Sukulaisseksi ja rodunjalostus

Ennen oli määräyksiä, että sitä ja sitä sairautta sairastavat eivät saaneet mennä naimisiin, jotta sairaus ei periytyisi. Se tarkoitti sitä, etteivät saaneet harrastaa seksiä, koska oletettiin vastoin todellisuutta, että naimattomat eivät muutenkaan harrasta seksiä. Avioliittokiellot poistettiin siksi, että menettelyä pidettiin pahankuuloisena rodunjalostuksena.

Sen sijaan edelleen terveeksikin tiedettyjen henkilöiden keskinäinen avioliitto ja seksi on kielletty, jos ovat lähisukulaisia. Jos toinen on alaikäinen, näin tulee ollakin. Kyseessä on silloin pedofilia, ja se katsotaan aina raiskauksen veroiseksi, sillä alaikäisen antama suostumus ei ole pätevä. Sen sijaan kahden aikuisen vapaaehtoinenkin sukulaisseksi on kielletty, vaikkei sitä millään tavalla edes pyritä valvomaan.

Tietämättään seksiä saattavat harjoittaa henkilöt, jotka eivät tiedä lähisukulaisuudestaan. Väestörekisterissä lienee noin 5 % henkilöitä, joille on merkitty väärä isä. Näistä osa on saman isän ja harrastavat tietämättään seksiä. On myös keinohedelmöityksellä alkunsa saaneita, joilla on sama isä ja vielä enemmän isättömiä, joilla on todellisuudessa sama isä. Näitä ei pyritä selvittämään. Ainoastaan väestökirjanpitoon merkitty sukulaisuus on avioeste.

Sukulaisseksin vastustajat väittävät usein, että suvun geenistö rappeutuisi. Väärä tieto, luulo entisajalta. Ei rappeudu. Takana voi olla oletus, että puolisoilla olisi piilevästi periytyvä tautigeeni, siis sellainen haitallinen geeni, joka täytyy saada molemmilta vanhemmilta. Tällainen on esimerkiksi aspartylglykosuremian eli AGU-sairauden aiheuttava geeni. Jos jomman kumman puolison geeni on virheellinen, toisen puolison geeni kuitenkin riittää tarvittavaan aineenvaihduntaan, mutta jos ei saa ehjää geeniä kummaltakaan vanhemmaltaan, sairastuu.

Suurin osa piilevästi periytyvista geeneistä on kuitenkin haitattomia, esimerkiksi ruskeasilmäsyyden aiheuttava. Osa taas aiheuttaa spontaanin keskenmenon, joihin muutenkin kolmasosa raskauksista johtuu niin alkuvaiheessa, ettei äiti edes huomaa. Taudin aiheuttavia piilevästi periytyviä geenejä on niin vähän populaatiossa, ettei sillä ole käytännön merkitystä. Vasta aivan viime aikoina on tehty seulontaa suvuissa, joissa ennalta tiedetään niitä olevan, mutta ei ole ennen tehty sukulaisuuden perusteella.

Eläinmaailmassa sukulaisseksi on aivan yleistä. Jos se aiheuttaisi geneettistä rappeutumista, olisimme kuolleet jo aikoja sitten sukupuuttoon.

Väestökirjanpidon perusteella tehtävä avioesteiden tutkinta tehdään vain laisäädännöllisestä syystä, ei biologisesta. Onkin selvä, että sukulaisten avioliitto on kielletty vain perinteisistä syistä. Sille ei ole tieteellistä perustetta, ainostaan moraalinen ja perinteinen. Kaikissa maissa se ei olekaan kielletty. Olisi varmaan meilläkin jo aika siirtyä nykyaikaan.

Sukulaisseksin kielto on tehotonta yritystä rodunjalostukseen.

Olisi väärin, jos pakottaisimme jonkun harrastamaan sellaista seksiä, jota hän ei halua, esimerkiksi homoseksuaalisuutta, fetisismiä tai sadomasokismia, mutta on myös väärin kieltää sellainen aikuisten vapaaehtoinen seksi, josta ei ole kellekään muulle mitään haittaa.

25

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • GeeniFlindassa

      En usko,että alaissa mainitsemasi prosentti pitää läheskään paikkaansa,arvio varmaan aivan alakanttiin... Mutta kaikille tuttu lausahdus:mitä serkumpi,sen herkumpi lienee pitää paikkansa?
      Ja eikös ainakin se ole lainmukaan ihan ok...

      • Arviot ovat ajalta, jolloin lukuja ei voitu tarkentaa DNA-analyysillä. Matalin luku lienee Sveitsin yläluokalla, n. 2 %, korkein Englannin alaluokalla n. 30 %. Suomessa arvioidaan ainakin 5 %. Uudempia lukuja minulla ei ole.

        Mainitsemasi lause serkuista on usein mainittu täälläkin netissä. Kansanomainen sutkaus, joka osoittaa, että kansa suhtautuu serkusliittoonkin jotenkin ambivalenttisesti, vaikka laki sen sallii.


    • rM:ltä taas asiatekstiä.

      • Kiitos! 👀


      • Aloituksessani sanoin vahingossa, että ruskeasilmäisyys olisi piilevästi periytyvä. Asia on juuri päinvastoin: sinisilmäisyys. Anteeksi! Prinnöllisyysasioissa menee helposti sekaisin.

        http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/lukio/bi/bi5/2_solun_perinnollinen_toiminta/2.1_nukleiinihappomolekyylit_dna_ja_rna_ovat_perinnollisyyden_perusta/2.1.8_mendelin_saannot?C:D=1818371&m:selres=1818371


        "Vallitseva eli dominoiva piirre, kuten ruskeasilmäisyys, ei voi olla piilevänä, vaan se ilmenee jälkeläisessä, joka on saanut yhdenkin kyseisen alleelin toiselta vanhemmaltaan. Silloin myös vallitseva ominaisuus tulee ilmi siinä vanhemmassa, jolla on kyseinen alleeli yhtenäkin kappaleena. Juuri siksi kaksi ruskeasilmäistä vanhempaa, joilla kummallakin on sinisilmäisyyttä aiheuttava peittyvä geenin versio, voivat saada sinisilmäisen lapsen. Sen sijaan kaksi sinisilmäistä vanhempaa eivät voi saada ruskeasilmäistä lasta, jollei isä sitten ole todella 'sinisilmäinen' ;)."


      • Frenulum

        Onko ruskeasilmäisyys tai ruskeakielisyys eurokeskinen kauneusihanne?


      • Rotuoppia
        Frenulum kirjoitti:

        Onko ruskeasilmäisyys tai ruskeakielisyys eurokeskinen kauneusihanne?

        Eikös se ollut sinisilmäisyys, vaaleus ja ein reich,ein volk..,


      • Peniinrankaisijatar

        Ja kuvasarjasta voimme nähdä miten nenän sivuprofiili muistuttaa Lahden kisamonttua peilikuvana. Latvialainen valokuvaaja Janis Peźke on tutkinut rotujen välistä eurosentrisyyttä jokaisen puolattaren vittu auki levitettynä.


      • Rotuoppia kirjoitti:

        Eikös se ollut sinisilmäisyys, vaaleus ja ein reich,ein volk..,

        Biologisella tutkimuksella ei ole mitään yhtymäkohtaa poliittisten deologioitten kanssa.

        Monella tieteellisellä mittarilla juutalaiset ovat menestyneimpiä tiedemiehiä, ja heidän keskimääräinenkin älykkyystaso on on kansoista korkein. Toisiksi korkeimmalla lienevät eräät aasialaiset.


    • RennostiM profiili on poistettu.

      Meniköhän överiksi?

      • rennosti.M

        Ei mennyt, mutta olen vanha, sairas ja väysynyt. Tämä on terveellekin ja nuorelle niin kova keskusteluympäristö, että useimmat eivät jaksa. Hyvin harva jaksaa pitkään. Terveisiä kaikille, jotka diggaavat tieteellisiä selityksiä ja vapaamielisyyttä. 👀


      • Lippuan

        Miksi sun nikki on poistettu?


      • rennosti.M
        Lippuan kirjoitti:

        Miksi sun nikki on poistettu?

        Kuten edellä olen sanonutkin, voimat eivät riitä. Trolliarmeija hyökkää heti. Moralisteille ei riitä, että saavat vapaasti toteuttaa niin kapeata moraalia, kuin haluavat. Suuttuvat vapaamielisistä ajatuksista, vaikka ne eivät velvoita heitä mihinkään. Mitään asiallista ei voi sanoa, ettei tule silkan ilkeyden ja kiusaamisen kohteeksi. Monet vaanivat vain saadakseen sanoa jotakin oikein loukkaavaa. Nimettömällä palstalla tulee esiin ihmisen alhaisimmat puolet. Olisi kiva voida keskustella RENNOSTI. Eihän täällä moni tervekään ja nuorikaan jaksa kauan.

        Kun nyt olen tilapäisesti palstalla, joudun liittämään nikkiini ylimääräisen pisteen, koska olen lopettanut rekisteröidyn.

        Nykyajan uskonto, keittiöpsykologismi on melkein kaikille niin selvä lähtökohta, että tieteellinen ajattelu hukkuu kuin paha haju Saharaan. Tuntee olevansa huutavan ääni korvessa.

        Muuten olet ollut palstan todellinen valopilkku. Sinulle 🌹🌹🌹


      • Eituleikävä

        Painu vaan rennosti saunan taakse ja lopeta ittes ällötys


    • tamppi

      On perinnöllisiä sairauksia jotka periytyvät satavarmasti. En halua tässä nimetä niitä. Tunnen eräänkin miehen joka kantaa sitä sairautta ei ole mennyt naimisiin. Hän oli ainoa perheenjäsen joka oli terve. Velipuoli joka on eri isä on terve.

      • varmasti

        "On perinnöllisiä sairauksia jotka periytyvät satavarmasti."

        Tällainen sairaus periytyy varmasti, olipa seksikumppani sukulainen tai ei.


    • Kikkeliskok

      Peukut rennostiM kirjoituksille! Minusta ne olivat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. On hauska lukea hieman valtavirrasta poikkeavia, mutta hyvin perusteltuja mielipiteitä. Jaksamisia jatkoonkin!

      • gereeqge

        Pakko sanoa että itsekin lueskelin niitä mielenkiinnolla, sillä niissä oli usein ehtaa asiaa. Ymmärrän kyllä että täällä seksipalstalla ei pysty keskustelemaan seksistä kun jostain syystä kaikenmaailman mielisairaalasta karanneet sekä esimerkiksi nahkatukkanatsit sun muut "110% heterot" aina etsiytyvät nimenomaan seksipalstoille sekoilemaan ja siksi asiallinen vakituisella nimimerkillä kirjoitteleva kokee kiusaamista ja häirintää.

        rennostiM saitko mitään apua siihen ongelmaan niistä harjoituksista joita ehdotin muutama viikko takaperin?


      • rennosti.M

        Kiitos kohottavista sanoista. On ilo kuulla, että tieteellinen maailmakuva ja vapaamielinen ideologia on tälläkin kiusaamispalstalla tavoittanut joitakin. Olen todella huonossa kunnossa, joten kyllä minun on löysättävä. 👀


      • rennosti.M
        gereeqge kirjoitti:

        Pakko sanoa että itsekin lueskelin niitä mielenkiinnolla, sillä niissä oli usein ehtaa asiaa. Ymmärrän kyllä että täällä seksipalstalla ei pysty keskustelemaan seksistä kun jostain syystä kaikenmaailman mielisairaalasta karanneet sekä esimerkiksi nahkatukkanatsit sun muut "110% heterot" aina etsiytyvät nimenomaan seksipalstoille sekoilemaan ja siksi asiallinen vakituisella nimimerkillä kirjoitteleva kokee kiusaamista ja häirintää.

        rennostiM saitko mitään apua siihen ongelmaan niistä harjoituksista joita ehdotin muutama viikko takaperin?

        Edellinen kommentti siis meni nikille Kikkeliskok. Aina tuppaa unohtumaan, että ohjelma ei viittaa nimeltä ensimmäiseen kommentoijaan.

        Tämä on siis nikille gereeqge.

        Tiedän oikein hyvin, kuinka vaikeita mielisairaat ovat. Minunkin sisaruksistani kaksi on mielisairaita, toinen vielä samanaikaisesti kehitysvammainen. Lisäksi olen työssäni ollut paljon molemmankaltaisten kanssa tekemisissä. Eiväthän he millään tavalla ole syyllisiä tilaansa, mutta karmea se on ja karmeutta levittää ympäristöönsäkin.

        Kaikkina aikoina lienee mielisairaita ollut olemassa suunnilleen saman verran. Nykyisin heidän mahdollisuutensa aiheuttaa vakavaa häiriötä on netin tultua moninkertaistunut. Ennakkotoimittaja olisi ratkaisu, mutta se on liian kallis.

        En ole jaksanut harjoitella. Olen nukkunut kaiken ajan, mitä en ole kirjoittanut. Tällä hetkellä tuntuu, että olen tosi huonossa kunnossa. Se tosin on lupaus siitä, että lienen loppusuoralla. Kiitos avustasi ja hyvistä sanoistasi! 🙂


      • Lippuan

        Miten käy Eurosentrisen kauneusihanteen? Kovin pitkiä tekstejä, joten ei ihme että väsyit.

        Ystäväsi, Lippuan


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2063
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1732
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      262
      1699
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      67
      1696
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      106
      1502
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1433
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      288
      1219
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1217
    9. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      49
      1200
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1193
    Aihe