Dan arvot Suomessa

dandandan

En kyllä ihmettele yhtään etä lajin kotimaa on vetänyt herneen nenään . Miten asia aiotaan korjata?

36

2402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietämätöndani

      Kerro vähän tarkemmin, kiitos.

    • Mikämikänyttaassss

      Mistä nyt on muka vedetty herneet?

    • hyväkirjujanuju

      Nytkin on menossa kokeisiin sellaisia poikia jotka ovat olleet sivussa pitkään, Mut musta pitää saada vaikka ei rehellisesti sitä ansaitakkaan, ollaan oltu pitkään loukkaantuneena niin aikamääre täytyy mut mikään muu ei. Mut riittää kun on määrätyn seuran jäsen.

      • gradukoulutustaskussa

        Judoseura ei voi vaikuttaa yksittäisen judokan dan kokeeseen hakemiseen mitenkään. Judoka voi täyttää vyökoehakemuksen ihan itse netissä ja Judoliiton vyökoekomissio käsittelee hakemukset ja päättä ketkä hyväksytään kokeeseen.


      • 2dan
        gradukoulutustaskussa kirjoitti:

        Judoseura ei voi vaikuttaa yksittäisen judokan dan kokeeseen hakemiseen mitenkään. Judoka voi täyttää vyökoehakemuksen ihan itse netissä ja Judoliiton vyökoekomissio käsittelee hakemukset ja päättä ketkä hyväksytään kokeeseen.

        Seuran ei tarvitse puoltaa, jos ei kriteerit täyty


      • gradukoulutustaskussa

        Kokeeseen voi hakea ilman seuran puoltoa.


      • tokui-waza

        Ne eniten väärät mustat vyöt ei mene nuorille kilpailutaustaisille aikuisille, vaan aktiivisille sedille ja tädeille, joilla on kaikki hakemuksen jättämiseen liittyvät asiat kunnossa: aktiivisuusvuodet ja -pisteet kerätty, kurssit käyty ja kata hiottu. Judo ei vain toimi randorissa tai kilpailutilanteessa.

        Luulisi, että musta vyö kertoo judon osaamisen tason ja käytännön tehon kamppailussa. Täällä joillekin on tärkeämpää se, onko hakemus jätetty protokollan mukaan ja sen sisältö byrokratian tai suomi24:n vaatimassa kunnossa.


    • Miten_on

      Nämä vyöhommat on kyllä täysin poikkeavia eri seuroissa varsinkin junioreissa. Miten se voi olla mahdollista? Valvooko liitto noita mitenkään judossa?

      • gradukoulutustaskussa

        Jokainen seura vastaa itse kyu vyökokeiden pitämisestä ja judoliiton graduointisääntöjen noudattamisesta. Judoliitto vaikuttaa siten, että vyökokeen pitäjien täytyy käydä graduointikoulutus.

        1. dan koe on liiton taholta se ensimmäinen valvontapiste. Jos ei osaa, niin graduoijalla on mahdollisuus hylätä koe.


    • Mitenon

      Jos viikosta toiseen hinkkaa kataa, 2 krt/vko vuoden verran niin kyllä sen kokeessa osaa, mutta miten muu judo-osaaminen?
      Joutuuko/päseekö judossa ottaan randoria esim. Kokeen pitäjän kanssa kuten Bjj?

      • Artesuave

      • qwerty098

      • Lahtijudo

        Ei Bjj:ssä ansaita vöitä, monia tummi vöitä on mennyt väärin henkilöille kaveri suhteiden ansiosta.
        Minun mielestä judon vyöarvot ovat vaikeampi saada kun bjj:ssä. Judon graduointisäännöt antavat perusteet mitä vyöarvoissa vaaditaan. Lopettakaa tuo naurettava tillitys vöistä... keskittykää treenamaan....


      • pyjamapainija

        "Minun mielestä judon vyöarvot ovat vaikeampi saada kun bjj:ssä."

        Omasta kokemuksesta työ ja vaikeus saada bjj purppura = judon musta. Molemmat löytyy.


    • Täh

      Miten lajin kotimaa on vetänyt herneen nenään? Varsinkin kun siellä saa mustan paljon helpommin.

    • Lahtijudo

      Aina saadaan samasta asiasta kiehumista, graduointisääntö kertoo pelimerkit minkä mukaan toimitaan. Jos kaveri menee dan kokeeseen säännön mukaan.... ja suorittaa vyön, se ei kuulu muille.
      Paljon on kavereita, jotka eivät uskalla mennä kokeeseen... pelkäävät epäonnistumista. Elämässä pitää olla haasteita.

      • Näinjuurihyväätulee

        Juuri näin se maailma makaa ja hyvää tulee, mitä se muille kuuluu mitä teen ja miten saan, hienoa!


      • Kiertokoulujasekinväärin

        "Paljon on kavereita, jotka eivät uskalla mennä kokeeseen... pelkäävät epäonnistumista. "
        :):):) Höpö höpö !
        Enemmän on niitä joille nykymuotoinen katapelleily ja sen kautta graduointi ei vaan kelpaa.
        Saattaa muuten olla että iso osa harrastajista lopettaa mm tämän epäkohdan vuoksi?
        Mieluummin treenaa vaan sillä vanhalla vyöllä, sen verran kuin nyt enää kunnon treenejä aikuisharrastajille mistään löytyy ...?

        Aikuinen ihminen löytää elämäänsä haasteita kyllä riittävästi oikeasta elämästä, työ, opiskelu jne.
        Ei tarvitse päteä vyöarvolla.


    • asdzxcqwe

      Kodokanin sivuilta voi lukea että mustaan vyöhön ei riitä alkeiskurssi vaan pitääkäydä jatkokurssikin.

      Ja Kodokania ei liikuta tippaakaan suomen vyöarvot kun niitä ei enää kodokaniin rekisteröidä.

      Ja silloinkin kun reskisteröitiin keskustelua käytiin nointa luokkaa 4dan olevsista arvoista. Japanissa tuon tasoiset vielä kilpaili, mutta suomessa 1dan saadaan niin myöhään että 4-dania havittelevat eivät enää ole kisaamisiässä

      • 4545tokyo

        On hyvä muistaa, että vertailtaesssa suomalaisia ja japanilaisia daneja, monet kisaajamme ovat otelleet samanarvoisia japanilaisia daneja vastaan Kodokanissa järjestetyissä kilpailuissa. Otteluita voi jatkaa niin kauan kun jaksaa kukistaa vastustajansa vähintään ipponin tai waza-arin suorituksilla. Kuulemani mukaan Tampereen silloisen Fusegin huippukisaaja (Jukka-Pekka Metsola?) voitti toistakymmentä vastustajaansa peräjälkeen! Koska seuraavaan dan-asteeseen vaaditaan kymmenen voittoa, olisi Metsolan? pitänyt saada Kodokanin nuottien mukaan dankorotus heti kisojen jälkeen. Minkälaisia suomalaisia judokoita olisi passitettava Metsolan? vastustajiksi, jotta samanlaisen ottelurykelmän saisi täällä aikaan? 15-vuotiaita 3 kyu vihreän vyön poikasia!


    • Provoprovo

      Japanissa musta vyö tulee varhain ja helposti. Ketjun avaajalta tämä oli heikko provo.

    • judoka1dan

      30 vuotta judoa vääntänyt sensei osaa judon teknisen talon paljon paremmin kuin nuori kilpailija ja nämä nuorukaiset jotka eivät kataa osaa eivät ole mustan vyön arvoisia.
      Aloitin itse 12 vuotiaana ja kilpailin juniorikisoissa otin sarjoissa 17 vuotiaaksi asti 20 matsia ja riitti, judoa jatkoin ja 30 vuotiaana suoritin danin ja olen siitä ylpeä ja pelkällä kilpajudolla ei pidä dania myöntää vaan kata, valmennus, judon tekninen taito ovat kaiken a ja o.
      Judo taidosta voimaa ei pelkkää voimaa vaan taitoa.

      • Puhutaanasiaa

        Väitän, että judon 3-5 vuotiaana aloittanut parikymppinen nuorukainen, jolla on takana 300-400 matsia tietää kyllä judosta vähintään saman verran kuin vanhempi harrastelija. Eikä se kata ainakaan kömpelömmäksi jää kuin 50-60v harrastajalla. Fysiikasta ei tarvinne mainita mitään. Eri asia taas on kuinka siihen kata-puoleen aikaa halutaan käyttää vai keskitytäänkö olennaisempiin asioihin tuossa vaiheessa. Jos katamiehet olisivat niin hyviä siinä oikeassa kamppailussa, heidän pitäisi pyyhkiä muilla lattioita jokaisessa kisassa. No näin ei ole ja tämän huomion teen ottamatta ollenkaan kunniaa ja arvostusta pois Katan taitajilta.
        Alkaa vaan ihmetyttämään muutamien vanhojen jäärien asenne ja ylpeys. Totuus on, että heidän nuoruusajoistaan laji on kokenut aivan valtavan harppauksen eteen päin. Ihan niin kuin muukin urheilu ja lajit tehneet. Monikaan aikoinaan danin suorittanut ei taitaisi sillä taitotasolla enää kokeeseen päästä. Ja tuskin niitä maksullisia kursseja ja koulutuksiakaan oli käyty puhumattakaan treenimääristä. Toki poikkeuksiakin löytyy. Aika taitaa olla kullannut muistot...


    • 600ottelua

      Niin, kisoissahan ei tekniikkaa tarvita, juu.
      Haarniska kstan kun osaat niin tekniikka kunnossa. Niinpä.
      Judon tekninen taito? Siinäpä mielenkiintoinen aihe. Sitä on aika monella kisaajalla, mutta ei kuntojudokoilla, ei todellakaan. Nimet kyllä hallussa.

      • taidoton

        Näinhän se on. Kilpaurheilussa yritetään olla parempia kuin toiset, joka väistämättä tarkoittaa sitä että hyvin menestyvällä kilpajudokalla on tekniikka kunnossa.


    • hanshi

      Kilpajudoka vääntää voimalla ja tekniikka paska, näin tiedän monella olevan, itse treenannut 40 vuotta ja en ole kilpaillut paitsi salikisoissa, dani ollut jo 20 vuotta ja kakkkonen 10 vuotta ja tekniikka toimii niin randorissa kuin treenissä ja ilman voimaa, tämä on oikean judon idea!

      • Suursalimestari

        Oho, Suurmestari, randorikisaaja. Juu, teihin aina törmää, todellisia tekniikkataitureita. Sun kisaajat, mitä mielestäsi leivot on max b-junnuja.
        Oman judon sankari...


      • Kgb

        Ilman voimaa? Hmmm....
        Eikös Kano jo aikoinaan sanonut että voima ei ole pahasta vaan sen tuhlaus. Eiköhän isommilla tatameilla tarvita sekä voimaa että tekniikkaa.


    • kjak

      Ottelin monta sataa ottelua sm-tasolla ja penkistä nousi maks 60 kg mutta tatamilla heittelin 200 kiloa penkistä nostavia voimamiehiä, oikea judo on taito ilman voimaa, ei voima haitaksi ole muuten mutta se hidastaa, paras tekniikka tulee koko kropasta ja kun tekniikka on kunnossa ei voimaa tarvita, tämä olis nuorten hyvä muistaa ettei keskitytä liikaa lihaksiin vaan judoteknikkaan ja itsellä 30 vuotta takana judoa.

      • Nolo_150kg_penkki

        No nyt... Jos olet ottanut monta sataa ottelua SM-tasolla ja kilpaillut sarjassa, jossa äijät nostaa jopa 200kg:n penkkiä, niin pelkällä treenillä itsesi kokoisten kanssa omakin penkki olisi 100-140kg ja tämä ilman punttisalit oven aukaisua. Sen verran tuo paini isojen miesten ( 100kg) kanssa ottaa myös lihasten päälle.
        Nimimerkillä kokemusta on...


    • Judovoimaa

      Voima ja lihakset ei pois sulje toisiaan, eikä myös tarkoita samaa.
      Minäkin kehitän voimaa salilla, ja se on jopa lisääntynyt, mutta lihasmassa ja sitä myöten painoluokka pysynyt samana ja heitot lähtee.
      Se taotolaji nääs.

    • Sdjkbctyk

      Ei muo pikku danit ole Jaappille ongelma vaan isot. Milloonkoha Suomessa myönnetään eka punavyö. Eihän se ole kun yhden askeleen päässä kun kerra 8 s on jo myönnetty.

    • Valkoinen

      Mihin tarvitaan,punaista vyötä, miten edistää Suomalaista judo-osaamista.
      Ja, jos tuo murhe, niin hyvin menee.
      Minä olisin huolissani osaamisesta, en siitä pahoittaako joku mielen.
      Sama pitäisi ola vyökokeissa.

      • Juuri näin, pitäisi olla huolissaan osaamisesta kaikissa ikäryhmissä.

        Kehittyminen omassa, mielekkäässä harrastuksessa pitäisi judoilijat varmimmin mukana lajin parissa pitkässä juoksussa. Väitän, että ainakin aikuisharrastajien puolella painotetaan katailua oikean judotaidon oppimisen kustannuksella. Kaiken maailman kuntojudokin vesittää treenausta silloin kun randori jätetään pois muka loukkaantumis ym riskien takia. Randori osaavan vetäjän opastuksella on sekä miellyttävä, hauska että opettava kokemus. Suosittelen kaikille !

        Tuolla judotaidolla siis tarkoitan omien judotekniikoiden harjoittelua ja hiomista sille tasolle että ne oikeasti alkavat toimia randorissa.


    • Judoo

      Onko muualla kun chikarassa reenejä aikuisille. Sitä kuntojudoo eli jumppa, heitot jan randoria.

      • åäöpo

        Varmaan on muuallakin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe