Vahvin todiste ateismin puolesta

mikko.polee

Vahvin todiste ateismin puolesta on se, että jumalista ei ole yhtään todistetta. Se todistaa teismin totuuden vastaiseksi uskoksi.

Deismiä vastaan ei ole yhtä ainoaa todistetta. Vaikka me deistit olemme ateistien tulkinnan mukaan ateisteja, niin olemme eri mieltä ns. oikeiden ateistien kanssa siitä, onko luomista tapahtunut vai ei ja onko luojaa olemassa vai ei. Koska luojaa ja luomista vastaan ei ole olemassa yhtä ainoaa todistetta ja poikkeuksetta ihan kaikki todistaa luomisen ja luojan puolesta, niin voimme olla varmoja siitä, että luominen on historiallinen tapahtuma ja luoja on olemassa.

24

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ateisti

      Niin teismiä kuin ateismia ei voi eikä tarvitse todistaa koska kyse ei ole tiedosta.

      Asioita ja tapahtumia, jotka voidaan havaita ja joista voidaan saada suoria tai epäsuoria objektiivisia havaintoja voidaan todistaa oikeiksi ja tapahtuneiksi. Uskomukset eivät ole sellaisia.

      Kun henkilö uskoo tai luulee jotain, niin kyse on tämän henkilön mielipiteestä. Henkilöltä voidaan tätä kysyä, mutta miten voidaan saada selville puhuuko henkilö totta? Vastaako henkilö kysyjälle mitä hän kuvittelee kysyjän haluavan kuulla? Lisäksi henkilö voi muuttaa mielipidettään.

    • admiralacbar

      "Vaikka me deistit olemme ateistien tulkinnan mukaan ateisteja"

      Teistejä te olette.

      "Koska luojaa ja luomista vastaan ei ole olemassa yhtä ainoaa todistetta"

      Aivan kuten ei ole olemasa yhtään todistetta siitä etteikö saunatonttuja olisi olemassa, taikka vaaleanpunaisia joutsenia taikka universumeja luovia yksisarvisia. 0-hypoteesi on että jumalaa taikka jumalia ei ole olemassa ja universumia ei ole luotu. Tämä on oletus ja se murtuu heti kun toimitat todisteitta että näitä jumalia on tai on ollut olemassa ja että nämä ovat luoneet jotain

      "että luominen on historiallinen tapahtuma ja luoja on olemassa"

      Et ole esittänyt mitään todisteita siitä että luoja tai luojia olisi olemassa ja että nämä olisivat luoneet yhtään mitään.

    • 12____13

      Raamatun ja maailman olemassaolo on todiste Jumalasta.

      • kakkarainen

        Salamointi on todiste ukkosen jumalasta
        Reikiintyneet hampaat ovat todiste hammaspeikoista
        ....

        Huomaatko miksi maailma taikka jumala ei ole todiste jumalan olemassaolosta? Aivan oikein, meillä ei ole mitään todisteita siitä että maailmaa on luotu ja me tiedämme että ihmiset ovat kirjoittaneet raamatun.


    • ArisTottele

      Mitä ateistit tekevät sillä tiedolla, jos Jumala todistettaisiin
      ja miten se vaikuttaa ateistin elämään. Lähtökohtaisesti
      ateisti on aina ateisti, vaikka Jumalasta esitettäisiin
      tieteellinen tutkimus. Vaikuttaisiko tämä tutkimus
      millään tavalla ateismiin ja ateistiin. Koska ateismi
      on tunteellinen reaktio, vailla mitään selitystä. Kyse
      on "mustatuntuu" reaktiosta.

      • kalakukk0

        Jos teistit toimittaisivat todisteita siitä että yksi tai useampi jumala olisi olemasa niin silloin en olisi enää ateisti vaan olisin myös teisti. Se on sitten eriasia palvoisinko näistä jumalista yhtäkään mutta voisin perustellusti uskoa että näitä olentoja on oikeasti olemassa.


      • AteistiVaan

        Se, että uskoo asioihin vasta, kun niiden puolesta on todisteita, on ihan normaali järkevä periaate,

        Jos jumala ei vaikuta mihinkään millään tavalla nyt eikä jälkielämässä, niin silloin Jumalan olemassaolo on irrelevanttia. Muussa tapauksessa sillä voi olla merkitystä riippuen siitä millaiseen jumalaan uskoo.


    • näin.on.faktat

      Jumalan olemattomuus on vakuuttava todiste Jumalan olemattomuudesta.
      Jos Jumala olisi olemassa, uskovaisten ei tarvitsisi valehdella niin pirusti.

      • ihmettelenvaan

        Uskonnollinen todellisuus pysyy uskonnollisena totuutena, eli oman pään sisäisenä. Luulisi että tämä on selvää suurimmalle osalle uskovistakin.


      • AteistiVaan

        Monet kristityt uskovat, että heidän jumalansa piilottaa itsensä tarkoituksella kaikelta tieteelliseltä tai objektiiviselta havainnoinnilta ja loi maailman siten, että se vaikuttaisi itsekseen syntyneeltä tutkijoille. Jumala on siis ikäänkuin häntä ei olisi.

        Selityksen periaate on sama kuin erilaisissa huijauksissa käytetty logiikka, missä todisteiden sijaan keksitään selityksiä sille, miksi todisteita ei ole eikä niitä tulisi edes edellyttää.

        Toki moni uskova itse tulkitsee usein mahdolliset hurmoskokemukset tai yliminänsä jumalaksi, millä perustellaan itselle jumalan olemassaolo.


    • "Vahvin todiste ateismin puolesta on se, että jumalista ei ole yhtään todistetta. Se todistaa teismin totuuden vastaiseksi uskoksi."

      Tämän väitteen puutteena on se, että se perustuu ateistien määrittelemiin todisteisiin.
      Todisteet voidaan määritellä myös siten, että ne todistavat Jumalan olemassaolon.

    • Ihmisten tulisi oppia tunnistamaan totuus ateistien käyttämien harhauttavien ilmaisujen takaa.

      Kun ateisti sanoo, että Jumalasta ei ole todistetta, se tarkoittaa todellisuudessa sitä, että Jumalasta ei ole ateistien ehtojen mukaista todistetta.
      Kun ateisti sanoo, että Jumalasta ei ole havaintoa, se todellisuudessa tarkoittaa, että ateisteilla ei ole ateistien ehtojen mukaista havaintoa.
      Kun ateisti sanoo, että hän ei usko Jumalaan, se todellisuudessa tarkoittaa, että hän ei halua tunnustaa Jumalan olemassaoloa.

      • Millaisia ovat Mark5:n ehtojen mukaiset todiste ja havainto?


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Millaisia ovat Mark5:n ehtojen mukaiset todiste ja havainto?

        "Millaisia ovat Mark5:n ehtojen mukaiset todiste ja havainto? "

        Jumalan jokaiselle ihmiselle antama tietoisuus siitä, että Hän on olemassa.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Millaisia ovat Mark5:n ehtojen mukaiset todiste ja havainto?

        Jokos kekek-kekek olet uskaltanut erota kirkosta, vai oletko vieläkin vain pelkkä kristillinen ateisti, ts. "pseudoateisti"? Ainoa TODELLINEN ATEISTI on nimenomaan uskonnoton ateisti. Lopeta tuo oman "ateismisi" esille tuominen, jos olet vain pelkkä kristillinen ateisti! Pelle :D


      • godless- kirjoitti:

        Jokos kekek-kekek olet uskaltanut erota kirkosta, vai oletko vieläkin vain pelkkä kristillinen ateisti, ts. "pseudoateisti"? Ainoa TODELLINEN ATEISTI on nimenomaan uskonnoton ateisti. Lopeta tuo oman "ateismisi" esille tuominen, jos olet vain pelkkä kristillinen ateisti! Pelle :D

        Sain taannoin yhden palstan ateisteista eroamaan kirkosta. Olen siitä ylpeä. On säälittävää, että ateisti kuuluu kirkkoon ja sotii täällä kirkon uskontoa vastaan.


      • godless- kirjoitti:

        Jokos kekek-kekek olet uskaltanut erota kirkosta, vai oletko vieläkin vain pelkkä kristillinen ateisti, ts. "pseudoateisti"? Ainoa TODELLINEN ATEISTI on nimenomaan uskonnoton ateisti. Lopeta tuo oman "ateismisi" esille tuominen, jos olet vain pelkkä kristillinen ateisti! Pelle :D

        En ole kuulunut kirkkoon/kirrkokuntaan/kirkkokuntiin kymmeniin vuosiin enkä mihinkään sellaiseen itse liittynyt. Vauvaikäisenä tapahtunutta liittämistäni ev.lut. kirkkoon pidän mitä suurimpana loukkauksena itseäni kohtaan.

        En tuo esille ateismiani vaan harrastan viihteellistä uskontokritiikkiä.


    • Vaikka ateistit haukkuvat Jumalaa mielikuvitusolennoksi tai satuolennoksi, he eivät koskaan käy taistelua joulupukkia, tonttuja tai keijuja vastaan. Miksi? Siksi, että he tietävät, että satu- tai mielikuvitusolentoja ei ole olemassa. He taistelevatkin Jumalaa vastaan, koska tietävät, että Jumala on olemassa.

      • Mark.luuvitonen

        En taistele Jumalaa vastaan vaan niitä lapsellisia vastaan, jotka naiivisti väittävät, että heidän kertomansa satu on faktaa. Tykkäätkö sinä siitä, että sinua huijataan eli vedetään nenästä? Minä en tykkää, jos minua yritetään kusettaa kuten uskovaisilla on tapana. Sitä vastaan minä taistelen. Kaikkihan tietävät, että Joulupukki ja muuta mielikuvitusolennot ovat satua. Miksi sitten yrität väittää samaan kastiin kuuluvaa Jumalaa jotenkin todellisemmaksi? Olet lapsellinen tollo.


