Raiskausko?

kristiina98

Seurustelin noin vuoden entisen poikaystäväni kanssa. Suhteemme alkoi hyvin, mutta muuttui nopeasti jatkuvaksi riitelyksi ja fyysiseksi tappeluksi. Jossain välissä suhdetta seksihaluni katosivat kokonaan ja noin 4kk jaksoin teeskennellä ja yrittää nauttia seksistä. Luovutin, ja seksi loppui. Yhtenä iltana poikaystäväni turhautui, kun ei saanut tarpeitaan tyydytettyä ja aloimme riitelemään. Riita loppui siihen, että itkin vuolaasti ja sanoin hänelle että ”en mä vaan halua mutta ihan vitun sama kai se on pakko”. Makasin paikallani ja itkin ääneen, kun poika ystäväni harrasti seksiä kanssani, hän tuli sisääni käänsi kylkeä ja meni nukkumaan. Valvoin koko yön itkien, mutta myöhemmin annoimme asian olla. Erosimme ja vasta nyt vuoden jälkeen tilanne on alkanut ahdistamaan minua. Kysymys, onko tämä raiskaus tai jotain sinne päin? En todellakaan aijo mitään juttua asiasta tehdä. Tämä vain jäi vaivaamaan. Ajattelin koko ajan suhteen ajan, että kaikki on hyvin ja on minun vikani kun en halua ja että vika on minussa. En vieläkään oikein tiedä mitä ajatella. Kiitos vastauksista!

10

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei kristiina98!

      Kuvailemasi tilanne on haastava. Kerroit, että tämä asia on jäänyt sinua vaivaamaan. Olisi tärkeää, että voisit jutella näistä ajatuksista ja tunteista jonkun luotettavan henkilön kanssa, esimerkiksi ammattilaisen. Olisiko sinulla ketään läheistä kuka voisi auttaa sinua tässä tilanteessa? Sinun ei tarvitse jäädä yksin näiden asioiden kanssa.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

      • jpbhpjpjbhotekåhbekth

        Tarkoittaako Rikosuhripäivystys, että raiskaus on haastava tilanne? Miettikää nyt hieman sanavalintojanne. Haastava-sanaa ei ole pakko tunkea joka paikkaan. Sanaa "vaikea" on käytetty satoja vuosia, mutta nyt yhtäkkiä kaikki on "haastavaa". Vai tarkoitettiinko nyt kenties, että tilanne oli juridisesti haastava (= mielenkiintoinen, kiehtova)?


      • Kyllä, juridisesti haastava, koska selkeästi voimme todeta, että tapahtunut on täyttänyt kriteerit pakottamisen sukupuoliyhdyntään, mutta kuten tiedämme, niin kyseistä rikosnimikettä ei ole enää rikoslaissa (onneksi!).
        On vain pakottaminen seksuaaliseen tekoon, raiskaus ja törkeä raiskaus. Kuitenkin uhri on ollut tilanteessa haluton. Seksin harrastamisesta on riidelty, mikä on voinut aiheuttaa uhrissa pelkoa väkivallasta. Raiskaus on itsessään jo kyllä väkivaltaa ja joka pakottaa toisen seksiin kanssaan, niin syyllistyy raiskaukseen. Minäkin suosittelen yhteydenottamista Rikosuhripäivystykseen. Olisi tärkeää, että sinulla olisi luotettava henkilö myös Rikosuhripäivystyksen ulkopuolella.


    • kullijaakko69

      mut raiskattiin neljä kertaa eilen sattu aika paljon mut tuntu silti hyvältä

    • Minkä takia sää oot mennyt sanoo että kai mun on pakko? Ei kai sun oo mikään pakko jos sää et halua.

      • Ja kuka nyt rupee vonkaamaan, ei on ei


    • Ulpukkajärvi

      Vieraan on vaikea tarkalleen arvioida mistä on kysymys. Sinussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, vaikka olisi tullut sanoa EI. Joissain tilanteissa se voi olla haastavaa, jos toinen osapuoli on agressiivinen ja mukana on pelkoa. Jos Sinulla ei ole läheisiä, joiden kanssa keskustella asiasta, käänny ihmeessä asiantuntijoiden puoleen. Rikosuhripäivystys antanee neuvoja tai terveyskeskuslääkäri (jos sattuu hyvä lääkäri olemaan) minne kannattaisi kääntyä. Olet menetellyt parhaaksi näkemäsi mukaan ikävässä tilanteessa. Kaikkea hyvää Sinulle.

    • Ulpukkajärvi

      J.K. Älä koskaan ajattele, että vika on Sinussa! Kaikki ihmiset eivät sovi olemaan yhdessä. Silloin on parasta olle erillään. Toivon, että löydät ihmisen, jonka kanssa on hyvä olla usealla eri tasolla.

    • Jeesusontäällä

      Sitä saa mitä tilaa.

    • Sexbeast

      Hyvä. Arvostettavaa. Teit oikein kun huomioit vastapuolen halut ja teit kuten hän halusi. Olet arvostettava nainen. Sinunlaisia naisia saisi olla ehdottomasti enemmän. Jotka ei epäoikeudenmukaisesti itsekkäästi kieltäydy vaan menee myös sen haluavan osapuolen ehdoilla silti. Pihtareita ei tarvita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe