Aihe

Mihin katosi kotiteatteripelleily?

noloa

Vieläkö joku niitä kaiuttimia ympäri huonetta yrittää asennella jotta olisi se upea "kotiteatteri" ihan kotona?
Karmeeta puuhastelua ja myyntikin tajunnut lopettaa pelleilyn viimeinkin!
Miksi ostit moiset pilailu välineet? Kerro se tänne omin sanoin! 1000-5000€ siihen tietysti meni ja vanhat jo heti :D

Ihmiset on aprillipila!

15

167

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kotiteatterigeneleg

   Ketjun aloittajalla ei ole aivan kaikki kaiuttimet kytkettyinä.

  • vahva_kokemus

   15 vuotta sitten ostetut kotiteatterikaiuttimet edelleen käytössä. Kas kun kaiuttimien elinikä on pitkä eikä kunnon kaiuttimia tarvi uusia, vaikka ohjelmalähteet & muut laitteet (vahvistin ym.) vaihtuukin tekniikan kehittyessä.

   Aloittajalla lie kokemusta vain jostan marketin kotiteatteriseteistä = iso kasa hopean väriseksi maalattuja pahvipönttöjä, perseelleen suunniteltu "symmetrinen" keskikaijjutin, jossa 2 keskiäänelementtiä aiheuttaa ns. liuskoittumista ääneen. Kaiken kruunaa settiin kuuluva vahvistin, jossa sisäänleivottu taajusrkorjaus, jolla yritetään lelukaijjuttimien toiston ongelmia paikkailla -> kaijjuttimia ei voi vaihtaa parempiin eikä niitä voi käyttää muun kuin juuri tämän vahvistimen kanssa. Toki siinä vahvistimessa on ohjelmalähdekin, esim. DVD asema, sisäänrakennettuna, joten kun siirrytään BluRay -aikaan tms. on koko helahoito kaatopaikkakamaa.

   Äänenlaadusta on turha puhua, mutta tämä riittää sankarille, joka ei ole koskaan kunnon kauttimia nähnyt, saati kuullut. Joten sankari on pätevä kommentoimaan laatukaiuttimia, täydellisen tietämättömyyden suomalla varmuudella.

  • DNS

   Kyllähän kunnon stereo tai 2+1 järjestelmä kunnon kaiuttimin hakkaa nuo halvat "kotiteatterit" mennen tullen. Olihan se tosin eräänlainen muoti-ilmiö tuo kotiteatterivillitys, Kauppiaat ainakin olivat tyytyväisiä tuosta buumista. Voisi verrata siihen kun vesisänky oli suosiossa. Tuskin enää löytyy moisia juurikaan.

   Kyllähän jos on kunnon kaiuttimet ja myöskin mahdollisuus niiden optimaaliseen sijoitteluun, niin mikä ettei. Kyllä elokuviin saa toisenlaisen äänimaailman. Mutta jo tuo sijoittelu tahtoo tavallisessa asunnossa tuottaa vaikeuksia

   Mutta kun kuitenkin kuunnellaan pääasiassa musiikkia /puhetta niin kotiteatteri on aivan turha. Kunnon stereovahvistin. kunnon kaiuttimet ja mahdollinen subbari. Siinä minun suositus.

   No kotiteatteri vahvistimia ja varsinkin niihin tarkoittettuja DVD-soittimia saa nyt halvalla. Tori.fi on täynnä ilmoituksia. Ostajan markkinat.

  • PunaNenä

   Joillakin SACD -levyillä tulee mukavasti tilantuntua kun käytössä on asiallinen 5 kanavainen järjestelmä. Leffoissa tietysti asia on vielä erinomaisempi, miten muuten saa sen kanuunankuulaan lennon esitettyä niin että se sujahtaa jytisten huoneen halki?

   Ja käytössä on siis PMC/ADAM/Genelec -systeemi, hinnaltaan luokkaa 25000€ (+ vahvistimet ja BR soitin). Erillisessä miesluolassa.

  • paskasta_ei_konvehtia

   Useimmissa nykytelkkareissa on aivan tarpeeksi hyvät äänet sinällään, varsinkin säestämään Hollywoodin roskaa.

   Ei ne elokuvanpaskat kummene vaikka kaiuttimet ja vahvistimet olisi minkämoiset.

   • vitsin_murjaisit

    Hehhheehee, kun ei paremmasta tiedä, voi luulla telkkarin kaijjuttimia käypäisiksi.

    Yleensä töllöttimien omat kaijuttimet ovat niin umpisurkeat, että äänenlaatu paranee jopa näillä markettien "koko kotiteatteri tonnilla" pahvipöntöillä.


  • ääntäperkele

   Kyllä ihminen on myös vähän aprillipilakin, mutta osaa, ja myös joutuu, tyytyä johonkin. Kaikki ei ole hifipuristeja, jotka viilaa ne pienetkin häiriötekijät järjestelmistään. Perustallaaja ostaa, edelleenkin, useimmiten ennemmin edullista muovista kitsch designia kuin kalliimpaa äänenlaatua, jolla rakentaa kotiinsa mukahifimäistä yleisfiilistä ja antaa anteeksi (tietämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään) muovihärpäkkeiden heikon äänenlaadun. Itse en enää ota edes ilmaiseksi niitä tikkukaiuttimia, soundbareja yms. vaan pistän äänen ja kuvan toistoon sen 5000e. Ilman mitään aprillipiloja. Television omat kaiuttimet, joiden äänenlaatu on aina heikko, mutta joillekin riittävä, on olemassa vain siksi, että kaikilla ei ole varaa tai aikomusta ostaa ulkoisia äänijärjestelmiä. PC:stäkin saa ihan uudenlaisen, kun liittää siihen kunnon vahvistimen ja kaiuttimet niiden ainaisten Logitechin piipittimien tilalle.

   Mutta, enemmän hifiä, vähemmän muovia.

  • Soundbarit ovat pitkälle korvanneet ne. Viime vuonna myytiin tuhat kotiteatteria ja 47000 Soundbaria ja Soundbasea. Silti 90% käyttää TV:n omia kaiuttimia. Soundbar ei voi olla yhtä hyvä ääneltään, mutta se on paljon kätevämpi.

   • Anonyymi

    Jep ja joihinkin tiloihin hyvän 5.1:n virittäminen yksinkertaisesti ei onnistu. Edellisessä asunnossa oli 5.1, mitä ei kerta kaikkiaan saa nykyiseen olohuoneeseen sovitettua.


  • nykyaikaan.pettynyt

   Eräs vakava ongelma kotiteattereiden suhteen on tämä: Huono elokuva hienon kotiteatterin kautta katsottuna on edelleenkin huono elokuva. Edellytykset olisi vaikka mihinkä mutta skeida 4k HD:na on edelleen skeidaa. "Musiikista" en viitsi edes aloittaa, kun siitä on dynamiikka kompressoitu pois jo studiossa.

   Viimeaikainen elokuvien kehityksen suunta ei juurikaan houkuta sijoittamaan rahaa kotiteatteriin tai sitä vastaavaan viihde-elektroniikkaan. Kun lisäksi väki katsoo telkkariaan netti-teeveenä niin kuvan resoluutiostakaan ei ole niin väliä.

   • Anonyymi

    Netin kautta saa nykyään paljon parempaa resoluutiota kuin vaikkapa perinteiseltä DVD -levyltä. Ikävä tosiasi on juuri tullut todettua, kun vaihdon ruudun isomapaan. 40" ruudulta DVD vielä kelpasi, mutta 65" ruudun kanssa fiilis on samalainen kuin aikanaan yhdistelmällä VHS ja 40" näyttö - suttua on, eikä se siitä selittelemällä parane.

    Eikä kyllä netin yli toistettaessa ääniäkään voi kauheasti moittia, kun DD:tä pukkaa. Eli aika samaa kamaa kuin DVD:llä. Se surkea vaihtoehto on perinteinen TV -lähetys ynnä normaalit radiolähetykset, etenkin kaupallisilla kanavilla. Nämä ovat rankasti kompressoituja ja tv-lähetyksistä saatetaan leikata matalat taajuudet kokonaan pois, ettei mummojen televisiot rupea resonoimaan. Tämä tuli taannoin ilmi, kun joku elokuva lähetettiin vahingossa alkuperäisen ääniraidan kera -> hirveä määrä valitusta mummoilta, joiden televisiot rämisi.


  • Anonyymi

   Jossain vanhassa hifikirjassa tätäkin aihetta sivuttiin vaikka ei suoraan mainttukaan: että ei auta vaikka kotona olisi kuinka kalliit kuunteluvehkeet, eli kaiuttimet, vahvistimet jne., kun kotiolojen rakenteilla yms. on niin merkittävä vaikutus äänentoistoon.

   Eli pitää laittaa koko asunto remonttiin mikäli mielii repiä kaikkea irti ultrakalliista hifilaitteistostaan.

   • Anonyymi

    Suomalaiset kaiutinvalmistajat ymmärsivät jo vuosikymmeniä sitten, että huone vaikuttaa ääneen todella paljon. Alkoivat tämän seurauksena suunnitella kaiuttimia, joiden bassotoistossa on huoneen aiheuttama korostus huomioitu ja jotka ovat mahdollisimman suuntaavia, jotta ääntä värittävien heijastusten määrä pysyy mahd. pienenä.

    Kun itse rupesin hifistelyä harraselemaan joskus 90-luvulla, niin moni ulkomainen valmistaja rakenteli vehkeitä, jotka oli tarkoitettu kuunneltaviksi kaiuttomassa huoneessa tai vähintäänkin isossa ja puurakenteisessa omakotitalossa. Oli jopa muotia tehdä kaiuttimista täysin ympärisäteileviä...

    Vaan kas kummaa, nykyään kun valikoimia katselee, niin kummasti näkyy suuntaavuus olevan tärkeä juttu melkein valmistajalla kuin valmistajalla.


  • Anonyymi

   Nykynuoria ei kotiteatterit kiinnosta ja kun nuorissa on tulevaisuus, niin katoaminen on kotiteatterin kohtalo.

   • Anonyymi

    Siis eihän tuo puhemusiikki ihmekaiutimia tarvitse. Sitten taas jumputusmusiikki. Helvetinmoinen subbari.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   19029
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   370
   6996
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2147