Mistä lonkkakipu johtuu?

KipeäLonkka

Mistä lonkkakipuni voi johtua? Bursiitti ja nivelrikko on poissuljettu? Liikerata on rajoittunut...on kipua liikkeessä ja levossa.

14

1387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfddhdfdhh

      Itselläni todettiin yliliikkuvat nivelet keväällä. Toinen lonkka oli ollut kipeä vaihtelevaisesti kuukausikaupalla. Kävellessä ja istuessa. Yksikään lääkäri tai muu ei edes välittänyt siitä. Lonkassa on kuulemma iso määrä kaikenlaisia nivelsiteitä ym., joten vaikea sanoa, mikä oireilee. Aloin itse tarkkailla kävelyäni. Pidin vasenta jalkaterää (kipeä puoli) pienessä ulkokierrossa kävellessä, oikeaa suoraan eteen päin. Aloin tietoisesti kääntämään vasenta jalkaterää suoraan eteenpäin. Oma kipuni jäi sen ansiosta pois.

      Jos sinunkaan kipusi ei ole rakenteellinen, vaan toiminnallinen? Tosin voihan olla, että tutkimusmenetelmät eivät vain ole riittävän tarkkoja, ja on jokin oikea vika, joka on jäänyt havaitsematta. Eli voit maksaa kalliisti yksityisesti lisätutkimuksista tai sitten keksiä omia luovia kivunlievityskeinoja.

      • jotainvikaa

        Pakkohan jotain vikaa on oltava, koska tunnet kipua. Lisätutkimukset on paikallaan.


    • KipeäLonkka

      Tuntuu että siinä on jotain pahasti vialla kun toinen jalka ei taivu enään moneenkaan asentoon kuin ennen ja se on kipeä. Vaikuttaa että on tullut rakenteellinen vika mutta mikä se voisi olla?

      • exdoctor

        Todennäköisesti kyseessä on synnynnäinen valuvika.


      • KipeäLonkka

        Ei voi olla synnynnäinen koska se alkoi tänä vuonna. Syntymästäni on pitkä aika. Mitä muuta se voi olla?


    • autsis

      Kehon kineettinen ketju jostain syystä vääristynyt, esim. polvi- tai nilkkaonnettomuus joskus aiemmin? Itse teloin polveni työttapaturmassa 7 vuotta sitten , ei mitään leikattavaa, sanottiin Mehiläisessä. Muutaman kuukauden sisään lonkat alkoivat oireilla.

      iasNe sai kuntoon kalevalainen jäsenkorjaaja,mutta kun hän jäi eläkkeelle, olin taas pulassa. Pyöräilyllä ja voimistelulla ja kävelemällä OIKEIN yritän itse pitää kineettistä ketjuani kunnossa. Sängyssä makaamalla se vain huononee.

    • KipeäLonkka

      Otettiinko magneettikuvaa?

    • Hfdgj
      • KipeäLonkka

        Kiitos linkistä!:) Tämä voi ehkä selittää jotakin. .


    • kaikkeakanssa

      Ittellä on toisessa lonkassa synnynnäinen asentovirhe, nyt oon kohta 50v. ja vasta vuosi sitten se todettiin. Vaivoja on kyllä ollut, mutta kumma kun löytyi vasta nyt kuvista vaikka niitäkin on matkan varrella otettu monia.
      Harmi vaan sinänsä, että toi vaiva nopeuttaa nivelrikon kehittymistä paljonkin eli leikkaus on edessä ennemmin tai myöhemmin. Kivut on nykyisinkin aika kovia, onnex ei vielä ihan koko ajan.

    • Neuvoja

      Itselläni oli lonkka vinossa vuoden verran joka meni maastavedossa. Parantumiseen meni 2.5 vuotta noin. Samoihin aikoihin pullahti välilevyt. Si-nivel kun flippasi niin, ei voinut istua, ei juosta, ei nostaa mitään. Kävellessä lonkka paukkui, vyötä jos kiristi niin kipu tuli lantiolle vasemmalle puolelle, koska oli sieltä flipannut ylös päin ja vielä eteen. Pauke oli aina merkki siitä että se oli taas pois paikoiltaan ja sen jälkeen tuli selkäkivut. Osteopaatti laittoi pari kertaa paikalleen, ja fyssari kerran. Sen jälkeen opettelin itse painamaan sen takaisin, ja se lähti kymmeniä kertaa paikoiltaan vielä käyntien jälkeen.

      Poistin lihaskireyden koko kropasta joka puolelta hieromarullalla jota tein noin 2 kertaa viikossa. Vieläkin teen kun rentouttaa kivasti. Poistui samalla polvista pauke,
      notkoselkä suoristui, olkapäät tulivat taaemmaksi ja pauke olkapäissä väheni.
      Eli kroppa oli kivasti vinossa joka suuntaan. Tsekkasin pelisitä että minne suuntaan se nyt on vinossa ja sitten aloin tekee vastakkaisia vahvistus liikkeitä, eli vahvistin siis heikkoja lihaksia.
      Ensin kuitenkin saatava se flipannut nivel paikoilleen ja kireys veks, muuten on tuskaa reenata.
      Venyttämistä en tehnyt. Se vaan pahentaa tilannetta ja kuormittaa jo yliliikkuvia niveliä.

      Lääkärit ei tiedä mitään. Ne vaan antaa lääkkeitä ja yrittää ohjata eteenpäin rahastettavaksi, kuten fyssarille. Sitten fyssari antaa vääriä kotiohjeita tai ei lainkaan, koska haluavat rahastaa sinua jatkossa. Opiskelkaa itse, säästää rahaa. Jos ei oo aikaa opiskella ni suosittelen Holmaa tai Timo Maaranen. Salossa Pasi Virtanen osteopaatti ihan ok, mut ei anna ohjeita eikä kerro mistä johtuu vika.

      Kun nivel kerran lähtee pois paikoiltaan ja jos pitkään pois, niin kroppa menee vinoon ja hankala treenata takaisin. Siihen menee vuosia, mut kun treenaa oikeita lihaksia päivittäin ni ei ongelmia.
      Pitää tosi tarkkana olla että mitä lihaksia treenaa, muuten voi tulla takapakkia.
      En suosittele leikkauksia missään muodossa, enkä mitään tekonivellonkkaleikkauksia. Yhdelle tutulle tehtiin niin, hetkeksi helpotti ja kivut tuli sitten takaisin vuosien päästä, koska
      ei tajua että se kroppa on vinossa ja se pitää suoristaa ensin.

      • Anonyymi

        En suosittele minäkään leikkauksia. Menkää vaikka pyörätuoliin, mutta välttäkää tekonivelleikkauksia.


    • Anonyymi

      Itsellä nivuskipu muutaman kuukauden, alkoi yhtäkkiä. Joka askeleella sattuu, säteilee polveen ja välillä tuntuu, että polvi pettää kävellessä. Kipu- tai hermosärkylääke ei ole auttanut, röntgenkuvaus ja ultraäänitutkimus tehty, ei näkyviä muutoksia. Takana 18 v. kokopäiväistä jalkojen päällä olemista töissä. Onko jollakulla vastaavaa, oletteko parantuneet ja mikä auttoi paranemaan?

    • Anonyymi

      Nivusarkuudesta mullakin ne oireet alkoi eikä kuvissakaan ensin näkynyt mitään muuta kuin pikkuisen nivelraon kaventumaa. Meni puolitoista vuotta ja sitten olikin jo rusto kokonaan poissa ja kivutkin paheni niin ettei ilman keppiä kävelty enää askeltakaan. Keväällä 2017 leikattiin ja kaksi kuukautta leikkauksesta menin jo töihin missä nostellaan vaatesäkkejä. Nyt on edessä sama toiselle lonkalle. Vaikka täällä joku kommentoi että älkää menkö leikkaukseen niin ei kannata tuota niin kirjaimellisesti ottaa. Nivelrikkoon ainoa hoito on nivelen vaihto kun sen aika tulee.
      Nivelrikko lonkista on helppo havaita ihan röngenkuvista. Terveessä lonkassa kuvassa näkyy selkeä rako, kuluneessa rako on poissa. Odotan kovasti että pääsen vielä tuon toisen leikkauttamaan että pääsen metsään, pyöräilemään, uimaan. Liikkumaan! Tämä kivulias kepin kanssa hissuttelu alkaa ottaa niin pattiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe