Tuulimyllyt

tuossavieressäpyörii

Valtuusto näkyi päättäneen yllättäen ja oudosti, että Kokkokankaan tuulipuistoa ei rakenneta. Asian kannalla näytti olleen mm. eräs vaikutusvaltainen vihreä valtuutettu, jota on vaikea käsittää. Kuinka ihmeessä vihreät voivat vastustaa saasteetonta tuulivoimaa? Olihan siellä valtuustossa perusteltukin kielteistä kantaa siten, että asukkaita täytyy kuunnella. Erinomainen perustelu. Mutta hirveän ristiriitainen. Miksi täällä Vasankarissa ja Pitkäsen kylällä on tuulimyllyjä? Täälläkin on voimakkaasti niitä vastustettu. Ei ole vastustajia kuunneltu, pelkkää pilkkaa on osakseen saaneet. Tosiasia on, että myllyt ovat rumia ja pilaavat hienot maisemat. Ne meluavat ja välkkyvät. Moninaisia epäilyjä on, että sairauksiakin aiheuttavat. Se kaikki oli tiedossa jo silloin, kun noita myllyjä tehtiin. Silti rakennettiin ja vihreät suuresti ylistivät niiden rakentamista. Nyt kelkka on kääntynyt Kokkokankaan osalta. Ehkä vain Kokkokankaan osalta? Voiko siihen olla syynä se, että joku merkittävä ja vaikutusvaltainen päättäjä asuu liian lähellä Kokkokangasta? Niin lähellä, että myllyt pilaisivat kauniin maiseman, ehkä meluaisivat ja ehkä aiheuttaisivat sairauksiakin. Oma etu, paras etu? Toisaalta, eikös se ole niin, että valtuutettujen pitäisi olla tasapuolisia kaikkia kuntalaisia kohtaan. Kun on jo ehkä aiheutettu maisema-, melu- ja terveyshaittoja Vasankariin ja Pitkäsen kylälle, niin samat edut pitäisi järjestää myös Rahjan ja Himangan asukkaille. Tämän kielteisen myllypäätöksen seurauksena piakkoin suurissa taloudellisissa vaikeuksissa oleva Kalajoki menettää huomattavat verotulot, kun Kokkokangas jää rakentamatta. Rakentamisaikana olisi myös tullut jonkin verran työtä maanrakennus- ja majoitusyrittäjille ja siinä sivussa hieman muillekin. Mutta mitäs siitä! Eihän se ole ongelma näköjään. Korotetaan veroäyriä reilusti muutama vuosi peräjälkeen! Ja taas on kaupungin talous tasapainossa ja valtuutetut voi röyhistellä rintojaan, että asiat on hoidettu hyvin. Mutta entäpä, jos veronmaksajissa on sellaisia, jotka ymmärtää muuttaa halvemman veroäyrin naapurikuntiin ja veronmaksajat vähenevät merkittävästi? No, eihän tässäkään tilanteessa ole hätäpäivää - nostetaan taas veroäyrin hintaa!

9

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hurrikakka

      Eniten ihmeteltävää on siinä tollojoukossa, jolla ainoa agenda on valittaa vihreistä ja heidän tekemisistään. He ovat nyt muuttuneet tuulivoiman kannattajiksi, koska pari vihreää vastusti sitä. Aavistuksen naurettavaa.

    • eläinsuojelija

      Takki kääntyy kummasti kun tuulimyllyt lähestyy Ei ole mikään ihme kun on kyse vihreistä

    • baanaa

      Kirjoituksestasi tulee siihen johtopäätökseen että olisit Vasankarista.Teillähän on siellä omat myllysepät juurakon tuulimyllyt tulossa. Näyttää olevan seuraavassa teknisenlautakunnan kokouksessa käsiteltävänä tie avustus myllyalueelle.

      • rakennustarkastaj

        Olen yrittänyt käydä läpi vanhoja kokouspöytäkirjoja ,löytääkseni kohdan jossa olisi käsitelty Vasannevalle jälkikäteen myönnetyn tuulimyllyn rakennuslupaa. Onhan tämä mylly toki tulossa särkillä toimivan suuren yrittäjän maalle.


    • Vähemmän_mutua

      Lisää aiheesta Sani-hotellilla sunnuntaina 9.9.2018 klo 13. Puhujina DI Antti Aunio ja Dr. Mariana Alves-Pereira. Tapahtuman järjestäjä: Suomen Ympäristöterveys ry.

    • Lyytimuori

      Tuulimylly halkaisi merikotkan – Kokkolan edustan yksi merikotkista kuoli onnettomuudessa

    • ljhgfm
      • vihreätuppimulkku

        Eihän kaikki vihreät vastusta tuulivoimaa Nytkin on niin tuulinenpäivä että tämä kannattaa hyödyntää


    • otanossaa

      Oli taas 8 myllyn luvat myönnetty, etelänkylääset voi rueta kulkeen kyyrysä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe