Mitä olisi voinut tehdä toisin vai olisiko mitään?

Kertokaa

Tilanne siis tämä:
Olemme asuntolassa kämppäkaverin kanssa tutustuneet erääseen naispuoliseen henkilöön, johon olemme ystävystyneet 2 viikon sisällä. Kyseinen henkilö kuitenkin potee masennusta ja perjantaina hän ensin uhkaili itseään viiltämällä ranteet auki ja sitten minun kämppäkaveria. Menin vaistomaisesti siihen eteen, en siinä tilanteessa pelännyt, pyysin, en käskenyt vaan nimenomaan pyysin sitä laskemaan veitsen alas. Totteli heti ja alkoi itkemään. Kämppäkaveri juoksi hakemaan asuntolavalvojat, minä jäin juttelemaan, rauhoittelemaan. Asuntolanvalvojat soitti johonkin, ja ambulanssi tuli hakemaan tyttöä. Tyttö pysy muuten rauhallisena mutta itki. Myöhemmin samana iltana perjantaina saimme kuulla, että tyttö joutuu jäämään joksikin aikaa sairaalaan. Kämppäkaveria oksetti loppuilta ja hän kärsi pääsärystä. Itselle tuli vasta tänään aamulla sellainen vetämätön olo, etten jaksa tai ei suorastaan kiinnosta mennä asuntolaan. Kriisiaspuahan meille olisi kuulemma tarjolla, mutta jotenkin ei huvita. Vaikka henkilö uhkasi veitsellä, jotenkin silti tuntuu väärältä kaikki tämä. Enkä nyt sano missä koulussa ollaan, mutta koulu on täynä ns. erilaisia nuoria kehitysvammaisista väkivaltatapauksiin. Huomenna pitäisi aamusta mennä takaisin asuntolaan, ei huvita kyllä. Mutta niin, mitä olisin voinut tehdä tosin vai olisinko mitään? Kyseinen tyttö ei aikaisemmin sairaudestaan huolimatta ole ollut millään tavalla väkivaltainen.

2

113

  Vastaukset

  • Tuskin olisit voinut toimia toisintaan. Pääasia on, että henkilövahingoilta vältyttiin. Juttele myös kämppäkaverisi kanssa tapahtuneesta.

  • Hyväksy kaikki tunteet! Ja et olis voinut toimia paremmin. Anna itselle krediitti ja rauha. Et voi hallita maailmaa. Kyseessä oli kuitenkin tilanne jossa puhutaan ihmishengestä ja se vaikuttaa. Been there. Jos et halua tehdä duunia, lopeta. Muussa tapauksessa katso kauempaa ja näe miten eksyssissä olevat ihmiset vaan yrittää "jonnekin", pois siitä missä on tai jonnekin missä on paremmin.

  SEISKA.FI

  • Tällainen on Stefan Thermanin ja Sofia Belórfin uusi hulppea asunto – ulkokuvat!
  • Selviytyjät Pohjola saa Haaparannan kunnalta 150 000 euron tukirahat!
  • Viikon Kääk!-juorut: Tuure Boelius popitti öky-Mersullaan, mutta mitä teki Kalle Palander tai Tarja Halonen? Kuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   174
   3367