Vai herätetäänkö hänet klo. 5-6.30 välillä ja laitetaan päiväkuntoon valmiiksi.
Onko ihan normaalia, että vanhukset herätetään yövuorossa ja tehdään aamutoimet ja peitellään päiväpeiton päälle jatkamaan uniaan?
Ja tämä kaikki vain siksi, että aamuvuorolla olisi helpompaa. ?
Kaipaisin kommentteja onko tämä ihan normaalia, vai vain tämän sisäsiitoisen pikkukylän oikkuja?
Tätä kun on kuulemma tehty jo 30 vuotta, siis yöhoitaja laittaa asiakkaat aamuksi valmiiksi ja mitä useamman, sitä parempi hoitaja hän on!
Mutta ketä tämä palvelee?
Onko tämä oikein täysin dementoitunutta vanhusta kohtaan, että hänet revitään klo. 5.00 sikeästä unesta, raahataan wc:hen, puetaan, ja viedään nukkumaan takaisin päiväpeitteen päälle.
Moniko itse haluaa tämmöisen kohtelun kun muisti on mennyt??
Saako vanhus nukkua yönsä
60
3346
Vastaukset
- Enolepitänyt
Koskas se dementoitunut muistamaton vanhus sitten pitää herättää? Sitten kun muistaa, vai?
- Älänipota
Ketään ei herätetä, mutta jos joku on hereillä aikaisin, niin yövuoro saattaa aamuvuorolaisia helpottaakseen laittaa aamuyön kukkujista jonkun valmiiksi.
Toisaalta, mitä hemmetin väliä sillä on jos nousee vaikka herätettynäkin wc-asioille aikaisin kun suurimman osan päivästä vetää sikeitä. - Hoidettavana
Hei. Voisiko odottaa, että dementikko herää omia aikojaan, ja herättäisi sitten lähempänä yhreksää ellei ole herännyt. Vaikuttaisi hieman inhimillisemmältä. Ja tuota wc:hen herättämistä en usko, sillä lähes poikkeuksetta jokaisella on yövaippa. Eikä kaikki vanhukset nuku suurinta osaa vuorokaudesta. Se toki pistää nukahtamaan, jos päivällä pidetään kauan päivälevolla, eikä ole minkäänlaista virikeohjelmaa koko päivänä. Jos päivärutiinit koostuu syömisestä ja nukkumisesta, niin se on aika kurjaa, laittakaapa hoitajat kohdalle, tylsää ja taas tylsää.
- Enolepitänyt
Dementikko herää tai on heräämättä milloin mihinkin aikaan. Ei ajalla ole enää tärkeää merkitystä. Hoitolaitoksessa samoin, kuin kotihoidossa on tietyt reaaliteetit, minkä mukaan homman pitää pyöriä. Muu on ihan ulkopuolisten keksintöä!
- Alatoimia
Jos omainen kaipaa enemmän virikkeitä vanhukselleen, niin järjestämiseen on lupa ja se on jopa toivottavaa. Hoitaja ei kuitenkaan ole se, joka homman hoitaa vaan se olet sinä, virikkeitä haluava omainen.
- TartuToimeen
Monissa varsinkin yh-perheissä joudutaan pikkulapsetkin herättämään aamuisin pian viiden jälkeen päiväkotiin, että äiti kerkiää jouduttaa itsensä päiväkodin kautta seitsemäksi palvelutaloihin teidän vanhuksianne hoitamaan. Vanhusten läheisten osallisuutta tulisi tukea näissä virike asioissa, läheiset ulkoiluttamaan ja seurustelemaan ja saunottamaan ei sitä kukaan kiellä teiltä huolissaan olevilta.
- Anonyymi
Sinulla on väärä asenne.
- mitenon
Kysymys nyt yöhoitajille, kuinka monessa paikassa näin toimitaan ja miksi? Haluan perusteluja, enkä vain viittausta realiteetteihin.
Hoivakotihan on vanhuksen koti ja käsittääkseni hänellä olisi oikeus herätä ihan omia aikojaan, hän maksaa vuokran ja hoitomaksun.
Jos joudutaan herättämään, niin kyllähän se kertoo, että väsynyt on?? Ja päiväunet maittaa...- tee.niin.tai.näin
Valitettavasti useimmissa hoitokodeissa kaikkea ei voi tehdä yksilöllisen aikataulun mukaan. Joskus joudutaan ohjaamaan normaliin vuorokausirytmiin. Onko kokemusta yöllä levottomasti liikkuvista dementikoista?
Pitäisikö vanhuksen antaa nukkua uloste-/virtsavaipoissaan heräämiseen saakka? Eikös siitä ole suurin murhe, että vaippoja ei vaihdeta tarpeeksi usein?? Jos vaipanvaihtotarve on klo 5-6, samalla laitetaan päiväkuntoon ettei tarvitse herättää parin tunnin kuluttua uudelleen. Ne jotka nukkuvat ja vaippa kuiva, nukkuvat aamupalaan saakka. Sitä paitsi, monet todella iäkkäät palvelukeskuksen asiakkaat nukkuvat tai lepäilevät melkein koko päivän heikkokuntoisuuden vuoksi. - Enolepitänyt
Muistisairas, vaikka ei olisi varsinainen bementtikään vielä, tuntee olonsa paljon turvallisemmaksi, kun elämässä on tietyt rutiinit.
- Vaihteluvirkistää
Tuo on totta, mutta ei tarkoita sitä, että pienet virkistymishetket eivät olisi hyväksi myös heille.
- Anonyymi
Olet oikeassa.
- Anonyymi
tee.niin.tai.näin kirjoitti:
Valitettavasti useimmissa hoitokodeissa kaikkea ei voi tehdä yksilöllisen aikataulun mukaan. Joskus joudutaan ohjaamaan normaliin vuorokausirytmiin. Onko kokemusta yöllä levottomasti liikkuvista dementikoista?
Pitäisikö vanhuksen antaa nukkua uloste-/virtsavaipoissaan heräämiseen saakka? Eikös siitä ole suurin murhe, että vaippoja ei vaihdeta tarpeeksi usein?? Jos vaipanvaihtotarve on klo 5-6, samalla laitetaan päiväkuntoon ettei tarvitse herättää parin tunnin kuluttua uudelleen. Ne jotka nukkuvat ja vaippa kuiva, nukkuvat aamupalaan saakka. Sitä paitsi, monet todella iäkkäät palvelukeskuksen asiakkaat nukkuvat tai lepäilevät melkein koko päivän heikkokuntoisuuden vuoksi.Kyllä,antaa nukkua porskuttaa vaan,vauvankin on hyvä olla kun suoli tyhjä ja lämmin vaippa.
- LaitosOnLaitos
Vanhusten hoitolaitoksissa on rutiinit ja säännöt joiden mukaan arkea eletään. Hoitohenkilökunta tekee kulloisetkin päätökset vanhuksenne parhaaksi. Vaikkei se aina omaisista niin mukavalta tunnukaan. Parhaiten omaiset voitte olla vanhuksenne elämässä mukana tekemällä yhteistyötä hoitohenkilökunnan kanssa. Riitelystä kärsii vanhuksenne.
- Anonyymi
JoVanhusten EI saa joutua kärsijöiksi itsensä ylentäjien takia.
- Raharikas
Ei saa meillä. Vaan päivähoitajien "pyynnöstä" , joka johtuu heidän laiskuudesta, yöhoitajat laittavat asukkaita aamuksi valmiiksi. Mitä useamman olet laittanut sitä parempi yöhoitaja olet.
Ja, se että aamuisin ei ehdi tehdä aamutöitä muuten on ihan täyttä puppua. Laiskuutta se on..ja kateutta, kun yöhoitajilla on paremmat liksat.- Mummana
Olen edellisen kanssa samaa mieltä, syy yleensä päivävuoron laiskuus. Ja ketä siitä saa kärsiä, no vanhukset tietenkin. On se niin väärin.
- Nukutarpeeksi
No eikö se ole yöhoitajan tyhmyyttä jos laittaa "asukkaita aamuksi valmiiksi"? Kommentti kuulostaa muutenkin hieman ko. suuntaan kallellaan olevalta.
- meitäonmoneksi
Kyllä se taitaa olla enempi hoitajasta kiinni, toiset herättävät, toiset eivät. Käsittääkseni paikkakunta ei siihen vaikuta. Minä en yövuorossa ollessani herätä ketään, mutta jos joku on hereillä, teen/autan pesuissa ja pukemisessa. Mielestäni se herättäminen ei ole inhimillistäkään. Tiedän kyllä paikkoja, joissa on hyvän ja tehokkaan hoitajan merkki, jo on laittanut valmiiksi mahdollisimman monta. Ja aamuvuorossa riittää kyllä tekemistä, vaikka aamu-uniset nukkuvat pidempäänkin.
- Minaeiummarra
Sitä tässä mietin, kun on paikkoja joissa ihan yöhoitajan tehtäviin on kirjattu aamulaittoja, onko tämä mielestänne ihan inhimillistä ja oikein? Sen lisäksi tietenkin täytyy laittaa kaikki jotka vähän inahtavat heti klo. 4.00 jälkeen! Onko järkee vai ei!! Ja tämä kaikki vain siksi, että aamuhoitajat ovat niin määränneet.
- Oikeaosoite
Aamu- tai mikään muukaan hoitaja ei työpaikoilla määräile minkälainen minkäkin vuoron työnkuva ja -järjestys on. Se on pomojen hommaa.
- Anonyymi
Minaeiummarra kirjoitti:
Sitä tässä mietin, kun on paikkoja joissa ihan yöhoitajan tehtäviin on kirjattu aamulaittoja, onko tämä mielestänne ihan inhimillistä ja oikein? Sen lisäksi tietenkin täytyy laittaa kaikki jotka vähän inahtavat heti klo. 4.00 jälkeen! Onko järkee vai ei!! Ja tämä kaikki vain siksi, että aamuhoitajat ovat niin määränneet.
Ei mitään järkee. Missä teidän pomo on?
- eiyksilintukesäätee
Varmaan tilanteen mukaan. Luulen, että yleisemmin on vaikeus saada varsinkin dementoituneet nukkumaan tai ylipäätään lepäämään yöaikaan. Kuljeksivat levottomasti, kun eivät ole paikkaan tai aikaan orientoituneita.
- Kierrevalmis
Ja sitten nukkuvat päivän, joten seuraavaksi yöksikään ei millään riitä unta.
- uniontärkeää
Meillä ei herätetä ketään noin aikaisin. Jotkut silti herää ihan herättämättä aikaisin, ne aamuvirkut on yleensä aina samat asukkaat. Yövuoro voi laittaa hereillä olevan asukkaan päiväkuntoon. Niille asukkaille, jotka jo ovat hereillä, on mukavampaa pukea ja peseytyä yöhoitajan kanssa kaikessa rauhassa. Näin meistä on mukavampaa kaikille, myös niille, jotka heräävät aikaisin, mutta myös hoitajille ja muille asukkaille, koska heille on sitten aamuvuoron hoitajilla enemmän aikaa. Jos joskus sattuu, että kukaan sen hetkisistä asukkaista ei ole aamuvirkku, niin ei ketään tosiaan yövuoro ihan erikseen herättele.
Kahdeksan aikoihin herätellään. Jos haluaa mieluummin nukkua kuin herätä, niin viedään voileipä ja juotavaa omaan huoneeseen, asukas syö sitten ne omia aikojaan kun herää. Ne on yleensä aina samat asukkaat, jotka tykkää nukkua pitempään. Kyllä kaikki asukkaat on kymmeneen mennessä aamulla hereillä. Sekin oikeastaan vaan helpottaa ruuhkaa, että jotkut haluaa herätä vähän myöhemmin, eli on kaikille mukavampaa antaa mennä yksilöllisen rytmin mukaisesti.- Anonyymi
Voi kun tuo toimisi meilläkin noin.
- Anonyymi
Tällainen toiminta se pitää olla.
- wefewew22222
Saa nukkua.
8 tulee aamupala.
Sen jälkeen keillä on tarve niin huolehditaan hygieniasta, ketkä siihen ei itse kykene.
Jotkut ei voi myöskään syödä itse, joitakin ei voi edes syöttää jolloin ruokailu toteutetaan kuitenkin toisin keinoin.
Esimerkiksi tuetussa asumisessa missä kaikki on edes jossain määrin omatoimisia niin ketään ei haeta mihinkään, ei herätetä edes. Toki kun asuu tälläisessä paikassa niin ja tuettu asuminen tarkoittaa silloin että tiettyä holhoomista tarvitaan. Jos ei ole soveltuva tälläiseenkään asumiseen niin seuraava aste lienee sitten suljetumpi paikka mutta onhan se selvää että ei mene kauaa kun tälläinen henkilö on vuoteen omana sitten jos ei mikään yhteistyö suju, yleensä kaikki nyt syö johonkin aikaan kuitenkin.
Onko tässä jokin väärin?
Älä yleistä, minun vanhemmat luokitellaan jo kai vanhuksiksi mutta ei heillä ole tarvetta mihinkään herätyksiin ja päiväkuntoon laittamisiin. Vanhuksia on vähän eri kuntoisia. - ja_ongelma_oliko_se_kell
Besserwisserit ne täällä taas haukkuu hoitajia.
Tulkaa itse riviin, kun olette niin hyviä.
Kyllä, olen laittanut päivävaatteisiin aamuvirkkuja JOS OVAT HEREILLÄ.
Miksi vanhus ei saisi herätä vaikka klo 4?
Itsekin herään klo 5 aamuvuoroon ja otan työvuoron jälkeen päikkärit jos siltä tuntuu. - painostettuon
hei, kyllä saa herätä, mutta kysymys olikin painostaako aamuvuoro laittamaan asukkaita aamuksi valmiiksi tietyn määrän ja siinä samalla herättämään heitä, ellei se tietty määrä ole itsestään herännyt? minä vaan kysyn?
- Eijunalauta
Eikö sulla ole omaa elämää?
- Anonyymi
Jos osastolla/laitoksessa on liikaa pakko pakko rutiineja niin jossain on vikaa.
Totta kai on tietyt rytmit mutta se on ns ihan sama koska joku syö puuronsa tai päivällisensä.. Potilaat on yksilöllisiä.
Kyllä jokainen syö kun on nälkä.
Passiivinen eläminen osastolla vaikuttaa aika lailla omalla osallaan hyvinvointiin, kumpaan suuntaan niin on paljon kiinni henkilökunnasta.- Anonyymi
Huono johtaminen johtaa huonoon työsuoritukseen!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huono johtaminen johtaa huonoon työsuoritukseen!
Täyskymppikommentti. - Nm. Twelve points
- Anonyymi
..Tää jokainen syö kun on nälkä ja on ihan sama koska joku syö puuronsa tai päivällisensä...
Kuule, ei se ole ihan sama.
Lämmintä ruokaa on tarjolla vain määrättyinä aikoina. Jos hoitolaitoksessa on asukkaita kymmeniä, monissa jopa liki sata, ei keittiö millään voi sellaiselle ihmismäärälle pitää ruokaa lämpimänä koko vuorokautta!
Jos jokainen söisi vain silloin kun mieli tekee, se tarkoittaisi sitä, että hoitolaitoksessa tarjottaisiin vain yhtä - kahta sorttia ruokaa päivittäin ja ruoka lämmitettäisiin mikrossa vasta sitten kun asukas syödä haluaa.
Ja ne jotka eivät muista ovatko syöneet vai ei, söisivät jatkuvasti tai sitten ei ollenkaan. Ja ne jotka kommunikoivat puutteellisesti tai joilla ei ole nälkä ikinä eivät saisi ruokaa koskaan.
Kodinomaiset yksiköt joissa on vain 2-4 vanhusta ovat asia erikseen, siellä vanhukset osallistuvat itsekin ruuan laittoon ja varmasti se ruoka silloin maistuukin paremmin, mutta sellaisia yksiköitä on hyvin harvassa täällä Suomessa.
- Anonyymi
Entisessä työpaikassa oli oikein kirjatut ohjeet, että aamuvuoron alkaessa, pitää olla tietty määrä asukkaita pukeissa, mikä oli nin syvältä. Jos et saanut tarpeeksi vanhuksia laitettua aamuksi valmiiksi, niin aamuvuorolaiset olivat naamat norsunv...
Siellä tosin olikin melko reilut tauot hlökunnalle, aamun kahvitauko 30-60 min, lounastauko 30 min ja päiväkahvitauko 30-60 min ja päälle vuoronvaihtorapsat...
Ja kaikkein huvittavinta asiassa on, että hlökunta valitti että työ on liian raskasta.
En kestänyt, vaihdoin pois.- Anonyymi
Et sitten parempaa satua keksinyt. Tauot säädetään työehtosopimuksissa. - Nm. Puhu pukille
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et sitten parempaa satua keksinyt. Tauot säädetään työehtosopimuksissa. - Nm. Puhu pukille
Eipä ole satua, en taruile täällä olemattomia. Hitaammat hoitajat aloittivat vanhusten aamukuntoon laiton klo 04:00, että saivat tarvittavan määrän vanhuksia "aamukuntoon"
Mitä tulee noihin taukojen pituuksiin, niin työehtosopimukset määrittelevät minimit, ei muuta. Tässä taas hyvä esimerkki epäpätevistä lähiesimiehistä... - Anonyymi
Puhut vähän mutta asiaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Puhut vähän mutta asiaa.
Mietihän itseäsi sitten vanhana kun hoitaja tulee kesken unien herättämään. Jos tämä klo 5 rutiini jatkuu päivästä toiseen se tuo ihan varmasti ahdistusta vanhuksille jossain määrin heidän heräten jo melkeinpä ennakkoon tietäen; dementikotkin alitajuisesti, että kohta joku tulee ovesta.
- Anonyymi
Toinen vanhemmistani oli vanhusten hoitolaitoksessa vajaat 3 vuotta.
Siellä oli varmaan jotain 50 eri kuntoista vanhusta useammassa eri talossa.
Hoitokodin päivärytmin sanelee tasan tarkkaan ruokailut.
Aamupala on klo 7.00 - 9.00.
Lounas oli klo 11.30 - 12.30.
Päiväkahvi/ välipala tuli 14.00 - 15.00.
Päivällinen klo 16.30-17.00.
Iltakahvi/iltapala klo. 19.30-20.00.
Näiden aikojen väliin on pakko sovitettaa kaikki hoitotoimenpiteet, vaipanvaihdot, suihkutukset, saunotukset, lääkkeiden jaot, saattamiset syömään ja ruokailevien vanhusten syöttäminen ruokailujen valvonta ja kaikki muut työt siihen päälle. Huoneet siivotaan, monille vaihdetaan lakanat useamman kerran viikossa, pyykit kerätään jne jne. Vanhuksen huoneessa on kaikenlaista liikettä päiväsaikaan. Ei voi olettaa että ne saadaan hoidettua keskellä päivää.
Jos jokainen vanhus eläisi oman rytminsä mukaan, ei mistään tulisi yhtään mitään.- Anonyymi
Aika hyvin tunnut tietävän vanhempasi hoitotoimenpiteet jos ajatellaan omaisen kannalta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aika hyvin tunnut tietävän vanhempasi hoitotoimenpiteet jos ajatellaan omaisen kannalta.
Ruokailu ajatkin kirjoitat preesensissä ja imperfektissä...
Kerro nyt suoraan kuka olet.
- Anonyymi
se on just noin. Hoitajia on vähemmän kuin vanhuksia.
Ihannetilannehan olisi jos jokaisella vanhuksella olisi oma hoitaja. Tähän ihannetilaan ei päästä ikinä. - Anonyymi
Tämä kielii siitä, että hoitajamitoitus on pielessä suhteessa asukkaiden määrään ja kuntoon. Siitä että aamuvuorossa ei ehdittäisi laittaa kaikkia päiväkuntoon. Tämmöisissä paikoissa iltapesut aloitetaan jo jopa ennen päivällistä, koska iltavuoro ei muuten ehtisi laittaa kaikkia yöksi valmiiksi ennen yövuoron alkua.
Näissä paikoissa luultavasti hoitajat tekevät vielä kaikki tukipalvelutyöt hoitotyön lisäksi. Eli siivotaan, pestään pyykkiä, tiskataan ja valmistetaan ruokaa. 1.10.2020 alkaen näitä tehtäviä ei saa enää laskea mukaan hoitajamitoitukseen. - Anonyymi
Ja toisinpäin...minä yöhoitajana joudun usein repimään jo yöunile nukahtaneita vanhuksia vuoteesta, kun iltavuoro ei ole "ehtinyt" laittaa yövaippaa tai on laittanut sen klo 17 ja on jo sänky märkänä.
Mutta eipä tuo pelkästä hoitajamitoituksesta näytä olevan kiinni. Iltavuorolla on kuitenkin joka ilta aikaa työvuoron pari kolme viimeistä tuntia istua juttelemassa tai puhelin kädessä...- Anonyymi
Miten on mahdollista että yövaippa laitetaan klo 17..?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten on mahdollista että yövaippa laitetaan klo 17..?
Mikä "yövaippa"?
Eikö niillä ole käytössä vaippahousut? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä "yövaippa"?
Eikö niillä ole käytössä vaippahousut?Vaippahousut on tarkoitettu itseliikkuville, joiden ongelma on lähinä virtsankarkailu. Niihin ei kerralla koko virtsamäärää lasketa virtsan tulematta läpi.
Yövaipat vetävät 4-5 litraa virtsaa pysyen pintakuivina.
Mutta vaippa saattaa olla syystä tai toisesta huonosti laitettu tai ihminen itse saattaa sitä repiä, jolloin sillä ei kyllä koko yötä pärjää. Ja kunnat lähes aina myöntävät asiakkaille näitä yövaippoja 1 kpl/yö. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaippahousut on tarkoitettu itseliikkuville, joiden ongelma on lähinä virtsankarkailu. Niihin ei kerralla koko virtsamäärää lasketa virtsan tulematta läpi.
Yövaipat vetävät 4-5 litraa virtsaa pysyen pintakuivina.
Mutta vaippa saattaa olla syystä tai toisesta huonosti laitettu tai ihminen itse saattaa sitä repiä, jolloin sillä ei kyllä koko yötä pärjää. Ja kunnat lähes aina myöntävät asiakkaille näitä yövaippoja 1 kpl/yö.Ai jaa. Kuntako määrää vaippojen määrän?
Ainakin siinä hoitokodissa missä oma läheiseni oli, hänen kaapit olivat täynnä vaippahousuja. Useita paketteja eikä niitä näytetty säästeltävän yhtään.
Niitä vaihdettiin koko ajan. Vanhuksen itsensä toimesta :) ja hoitajien toimesta. Monesti oli vanhus ilman pöksyjä kun hän jostain syystä tykkäsi kulkea mieluummin alasti kuin vaatteet päällä.
Tai niin oletan että niitä oli vapaasti käytettävissä, koska avatuista paketeista väheni tavaraa ja tilalle tuli uusia paketteja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai jaa. Kuntako määrää vaippojen määrän?
Ainakin siinä hoitokodissa missä oma läheiseni oli, hänen kaapit olivat täynnä vaippahousuja. Useita paketteja eikä niitä näytetty säästeltävän yhtään.
Niitä vaihdettiin koko ajan. Vanhuksen itsensä toimesta :) ja hoitajien toimesta. Monesti oli vanhus ilman pöksyjä kun hän jostain syystä tykkäsi kulkea mieluummin alasti kuin vaatteet päällä.
Tai niin oletan että niitä oli vapaasti käytettävissä, koska avatuista paketeista väheni tavaraa ja tilalle tuli uusia paketteja.Minähän vuonna tuollaista tapahtui? Eipä ole ihme, että vanhusten hoivapaikat ovat muuttuneet kunnallisista asumispalveluyksiköiksi, joissa maksetaan itse. - Nm. Syy ja seuraus
- Anonyymi
Ei ole mielestäni oikein. Jos vanhus haluaa nukkua aamulla hänen pitää saada nukkua. Ajatellaan itseämme vanhana: Haluatko että klo 5 herätetään ja puetaan? Vaippaa voi käydä vilkaisemassa nopeasti että mummulla ja papalla on hyvä olla mutta jos vanhus haluaa nukkua antaa hänen nukkua.
- Anonyymi
Vaipan voi vilkaista nopeasti kun vanhus nukkuu ... oikeassa elämässä ei voi.
Sen jälkeen siinä yksikössä ei nuku enää yksikään vanhus.
En ole hoitanut vielä yhtään tajuissaan olevaa vanhusta joka antaisi housuihinsa mennä tuosta noin vain kurkkimaan kesken uniensa. Kyllä siinä aikamoinen huuto nousee, kun siitä vaipanvaihdosta ja pesuista joutuu monen kanssa neuvottelemaan päivänvalossakin.- Anonyymi
Juurikin näin. Ja vaikka vaipan tarkistus/vaihto kävisikin helposti, joutuu vanhus siinä kuitenkin unestaan heräämään ja sen jälkeen uni ei enää ole ns. "hyvää syvää virkistävää" unta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juurikin näin. Ja vaikka vaipan tarkistus/vaihto kävisikin helposti, joutuu vanhus siinä kuitenkin unestaan heräämään ja sen jälkeen uni ei enää ole ns. "hyvää syvää virkistävää" unta.
Ok. Ymmärrän pointin. Mutta silti, onko asiallista herättää vanhus klo 5?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ok. Ymmärrän pointin. Mutta silti, onko asiallista herättää vanhus klo 5?
Ei ole. Enkä siihen suostu (olen yöhoitaja), vaikka aamuvuoro kuinka kiukuttelisi.
Minun tehtäväni on varmistaa asukkaiden hyvä, turvallinen yöuni, aamuvuoron tehtävä on tehdä aamutoimet.
En ymmärrä, miksi kukaan suostuu moiseen, jos vähänkään etiikkaa ja inhimillisyyttä itsestään löytää. (jos ei löydä, on väärällä alalla) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole. Enkä siihen suostu (olen yöhoitaja), vaikka aamuvuoro kuinka kiukuttelisi.
Minun tehtäväni on varmistaa asukkaiden hyvä, turvallinen yöuni, aamuvuoron tehtävä on tehdä aamutoimet.
En ymmärrä, miksi kukaan suostuu moiseen, jos vähänkään etiikkaa ja inhimillisyyttä itsestään löytää. (jos ei löydä, on väärällä alalla)Miten kenenkään yöuni voi olla "hyvä" ja "turvallinen", jos vuode jossa nukkuu, lainehtii? - Nm. Taitaa vain laiskottaa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten kenenkään yöuni voi olla "hyvä" ja "turvallinen", jos vuode jossa nukkuu, lainehtii? - Nm. Taitaa vain laiskottaa
Tarpeetonta riidanhaastoa.
Jos vuode lainehtii, niin totta kai vaihdetaan kuivat petivaatteet,
Jos vanhuksella on kaikki hyvin, vaippa kestää j peti on kuiva, annan hänen nukkua. Kysehän oli vanhusten herättämisestä ja aamukuntoon laittamisesta aikaisin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarpeetonta riidanhaastoa.
Jos vuode lainehtii, niin totta kai vaihdetaan kuivat petivaatteet,
Jos vanhuksella on kaikki hyvin, vaippa kestää j peti on kuiva, annan hänen nukkua. Kysehän oli vanhusten herättämisestä ja aamukuntoon laittamisesta aikaisin.Tällä ainaskin herätellään
- Anonyymi
Eihän ne tiedä muutenkaan onko päivä vai yö niin sama se vaikka herättäisi klo 2 yöllä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1631423Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491215Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä241179Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2111100- 1261061
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223984Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk315981- 42929
- 72895
- 73889