Mitä huvipuistoja suosittelette

Lasten_kanssa_matkaan

Mitkä ovat Euroopan parhaimpia huvipuistoja, joissa kannattaisi lasten kanssa käydä?

Pyydän jatkamaan listaa:
- Astrid Lindgren Värld, n. 200 km Tukholmasta etelään (tämä on oma suosikkini, jota voin lämpimästi suositella)
- Gröna Lund Tukholma
- Tivoli Kööpenhamina
- Legoland Tanska
- Walt Disney Pariisi

15

2702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mmm

      Hansapark pohjois-Saksassa (www.hansapark.de)

    • Anni

      Göteborgissa

    • anni

      Europapark Saksassa. Kannattaa ottaa kahden päivän liput ja yöpyä hotellissa. Maksaa tosin vähän mutta on hintansa väärti, hieman erilainen kuin norm.hotellit. Lisäksi aamulla pääsee heti jatkamaan puistoon.

      Gardaland Italiassa. Ihan soppeli paikka, täällä tosin selviää päivässä kun menee heti aamulla.

      Disney Ladissa Pariisissa ainakin meidän mielestämme David Croket leirintäalueen mökit olivat hyviä, ja aamianen sisältyi hintaan. Olimme siellä kolme yötä, kahden päivän liput huvipuistoon.

      • Sveitsistä

        Europapark on mulle ihan ykkönen näistä "lähiseudun" puistoista. Ei vaan kannata heinä-elokuun vaihteessa mennä, et nimittäin ole todellakaan yksin, mikä tässä yhteydessä tarkoittaa pahimmillaan kahden tunnin jonotusta suosituimpiin vuoristoratoihin!! Lisätietoja löytyy osoitteesta www.europapark.de, puhuu "kieliä". Niin ja se on ihan Saksan lounaisnurkassa, Ranskan ja Sveitsin rajalla melkein.


      • myös sesongin ulkopuolella
        Sveitsistä kirjoitti:

        Europapark on mulle ihan ykkönen näistä "lähiseudun" puistoista. Ei vaan kannata heinä-elokuun vaihteessa mennä, et nimittäin ole todellakaan yksin, mikä tässä yhteydessä tarkoittaa pahimmillaan kahden tunnin jonotusta suosituimpiin vuoristoratoihin!! Lisätietoja löytyy osoitteesta www.europapark.de, puhuu "kieliä". Niin ja se on ihan Saksan lounaisnurkassa, Ranskan ja Sveitsin rajalla melkein.

        Kävimme Europaparkissa viime vuonna. Hirvittävät jonot joka laitteelle, vaikka parkkipaikoista yms. päätellen paikka oli lähes tyhjä, eikä ollut mikään sesonkiaika. Paikassa on paljon katseltavaa, mutta jonojen takia en suosittele sitä kenellekään. Jos kuitenkin päätätte mennä, niin käykää katsomassa 4-D elokuva. Se ylitti odotukset roimasti! Oli elämys.


    • KPy

      Asterix aiheinen huvipuisto Pariisin lähellä. Monet pitävät parempana kuin Euro Disneytä. Puistoon pääsee julkisilla Pariisista, mutta joutuu vaihtamaan, kun Euro Disney on suoraan junamatkan päässä.

      http://www.parcasterix.com

    • Soltau, Saksa

      Heidepark on ehdottomasti paras, missä ollaan käyty (ja ollaan kierretty aika monta). Sisäänpääsyllä kaikkiin laitteisiin, ei jonoja. Laitteita on niin paljon, että kaikkea ei ehdi päivässä kiertää. Jos tulee Travemunden kautta, paikka on ihan lähellä.

      • ja Guinnessin ennätys

        www.heide-park.de

        Scream on 70 metriä vapaata pudotusta. Hurjaa!

        Kannattaa myös tsekata vuoristorata Colossos, se on päässyt Guinnessin ennätyskirjaankin.


    • Zarniwoop_2

      Oma suosikkini ehdottomasti! Siellä on kaikille jotain, perheille erityisesti. Kaikenikäisten paikka, toisin kuin Linnanmäki tai Särkänniemi, jossa aikuisväkeä/senioreita on vaikeampi saada viihtymään.

      Jos haluaa vain härveleitä, niin sitten Disneyland on väärä valinta(kallis), mutta jos haluaa _huvi_puistoon tai elämys- olisi parempi sana, niin on vaikeampi keksiä parempaa paikkaa. Upeat puutarhat, mielikuvitukselliset maat, huipputeknisiä nähtävyyksiä ja korkeatasoisia teatteriesityksiä. Keskikesän sesonkiaikaan vielä huima ilotulitusnäytös erikosefekteineen. Sesonki tosin on nimensä mukainen, eli väkeä riittää.

      Eli jos haluaa sulkea pahan maailman ulkopuolelle, Disneyland on elokuvaa vastaavaa viihdettä. Olet itse lavasteissa ja ympärillä tapahtuu koko ajan jotain. Mutta aivan kuten elokuvakäynti on kallis, 2 tuntia noin 10 Euroa, maksaa Disneylandkin melko paljon. Passin hinta on n. 40 Euroa aikuisilta, lapsilta hieman vähemmän. Mutta hintaan kuuluukin sitten kaikki porttien sisällä oleva koko päiväksi (ei ruokailu/matkamuistot).

      Suosittelen myös hotelli-pakettia, joka sisältää pääsyliput sekä Walt Disney Studioille että Disneyland puistoon (3pv/2yötä). Hotellissa saa aamiaisen, ja kun jalkoja alkaa väsyttää (Disneyland on kuitenkin sen verran iso), voi palata hotelliin lepäämään ja syömään.

      • vai kuulopuhetta?

        Moneenko laitteeseen sillä 40 eurolla ehtii päivässä? En ole käynyt, mutta olen kuullut kauhutarinoita jonoista. Pitääkö paikkansa?


      • Zarniwoop_2
        vai kuulopuhetta? kirjoitti:

        Moneenko laitteeseen sillä 40 eurolla ehtii päivässä? En ole käynyt, mutta olen kuullut kauhutarinoita jonoista. Pitääkö paikkansa?

        Kauhutarinoita voi syntyä, kun joutuu pois tilavasta ja harvaan asutusta Suomesta Euroopan sydämmeen. Jonoja on varmasti kaikkialla turistien suosimissa paikoissa.. haluat sitten Eiffel torniin tai Disneylandiin Karibian merirosvoja ihmettelemään.

        Kauhutarinat varmasti pitävät osin paikkansa Disneylandissakin. Yhdessä päivässä et kerkiä mitenkään - vaikkei olisi jonojakaan - näkemään kaikkea.

        Sanotaan näin, että 20 min on suht lyhyt jonotus aika Disneylandissa, eikä 45 minuuttiakaan niin tavaton ole. Jonotus on kuitenkin tehty kohtuullisen mielenkiintoiseksi, eikä aika ole käynyt pitkäksi kertaakaan. Onneksi jonon alkupäässä on arvio, kauanko joutunet jonottamaan, joten jos lukema näyttää hurjalta, ei kannata sinne mennä. Olen kuullut kahden tunnin jonoista kesäsesonkina, mutta siihen ei kannata ryhtyä. Kiireisimpinä päivinä puistossa talsii 50.000 vierasta yhtä aikaa.

        Jonojen ohi pääsee käyttämällä hyväksi ajanvarauslaitetta nimeltä Fastpass, josta voit hakea kupongin haluamaasi kohteeseen (yksi kuponki voi olla voimassa kerrallaan), ja siinä lukee aika, jolloin voit kävellä suoraan jonon ohi. Tämä jouduttaa menoa, mutta toisaalta siinä menettää osan paikan viehätyksestä, koska, kuten sanoin, matkan varrella on yleensä jotain nähtävää ja ajankulua. Eli Fastpass kannattaa unohtaa, jos jonot on alle 30 minuuttia.

        Tylsin paikka jonottaa on Peter Pan -ajelu. Sinne kannattaa hankkia aina Fastpass kuponki.. se ei kuitenkaan ole pitkän jonotuksen arvoinen.

        Jos jonotus saa niskakarvat pystyyn, kannattaa mennä arkipäivänä silloin, kun ei ole kouluista lomia, varsinkaan Ranskassa. Ja heti aamulla, kun portit aukeavat. Ja välttää syömistä puiston ravintoloissa lounasaikaan, silloin kun kaikki muutkin aikovat syödä.

        Tärkeitä on kuitenkin, että EI HÄTÄILE. Ehdit sen minkä ehdit, koska sekin "vähä" on paljon. Pakostakin jää jotain "seuraavalle kerralle" ja on todennäköistä, että haluat tehdä joskus uuden reissun.


    • Jube

      Lähin? todella hyvä paikka on Skara Sommarland Ruotsissa. Kesäkylpylä ja huvipuisto samassa ja härveleitä vauvasta vaariin.

    • euroopan lapi

      mita huvipuistoja suosittelette "aikuisille"? etsimme mahdollisimman isoa vuoristorataa yms. ajamme euroopan lapi kesakuun puolessa valissa (italia - suomi) ja tarkotus olisi kayda matkalla jossakin huvipuistossa.

    • viiden lapsen isä

      disneyland/paris ei ole hyvien puistojen listalla jos ajattelee 10-vuotiaita ja ylöspäin. laitteet tosi kesyt, kallista ja valtavat jonot. suurin piirtein mikä muu tahansa parempi. aikuinen saa paljon mistä on nautintoakin pääsylipun hinnalla jos ei mene. vikatikki lähteä. pienille lapsille paremmat puistot bois de boulognessa ja Vincennesäissä.

    • jons2

      Legoland Tanskassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe