Näitä todellisia videoita tähdistä jos latailee tähtihörhöjen palstoille niin ne hyppivät seinille, purevat muniaan ja huutavat: väärä valotus, väärä valotus.....:
https://www.youtube.com/watch?v=lT9t2egDJ08
Capella- tähti todellisuudessa vs NASAn versio.
14
424
Vastaukset
Ei, vaan väärä tarkennus . Eikö se sitten voisi olla se?
Voi olla niinkin, että tähdet todella näyttävät ilmakehän läpi kuvattuina tuollaisilta, kun ne suurennetaan satakertaisiksi. Nehän tuikkivat paljaallakin silmällä, kun niiden hyvin heikko ja pienialainen valo on kulkenut ilmakehän "käsittelyn" ja häiriöiden läpi - sitä vähemmän mitä kirkkaampia ne taivaallamme ovat. Tuo siis olisi niiden tuiketta suurennettuna.
Planeettojen näennäinen koko on paljon suurempi kuin kirkkaimpienkin tähtienkin. Siitä kai johtuu se, etteivät ne paljonkaan tuika. Suurennettunakin ne näyttävät rauhallisemmilta:
https://www.youtube.com/watch?v=abLKzCaenvE
Mutta ei tuollaisia selvärajaisia reikiä keskellä voine syntyä ilmakehässä. Eli tämä puhuu sen puolesta, että kyseessä tosiaan on tarkennuksen erhe. Johtuuko se kamerasta vai onko tahallista huijaamista, sitä en osaa ilman kyseistä kameraa sanoa. On minulla eräässä kamerassa 35-kertainen optinen zoomi, mutta ei ole tullut kokeiltua sitä planeettoihin ja tähtiin. Digitaalinen zoomi ulottuu peräti 140-kertaiseksi, mutta sehän on vain mekaanista suurentamista.
- NauraaTähtihöhlille
Tähden etäisyys on 43 valovuotta mikä on aikamoinen etäisyys. Kuitenkin sen pystyy zoomaamaan kotikameralla noin lähelle mikä on vähintäinkin merkillistä.
Selitys tarkennuksen erheestä voidaan unohtaa. Näitä vidoita on lukuisia joissa zoomataan edes- takaisin ja kaikissa on tulos yllä mainitun näköistä.
Tässä tähtihöhlien iltasatuja. Tulokset lämpötiloista- etäisyyksistä yms. on saatu kaukoputkella Capellaa tiirailemalla. Uskottavaa?
https://fi.wikipedia.org/wiki/CapellaEtte kai ehkä usko, että tähti fyysisesti lähentyy kameran tai kaukoputken avulla?
Kuvan suurentaminenkaan ei sentään tuo kohdetta näennäisestikään kovin lähelle, jos etäisyys on niinkin suuri kuin taivaankappaleilla. Capella jää kyseisen Nikonin kuvassa biljoonien kilometrien päähän, Kuukin tuhansien kilometrien päähän. Ei siinä kymmenienkään metrien yksityiskohtia erota, vaikka Youtubessa näytään luultavan niin.
Mitäs merkillistä siinä on? Hyvässä valossa kohteen saa vaikka kuinka lähelle, jos laitteen suurennuskyky ja kohteen etäisyys sen mahdollistavat. Se on linssien aikaansaaman valon taittumisen ansiota. Suurennuslasi perustuu samaan.
- hähähhähähähääääää
Pähkälijä kertonee tietäväisenä myös kuinka nuo Wikipedian mainitsemat erilaiset arvot etäisyyksistä, koosta, lämpötiloista yms. on saatu kaukoputkeen tiirailemalla?
Minä kun kameralla tuota katson niin en pysty päättelemään kuinka kuuma tuo tähti on.Ammattilaisilla on tietonsa ja taitonsa sekä välineensä. Ulkopuolinenkin saa niistä tietoa, sillä kyseessä eivät ole mitkään salaisuudet. Tähden pintalämpötilan kertoo sen väri. Punertava on "viilein" ja sinertävä kuumin. Tämän kun tiedät, niin voit sinäkin arvioida tähden likimääräisen lämpötilan.
https://tieku.fi/maailmankaikkeus/tahdet/miksi-tahdet-ovat-erivarisia
Eri tähdillä näyttäisi olevan Nikon p900:n perusteella yksilöllisiä kuviointeja jotka näkyy toisinaan kun ilmakehän lepatus joskus hetkeksi laantuu. Tässä sellaista ei näkynyt. Usein sieltä takaa paljastuu 2-ulotteisen näköinen ympyrä, jossa voi olla piste keskellä ja rengas tai kaksi sen ympärillä, ja muita kuvioita.. Niinkuin tuossa Pähkäilijän linkkaamassa. Ne näyttää mun mielestä vähän joltain mikroskoopin näkymiltä. He jotka haluavat asian automaattisesti kieltää, sanovat yleensä että kyse on kameran epätarkkuudesta, ja voihan se tosiaan ollakin vain sitä, koska vähän samanlaisia saa kun kuvaa illalla kirkkaita värivaloja epätarkasti. Myös ihmetyttää sama mikä Pähkäilijääkin että miksei ilmakehä väpätä niissä yhtään. Jos olisi kokonaan epätarkkuutta niin sehän selittäisi kyllä... Mutta entä vaikuttaisiko korkeus horisontista ja lämpötila? Ainakin alempana tähdet väpättää tosi reippaasti. Ihan paljailla silmilläkin näkee välillä kun värit vaihtelee kuin tuossa aloitusvideossa. Jos niissä väpättämättömissä ympyröissä olisi kyse epätarkkuudesta, niin en ole ihan varma saako vastaavasti epätarkkoihin värivaloihin sellaisia mikroskooppisen näköisiä kuvioita jotka ei näytä epätarkoilta.. Myös vähän oudosti niitä samoja kuvioita näkyy eri videoilla niin, että tietyllä tähdellä on samoja tiettyjä kuvioita, enkä nyt puhu mistään Saturnuksen rinkuloista.
Odotan että ihmiset alkaa kuvaamaan tähtiä sillä uudella Nikon P1000 kameralla, jossa on ilmeisesti maailman paras zoomiteho: 125 x optinen zoom, kun P900 oli "vain" 83x. Olen myös kuullut ettei p900:ssa ole manuaalitarkennusta, mutta tuossa uudessa on, ja silloin se tarkennusväite saa vähän tarkennusta. Myös 4k laatu voi auttaa erottamaan yksityiskohtia.Mitä sieltä kenellekin näkyykin, niin Auringon ja muiden tähtien tiedetään olevan fyysisiä kappaleita, pyöreitä hehkuvia kaasupalloja. Planeettojen tiedetään sen sijaan olevan tähtiä kiertäviä ja niiden valoa heijastavia palloja, olivapa ne mitä ainetta tahansa. Kuut taas kiertävät kukin planeettaansa, mutta heijastavat tähtensä valoa.
Taivaankappaleiden oikeat kuvat ovat siis pallomaisia tai pistemäisiä, joskus renkaiden ympäröimiä. En usko, että ne asianmukaisissa kuvissa voisivat juuri muunlaisilta näyttääkään, ilmakehän häiritsevästä vaikutuksesta huolimatta.- UskoToivoJaRakkausko
Uskon asioista tässä puhutaan niinkuin hra pähkäilijä viimeisessä lauseessaan totesi.
UskoToivoJaRakkausko kirjoitti:
Uskon asioista tässä puhutaan niinkuin hra pähkäilijä viimeisessä lauseessaan totesi.
Uskoakin on monenlaista. Minä tässä vain tunnustan tietojeni rajallisuuden ja senmukaisen epävarmuuteni asiasta, en sen sijaan kuvittele mahdottomia.
- hirneliuskos
Tässä ketjussa ei kukaan ole väittänyt omaavansa absoluuttista totuutta.
Siksi on syytä epäillä meille syötettyjä tietoja tähdistä.
Ne voivat hyvinkin olla valeita.- MiksiValehtelu
Soveltaen mitä sanoit, myös se että meitä kehoitetaan epäilemään voi olla valetta.
Tähtitiedettä saa mennä opiskelemaan kuka tahansa. Joko menit? - TrumanShowII
Mutta ajattelepa millainen vale ja salaliitto olisi jos tämä asia olisi valetta. Ja mikä olisi se syy valehdella ihmiskunnalle jotain illuklikkiä lukuunottamatta?
- palaa.kun.opiskelit
TrumanShowII kirjoitti:
Mutta ajattelepa millainen vale ja salaliitto olisi jos tämä asia olisi valetta. Ja mikä olisi se syy valehdella ihmiskunnalle jotain illuklikkiä lukuunottamatta?
Niin, mene opiskelemaan sitä tähtitiedettä ja paljasta se meille?
Miksei näin ole jo tapahtunut?
Jos jotain valeita on esitetty ne pitää paljastaa tieteellä, ei millään youtube höpötyksellä. Omia raketteja ja kameroita matkaan yms.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi palstalla paljon venäjä mielisiä?
Palstalle näyttää kerääntyneen varsin paljon venäjä mielisiä. Mistä tämä johtuu?5085549Asianajaja Herman Ljungberg
Ei ole tällä herralla kaikki muumit laaksossa, kun väittää, että kaapelien katkominen on NORMAALIA. Kaikkea se leipä elä1254929Löytyykö jyväskylästä naista kenenkä pyllyä saisi kosketella ja haistellla??
Olen ihan mukava ja kunnollinen herras mies 41 vuotta.292332- 4082224
Minun on vaikea ymmärtää
Kuinka voin rakastua sinuun, tai siltä se ainakin tuntuu, kun koko ajan pyörit mielessäni. Emmekä me edes näe, eikä muut401380Sähköauto sopii erinomaisesti maaseudulle, jopa paremmin kuin kaupunkiin.
Sähköautolla pärjää maaseudulla jopa paremmin kuin kaupungissa, sillä jokainen sähköistetyn talon piha on mahdollinen la1671182- 621091
Harvinainen yhteiskuva! Anna Puu ja Jukka-rakas uudenvuoden yössä - Hän on Jenni Vartiaisen EX-mies
Laulaja, lauluntekijä Anna Puu on naimisissa tuottaja Jukka Immosen kanssa, joka on myös laulaja Jenni Vartiaisen ex. N91011Nainen, taidan inhota minua todella
tai sitten et halua olla missään tekemisissä kanssani. Sellaiset otteet sulla. On tosi karmeata olla toiselle kuin kuoll73991Teennäinen ihminen?
Eilen joku halusi ottaa siitä aihetta. Millainen ihminen on teennäinen? Joku mielikuva itsellänikin on, että sellainen132948