      • uskooko Mark siis joulupukkiin :-)


      • "Ateistit valehtelevat omille lapsilleen joulupukista. "

        Väärin.
        Taas.

        Ateistien lapset, tulevat aina tajuamaan, että joulupukkia ei ole olemassa.

        Eikä myöskään jeesusta.


    • Ihmiskunta voi aina paremmin jos ääriuskonnolliset ja niiden tapaiset aatteet katoavat, ateismista saattaa joillekin tulla tällainen (ateistilta saadun tappouhkauksen perusteella voin sanoa näin). Uskonnon tapaisilla aatteilla tarkoitan kommunismia ja natiolismia ja sen tapaisia,

      Jos katsomme nykyään käytäviä sotia niin niitä käydään maissa joissa on vahva uskonnollisuus. Syntisissä jumalat hylänneissä maissa on vähemmän sotia kuin uskonnollisissa valtioissa. Voimme paremmin jos Raamattu vaihdetaan vaikka YK.n ihmisoikeuksien julistukseen.

    • Jumalan-kumous

      Jumalien yms. yliluonnollisuuksiksi oletettujen asioiden todistaminen sekä *olemassaoleviksi*, että *olemassaolemattomiksi* on todistettu mahdottomaksi. Tämä on suora seuraus yliluonnollisuusoletuksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö niitä olisi myös todistettu *merkityksettömiksi*. Tämäkin on suora seuraus yliluonnollisuusoletuksesta. Tietysti lisäksi yksittäisen tarkasteltavan ilmiön käytännössä täysin riittävän hyvään selittämiseen voi riittää käytettävissä oleva tieto, ilman edes mitään tarvetta lisätiedon hankintaan ja Occamin periaatehan karsii tuossa tapauksessa selitysmallista pois ylimääräiset oletettaviksi tarpeettomat entiteetit yms.

      Esimerkiksi deistitkin myöntävät, että heillä ei ole mitään tietoa olettamastaan "Jumalasta", eli siitä puhuminen on merkityksetöntä ja termin "Jumala" käyttäminen on siis potentiaalisesti hyvin harhaanjohtavaa. Muutenkin "Jumala"-termin käyttämistä ilman eksplisiittistä määritelmää kannattaa tietysti välttää väärinkäsitysten välttämiseksi. Jos sillä esim. tarkoitetaan sitä, mikä on luonnollista, niin silloinkin tulisi antaa tuo määritelmä. Eli, esim. panteistisia ajatuksia omannut, mutta anti-teistinen Albert Einstein piti luonnollista maailmankaikkeutta täysin itseriittoisena, eli tavallaan "Jumalana", mutta tuollainen näkemys ei sisällä mitään ylimääräisiä ja merkityksettömiä yliluonnollisuuksia.

      Deismi oli muotia 1700-luvulla, koska silloin ei; hyvin ilmeisistä syistä, ollut tarkoituksenmukaista julistautua ateistiksi ja harvat ateistit nykyäänkään kaiketi väittävät, että yliluonnollisen todennäköisyys olisi *tasan* 0%, mutta kyllä jo yleissivistykseenkin nykyään pitäisi kuulua sen ymmärtäminen, että yliluonnollinen on todistettu merkityksettömäksi. Yliluonnollisessa on siis kyse pelkästä sanahelinästä.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15471601/yliluonnollinen-on-merkityksetonta

      "Suomennettuna" tämä tarkoittaa sitä, että yliluonnollisuuden markkinoijat ovat joko huijareita tai herkkäuskoisia, koska he eivät todistetusti voi tietää *mitään* todistettavissa olevaa yliluonnollisiksi väittämistään asioista. Yliluonnollisuutta ei voida käyttää argumenttina asiallisessa keskustelussa, mm. koska kaikki minkä väitetään olevan yliluonnollista, voi periaatteessa olla myös täysin luonnollista.

      Eli, jokainen yliluonnollisen vaikutelma voi yksinkertaisesti olla seurausta *tuntemattoman*, mutta silti täysin luonnollisen vaikutuksesta, mistä taas seuraa, että yliluonnollisella ei ole mitään faktuaalista sisältöä. Mitä taas tulee esim. ns. alkusyyhyn, niin ei sellaista välttämättä ole oikeasti edes olemassakaan, muualla kuin sen olettavien aina väistämättä fyysisesti rajoittuneessa tietojenkäsittelylaitteistossa...

    • Teistit valehtelevat omille lapsilleen joulu Jeesuksesta

      Teistien mielestä valehtelu on todistus älykkyydestä. Pitävät muita ryhmiä tyhminä
      kun ei uskota Jeesusta(jota ei uskota itsekään, tuehaan Jeesus miäki juttujaan vaan)

      Teistien tavoitteena on luopua kokonaan rehellisyydestä ja perustaa koko yhteiskunta valheen varaan. Hyvin noh, on siinä onnistottuKIN vuosisatojen aikana. Luotu omaa, tuhottu toisten kulttuureita sukupuuttoon asti

      Teistit... hyi helvetti! Sanoo joulutonttukin pukin parran alta vienosti, ettei alkais 3.sota

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe