Samojedin pennut

lailaa

Olkaapas ihmiset tarkkoja hankkiessanne Samojedin pentua,ettette mene maksamaan pennun hintaa jos sitä ei ole rekisteröity.Meille yritettiin myydä pentua ilman rekisteröintiä ja ihan täydestä hinnasta.Varausmaksun kasvattaja vei mennessään,koska hänelle ei sopinut että hakisimme ja maksaisimme koiran kunhan rekisteröinti on suoritettu ja koiralla on siitä paperit.

13

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikäypäinsä

      Ottakaa yhteyttä kennelliittoon ja tarvittaessa vaikka oikeusaputoimistoon. Varausmaksua ei saa pitää, jos olette maksaneet sen koirasta, jonka teillä oli syytä olettaa olevan rekisteröity. Jos olette saaneet harhaanjohtavaa tietoa sitä maksaessanne, niin olette oikeutettu sen takaisin saamaan. Ei siis pidä olla kynnysmatto, vaan tarttua härkää sarvista.

      • Toki etenemme asiassa.Olemme ennenkin ostaneet lemmikkejä ja aina on ollut paperit kunnossa.Kävimme pentua katsomassa pihalla,kun tein varausmaksun ja kun luovutusaika koitti,pyydettiin koira hakemaan parkkipaikalta,eri syihin vedoten.Jotteivät muut Samojediä haluavat menisi tähän huijaukseen.


    • vedätystä

      Kannattaa ilmoittaa asiasta kennelliittoon.Ja poliisille, jos rekisteröintiä ei oltukkaan tekemässä.Rahat on saatava takaisin, jos rekisteröinti ei ole aikomuksena.

    • Muitakin kummastuttavia asioita tuli luovutushetkellä ilmi,joista ei ollut aiemmin mainittu. Pennulla oli lääkärintodistus kirjoitettu valmiille kaavakepohjalle kolmella eri kynällä,kasvattaja halusi pitää jalostusoikeuden itsellään(1-2 pentuetta)ei aikarajaa,hinnaksi merkitty 1200e JA 200e varausmaksu,ja mikä tärkein ei rekisteröity(luvattiin postitse)eikä haku rekisteröinnin jälkeen sopinut.

      • Eidjbd

        Nyt vain kennelliittoon yhteys, jos kyse on virallisesta kasvattajasta. Siinä tapauksessa tulee noottia välittömästi. Ja rikosilmoitusta menemään väärin takavarikoidusta varausmaksusta.


      • Eidjbd kirjoitti:

        Nyt vain kennelliittoon yhteys, jos kyse on virallisesta kasvattajasta. Siinä tapauksessa tulee noottia välittömästi. Ja rikosilmoitusta menemään väärin takavarikoidusta varausmaksusta.

        Kennelliitto ei ota kantaa tällaiseen asiaan.


      • Kfcbkdufviu
        lailaa kirjoitti:

        Kennelliitto ei ota kantaa tällaiseen asiaan.

        Ottaapas, jos on kyse kennelliiton alla toimivasta kasvattajasta. Tuossa on monta selvästi kennelliiton sääntöjä/suosituksia rikkovaa seikkaa. Jos kasvattajasitoumusta ei ole allekirjoitettu, niin sitten ei tietenkään kennelliitolla ole asiassa sananvaltaa, mutta muilla tahoilla mahdollisesti kylläkin.


      • Kfcbkdufviu kirjoitti:

        Ottaapas, jos on kyse kennelliiton alla toimivasta kasvattajasta. Tuossa on monta selvästi kennelliiton sääntöjä/suosituksia rikkovaa seikkaa. Jos kasvattajasitoumusta ei ole allekirjoitettu, niin sitten ei tietenkään kennelliitolla ole asiassa sananvaltaa, mutta muilla tahoilla mahdollisesti kylläkin.

        On allekirjoittanut kasvattajasopimuksen ja liitto vastasi,ett voi,voi.


    • Vitsimikätyyppi

      Varausmaksun saa pitää vain, jos kauppa peruuntuu kasvattajasta riippumattomista syistä. Jos kasvattaja ihan itse päättää, ettei pentua voi hakea vasta rekisteröinnin jälkeen, niin se ei ole kasvattajasta riippumaton syy, vaan nimenomaan kasvattajasta erittäin selvästi riippuva syy.

      Jos kasvattaja kasvattaa kennelnimen alla, niin tässä on muitakin hälytyssignaaleja, joista on kerrottava kennelliitolle. Yllä jo mainittujen tahojen lisäksi myös kuluttajansuojalautakunta antaa ohjeistuksia silloin, kun toisena osapuolena on virallinen kasvattaja. Erittäin hyvä, jos taistelette vastaan, sillä näitä ei saada muuten loppumaan. Suomalaiseen mentaliteettiin jotenkin sopii liian hyvin no ei voi mitään -asenne, joka mahdollistaa kusettajien jatkamisen.

      • Varausmaksu ilmoitettiin pitävänsä siksi kun kemiat eivät ostajan kohtaa ja vaivasta mitä joutunut tekemään.


      • lailaa kirjoitti:

        Varausmaksu ilmoitettiin pitävänsä siksi kun kemiat eivät ostajan kohtaa ja vaivasta mitä joutunut tekemään.

        ..siis kun kemiat eivät ostajan kanssa kohdanneet...


      • Bdgfjfjvcxi
        lailaa kirjoitti:

        ..siis kun kemiat eivät ostajan kanssa kohdanneet...

        Se ei selvästikään ole hyväksyttävä syy, joten tee vain ilmoitusta joka tuuttiin.


    • osbcgsjfbl

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15277480/narttupennun-jalostusoikeus?_ga=2.122912909.760933528.1532035649-118727119.1514493579

      Oli niin tutun kuuloista settiä, että oli pakko kaivaa toinenkin keskustelu. Joko näin kohtuuttomia ehtoja on jokusellakin kasvattajalla tai mikä jottei kyse voisi olla samastakin. Toisen keskustelun aloittaja kun ei koskaan paljastanut rotua. Uskomatonta, että kasvattajat käyttävät hyväkseen sitä, että rotunsa on haluttu, mutta hankalampi saada, joten ottajia on kohtuuttomillakin ehdoilla.

      Olen täysin samaa mieltä siitä, että tässä on totaalisen kiellettyjä, kohtuuttomia vaatimuksia kasvattajalla. En siis uskoisi sitä, mitä kennelliitosta on laiskuuttaan ensihätään sanoneet, vaan tekisin virallista valitusta, jota kennelliitto joutuu oikeasti miettimään ja perustelemaan kantaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe