Meidän palsta

Olkaamme kiitollisia tästä palstasta, jolle meidät ajettiin häiritsemästä noita seitsemankymppisiä nuorikoita.

Elän paljon omissa haavemaailmoissani ja tuon löytämiäsi aiheita teille muillekin.

Yksinäisyys on usein sisältönä tässä iässä ja ajassa. Toivon, että tuotte tänne omien ajatustemme ja pohtimistenne tuotteita osallistumiseksi ja pohdittavaksi.

Jos täällä mielellään kerrotaan arjen töistä. Miksei myös ajatustyöstä. Tehdessäni jotain käsin, päädyn pohtimaan aina seuraavaa: miten saisin homman paremmin ja järkevämmin tehtyä. Olen pieniä asioita tältä pohjalta "keksinyt". Tuollainen tuottaa pienessäkin onnistumisessa iloa.

Ajattelu ylläpitää ajatusten vireyttä ja on sellaisena dementiaa estävää, ehkä jopa vähentävää.

Nyt taidan keksiä kirjoitusteni vähentämisen. Pillit pussiin vaan, Siinähän se. Syntyy uusi rauhA palstalle.

14

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P.S. Olen joskus elämäni vaiheessa innostunut/ joutunut tekemään ruokaa. Runsasta kokeilua aina syntyi. Hajuvesi lihapullissa ei sentään ole minun keksintöni.

    • Tässä juuri lueskelin Espoon Kaupungin Senioriopasta huvikseni. Melko kattavaa toimintaa onkin, joskaan en virikepalveluja ole käyttänyt hyväkseni vielä-

      Mutta, mikä tärkeintä lukemassani osiossa " Pidä huolta aivoistasi" joka tukee aloittajan ajatusta tästä "meidän palstasta". Yhteilöllisyys ja keskustelu on parasta aivojen hyvinvointia edistävää toimintaa.
      Toiminta, joka ei tarkoita mekaanista oppimisharjoittelua, eikä vaadi tieteellistäkään pohdintaa, vaan vähintään joka viikkoista yhteydenpitoa, joko ystäviin tai omaisiin.Niin tärkeäksi se tuossa oppaassa koetaan. Aivot näivettyvät kontaktien puutteessa

      Ystäviin ja omaisiin saamme ihan kasvokkain yhteyttä, täällä palstoilla taas tuttujen kanssa ajatustenvaihto voi parhaimmillaan olla ihan mieltä lämmittävää.

      Jos jotkut ovat estyneitä liikkumaan kotoa paljonkaan, tarjoaahan nämä yhteisöt mahdollisuuden hyväätekevään kanssakäymiseen muiden kanssa.

      Annetaan kypsän ja suvaitsevan mielenlaadun ohjata palstakäyttäytymistämme, kuin lämmittävän auringonpaisteen!

      • mummo.pulassa

        Eipä taida kypsä ja suvatsevainen mielenlaatu kiinnostaa montakaan saiteilla liikkuvaa, kun tällaiseen ilmapiiriin ei montakaan osallistujaa ole.

        Lueskelin tuolta jostain, ettei tämä palsta kiinnosta, ollaan liian kuulemma liian lammasmaisia!
        Ehkä ihmisen luonto on sellainen, että säpinää ja riitasointuja täytyy elämässä olla, silloin vasta on elämää.
        No, aikansa kutakin, sanoi pässikin kun päätä leikattiin,.... minä en ainakaan enää jaksasi sellaista menoa, pysympä poissa moisesta.

        Minulle riittää muutenkin hiljaiselo, säpinää ollut riittämiin. Nyt pari menoa päivässä on ihan riittävästi tarpeisiini, enempää en kaipakkaan. Taidan siis olla jo vanhus ja se lammasmainen.

        Jäänköhän yksinäiseksi tälle saitille? 😄😂


    • Et kai Sinä yksin jää sentään " mummo pulassa" Tänä päivänä 80 ovat vielä aktiivisia , ja lisää tulee ajan kanssa. Olemmehan kaikki erilaisia luonteiltamme, kuka pitää hiljaisuudesta, kuka säåinästä.
      Säpinää osaan järjestää ihan mistä haluan, mutta viihdyn myös ajatusteni parissa, tutkien milloin mitäkin. Meillehän nämä nettiyhteydet antavat mahdollisuuden saada tietoa enemmän ja vaivattomin kuin edeltäjämme.

      Minusta maailmantilanne on mielenkiintoisempi kuin koskaa,..ennen en ehtinyt edes seurata sitä, vetäessäni perheen ja suvunkin hyvinvointia!

      Iloitse vai "mummo pulassa" Sinäkin tuosta ruunen ajatuksesta meidänkin palstasta!
      PS.
      Ja mikä estää kirjoittamasta just siellä mistä löydät mielenkiintoisia ajatuksia? Niin teen minäkin!

    • Kyllä meillä mielipiteitä löytyy, kun päästään hyvään aiheeseen käsiksi.
      Pitää vain repäistä ja keksiä aihe, joka ei jätä ketään kylmäksi. Palsta on kesäterässä.
      Katsotaanko mitä syksy tuo tullessaan.
      Nyt on lehdissä mietinnässä, maksaisimmeko enemmän maitolitrasta, jos lisämaksu menisi suoraan tuottajalle.
      Maksaisitteko?

      • Minä en voi maksaa, koska ostan vain Saksalaista, Lidlistä saatavaa UTH maitoa, jonka säilyvyys on pitkä. Toki näitä UTH maitoja on myös lähikaupassanikin, mutta eivät ole laatittkoina ostettavia, vaan purettu jo laatikoista, joten on helpompi raahata Lidlistä niitä laatikoita kerralla kolme, jotka riittävät pitkään.

        Minulla olikin ongelma aikaisemmin tuosta jatkuvasta maidon ostamisesta, koska aina kahviini tarvitsin sitä ja sitten sitä tuli juotua muutenkin, mutta nyt riittää aina ainakin 3-kuukaudeksi.

        Toki minäkin viljelijöille soisin tuollaisen lisä euroni, mutta eihän se noin mene, koska siellähän on ne välikädet, jotka vievät minunkin euroni, joten ilomielin suon maanviljelijöille maksettavat tukiaiset.

        Mikähän olisi Suomenkin tulevaisuus, jos meillä ei olisi mitään omaa ravinnon tuotantoa?

        Saisimme tietenkin jonkunaikaa epämääräisillä, ehkä manipulioita viljoja, jotka eivät ole kasvaneet meidän oloissa. Entä maidot, jotka voivat olla hyvinkin kyllästetty kaikenmoisilla antibiooteilla, jotka Suomessa on tutkittu ja rajoitettu, että niitä ei pääse kulutukseen.

        Miksi muuten olisi Suomalainen juusto ja maitotuotteet niin kysyttyjä ulkomailla? Meillä on hyvä laatuvaatimus kaikkiin elintarvikeisiin ja ne on todettu hyviksi.


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Minä en voi maksaa, koska ostan vain Saksalaista, Lidlistä saatavaa UTH maitoa, jonka säilyvyys on pitkä. Toki näitä UTH maitoja on myös lähikaupassanikin, mutta eivät ole laatittkoina ostettavia, vaan purettu jo laatikoista, joten on helpompi raahata Lidlistä niitä laatikoita kerralla kolme, jotka riittävät pitkään.

        Minulla olikin ongelma aikaisemmin tuosta jatkuvasta maidon ostamisesta, koska aina kahviini tarvitsin sitä ja sitten sitä tuli juotua muutenkin, mutta nyt riittää aina ainakin 3-kuukaudeksi.

        Toki minäkin viljelijöille soisin tuollaisen lisä euroni, mutta eihän se noin mene, koska siellähän on ne välikädet, jotka vievät minunkin euroni, joten ilomielin suon maanviljelijöille maksettavat tukiaiset.

        Mikähän olisi Suomenkin tulevaisuus, jos meillä ei olisi mitään omaa ravinnon tuotantoa?

        Saisimme tietenkin jonkunaikaa epämääräisillä, ehkä manipulioita viljoja, jotka eivät ole kasvaneet meidän oloissa. Entä maidot, jotka voivat olla hyvinkin kyllästetty kaikenmoisilla antibiooteilla, jotka Suomessa on tutkittu ja rajoitettu, että niitä ei pääse kulutukseen.

        Miksi muuten olisi Suomalainen juusto ja maitotuotteet niin kysyttyjä ulkomailla? Meillä on hyvä laatuvaatimus kaikkiin elintarvikeisiin ja ne on todettu hyviksi.

        Kuten sanot, meillä on elintarvikkeissa korkeat laatuvaatimukset ja niiden seuranta hyvää.
        Kuitenkaan eivät juuri ne laadun takaajat saa kohtuullista korvausta. On siinä epäsuhta.


      • Makriina kysyt ,että maksaisinko maidosta enemmän nyt kun viljeliöillä on on ollut vaikea kasvu kuivana kesänä ,ja rehu on ollut huonosti saatavissa .
        Niin hyvästä ja puhtaasta ilman lisäaineita terveellisestä ruuasta maksan --koska se ei minua vie ainakaan konkurssiin ,
        Otan kaupasta kaikkia niitä ruoka-aineita joita tiedän ,että ne ovat Ekolokisesti kasvatettu ja ilman lisäaineita. en katso hintaa .
        .Se vähä mitä syön on kanssa oltava hyvää.
        Hukkaan en ruokaa heitä --puhutaan kuinka paljon menee ihmisiltä ruokaakin kaatopaikoille.


        Maanviljeliät ovat ruvenneet kasvattamaan uusia rehuiksi sopivia kasvia , Maissikin kasvaa pohjoisissa oloissa hyvin ja on kelvollista eläintenkin ruokaa!

        Olen oppinut sen ,että ruokakaupassa käyn nykyään useimmin , saan samalla liikuntoa ja pääsen ihmisten ilmoille pois sisätiloista --ennen ostin harvemmin ja pakkaseenkin enemmän laitoin -- sitä mahdollisuutta käytän vieläkin --kun teen isomman annoksen ruokaa.

        En ole ravintoloissa käynyt senjälkeen ,kun jäin eläkkeelle . Sillon oli joka arki vaan ravintola ruokana lounas .Nyt on toinen aika ja olen oppinut laittaan oman ruokani --sillain ainakin tietää mitä suuhunsa laittaa!


      • Se kahvi olisi kyllä maidonkanssa parempaa . Mutta työssä ollessani opin mustaa kahvia juomaan ja sitä kahvia menee minulla päivänmittan useita kuppia . Jos on maitoa otan sitä kyllä --mutta ilmankin menee jos on pakko !


    • Tämän ikäluokan ihmiset ovat eläneet ne pula-ajat, jolloin mitään ylimääräistä ei saanut ja kauppojen hyllyillä oli etupäässä ei-mitään.
      Kyllä kaikki käytettiin loppuun asti ja eilinen ruoka meni lisukkeena tämän päivän aterialla.
      Ollaan nuukia ihan kasvatuksen ansiosta.
      Välillä sitä kauhistuu, kun nuorempi sukupolvi heittää pois vanhentuneella päivämäärällä olevan jauhopussin.
      Meitä ikääntyneitä on auttanut, ettei pakkauksissa aikaisemmin ollut mitään päivämääriä, sapuska syötiin hyvällä halulla, vaikka olisi ollutkin ylivuotiset jauhot suuruksena.

    • " Meidän palsta "kirjoittaa Ruuneman aloituksessa! Hyvältähän se tuntuu. Yleensä yhteisöllisyys ja ystävät merkitsevät paljon, semminkin kun tässä iässä moni on jo poistunut.
      Tapasin lapsuuden ystävättäreni kahvin merkeissä toissapäivänä. Juttu luisti vasta leskeksi jääneellä kuin ennenkin, ainoastaan kasvojen hienoinen väsymys paljasti valvottuja öitä. Miten hellästi katselinkaan häntä kyynelten noustessa silmiinsä puhuessamme miehestään.
      Hän viittasi viereensä vain ja sanoi "mukana on tässä nytkin"

      Lähes 70 vuoden avioliitto ei ole jättämättä jälkiä, kuin ei mikään muukaan ystävyys ja ihmissuhde. Siksi on tärkeää saada pitää täällä ne muutamat tutut kirjoittajat, joiden seurassa on viihtynyt.

    • Makriina2

      Minä olen kiitollinen. Täytin juuri melko moisen kasan vuosia, ja se on herkistänyt minut tajuamaan, kuinka onnekas olen. Minulla on kotoisa ja lämmin perhe, hyviä ystäviä, harrastuksena sukututkimus, ja tämä palsta, jolla on mukava tuulettaa ajatuksiaan. Hajamielinen kun olen, en aina edes muista, mihin kaikkeen olen kantani ilmaissut, toivonkin, että lukijat ovat yhtä hajamielisiä ja unohtavat kannanottoni samassa tahdissa kuin minäkin.
      Joka päivä on armo uus.

    • Huomasiko joku, että Limingassa on bongattu maailman suurin korppikotka, lienee maailman suurin lintulaji. Wikipedian tiedon mukaan se on 100-120 cm pitkä ja siipien väli saattaa olla 3 m. Uskoisitteko silmiänne, jos se pyrähtäisi pihallenne!
      Ei tahtonut uskoa se lintuharrastajakaan, joka sen äkkäsi.
      Toivottavasti se lähtee ajoissa lämpimämpiin maihin, ettei talvi sitä pääse yllättämään.

    • Varmaan ollut upea näky harvinaisuudessaan kuvaajalle! Kaikki ne ovat minusta ruman näköisiä paljaine päineen, niinkuin raadonsyöjälle sopiikin.
      Luonto ohjelmissa on nähty Afrikan korppikotkia saaliilla, vaikka ei niistä noin isoja ole tajunnut.
      Kyllähän tuollainen nostaa karitsan vaivatta siipiensä avulla, ja kynnet ja nokkakin on hirveät.

      Sipoossa näin haukan repivän fasaanin ilmassa kun ei jaksanut lentää korkealle, lumi värjääntyi alapuolellaan verenpunaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe