Mikä tuomareita vaivaa?!!

Oikeustajuhukas

Itä-Suomen hovioikeuden alentamia tuomioita viime vuosilta

oikeustaju hukassa
Heinäkuu 2008 : Hyväksikäyttäjän tuomio lieveni hovissa
Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu 58-vuotias kuopiolaismies välttää vankilan.
Itä-Suomen hovioikeus lievensi torstaina yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeustuomion neljän kuukauden ehdolliseksi rangaistukseksi.
Uhrina oli alaikäinen poika. Käräjäoikeuteen asia tuli loppuvuodesta 2006.
Hovioikeus alensi kipu-, särky- ja kärsimyskorvaukset 4 000 euroon ja hylkäsi kokonaan korvausvaatimuksen opintojen viivästymisestä. Tuomiolauselmasta ilmenee, että uhri joutui sairaalahoitoon ja terapiaan. Jutun asiakirjat ovat salaisia tuomiolauselmaa lukuunottamatta.
Helmikuu 2008 Hovioikeus vapautti hierojan seksuaalirikossyytteistä
Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt seksuaalirikossyytteet, joista pohjoissavolainen mieshieroja tuomittiin käräjäoikeudessa vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin. Hovioikeus vapautti 47-vuotiaan miehen vankeusrangaistuksesta ja vahingonkorvauksista.
Helmikuussa 2008 Hovioikeus alensi miehen tuomiota lasten törkeästä hyväksikäytöstä
Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi tiistaina 59-vuotiaan kainuulaisen miehen seksuaalirikoksesta kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.
Miehen syyksi luettu rikos käsittää lapseen kohdistuneen haureuden ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön.
Tammikuussa 2008 Lasten hyväksikäytön tuomio muutettiin ehdolliseksi
Itä-Suomen hovioikeus on muuttanut puolankalaismiehen vankeustuomion kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseksi.
Syyskuussa 2007 Hyväksikäyttäjän vankeustuomio lyheni.
Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut 48-vuotiaan joensuulaisen miehen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puoleksitoista vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.
Hovioikeus hylkäsi miehen syyksi käräjäoikeudessa luetut kaksi raiskaussyytettä ja alensi tuomiota vuodella. Jutun oikeudenkäyntiaineisto on määrätty salaiseksi 30 vuodeksi.
Kesäkuussa 2006 syyte lapsen törkeästä hyväksikäytöstä kaatui itäsuomen hovissa
Itä-Suomen hovioikeus vapautti eteläsavolaisen miehen käräjäoikeuden määräämästä yli kahden vuoden ehdottomasta vankeusrangaistuksesta.
Joulukuussa 2005 Hovioikeus kumosi raiskaustuomion
Itä-Suomen hovioikeus on vapauttanut syytteestä 51-vuotiaan miehen, jonka Joensuun käräjäoikeus tuomitsi raiskauksesta vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies vapautettiin myös yli 3 000 euron vahingonkorvauksista.
Joulukuussa 2005 Itä-Suomen hovioikeus määräsi vankeusrangaistuksen sijasta miehen 200 tunniksi yhdyskuntapalveluun.
Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen kesällä 2004.
Hovioikeus hylkäsi kuitenkin toisen syytekohdan, jossa oli kyse kesällä 2001 tapahtuneesta teosta. Teon uhri oli tuolloin 14-vuotias. Hovioikeuden mukaan teko ei ollut seksuaalisesti olennainen. Juttu määrättiin salaiseksi 30 vuodeksi.
Kesäkuussa 2005 Itäsuomen hovioikeus hylkäsi tuomion seksuaalisesta hyväksikäytöstä
Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kainuulaiselle yli 70-vuotiaalle miehelle määrätyn puolentoista vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen, jonka hän sai 10 vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Kajaanin käräjäoikeudessa viime kesänä.
Helmikuussa 2005 Lapsiseksituomio lieveni Itä-Suomen hovioikeudessa
Itä-Suomen hovioikeus lievensi torstaina rangaistusta, jonka Nilsiän käräjäoikeus oli määrännyt yläsavolaiselle miehelle viidestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Kahden ja puolen vuoden ehdoton vankeustuomio aleni vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen ehdollista vankeutta, minkä ohessa mies joutuu suorittamaan 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.
Uhreina oli neljä 13-14 -vuotiasta tyttöä. Rikosten tekoaikaan vuosina 2001-2002 mies oli 25-26-vuotias. Käräjäoikeuden tuomio on salainen.
Helmikuus 2005 Itä-Suomen hovioikeus vapautti 36-vuotiaan miehen 26 000 euron kärsimyskorvauksista sisaruksilleen. Mies oli käyttänyt neljää alaikäistä sisarustaan seksuaalisesti hyväkseen useiden vuosien ajan.
2005 hovioikeus vapautti alaikäisen tytön hyväksikäytöstä tuomitun miehen ehdollisesta vankeusrangaistuksesta ja rahallisista korvauksista.
2004 hovioikeus kumosi 66-vuotiaan miehen 3,5 vuoden vankeustuomion törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Uhrit olivat 12-15-vuotiaita poikia.
2003 lieveni 31-vuotiaan miehen raiskaustuomio ehdottomasta vankeudesta ehdolliseksi, koska hänellä oli pitkä työsuhde. Hovin mukaan miehen työnantaja oli ilmoittanut työsuhteen päättyvän ehdottoman tuomion takia.
2003 muuttui 33-vuotiaan miehen ehdoton vankeustuomio raiskauksen yrityksestä ehdolliseksi. Perusteluina olivat puhdas rikosrekisteri ja isot vahingonkorvaukset.Syyskuussa 2002 hölleni 27-vuotiaalle miehelle raiskauksesta ja pahoinpitelystä langetettu ehdoton vankeustuomio ehdolliseksi ja yhdyskuntapalveluksi. Syynä oli miehen työ.

7

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Makiaa

      Jos se nuori liha maistuu tuomareillekin?

    • hyvrilän-homppeli

      Kannadista tulisi polttamisen sijaan asettaa peräaukkoon, lääkärit neuvovat.

      Asiantuntijoiden mukaan kannadiksen hyödyt saadaan parhaiten irti, kun sitä käytetään peräaukon kautta. Vaikka kannadis yleisimmin nautitaan polttamalla tai vesipiipun kautta, tohtori Mikhail Koganin mukaan rektaalinen annostelu on terveyden kannalta ylivoimainen vaihtoehto.

      – Peräaukon kautta nauttiminen on parempi vaihtoehto, koska suurempi määrä siitä imeytyy kehoon. Voit laittaa sitä paljon enemmän ja se imeytyy paljon paremmin, mutta kaikki eivät ole avoimia tälle ajatukselle, selittää George Washingtonin yliopistossa työskentelevä Kogan.-

      • Anonyymi

        Näi hän se on


    • Harryä

      Tuomiot elinkautiseksi kaikille seksuaalirikollisille ja laittaa yleisille osastoille nyrkkeilysäkeiksi

      • Anonyymi

        totta


    • taavettilainen

      Naistenhakkaajat kuuluvat samaan alimpaan kastiin raiskareitten ja pedofiilien kanssa

    • Anonyymi

      Tässä se nähään

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe