Mihin katosi kotiteatteripelleily?

noloa

Vieläkö joku niitä kaiuttimia ympäri huonetta yrittää asennella jotta olisi se upea "kotiteatteri" ihan kotona?
Karmeeta puuhastelua ja myyntikin tajunnut lopettaa pelleilyn viimeinkin!
Miksi ostit moiset pilailu välineet? Kerro se tänne omin sanoin! 1000-5000€ siihen tietysti meni ja vanhat jo heti :D

Ihmiset on aprillipila!

22

1930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotiteatterigeneleg

      Ketjun aloittajalla ei ole aivan kaikki kaiuttimet kytkettyinä.

    • vahva_kokemus

      15 vuotta sitten ostetut kotiteatterikaiuttimet edelleen käytössä. Kas kun kaiuttimien elinikä on pitkä eikä kunnon kaiuttimia tarvi uusia, vaikka ohjelmalähteet & muut laitteet (vahvistin ym.) vaihtuukin tekniikan kehittyessä.

      Aloittajalla lie kokemusta vain jostan marketin kotiteatteriseteistä = iso kasa hopean väriseksi maalattuja pahvipönttöjä, perseelleen suunniteltu "symmetrinen" keskikaijjutin, jossa 2 keskiäänelementtiä aiheuttaa ns. liuskoittumista ääneen. Kaiken kruunaa settiin kuuluva vahvistin, jossa sisäänleivottu taajusrkorjaus, jolla yritetään lelukaijjuttimien toiston ongelmia paikkailla -> kaijjuttimia ei voi vaihtaa parempiin eikä niitä voi käyttää muun kuin juuri tämän vahvistimen kanssa. Toki siinä vahvistimessa on ohjelmalähdekin, esim. DVD asema, sisäänrakennettuna, joten kun siirrytään BluRay -aikaan tms. on koko helahoito kaatopaikkakamaa.

      Äänenlaadusta on turha puhua, mutta tämä riittää sankarille, joka ei ole koskaan kunnon kauttimia nähnyt, saati kuullut. Joten sankari on pätevä kommentoimaan laatukaiuttimia, täydellisen tietämättömyyden suomalla varmuudella.

    • DNS

      Kyllähän kunnon stereo tai 2 1 järjestelmä kunnon kaiuttimin hakkaa nuo halvat "kotiteatterit" mennen tullen. Olihan se tosin eräänlainen muoti-ilmiö tuo kotiteatterivillitys, Kauppiaat ainakin olivat tyytyväisiä tuosta buumista. Voisi verrata siihen kun vesisänky oli suosiossa. Tuskin enää löytyy moisia juurikaan.

      Kyllähän jos on kunnon kaiuttimet ja myöskin mahdollisuus niiden optimaaliseen sijoitteluun, niin mikä ettei. Kyllä elokuviin saa toisenlaisen äänimaailman. Mutta jo tuo sijoittelu tahtoo tavallisessa asunnossa tuottaa vaikeuksia

      Mutta kun kuitenkin kuunnellaan pääasiassa musiikkia /puhetta niin kotiteatteri on aivan turha. Kunnon stereovahvistin. kunnon kaiuttimet ja mahdollinen subbari. Siinä minun suositus.

      No kotiteatteri vahvistimia ja varsinkin niihin tarkoittettuja DVD-soittimia saa nyt halvalla. Tori.fi on täynnä ilmoituksia. Ostajan markkinat.

    • PunaNenä

      Joillakin SACD -levyillä tulee mukavasti tilantuntua kun käytössä on asiallinen 5 kanavainen järjestelmä. Leffoissa tietysti asia on vielä erinomaisempi, miten muuten saa sen kanuunankuulaan lennon esitettyä niin että se sujahtaa jytisten huoneen halki?

      Ja käytössä on siis PMC/ADAM/Genelec -systeemi, hinnaltaan luokkaa 25000€ ( vahvistimet ja BR soitin). Erillisessä miesluolassa.

    • paskasta_ei_konvehtia

      Useimmissa nykytelkkareissa on aivan tarpeeksi hyvät äänet sinällään, varsinkin säestämään Hollywoodin roskaa.

      Ei ne elokuvanpaskat kummene vaikka kaiuttimet ja vahvistimet olisi minkämoiset.

      • vitsin_murjaisit

        Hehhheehee, kun ei paremmasta tiedä, voi luulla telkkarin kaijjuttimia käypäisiksi.

        Yleensä töllöttimien omat kaijuttimet ovat niin umpisurkeat, että äänenlaatu paranee jopa näillä markettien "koko kotiteatteri tonnilla" pahvipöntöillä.


    • ääntäperkele

      Kyllä ihminen on myös vähän aprillipilakin, mutta osaa, ja myös joutuu, tyytyä johonkin. Kaikki ei ole hifipuristeja, jotka viilaa ne pienetkin häiriötekijät järjestelmistään. Perustallaaja ostaa, edelleenkin, useimmiten ennemmin edullista muovista kitsch designia kuin kalliimpaa äänenlaatua, jolla rakentaa kotiinsa mukahifimäistä yleisfiilistä ja antaa anteeksi (tietämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään) muovihärpäkkeiden heikon äänenlaadun. Itse en enää ota edes ilmaiseksi niitä tikkukaiuttimia, soundbareja yms. vaan pistän äänen ja kuvan toistoon sen 5000e. Ilman mitään aprillipiloja. Television omat kaiuttimet, joiden äänenlaatu on aina heikko, mutta joillekin riittävä, on olemassa vain siksi, että kaikilla ei ole varaa tai aikomusta ostaa ulkoisia äänijärjestelmiä. PC:stäkin saa ihan uudenlaisen, kun liittää siihen kunnon vahvistimen ja kaiuttimet niiden ainaisten Logitechin piipittimien tilalle.

      Mutta, enemmän hifiä, vähemmän muovia.

    • Soundbarit ovat pitkälle korvanneet ne. Viime vuonna myytiin tuhat kotiteatteria ja 47000 Soundbaria ja Soundbasea. Silti 90% käyttää TV:n omia kaiuttimia. Soundbar ei voi olla yhtä hyvä ääneltään, mutta se on paljon kätevämpi.

      • Anonyymi

        Jep ja joihinkin tiloihin hyvän 5.1:n virittäminen yksinkertaisesti ei onnistu. Edellisessä asunnossa oli 5.1, mitä ei kerta kaikkiaan saa nykyiseen olohuoneeseen sovitettua.


    • nykyaikaan.pettynyt

      Eräs vakava ongelma kotiteattereiden suhteen on tämä: Huono elokuva hienon kotiteatterin kautta katsottuna on edelleenkin huono elokuva. Edellytykset olisi vaikka mihinkä mutta skeida 4k HD:na on edelleen skeidaa. "Musiikista" en viitsi edes aloittaa, kun siitä on dynamiikka kompressoitu pois jo studiossa.

      Viimeaikainen elokuvien kehityksen suunta ei juurikaan houkuta sijoittamaan rahaa kotiteatteriin tai sitä vastaavaan viihde-elektroniikkaan. Kun lisäksi väki katsoo telkkariaan netti-teeveenä niin kuvan resoluutiostakaan ei ole niin väliä.

      • Anonyymi

        Netin kautta saa nykyään paljon parempaa resoluutiota kuin vaikkapa perinteiseltä DVD -levyltä. Ikävä tosiasi on juuri tullut todettua, kun vaihdon ruudun isomapaan. 40" ruudulta DVD vielä kelpasi, mutta 65" ruudun kanssa fiilis on samalainen kuin aikanaan yhdistelmällä VHS ja 40" näyttö - suttua on, eikä se siitä selittelemällä parane.

        Eikä kyllä netin yli toistettaessa ääniäkään voi kauheasti moittia, kun DD:tä pukkaa. Eli aika samaa kamaa kuin DVD:llä. Se surkea vaihtoehto on perinteinen TV -lähetys ynnä normaalit radiolähetykset, etenkin kaupallisilla kanavilla. Nämä ovat rankasti kompressoituja ja tv-lähetyksistä saatetaan leikata matalat taajuudet kokonaan pois, ettei mummojen televisiot rupea resonoimaan. Tämä tuli taannoin ilmi, kun joku elokuva lähetettiin vahingossa alkuperäisen ääniraidan kera -> hirveä määrä valitusta mummoilta, joiden televisiot rämisi.


    • Anonyymi

      Jossain vanhassa hifikirjassa tätäkin aihetta sivuttiin vaikka ei suoraan mainttukaan: että ei auta vaikka kotona olisi kuinka kalliit kuunteluvehkeet, eli kaiuttimet, vahvistimet jne., kun kotiolojen rakenteilla yms. on niin merkittävä vaikutus äänentoistoon.

      Eli pitää laittaa koko asunto remonttiin mikäli mielii repiä kaikkea irti ultrakalliista hifilaitteistostaan.

      • Anonyymi

        Suomalaiset kaiutinvalmistajat ymmärsivät jo vuosikymmeniä sitten, että huone vaikuttaa ääneen todella paljon. Alkoivat tämän seurauksena suunnitella kaiuttimia, joiden bassotoistossa on huoneen aiheuttama korostus huomioitu ja jotka ovat mahdollisimman suuntaavia, jotta ääntä värittävien heijastusten määrä pysyy mahd. pienenä.

        Kun itse rupesin hifistelyä harraselemaan joskus 90-luvulla, niin moni ulkomainen valmistaja rakenteli vehkeitä, jotka oli tarkoitettu kuunneltaviksi kaiuttomassa huoneessa tai vähintäänkin isossa ja puurakenteisessa omakotitalossa. Oli jopa muotia tehdä kaiuttimista täysin ympärisäteileviä...

        Vaan kas kummaa, nykyään kun valikoimia katselee, niin kummasti näkyy suuntaavuus olevan tärkeä juttu melkein valmistajalla kuin valmistajalla.


    • Anonyymi

      Nykynuoria ei kotiteatterit kiinnosta ja kun nuorissa on tulevaisuus, niin katoaminen on kotiteatterin kohtalo.

      • Anonyymi

        Siis eihän tuo puhemusiikki ihmekaiutimia tarvitse. Sitten taas jumputusmusiikki. Helvetinmoinen subbari.


    • Anonyymi

      Laihialainen kotiteatteri:
      lapset ilveilee ja irvistelee vanhemmilleen.

    • Anonyymi

      Ei näytä vieläkään kotiteatterit kadonneen, tarjonnasta päätellen on ostajia kalliille laitteille.

      Tuskin katoaakaan mihinkään, mutta myynti tasaantuu pienehkön joukon harrastukseksi.

      Itseäni on aina ihmetyttänyt hifi "harrastuksessa" sen hinta. Miten ihmisillä on rahaa ostaa tuhansien äänentoisto laitteita? Itsekin nautin hyvästä äänestä, mutta en hifiä pysty harrastamaan, koska rahat loppuu ensimetreillä, vaikka tulot onkin ok.

      • Anonyymi

        Eihän niitä laitteita tarvitse yhdellä kertaa ostaa. Niitä voi ostaa myös osamaksulla, ja myös käytettynä. Helpottaa kummasti taloudenhallintaa. Minullakin on olohuoneessa 7.1 järjestelmä ja 85" tv, makuuhuoneessa 5.1-setti ja 65" tv, ja lastenhuoneessa 5.1 setti ja 55" tuumainen tv ja pelikonsoli. Niitä on hankittu tipottain. Osa on ostettu luottotilillä ja maksetaan erissä, lasten tv käytettynä tuttavalta. Ei puhettakaan, että kyseisen satsin voisi ostaa kerralla käteisellä.


    • Anonyymi

      Miten niitä ääniä kuulee, esim. 5.1 tai 7.1, jos ei ole kaiuttimia ympäri huonetta? Kummallista aivopärskähtelyä aloittajalta. Taisi olla vain kateudesta johtuva aloitus, kun itsellä ei ole varaa rakennella kotiteatteria. Kotiteatterit on ja pysyy, ja kehittyy koko ajan. Itselläni on Jamon 7.1 setti Sonyn vahvarissa ja ruutuna 85" Sonyn töllö. Makuuhuoneessa on 5.1 järjestelmä BT-kaiuttimilla. Lastenhuoneessa on sama setti kuin makkarissa. Pelikonsolistakin tulee äänet monikanavaisena ja lapset tykkää. Kyllä ne äänet vain on edelleen ihan yhtä tärkeä osa viihdettä kuin aiemminkin.

      • Anonyymi

        Monikanavasysteemiä tarvitaan etenkin, kun kuuntelijoita on useampi. Jos on tasa 1 hlö joka istuu tasan tarkkaan etukanavien puolivälissä, niin yllättävän hyvin saattaa tilavaikutelmaa välittyä näinkin. Etenkin etukeskikikanava on usein mainittu ihan tarpeettomaksi, jos kuunnellaan tasan tarkkaan keskilinjalta ja saahan jopa 2-kaiutinsetillä auttavasti aikaan efektiä "ääni kuuluu takaa/epämääräisestä suunnasta". Pukataan vaan vastakkaisvaiheista ääntä kauittimista.... tähän ratkaisuunhan muinainen "4-kanavainen" dolby pro logic perustui, mutta ao. materiaali toimi yllättävän hyvin 2-kanavaisellakin setillä, kunhan istui tarkelleen oikeassa pisteessä.


    • Anonyymi

      Kotiteatteri oli toivoton muoti-ilmiö tavalliselle kuluttajaperheelle, sen tilalle on tulleet Soundbarit. Monikanavainen kotiteatteri pitää toteuttaa tosissaan vaivalla ja rahalla, että siitä on mihinkään.

      • Anonyymi

        Biomassalle välttää hyvin halpa ja helppo ratkaisu. Laadulla ei mitään väliä.

        Vrt. ennen kotiteattereita biomassalle myytiin hienoja stereotelevisioita Nicam äänellä. Ja sen telkkkarin kylkiäisenä aina ja poikkeuksessa suhisevalla monoäänellä varustettu VHS -nauhuri. Sitten kelpasi katsella uutislähetykset digitaalisella äänellä varustettuna ja elokuvat suhisevalla monoääniraidalla ryyditettynä. Tosin näiden telkkarien kaiuttimet olivat niin surkeat, että niillä tuskin mitää eroa äänilähteessä havaitsi.

        Tällä porukalle soikeita kokoäänialueen pahvikartioita muovikotelossa (sama tekniikka kuin stereotelevisioiden kaiuttimissa) rakenteella toteutetut soundbarit sopivat kuin syylä nenänpäähän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe