjoitti:
Gregoriaanistamme tarkentaa mainitsemastasi noin 365,242:en tuo karkauspäivän poisjättäminen aina tarvittaessa tuhansien vuosien välein. Länsimainen yksinkertaisuuskin siis pitää ajan tarkkana. Persialainenhan on itämaisen rönsyilevä:
https://gist.github.com/bkhezry/9fe095199e6e35e53c39e1b346a9a6c3Tarkoitan 365,2422.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.2926396Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill652019- 1801780
- 1191241
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä141235Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181681143Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie71116Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411011RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j50991Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.288962